1731

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα με τις «μικρές»

Καλό χειμώνα πριν καν μπει ο Αύγουστος δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ από εμένα! Κι ας γυρίσαμε από διακοπές κι ας ξεκινούν οι αγαπημένες μας Αγγλίες. Καλό χειμώνα θα πούμε όταν νιώσουμε ότι τελείωσε το καλοκαίρι Τόσο απλά! Ελπίζω να σας βρίσκω καλά, να περάσατε καλά όσοι ολοκληρώσατε τις διακοπές σας. Οι υπόλοιποι, αυτοί που ετοιμάζονται (και είναι πολλοί) να περάσετε όμορφα, να γεμίσετε μπαταρίες και με το καλό να επιστρέψετε!

Δεν έχω παράπονο φέτος, ξεκουραστήκαμε αρκετά, χρώμα πήραμε, κιλά πήραμε, όλα καλά (γέλια!).

Η αλήθεια είναι ότι από τη Δευτέρα που γύρισα στο γραφείο έχω πέσει λίγο με τα μούτρα. Δεν είναι μόνο οι Αγγλίες που ξεκινούν και το διάβασμα μοιάζει ατελείωτο, είναι ότι βρισκόμαστε και σε περίοδο αδειών, οπότε όπως καταλαβαίνετε γίνεται ένας μικρός χαμός. Από την ξάπλα στην παραλία και τις ξαπλώστρες, κατευθείαν στα 12ωρα σε μια καρέκλα.

Χαμός!

Αλλά, το έχουμε πει πολλές φορές, είμαστε… ανώμαλοι εμείς οι «Αγγλοι». Μας ταλαιπωρούν αλλά μας αρέσει! Ξεκίνημα λοιπόν το Σάββατο με όλες τις μικρές κατηγορίες. Από Τσάμπιονσιπ μέχρι Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ. Εκεί θα κινηθώ και φέτος, μόνο με Αγγλίες. Οι σχεδόν μόνο με Αγγλίες. Μπορεί αν δω κάτι άλλο να παίξω, ίσως σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλά πάνω από το 90% θα είναι ξανά Αγγλία.

Σήμερα θα δούμε ορισμένα στοιχεία από Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο. Και αύριο θα μιλήσουμε για Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Θα κλείσουμε δηλαδή αύριο με τα αφιερωματικά και από Παρασκευή θα δούμε τα στοιχηματικά. Τα της 1ης αγωνιστικής.

Νάσιοναλ Λιγκ

Φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες είναι η Νοτς Κάουντι, σε απόδοση 8,00.

Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα. Η Νοτς Κάουντι έχει το όνομα, αλλά βρίσκεται σε μεταγραφικό εμπάργκο και γενικά υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν. Θα τα πούμε γι’ αυτήν αναλυτικά και παρακάτω. Ακολουθούν Τσέστερφιλντ (10,00), Φάιλντ (10,00), Ρέξαμ (11,00) και Τόρκι (13,00).

 

Μια ωραία παρένθεση: ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που το φαβορί για τίτλο ΠΡΙΝ από την έναρξη της σεζόν, τελικά πήρε τον τίτλο; Τη σεζόν 2003-04! Πριν από 15 χρόνια! Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο.

Τότε ήταν η Τσέστερ που επιβεβαίωσε τους μπουκ. Ο μέσος όρος της θέσης που τερματίζουν τα φαβορί για τον τίτλο την τελευταία δεκαετία είναι η 4η θέση! Τρομερό!

 

Στην ουρά, πιθανότερες για υποβιβασμό δίνονται οι Ολντερσοτ, Τσόρλι, Μέιντενχεντ, Μπόρεχαμ, Εμπσφλιτ, Χάλιφαξ και Γουόκινγκ.

Πάμε να δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για ορισμένες ομάδες.

Ολντερσοτ: Σώθηκε από το… παράθυρο. Αν και τερμάτισε 21η και υποβιβάστηκε πληρώνοντας τα πολλά οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν (και εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν), σώθηκε χάρη στην Γκέιτσχεντ. Η τελευταία τιμωρήθηκε με υποβιβασμό λόγω οικονομικών και η Ολντερσοτ πήρε τη θέση της.

Νέος προπονητής ο Ντάνι Σιρλ, ο οποίος πέρσι πέρασε από την Μπρέιντρι.

Αρχισε τον σχεδιασμό για τον Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ, όμως στην πορεία προέκυψε Νάσιοναλ Λιγκ! Μη νομίζετε, δεν αλλάζουν πολλά στον σχεδιασμό. Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό η Ολντερσοτ είναι σύμφωνα με τους μπουκ το Νο1 φαβορί για υποβιβασμό. Οι περισσότερες μεταγραφές της είναι πιτσιρικάδες, ενώ αναζητεί ακόμα έναν καλό φορ.

Φάιλντ: Ορθώς συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο. Πέρσι πήρε το FA Trophy και έχασε την άνοδο στον τελικό από τη Σάλφορντ. Ο προπονητής, Ντέιβ Τσάλινορ, έμεινε για 8η σερί σεζόν (έχει 4 ανόδους με αυτόν!) και παρά τις απώλειες κάποιων βασικών παικτών, γέμισε το ρόστερ της, πρόσθεσε βάθος, ένα βασικό στοιχείο που έλειπε πέρσι.

Εμεινε και ο Ντάνι Ρόου, που πέρσι έβαλε 27 γκολ. Και βασικά δεν είναι μόνο ότι πέρσι έβαλε 27 γκολ. Πρόπερσι 24 και πιο πριν, στο Βορρά, είχε 26, 24 και 47 γκολ!

Μπάρνετ: Στις ομάδες που θεωρητικά μπορούν να διεκδικήσουν πλέι οφ. Πέρσι έφτασε ως τον 4ο γύρο του Κυπέλλου, ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο Ντάρεν Κάρι, που αρχικά ήταν υπηρεσιακός αντί του Τζον Στιλ.

Επαιξε καλά η Μπάρνετ με τον Κάρι και του δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης.

Ρέξαμ: Για 12η σερί σεζόν στη Νάσιοναλ Λιγκ! Πέρσι τερμάτισε 4η. Με τον Μπράιαν Χιουζ να παραμένει στον πάγκο (αντικατέστησε τον Ρίκετς τα τον Φεβρουάριο), κράτησε τον κορμό της και έκανε ορισμένες πολύ καλές μεταγραφές. Το ζητούμενο είναι να βρει το εύκολο γκολ.

Πέρσι είχε τη χειρότερη επίθεση από τις ομάδες της πρώτης 8άδας και πρώτος σκόρερ της ήταν ένα στόπερ, με 6 γκολ! Στα χαρτιά φαίνεται να ενισχύθηκε, παίρνοντας παίκτες που πέρσι είχαν διψήφιο αριθμό γκολ σε άλλες ομάδες (ο Χούπερ με την Μπρόμλι, ο ΜακΙντος με την Ερντριόνιανς).

Ντάγκεναμ: Πέρσι η σεζόν ξεκινούσε με προβληματισμό και αβεβαιότητα λόγω των διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Την ανέλαβε λίγο μετά την έναρξη της περσινής σεζόν ένα κονσόρτιουμ από την Αμερική με επικεφαλής τον πρώην τερματοφύλακα της Εβερτον, Τιμ Χάουαρντ. Την έσωσε από τη διάλυση και πλέον η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Ο έμπειρος Πίτερ Τέιλορ παρέμεινε στον πάγκο και μετά από τις καλές μεταγραφές που έγιναν (ήρθαν πάνω από 10 νέοι παίκτες), υπάρχει αισιοδοξία.

Εφυγε, πάντως, ο περσινός πρώτος σκόρερ, Γουίλκινσον, που πήγε στη Λέιτον Οριεντ.

Τσέστερφιλντ: Ο Σέρινταν ανέλαβε τον Ιανουάριο και η Τσέστερφιλντ από εκείνο το σημείο και μετά ήταν από τις καλύτερες στη Νάσιοναλ Λιγκ! Από εκεί που διεκδικούσε παραμονή και ζούσε με το άγχος, σώθηκε πολύ χαλαρά. Εκανε καλές μεταγραφές τον Γενάρη, άλλαξε το σύστημα και η Τσέστερφιλντ έπαιξε καλή μπάλα.

Προφανώς ο Σέρινταν παρέμεινε. Εκανε καλές κινήσεις και ορθώς θεωρείται ένα από τα φαβορί για άνοδο.

Ιστλι: Πέρσι έφτασε ως τα πλέι οφ, φέτος τα πράγματα λογικά θα είναι πιο δύσκολα. Εχασε τρεις παίκτες κλειδιά: τον πρώτο σκόρερ ΜακΚάλουμ (27 γκολ), τον χαφ Γιάτες (26 ασίστ) και τον δεξιό μπακ Χαρ, που ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα.

Εκανε 6 προσθήκες, οι τρεις εκ των οποίων είναι πρώην παίκτες της και θεωρητικά οι κινήσεις ήταν καλές. Δεν είναι, όμως, εύκολο να αντικατασταθούν αυτοί που έφυγαν. Στον πάγκο παρέμεινε ο Στρίβενς, που ανέλαβε ως υπηρεσιακός πέρσι όταν αποχώρησε ο Χεσεντάλερ. Ερωτηματικό η Ιστλι, δεν την περιμένω τόσο καλή όσο πέρσι.

Ντόβερ: Πολύ είπαν… τρελό τον Χεσεντάλερ, όταν πέρσι τον Οκτώβρη άφησε την Ιστλι για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ντόβερ.

Τότε η Ντόβερ έδινε μάχη για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Παρ’ όλα αυτά την έστρωσε, έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και σώθηκε πανεύκολα. Προφανώς όταν επέστρεψε είχε στο μυαλό του ότι θα πρωταγωνιστήσει με την Ντόβερ. Γι’ αυτό και η ομάδα που θα δούμε φέτος θα είναι 100% δική του: έφυγαν 17 παίκτες, ήρθαν 12 και έπεται συνέχεια! Ερωτηματικό η ετοιμότητά της στο ξεκίνημα, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χάλιφαξ: Ερωτηματικά και εδώ. Ο προπονητής της, Φούλαρτον, την παράτησε 19 ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν και ο νέος μάνατζερ, ο 34χρονος Πιτ Γουάιλντ, έπεσε απευθείας στα βαθιά. Επιπλέον αντιμετώπισε και προβλήματα με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της, κάτι που δυσκόλεψε την προετοιμασία της (τα φιλικά τα έδωσε σε άλλες έδρες).

Εκανε μόλις 4 μεταγραφές, ενώ έχασε τον καλύτερό της παίκτη, τον εξτρέμ Κοσίλο που πήγε στη Φάιλντ. Γκρίνια και από τον κόσμο, γενικά δεν θα είναι εύκολη η σεζόν.

Νοτς Κάουντι: Η αρχαιότερη ομάδα του πλανήτη καλείται να προσαρμοστεί στη Νάσιοναλ Λιγκ και να επιστρέψει άμεσα στη Λιγκ 2. Επαιζε στη Φούτμπολ Λιγκ από το 1888! Δύσκολα πράγματα, σπάνια συμβαίνει αυτό (να ανεβαίνει άμεσα η ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Λιγκ 2 στη Νάσιοναλ Λιγκ).

Ο Νιλ Αρντλεϊ είναι στον πάγκο και το Νο1 ζητούμενο είναι να επανέλθει η ηρεμία. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική, πλέον έχει νέα διοίκηση (κονσόρτιουμ από τη Δανία), αλλά και μεταγραφικό εμπάργκο. Το υλικό της είναι καλό παρά το γεγονός ότι έχασε βασικούς μετά τον υποβιβασμό, ενώ δεν μπορεί να κάνει πολλές μεταγραφές. Θεωρώ δύσκολο να ανέβει άμεσα στη Λιγκ 2 έστω κι αν οι μπουκ τη θεωρούν το μεγάλο φαβορί.

Σόλιχαλ: Θεωρητικά πάει για μια σεζόν ανάλογη της περσινής, που τερμάτισε 2η και ενώ στην αρχή της χρονιάς έδινε 100,00 για να βγει πρώτη! Κράτησε τους παίκτες-κλειδιά, πήρε και τον πρώτο σκόρερ της Ιστλι, ΜακΚάλουμ (27 γκολ), ο προπονητής (Φλάουερς) είναι εξαιρετικός. Το μόνο θεματάκι είναι ότι πλέον την υπολογίζουν όλοι.

Ενώ πέρσι δεν την υπολόγιζαν τόσο πολύ και μπόρεσε να αιφνιδιάσει.

Στόκπορτ: Ανέβηκε με εντυπωσιακή πορεία πέρσι, είναι πολύ βαρύ όνομα. Πριν τον υποβιβασμό της στη Νάσιοναλ Λιγκ το 2012, έπαιζε στη Φούτμπολ Λιγκ για 125 σερί χρόνια! Επέστρεψε στη Νάσιοναλ μετά από 6 χρόνια και παρά το γεγονός ότι έδωσε στη Νορθάμπτον τον περσινό πρώτο της σκόρερ, Γουορμπάρτον (27 γκολ), κοιτάζει σε κάτι περισσότερο από μια απλή παραμονή.

Ο προπονητής, Τζιμ Γκάνον, διανύει την τρίτη του θητεία στο σύλλογο, με τον οποίο έχει κερδίσει ανόδους τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Να την προσέξουμε τη Στόκπορτ κατά τη διάρκεια της σεζόν…

Σάτον: Πρωταγωνίστησε τα δύο τελευταία χρόνια (3η πρόπερσι, 9η πέρσι – οριακά έμεινε εκτός πλέι οφ), διεκδικώντας ακόμα και άνοδο.

Φέτος η σεζόν αναμένεται να πιο δύσκολη. Μετά από 11 χρόνια ο προπονητής Πολ Ντόσγουελ αποτελεί παρελθόν, ενώ έχασε και τρεις σημαντικούς παίκτες: Νίκι Μπέιλι, Ρόρι Ντίκον και Τζος Τέιλορ. Εκανε καλές κινησούλες μεταγραφικά, όμως όχι κάτι το εξαιρετικό. Εχει πλαστικό χορτάρι και βασίστηκε σ’ αυτό τα προηγούμενα χρόνια, όμως ίσως φέτος δεν αρκεί μόνο αυτό…

Τόρκι: Επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Ο Γκάρι Τζόνσον παρέμεινε στον πάγκο (ανέλαβε πέρσι τον Σεπτέμβρη), πολύ έμπειρος και με δύο ανόδους από τη συγκεκριμένη κατηγορία (με Γέοβιλ, Τσέλτεναμ). Μεγάλος ενθουσιασμός, ο κόσμος ανυπομονεί, σε ένα φιλικό με την Πλίμουθ μάζεψε 3,500 θεατές! Προσεκτικές κινήσεις, κράτησε τον περσινό κορμό, στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει. Τη φοβούνται αρκετά και οι μπουκ.

Νάσιοναλ Νότος

Θα δούμε επιγραμματικά ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που νομίζω αξίζει να κρατήσουμε:

Σύμφωνα με τους μπουκ πρώρα φαβορί είναι η Μπίλερικεϊ (5,00), η Χάβαντ (5,50) και ακολουθούν με διαφορά η Μέιντστοουν (11,00), η Τσέλμσφορντ (13,00), η Μπρέιντρι (13,00), η Χίμιλ (13,00), η Μπαθ (15,00) και η Γουίλινγκ (15,00).

Για την Μπίλερικεϊ ισχύει ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια: έχει λεφτά, έχει καλό υλικό, στόχος είναι να ανέβει το συντομότερο δυνατό στη Football League. Τηρουμένων των αναλογιών η περσινή σεζόν ήταν άκρως αποτυχημένη, καθώς τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε καν να μπει στα πλέι οφ. Φέτος δείχνει πιο έτοιμη, έκανε καλές μεταγραφές, είναι όντως το Νο1 φαβορί.

Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο ΑΛΛΑ. Ο ιδιοκτήτης, Γκλεν Τάμπλιν, ναι μεν έχει λεφτά, όρεξη, αλλά είναι ο ορισμός του ιδιόρρυθμου. Δύο φορές έχει κάνει ο ίδιος τον προπονητή, ισάριθμες έχει… αυτό-απολυθεί, ενώ πολλές φορές έρχεται σε ανοιχτές κόντρες με τους παίκτες. Ισως αυτός να είναι και ο βασικός λόγος που πέρσι δεν μπόρεσε να ανέβει κατηγορία.

Ο προπονητής Χάρι Γουίλερ, θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο, έγινε ο νεότερος προπονητής που πήρε δίπλωμα Ουέφα-Α! Κι ας μην έπιασε πέρσι στην Μέιντστοουν.

Από κοντά και η Χάβαντ, η οποία έρχεται από τη Νάσιοναλ Λιγκ. Καλός προπονητής ο Ντόσγουελ, που ήρθε από τη Σάτον, στην οποία πέρασε τα 11 προηγούμενα χρόνια οδηγώντας την σε πολλές επιτυχίες.

Και επίσης πολύ καλές μεταγραφές. Εφερε και τρεις πολύ καλούς παίκτες από την Εμπσφλιτ. Οντως, Μπίλερικεϊ και Χάβαντ φαίνεται να ξεκινούν λίγο πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες, τουλάχιστον λόγω ρόστερ.

Η Μέιντστοουν έρχεται από τη Νάσιοναλ Λιγκ και έχει καλό υλικό για να πρωταγωνιστήσει, αν και –αναμενόμενα- έχασε κάποιους βασικούς.

Να αναφέρω ότι απέκτησε έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Βασίλη, τον μεγάλο-τεράστιο-είδωλο, Ελοκόμπι! Πέρα από την πλάκα, ο Τζον Στιλ είναι εξαιρετικός προπονητής για τις συγκεκριμένες κατηγορίες και η Μέιντστοουν είναι κι αυτή μία από τις ομάδες που πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσουν.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να έχουμε το νου μας στην αρχή την Μπρέιντρι, η οποία έκανε πάρα πολλές αλλαγές και ίσως εμφανιστεί ανέτοιμη στα πρώτα ματς.

Πολλές αλλαγές στο ρόστερ και για την Κόνκορντ, που πέρσι έχασε τα πλέι οφ λόγω του γηπέδου της που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ας έχουμε το νου μας και τη νεοφώτιστη Ντόρκινγκ, δεν αποκλείεται να κάνει εκπλήξεις: καλή διοίκηση, έχει φράγκα, ενώ στον πάγκο κάθεται ο… ιδιοκτήτης της, Μαρκ Γουάιτ. Πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει Νάσιοναλ Λιγκ Νότο.

Περίεργη η εβδομάδα που προηγήθηκε, δύο παίκτες έχασαν τη ζωή τους σε μικρότερες κατηγορίες, ο ένας ήταν πρώην ποδοσφαιριστής της Τόνμπριτζ, η οποία είναι νεοφώτιστη και η σεζόν έτσι κι αλλιώς αναμένεται δύσκολη. Πάγωσαν και στη Σλάου, με τον 32χρονο αρχηγό της (Μαρκ Νίσμπετ) να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα καθώς δεν ένιωσε καλά κατά τη διάρκεια ενός φιλικού.

Θα πρέπει να κάνει μια θεραπεία για ένα μήνα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να αναγκαστεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο!

Η Γουίλινγκ πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν τερματίζοντας τρίτη στη βαθμολογία. Πολύ δύσκολα θα επαναλάβει κάτι ανάλογο.

Τόρνμπριτζ και Ιστμπουρν είναι τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό, σύμφωνα πάντα με τους μπουκ.

Νάσιοναλ Βορράς

Εδώ φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, δεν υπάρχουν τόσο ξεκάθαρα φαβορί όπως στο Νότο, πλην ενός. Φαίνεται, άλλωστε, και από τις αποδόσεις, οι οποίες είναι αρκετά πιο ψηλά. Συγκεκριμένα ναι μεν το πρώτο φαβορί είναι η Γιορκ και πληρώνει 4,50, όμως μετά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα: Σπένιμουρ (9,00), Τσέστερ (10,00), Ολτριγχαμ (12,00), Μπρέικλι (13,00), Χέρεφορντ (15,00) και Κιντερμίνστερ (15,00).

Η Γιορκ, που πέρσι τερμάτισε 12η, με τον Στιβ Γουότσον στον πάγκο, δίνεται μεγάλο φαβορί επειδή έκανε εξαιρετικές μεταγραφές και κράτησε τον κορμό της. Ξεχωρίζει η απόκτηση του Μαγκουάιρ, ο οποίος άφησε τους Μπλάιθ Σπάρτανς έχοντας σε 237 παιχνίδια 144 γκολ! Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο σε όλη την κατηγορία.

 Η Τσέστερ, που πέρσι τερμάτισε 9η, αναμένεται και αυτή καλύτερη. Εντυπωσιακό ότι ο προπονητής της, Αντονι Τζόνσον, έχει κερδίσει στην πρεμιέρα πρωταθλήματος μόλις μία φορά σε 11 χρόνια, το 2010! Πέρσι ισοπαλία με την Σπένιμουρμ πρόπερσι ήττα από την Ντάρλινγκτον. Εκανε και δηλώσεις μάλιστα επί τούτου, κάνοντας πλάκα με τον δημοσιογράφο! Φέτος στην πρεμιέρα της, η Τσέστερ πηγαίνει στην έδρα της Μπόστον.

Με τη γηπεδούχο να είναι ελαφρώς φαβορί. Δεν μ’ αρέσει το σταύρωμα. Είναι καλός προπονητής ο Τζόνσον και το 2018 οδήγησε στην άνοδο τη Σάλφορντ. Καλές μεταγραφές, καλή προετοιμασία, η Τσέστερ λογικά θα είναι δυνατή φέτος.

Η Γκέιτσχεντ υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων και το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να βρει είναι τα πατήματά της, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Πολύ δύσκολα αυτό θα γίνει φέτος, περιμένουμε μια μεταβατική περίοδο. Προπονητής ανέλαβε ο Μάικ Γουίλιαμσον, πρώην παίκτης της Νιουκάστλ.

Η Μπρέικλι έφτασε ως τα πλέι οφ και πέρσι και πρόπερσι. Ξεκινάει και φέτος ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αν και έχασε 1-2 καλούς παίκτες. Από την άλλη έκανε καλές κινήσεις και περιμένω ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν.

Οι δύο νεοφώτιστες, Κινγκς Λις Τάουν και Κέτερινγκ, δεν αποκλείω να κάνουν αρκετές ζημιές και ίσως πρέπει να τις έχουμε στα υπόψιν μας, τουλάχιστον για το ξεκίνημα που είναι δεδομένο ότι οι μπουκ δεν θα τις υπολογίζουν τόσο πολύ από τη στιγμή που προέρχονται από μικρότερη κατηγορία.

Για τον υποβιβασμό, οι μπουκ θεωρούν φαβορί τις Γκλούστερ, Κάρσον, Φάρσλεϊ, Γκάισλι και Λίμινγκτον.

Αυτά με τις μικρούλες. Αύριο θα πιάσουμε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Στο ίδιο στυλ, θα αναφέρουμε ό,τι σημαντικό κρίνουμε πως πρέπει να αναφερθεί!

ΥΓ. Στη φωτό οι νέοι Δανοί ιδιοκτήτες της Νοτς Κάουντι.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος