226

Tzini

Οι Δέκα Πληγές του Φαραώ (UPDATE 2)

Από πού να το πιάσεις, και που να τ΄ αφήσεις τον τελευταίο καιρό. Από την καταιγίδα Daniel και τις πλημμύρες σε Θεσσαλία και Λιβύη… ή από το σεισμό στα περίχωρα του Μαρακές; Ή μήπως από τους εξωγήινους του Περού που μας αποκάλυψαν πρόσφατα;;; Από εξωγήινους είμαστε χορτάτοι εδώ στην Ελλάδα, έχουμε πάρα πολλούς και μάλιστα σε πολύ καίριες θέσεις.

Από δημάρχους και περιφερειάρχες μέχρι “επιστήμονες” και φυσικά πολιτικούς. Όπως οι εξωγήινοι, έτσι και αυτοί, ζούνε σε έναν άλλον πλανήτη, πολύ μακριά από τη δική μας πραγματικότητα. Δεν γίνεται δηλαδή να βλέπω σε όλα τα ξένα ειδησεογραφικά sites τον όρο «Medicanes» (Mediterranean hurricanes) και να μην τον εχώ δει πουθένα στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να λένε όλοι οι πανεπιστημιακοί της Ευρώπης ότι έχουν ένα νέο φαινόμενο στη Μεσόγειο λόγω της κλιματικής αλλαγής που θα το αντιμετωπίζουμε όλο και συχνότερα και στην Ελλαδά να λένε ότι είναι σπάνιο και τα λέμε ξανά σε 400 και 16000 χρόνια.

Ή μάλλον γίνεται αν είσαι εξωγήινος!

Στο Μαρόκο πάντως, μέσα σε όλη την καταστροφή και την ατυχία τους, είναι και λίγο τυχεροί γιατί δεν έχουν εξωγήινους! Η οργάνωσή τους και η αντιμετώπιση του σεισμού είναι πολλά χρόνια μπροστά από τη δική μας. Μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα σεισμογενής άρα και πιο απροετοίμαστη συγκριτικά με εμάς που είμαστε, παραδίδει μαθήματα αντιμετώπισης κρίσης και δεν σας κρύβω ότι μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση.

Καταρχάς το πανεπιστήμιο του Agadir σε συνεργασία με το Google maps, μέσα σε μόλις λίγες ώρες έφτιαξε ένα site με αναλυτικούς χάρτες των περιοχών που χτυπήθηκαν από το σεισμό με σκοπό ο κόσμος να μπαίνει και να βάζεις “πινέζες” ακριβώς όπου χρειάζεται βοήθεια και τι είδους βοήθεια, εξού και τα χρώματα (φωτο στήλης). Δρόμοι καταστράφηκαν, όμως εντοπίστηκαν άμεσα και βρέθηκαν εναλλακτικές ώστε να φτάσει βοήθεια όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε μια πρώτη καταγραφή ζημιών και αναγκών σε χρόνο ρεκόρ. Κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο μακριά για μας στην Ελλάδα. Έπειτα χιλιάδες εθελοντές κατέφθασαν από Ισπανία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και γενικά από όλα τα Αραβικά Εμιράτα. Μαζευτήκαν τόσοι πολλοί που έφτασαν στο σημείο να γίνονται επιλεκτικοί και να λένε «μην έρχεστε άλλοι δεν χωράμε»! Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τη θρησκεία τους και τη γλώσσα, αλλά είδαμε τι έκανε και η δικιά μας εκκλησία στέλνοντας μια εικόνα.

Ας προσπαθήσουμε να τα αφήσουμε όλα αυτά για λίγο στην άκρη και να πάμε στα δικά μας όπου γίνεται ο κακός χαμός αυτό το ΠΣΚ. Και φυσικά δεν μιλάω για την Ευρώπη αλλά για τα δικά μας τα Αραβοαφρικάνικα! Σήμερα κιόλας έχουμε τον τελικό του CAF Super Cup μεταξύ Al Ahly και USM Alger. Πρωταθλήτρια CAF Champions League η μία, πρωταθλήτρια CAF Confederation Cup η άλλη.

Το ματς θα γίνει στο Taif της Σαουδικής Αραβίας, λίγο έξω από τη Mekka, στα δυτικά παραθαλάσσια της χώρας απέναντι απο την Αίγυπτο. Και το αναφέρω αυτό γιατί αναμένεται να είναι κατάμεστο από τους οπαδούς των αετών της Αιγύπτου. Στοιχηματικά έχουμε στο 1,30 τη νίκη τους δίχως καμία αξία προφανώς, όπως και στα γκολ του αγώνα. Πέρα απο το Super Cup όμως έχουμε και τα πρώτα ματς των play offs για τους ομίλους CAF Champions League και Confederation Cup.

32 ματς συνολικά απο 16 για την κάθε διοργάνωση αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε τιμές για μόλις 3 παιχνίδια. Φουλ δράση έχουμε και στα εγχώρια πρωταθλήματα. Σαουδική Αραβία, Τυνησία αλλά και Μαρόκο συνεχίζουν τα πρωταθλήματά τους ενώ Αίγυπτος και Αλγερία θα ξεκινήσουν τώρα. Στο Μαρόκο μάλιστα, οι ομάδες αποφάσισαν να δωρίσουν όλα τα έσοδα από τα ματς στις πληγείσες περιοχές.

Πραγματικά δε θυμάμαι ξανά να παίζουν όλες αυτές οι διοργανώσεις παράλληλα στην Αφρική! Μπορεί να έχουμε κάποιες αναβολές στα πρωταθλήματα λόγω των CAF διοργανώσεων όμως ο όγκος και πάλι παραμένει μεγάλος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα αρχίσουμε να ποντάρουμε δεξιά και αριστερά. Είπαμε ότι στα δικά μας πρωταθλήματα, αγωνιστικά, βρισκόμαστε ένα μήνα πίσω συγκριτικά με την Ευρώπη.

Εξάλλου περιμένω ακόμα πολλά ματς να ανοίξουν στις εταιρείες και έχοντας κυκλώσει αρκετά, πιστεύω ότι όλο και κάποιο update θα σκάσει το ΣΚ. Και μιας και το τελευταίο fan bet μας πήγε καλά λέω να δοκιμάσω άλλο ένα. Στις ενισχυμένες της novi και στο ματς της Al Hilal έχουμε το hat-trick του Mitrovic στο 7,00. Στο 4,33 είναι στη 365 και στο 3,85 ο stoiximan, μια χαρά μου φαίνεται για λίγες μοναδούλες στο ματς που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και ο Neymar.

UPDATE

Παρά τα 6 γκολ της Al Hilal ο Mitrovic κατάφερε να σκοράρει μόλις ένα από αυτά (το πρώτο με πέναλτι), χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες κυρίως λόγω χαλάρωσής του και αναζήτησης του εξεζητημένου αντί να τελειώσει τις φάσεις απλά και όμορφα. Τα χθεσινά ελάχιστα ματς που μας πρόσφεραν οι εταιρείες δεν είχαν κάτι να σταθούμε σε αντίθεση με σήμερα που κάτι υπάρχει.

Στο CAF Champions League η πρώην του Γκώνια η Pyramids ταξιδεύει στη Ρουάντα και το Κιγκάλι να αντιμετωπίσει την APR. H διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και οι Αιγύπτιοι θα περάσουν εύκολα στην επόμενη φάση, όμως δεν νομίζω να το κάνουν με δύο νίκες. Η APR τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχασε από καμία ομάδα εντός αντίστοιχου βεληνεκούς.

Κέρδισε τη Monastir, X με Etoile και Berkane. Στα εκτός έδρας έφαγε τουλάχιστον 3 από την καθεμιά και κάπως έτσι περιμένω να γίνει και τώρα. Η Pyramids μάλιστα κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα την Πέμπτη κόντρα στη Zamalek. Περισσότερο θα είναι το μυαλό εκεί παρά στo Κιγκάλι. Κρατάω τον άσο με DNB στο 4,33 αρχικά.

Στο Μαρόκο οι τιμές υποτιμούν πολύ τη FES στο εντός της με τη Raja.

Μας πλήρωσε με το 2-2 της πριν τη διακοπή, είναι καλύτερη από τη FES όμως και εδώ η έδρα είναι πολύ δυνατή. Aν το διπλό ήταν στο 2,20+ δε θα στεκόμουν, όμως το 1,80 παραείναι μικρό και έχουμε αξία στην κόντρα του. Εδώ θα πάω με δύο κόμπο. Ένα το 1Χ & g/g στο 3,60 για μονό και το 1Χ & over 0.5 FES για δυάδα με το 1Χ της APR. Tα λέμε στο chat γύρω στις 16:00!

UPDATE 2

Ένα μεγάλο ντέρμπι του Αραβικού κόσμου ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα και φυσικά το Tzini είναι ήδη στο Riyadh.

Al Nassr εναντίον Al Ahli ή αλλιώς Ronaldo εναντίον Mahrez ή αλλιώς Mane εναντίον Firmino, διαλέξτε και πάρτε! Όπως διαλέξτε και πάρτε θα σας πω και για τα μπετς που θα κάνουμε στο ματς. Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλα αμυντικά προβλήματα, η Al Nassr από την αρχή του πρωταθλήματος που την κοντράραμε και μας πλήρωσε και είναι ο λόγος που έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα.

Στην Al Ahli από την άλλη, τα αμυντικά προβλήματα προέκυψαν γιατί στα χαρτιά ήταν η ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο στα μετόπισθεν. Έλα ντε όμως που ο Mendy έχει αποδειχθεί μεγάλη φόλα. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη πλέον και έχει θέσει τον εαυτό του ως την πιο αποτυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Στοιχηματικά τώρα το σετ του 1Χ2 μου είναι αδιάφορο και θα στραφώ στα γκολ.

Το επικρατέστερο σενάριο που περιμένω να δω είναι να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και να έχουμε ακόμα περισσότερα γκολ γενικά στο ματς. Το g/g στο 1,50 όπως και το over 2,5 δεν φτουράνε προφανώς, ούτε το g/g και over 3.5 στο 2,50, οπότε πάμε στα ημίχρονα και τα κόμπο και τα any time scores. Το g/g ημιχρόνου στο 3,50 κάτι παραπάνω μας λέει και μπορούμε να το συνδυάσουμε και με τα over του αγώνα.

Θέλετε g/g ημιχρόνου και over 3.5 στο 4,75, θέλετε g/g και τα δύο ημίχρονα στο 9,50, αυτά ναι είναι αποδεκτά. Θα δείτε στον πίνακα τι κρατάω εγώ, άλλα όπως σας είπα και στην αρχή η φάση είναι διαλέξτε και πάρτε. Αυτό που θα ήθελε να δει όλος ο κόσμος που θα παρακολουθήσει το ματς (COSMOTE SPORT 9) και θα είναι πάρα πολύς, είναι τα γκολ και το θέαμα! Στις 21,00 το ματς, θα είμαι στο chat παρόλο που θα είμαι και στο ματς φυσικά οπότε τα λέμε εκεί!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini