2432

Μάκης Μηνδρινός

Οι επιδόσεις της Λίβερπουλ με τους «μεγάλους»

Πέρσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έχασε κανένα ματς απέναντι στις ομάδες της πρώτης 7άδας της βαθμολογίας. «Υπόσχεται» γκολ η παράδοση στις αναμετρήσεις Λίβερπουλ – Αρσεναλ. Την… κατάρα του «Γουέμπλεϊ» θέλει να ξορκίσει η Τότεναμ και ο Κέιν αυτήν του Αυγούστου! Γουέστ Μπρομ – Στόουκ και Τσέλσι – Εβερτον στα άλλα ματς της ημέρας.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΣΤΟΟΥΚ (15:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1118 Γήπεδο: ΧΟΘΟΡΝΣ (27.877), ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ Απόσταση (χλμ.): 64 Σετ αποδόσεων: 2.35 – 3.10 – 3.30 * Μεγάλη ιστορία για τη Στόουκ ο προπονητής της Γουέστ Μπρομ, Τόνι Πιούλις. Κάθισε στον πάγκο της Στόουκ από το 2002 ως το 2015 και ήταν εκείνος που την ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, δεν έχει χάσει ποτέ από την πρώην ομάδα του, μετρώντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 8 ματς.

* Τρεις σερί εντός έδρας νίκες μετράει η Γουέστ Μπρομ υποδεχόμενη τη Στόουκ. Το 2014 το πιο πρόσφατο διπλό. ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ Ρεπορτάζ: Καμία διάθεση από τον Τόνι Πιούλις να χαλάσει το ρυθμό της ομάδας του, βασικούς κατέβασε κόντρα στην Ακρινγκτον στο Λιγκ Καπ (έκανε 4 αλλαγές αλλά όσοι μπήκαν θεωρούνται βασικά στελέχη) και η Γουέστ Μπρομ νίκησε 3-1 κάνοντας το 3 στα 3 στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Προηγήθηκε νωρίς με τον Ροντόν (11’), τυχερή που δεν ισοφαρίστηκε σε μια κλασική ευκαιρία της αντιπάλου, το 2-0 στο 31’ ο Φίλιπς σε αντεπίθεση και από ‘κει και πέρα κυριάρχησε. Εχασε πολλές ευκαιρίες σε ένα ανοιχτό ματς και με το γκολ του Ροντρίγκες στο 64’ (το πρώτο του με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ) έγινε το 3-0. Στο τέλος μείωσε η Ακρινγκτον.

Είχαν προηγηθεί δύο νίκες στο πρωτάθλημα, με… κλασικές εμφανίσεις Γουέστ Μπρομ. Μετά το 1-0 επί της Μπόρνμουθ στην πρεμιέρα, κέρδισε με το ίδιο σκορ και στο Μπέρνλι, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της. Δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, όμως η Γουέστ Μπρομ αποδείχθηκε περισσότερο αποτελεσματική από την αντίπαλό της.

Νέο απόκτημα ο εξτρέμ Μπερκ από τη Λειψία έναντι 15 εκατ. λιρών. Είναι, μάλιστα, άμεσα διαθέσιμος. Δεν θα μπορούσε να μην πει δυο κουβέντες για την πρώην ομάδα του, Στόουκ, ο Πιούλις: «Σέβομαι όλους εκείνους που συνεργαστήκαμε όσο διάστημα ήμουν εκεί. Εχω εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση και πέρασα εκεί ορισμένα από τα σπουδαιότερα χρόνια της ζωής μου».

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο επιθετικός Ρόμπσον Κανού (1 γκολ), που συνήθως έρχεται από τον πάγκο. Ελπίδες επιστροφής για Εβανς (βασικός στόπερ), Γιάκομπ (χαφ), εκτός παραμένει ο ΜακΟλεϊ (βασικός στόπερ). Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φόστερ – Νιόμ, Ντόουσον, Χεγκαζί, Μπραντ –Λίβερμορ, Φιλντ, Μπάρι – Φίλιπς, ΜακΛιν, Ροντρίγκες ΣΤΟΟΥΚ Ρεπορτάζ: Οπως το συνηθίζει, ο Μαρκ Χιουζ πήρε στα σοβαρά το Λιγκ Καπ, κατέβασε δυνατή ενδεκάδα, και η Στόουκ κέρδισε εύκολα 4-0 τη Ροτσντέιλ.

Δύο γκολ ο Αλεν (16’, 42’) και από ένα οι Κράουτς (29’), Σομπί (80’). Για μία ακόμα φορά είδαμε σχήμα με τρεις στην άμυνα, με τον αρχηγό/στόπερ Σόουκρος να μένει εκτός για να ξεκουραστεί. Δεύτερη σερί νίκη, είχε προηγηθεί το 1-0 επί της Αρσεναλ, όπου ήταν καλή, αλλά και τυχερή καθώς δεν δόθηκε πέναλτι στην αντίπαλο στο 0-0 και δεν της μέτρησε κανονικό γκολ μετά το 1-0.

Σκόρερ ο Χεσέ, που πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του και γενικότερο έδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι ένας παίκτης που έλειπε από το ρόστερ της. Αγωνιστικά νέα: Μοναδικό ερωτηματικό ο βασικός εξτρέμ Σακίρι, που χτύπησε στο προηγούμενο του πρωταθλήματος και έλειψε μεσοβδόμαδα. Θα υποβληθεί σε τεστ ετοιμότητας. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Μπούτλαντ – Σόουκρος, Ζουμά, Μάρτινς Ιντι (ή Κάμερον) – Ντιούφ, Φλέτσερ, Αλεν, Πίετερς – Χεσέ, Τσούπο Μότινγκ, Μπεραχίνο   ΤΣΕΛΣΙ – ΕΒΕΡΤΟΝ (15:30) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 1117 Γήπεδο: ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ (42.449), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 358 Σετ αποδόσεων: 1.42 – 4.60 – 8.00 * Η Τσέλσι είναι αήττητη εντός έδρας από την Εβερτον από το 1994 (12 νίκες). Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει 10 φορές με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο διάστημα αυτό. ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Αντίδραση πρωταθλήτριας στο «Γουέμπλεϊ».

Μετά τη σφαλιάρα της πρεμιέρας από την Μπέρνλι, ο Κόντε πήρε μηδαμινά ρίσκα απέναντι στην Τότεναμ: έβαλε 5 στην άμυνα και 3 αμυντικούς χαφ (ο ένας εξ αυτών ήταν ο στόπερ Νταβίντ Λουίς), έκλεισε τους διαδρόμους, ήταν τυχερός γιατί οι παίκτες του ήταν άκρως αποτελεσματικοί μπροστά και με 2 γκολ του Αλόνσο (24’, 88’) πήρε το πρώτο τρίποντο (2-1).

Εξαλλοι οι πανηγυρισμοί του Κόντε στα γκολ, δείγμα και της πίεσης που είχε λόγω της ήττα της πρεμιέρας αλλά και της ιστορίας με τον Ντιέγκο Κόστα (ο οποίος εξακολουθεί να ζητάει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης). Εκανε ντεμπούτο ο Μπακαγιόκο (Μονακό) και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν 100% έτοιμος έδειξε ότι θα αποτελέσει δυναμικό δίδυμο με τον Καντέ στα χαφ.

Η Τσέλσι προηγήθηκε 22 φορές στο ημίχρονο με προπονητή τον Κόντε, τις 20 κέρδισε, ενώ άλλα 2 έληξαν ισόπαλα (αήττητη). Στο Τσάμπιονς Λιγκ, κληρώθηκε με Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα και Καραμπάκ. Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος για δεύτερο ο Κέιχιλ (βασικός στόπερ), αλλά εξέτισε Φάμπρεγας (βασικός χαφ). Τελικά ο Κόντε δεν θα ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του ηγέτη Αζάρ, που προπονείται κανονικά μετά από καιρό, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Μάλιστα, αγωνίστηκε 75 λεπτά στο παρασκευιάτικο ματς της Τσέλσι U23. Αναμένεται να είναι ΟΚ ο Πέδρο. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Ρούντιγκερ, Λουίς, Αθπιλικουέτα – Μόουζες, Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο – Γουίλιαν, Πέδρο, Μοράτα ΕΒΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση την Πέμπτη στην Κροατία, όμως η δουλειά έγινε, με το 1-1 κόντρα στη Χάιντουκ πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 2-0.

Εμεινε πίσω, ισοφάρισε με γκολάρα του Σίγκουρντσον που ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να δεχθεί κι άλλο γκολ, η ανασταλτική της λειτουργία αντιμετώπισε προβλήματα. Εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε ο γκολκίπερ Πίκφορντ που, μεταξύ άλλων, έπιασε και πέναλτι. Στον όμιλο κληρώθηκε με Λυών, Αταλάντα και Απόλλων Λεμεσού.

Στο πρωτάθλημα, άψογα στημένη από τον Κούμαν, πήρε δίκαια το βαθμό στο «Ετιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-1). Αν δεν το φοβόταν το ματς στο β’, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω (από το 44’), ίσως το κέρδιζε κιόλας (ισοφαρίστηκε στο 82’). Είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με τον Ρούνεϊ (35’) στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία που είχε στο ματς.

Καλοδουλεμένη, δεν δέχεται εύκολα γκολ, δένει καλά η τριάδα πίσω με τους «σκύλους» χαφ που έχει (Σνάιντερλεν, Γκουέιγ, Ντέιβις). Για πρώτη φορά από 2007 ξεκίνησε με 8 Αγγλους στην 11άδα! Πολύ βαρύ το πρόγραμμά της, την Πέμπτη έπαιζε με τη Χάιντουκ, σήμερα με την Τσέλσι, ενώ μετά τη διακοπή έχει εντός έδρας την Τότεναμ και εκτός της Μάντσεστερ Γιουν.

Στα μεταγραφικά, ο Κούμαν ξεκαθάρισε ότι ψάχνεται για έναν ακόμα σέντερ φορ, ενώ υπάρχει φημολογία πως είναι σε συζητήσεις με την Τσέλσι για να πάρει με 6μηνο δανεισμό ο Ντιέγκο Κόστα και τον Ιανουάριο ο Ισπανός φορ να επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είναι τιμωρημένη κι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Σνάιντερλεν.

Λογικά θα είναι ΟΚ ο φορ Σάντρο Ραμίρες και ο χαφ Γκουέιγ, αμφότεροι βασικοί. Εξω Μπάρκλεϊ (βασικός πέρσι, υπό παραχώρηση φέτος), Κόλμαν (βασικός μπακ), Φούνες Μόρι (στόπερ) και Μπολάσι (εξτρέμ). Δύσκολα θα προλάβει ο νεοαποκτηθείς μέσος Κλάασεν. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Πίκφορντ – Κιν, Γουίλιαμς, Τζαγκιέλκα – Χολγκέιτ, Ντέιβις, Γκουέιγ, Μπέινς – Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ, Λιούιν   ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ (18:00) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 1147 Γήπεδο: ΑΝΦΙΛΝΤ (54.742), ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Απόσταση (χλμ.): 336 Σετ αποδόσεων: 2.15 – 3.40 – 3.40 * Τέσσερα χρόνια αήττητη η Λίβερπουλ απέναντι στην Αρσεναλ στο «Ανφιλντ» (2 νίκες και 2 ισοπαλίες). Και τα 4 πιο πρόσφατα ήταν over 3,5. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ρεπορτάζ: Επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 3 χρόνια. Το έκανε να μοιάζει εύκολο κόντρα στη Χόφενχαϊμ με 2 νίκες (2-1 εκτός, 4-2 εντός), κόντρα σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Απέδειξε για μία ακόμα φορά πως κόντρα σε ομάδες που παίζουν ανοιχτά, δεν θα έχει πρόβλημα! Χαρακτηριστικό είναι πως την Τετάρτη κέρδιζε 3-0 στο 21’ (!) με 2 γκολ του Τσαν και ένα του Σαλάχ. Από την άλλη, πάντα αναξιόπιστη πίσω, δέχθηκε 2 γκολ, έτσι, για το… καλό! Το 4ο τέρμα της σημείωσε ο Φιρμίνο. Στους ομίλους κληρώθηκε με Σεβίλλη, Σπαρτάκ Μόσχας και Μάριμπορ.

Στο πρωτάθλημα, μετά το 3-3 της πρεμιέρας στο Γουότφορντ (που ισοφαρίστηκε στο 93’), ήρθε η πρώτη νίκη, 1-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Ανφιλντ». Δεν ήταν καλή η εμφάνιση, γλίτωσε σε 1-2 περιπτώσεις στο 0-0, όμως από την άλλη είχε κι αυτή τις ευκαιρίες της και βρήκε το γκολ με τον Μανέ στο 73’. Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της επί εποχής Κλοπ κόντρα στα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, έχοντας 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (1-0 από τη Γιουνάιτεντ εντός, στις 17/01/16), απέναντι σε Αρσεναλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Εβερτον.

Πέρσι, μάλιστα, ήταν αήττητη εντός-εκτός κόντρα στις ομάδες της 7άδας, κάνοντας και… νταμπλ (2 νίκες) κόντρα στην Αρσεναλ. Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο Κουτίνιο, η Λίβερπουλ αρνείται κάθε πρόταση της Μπαρτσελόνα, αλλά επίσημα μία πονάει η μέση του, μία είναι άρρωστος! Οι βασικοί Κλάιν (μπακ) και Λαλάνα (μέσος) παραμένουν νοκ άουτ.

Αναμένεται να προλάβουν οι βασικοί Αρνολντ (μπακ) και Τσαν (χαφ) που κουβαλούν μικροτραυματισμούς από το μεσοβδόμαδο. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μινιολέ – Αρνολντ, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο (ή Ρόμπερτσον) – Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο ΑΡΣΕΝΑΛ Ρεπορτάζ: Ναι μεν φωνάζει δίκαια για τη διαιτησία στο Στόουκ (δεν της δόθηκε πέναλτι στο 0-0 και της ακυρώθηκε κανονικό γκολ μετά το 1-0), αλλά η εμφάνισή της δεν ήταν για να κερδίσει.

Πάλι πίσω είχε προβλήματα, μπροστά έφτασε το 77% κατοχή μπάλας (καλύτερη επίδοσή της από τη σεζόν 2003-04), αλλά ήταν φλύαρη και δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ που δέχθηκε στο 47’. Ξανά… μπερδεμένα πράγματα από τον Βενγκέρ: ο δεξιός μπακ Μπεγερίν έπαιζε αριστερά, ο μπακ Μονρεάλ λίμπερο, ενώ δεξιός μπακ χαφ αγωνίστηκε ο εξτρέμ Τσάμπερλεϊν.

Και ο μπακ Κολάσινατς ήταν στην τριάδα των στόπερ. Λογικά, με τις επιστροφές που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, θα γίνουν πιο… ορθολογικά τα πράγματα, με τον Κοσιελνί να επιστρέφει στο κέντρο άμυνας, τον Μπεγερίν να πηγαίνει δεξιά και τον Μονρεάλ αριστερά. Θα δείξει… Στο Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε με Κολωνία, Μπάτε και Ερυθρό Αστέρα.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο βασικός στόπερ Κοσιελνί. Προπονήθηκε και είναι για πρώτη φορά φέτος διαθέσιμος ο Σάντσες (εξτρέμ, ηγέτης, πρώτος σκόρερ πέρσι). Μακροχρόνια τα άλλα. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Τσεχ – Κοσιελνί, Μουστάφι, Κολάσινατς – Μπεγερίν, Τζάκα, Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν – Οζίλ, Λακαζέτ, Γουέλμπεκ (ή Σάντσες)   ΤΟΤΕΝΑΜ – ΜΠΕΡΝΛΙ (18:30) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 1148 Γήπεδο: ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ (90.000), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 380 Σετ αποδόσεων: 1.22 – 6.50 – 12.50 * Πέντε σερί νίκες μετράει η Τότεναμ υποδεχόμενη την Μπέρνλι στο πρωτάθλημα. Το 1974 το πιο πρόσφατο διπλό. ΤΟΤΕΝΑΜ Ρεπορτάζ: Η… κατάρα του «Γουέμπλεϊ» είναι εδώ, πλέον μετράει μόλις 2 νίκες στα 11 παιχνίδια της στο συγκεκριμένο γήπεδο (σε όλες τις διοργανώσεις).

Πρέπει να το συνηθίσει γρήγορα, όπως είπε και ο Ποκετίνο: «Δεν φταίει το γήπεδο, εμείς φταίμε. Κάναμε καλή εμφάνιση και μας αδικεί το αποτέλεσμα», δήλωσε μετά την ήττα 2-1 από την Τσέλσι. Βρήκε… τοίχος μπροστά της, καθώς η Τσέλσι με πολυπρόσωπη άμυνα έκλεισε κάθε διάδρομο, παρ’ όλα αυτά είχε δοκάρι (με τον Κέιν, ο οποίος παραμένει χωρίς γκολ στην καριέρα του μήνα Αύγουστο!) και κάποιες φάσεις να πάρει τουλάχιστον το «Χ».

Στο 24’ έμεινε πίσω με απευθείας φάουλ, στο 82’ ισοφάρισε με αυτογκόλ, αλλά εκεί που πίεζε για την ανατροπή, δέχθηκε το δεύτερο γκολ (88’). Ηταν η πρώτη εντός έδρα ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 19 ματς και η 4η διαδοχική στο «Γουέμπλεϊ» σε όλες τις διοργανώσεις. Στο μεταξύ ολοκλήρωσε την πρώτη της μεταγραφή, τον Κολομβιανό στόπερ Ντάβινσον Σάντσες από τον Αγιαξ αντί 42 εκατ.

λιρών. Διαθέσιμος στο σημερινό ματς, καθώς ετοιμάστηκαν εγκαίρως τα γραφειοκρατικά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κληρώθηκε με Ντόρτμουντ, ΑΠΟΕΛ και Ρεάλ Μαδρίτης. Αγωνιστικά νέα: Εκτός ξανά ο Ρόους (βασικός αρ. μπακ), ενώ ο Τρίπιερ (βασικός δ. μπακ) έχει ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις – Ντεμπελέ (ή Γουανιάμα), Ντάιερ – Σον, Αλι, Ερικσεν – Κέιν ΜΠΕΡΝΛΙ Ρεπορτάζ: Μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Μπλάκμπερν.

Αν και είχε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, η Μπέρνλι μπήκε δυνατά και το καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο (2-0), όπου σκόραρε με τους Κορκ (νεοαποκτηθείς χαφ από τη Σουόνσι) και Μπρέιντι. Είχε, μάλιστα, και κάμποσες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ απειλήθηκε κυρίως προς το τέλος του ματς. Εκανε ντεμπούτο ως αλλαγή ο νεοφερμένος φορ Γουντ (15 εκατ.

λίρες, Λιντς), που μπήκε στο 43’ στη θέση του Γουόλτερς. Είχε προηγηθεί η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, 1-0 από την Γουέστ Μπρομ, όπου άξιζε την ισοπαλία σε ένα γενικά βαρετό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες. Υπενθυμίζουμε πως στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ ήταν εκείνη που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη ως τώρα της σεζόν, επικρατώντας 3-2 στην έδρα της πρωταθλήτριας Τσέλσι.

Αγωνιστικά νέα: Βγήκε με πρόβλημα μεσοβδόμαδα ο φορ Γουόλτερς και θα λείψει, ενώ δύσκολα θα προλάβει και ο χαφ Χέντρικ, που κουβαλάει τραυματισμό. Θα λείψει ξανά ο Μάρνεϊ (μέσος, 21/1 πέρσι). Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Χίτον – Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Γουόρντ – Γκούντμουντσον, Ντεφούρ, Γουέστγουντ, Κορκ, Μπρέιντι – Γουντ Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος