792

Μάκης Μηνδρινός

Να ξέρεις που μπλέκεις…

Χαιρετώ! Η Νιουκάστλ έφερε κάτι πίσω το Σ/Κ, δεν ήθελε πολύ να περάσει και η Ντόνκαστερ, η οποία έχασε το… άχαστο στο τέλος για να κάνει την πλήρη ανατροπή (από 2-0 σε 2-3). Η βασική φωτό είναι από τη συγκεκριμένη ευκαιρία… Βάλτε τα στιγμιότυπα να δείτε και το βίντεο.

Περνάμε γρήγορα στα φρέσκα. Μεσοβδόμαδα έχουμε αρκετές εξ αναβολής αναμετρήσεις στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, έχουμε όμως και Κύπελλο.

Είναι η φάση των «16» και η λογική λέει ότι όσο πλησιάζουμε προς τις τελευταίες φάσεις των Κυπέλλων, τόσο σοβαρεύουν τα πράγματα και μειώνονται οι εκπλήξεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν δει κάποιος τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών στον συγκεκριμένο γύρο, θα διαπιστώσει ότι είχαμε μια χαρά εκπλήξεις:

Πέρσι, στους «16», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Μπόρνμουθ (Τσάμπιονσιπ) απέκλεισε εκτός έδρας την Μπέρνλι (Πρέμιερ Λιγκ).

Πρόπερσι, πάλι στους «16», η Νόριτς απέκλεισε εκτός έδρας την Τότεναμ (στα πέναλτι). Το 2019 η Γουλβς απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το εισιτήριο στα προημιτελικά.

Οπότε εκπλήξεις μπορούν να γίνουν. Και θέλω να κυνηγήσω μία «βαρέων-βαρών», αυτή στο Λούτον – Τσέλσι. Για το πόσο πολύ θα ήθελε την πρόκριση η Λούτον και πόσο ανυπομονεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, νομίζω δεν χρειάζεται να εξετάσουμε λεπτομερώς.

Μετά από τόσα χρόνια εδώ, γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνουν τέτοιου είδους ματς για ομάδες σαν τη Λούτον. Είναι και γειτονικό ντερμπάκι, ακόμα μεγαλύτερος ο ενθουσιασμός.

Εξάλλου, αγωνιστικά η Λούτον πατάει καλά. Μπήκε στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, είναι από τις φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας, η ψυχολογία στα ύψη, το γήπεδό της δύσκολο για τους περισσότερους που το επισκέπτονται.

Θέλω να πω, ΟΚ, μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά δεν είναι κιόλας ότι η Λούτον είναι κάνα μπάζο.

Από την άλλη, όμως, για να τα λέμε όλα, πάντα σε τέτοιου είδους ματς, την κατάσταση την καθορίζει το φαβορί. Αν η Τσέλσι κατέβει με βασικούς και πάρει απολύτως σοβαρά την κατάσταση και το ματς, εκτός απροόπτου θα προκριθεί, εύκολα ή δύσκολα.

Εμείς τώρα εξετάζουμε το ενδεχόμενο η Τσέλσι να μην είναι 100% Τσέλσι!

Τι εννοώ; Το ρεπορτάζ λέει εκτεταμένο ροτέισον. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δεύτερα της Τσέλσι δεν είναι καλύτερα από τα πρώτα της Λούτον. Όμως, άλλος ο αγωνιστικός ρυθμός ενός βασικού, άλλος παικτών που δεν παίζουν συνέχεια. Ακόμα περισσότερο αν ο αριθμός των παικτών που αγωνιστούν και δεν έχουν ρυθμό, είναι μεγάλος.

Η Τσέλσι, προέρχεται από ένα γεμάτο ματς, έναν τελικό 120 λεπτών, όπου μάλιστα ηττήθηκε στα πέναλτι. Προφανώς υπάρχει απογοήτευση, παιζόταν ένας τίτλος.

Το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και δευτερευόντως το Κύπελλο, είναι οι επόμενοι στόχοι, σε μια περίοδο που ξεκινούν non stop οι υποχρεώσεις της με ματς κάθε 3-4 ημέρες (έχει μαζέψει αρκετά εξ αναβολής στην Πρέμιερ Λιγκ).

Μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και το θέμα Αμπράμοβιτς, με τον Ρώσο να κάνει στην άκρη ουσιαστικά, μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο Ρώσος θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν και οι Αγγλοι τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Εχοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, νομίζω ότι αξίζει να το πάρουμε το ρίσκο, με έναν άσο που πληρώνει 8,50.

Προφανώς είναι αποδεκτή κάθε είδους κάλυψη. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η Τσέλσι ξεσπάσει ή βγάλει αντίδραση, όμως σε τέτοιου είδους παιχνίδια το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να ξέρεις που πας να μπλέξεις. Εγώ ξέρω που μπλέκω και δέχομαι να πάρω το όποιο ρίσκο!

Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

ΥΓ. Δεν θέλω να μπλέξω με τα υπόλοιπα.

Λίγο την Πορτ Βέιλ είδα στη Λιγκ 2, λίγο την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ, τίποτα όμως δεν μου αρέσει πολύ.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος