1460

Editorials

Οι “μικρούλες”, ο Νέβιλ, ο Αγκίρε και ο Σον!

Καλά τα είπαμε και χθες στην (προτελευταία) live εκπομπή μας στο Facebook, αν την είδατε θα ξέρετε ήδη ότι η επόμενη και τελευταία θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στις 20 του μήνα, αφού θα έχουμε δει και παιχνίδια από την Γερμανία και θα έχουμε πολλά να σχολιάσουμε πάνω στην νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ενώ σίγουρα ως τότε θα έχουμε και τελικές αποφάσεις γιά άλλα πρωταθλήματα.

Μην μπερδευτείτε με την ερχόμενη 13/5, το ξαναγράφω, στις 20 του μήνα θα γίνει live, ίδια ώρα με χθες. Μαζί με την μπάλα που επιστρέφει (και δεν αναφέρομαι σε…Φερόε και B’Κορέας), οργανωνόμαστε γενικώς. Τα πρακτορεία ανοίγουν τη Δευτέρα, αποδόσεις γιά τα γερμανικά ματς βγήκαν ήδη, ενώ εκτός απροόπτου σε μιά εβδομάδα, την Παρασκευή 15/5 θα έχετε και Kingbet στα χέρια σας.

Το Betsellers από τις 16 του μήνα επιστρέφει στην αμιγώς συνδρομητική του μορφή (η ελεύθερη live εκπομπή στις 20/5 θα είναι απλά ένα…μπόνους). Θα έχουμε δηλαδή και την επαφή μας στο chat με live, θα επιστρέψει και το Betsellers Radio και οι στήλες (με στοίχημα κι όχι ιστοριούλες).

Εδώ, στο ελεύθερο Editorial θα δείτε την άλλη εβδομάδα κάποιες ανακοινώσεις περί συνδρομών που πιστεύω θα ικανοποιήσουν-βοηθήσουν πολλούς. Ολα με τη σειρά τους…

Στα ποδοσφαιρικά νέα της ημέρας; Στην Ισπανία η LaLiga αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την δήλωση του προπονητή της Λεγκανιές, Χαβιέ Αγκίρε ότι η σεζόν θα ξεκινήσει ξανά στις 20 Ιουνίου, αλλά ο Αγκίρε μιλώντας στην ιστοσελίδα MarcaClaro είπε ότι είχε λάβει λεπτομέρειες και είχε επίσης ενημερωθεί ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου:«Έχουμε τώρα μια ημερομηνία έναρξης για το πρωτάθλημα, ξεκινάμε στις 20 Ιουνίου και τελειώνουμε επίσημα στις 26 Ιουλίου.

Θα παίξουμε 11 αγώνες Σάββατο και Κυριακή, Τετάρτη και Πέμπτη, η LaLiga μόλις μου το είπε επίσημα και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τώρα προγραμματίσει το  πρόγραμμα προπόνησης». Μάλλον κάτι θα ξέρει ο Αγκίρε, δύσκολο να τα έβγαλε από το μυαλό του αυτά, θα δείξει σύντομα.

Τα δυσάρεστα όμως, πάντα βάση δηλώσεων από ανθρώπους που είναι μέσα στα πράγματα, έρχονται από την Αγγλία.

Ο Αγκίρε μπορεί να “ξεφούρνισε” την επανέναρξη της Ισπανίας, ο Γκάρι Νέβιλ όμως στο Νησί προανήγγειλε το τέλος της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2! Ο Μάκης και χθες στην εκπομπή το τόνισε ότι δύσκολα θα ξαναπαίξουν οι “μικρούλες” της Αγγλίας. Premier League και Championship θα μπούνε στα γήπεδα, αλλά οι άλλες δύο κατηγορίες είναι…πολύ χλωμό.

Και σήμερα ο Γκάρι Νέβιλ (που θυμίζω δεν είναι απλά ένας πρώην της Μάντσεστερ αλλά είναι και συνιδιοκτήτης της Σάλφορντ, άρα μέσα στα πράγματα), ήταν περίπου βέβαιος κατά 99% γιά το άδοξο φινάλε. Μεταφράζω από το Sky Sports: “Είπα προ εβδομάδων ότι είναι εξαιρετικά απίθανο οι Λιγκ 1 και Λιγκ 2 να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο γιά τη σαιζόν.

Ξέρουμε γιά την Bundesliga, τα ίδια θα γίνουν περίπου και στην Premier League, αλλά τα μέτρα που πήραν και θα πάρουν κοστίζουν πολλά λεφτά. Μιλάμε γιά εκατομμύρια λιρών και ευρώ που επενδύονται γιά πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας, γιά τα γήπεδα, τα ξενοδοχεία που πρέπει να τους έχουν όλους σε ασφαλές περιβάλλον.

Ομως σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 απλά και ξεκάθαρα δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά. Τα σωματεία δεν μπορούν να βρουν τόσα χρήματα. Προσθέστε επίσης ότι το 50% των παικτών είναι εκτός συμβολαίων εντός διμήνου και τα μικρά σωματεία δεν μπορούν να πληρώσουν γιά επεκτάσεις. Χωρίς κόσμο στα γήπεδα, να πληρώσεις μισθούς, μπόνους, και να δώσεις και τόσα χρήματα γιά τεστ, εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, μετακινήσεις; Δεν υπάρχει το χρημα.

Ξεκάθαρα. Ο μόνος τρόπος είναι αν οι φίλοι μας στην Premier League μας βοηθήσουν οικονομικά. Μόνο αυτός. Αλλά τώρα κι αυτοί παλεύουν να κρατήσουν σε τάξη τα δικά τους “καράβια¨ οπότε το θεωρώ απίθανο να ασχοληθούν μαζί μας και να μας φροντίσουν”…

Τι θα γίνει αν δεν τελειώσουν οι Λιγκ 1 και Λιγκ 2 με προβιβασμούς και υποβιβασμούς; Ο Γκάρι Νέβιλ “έβγαλε κι εδώ την είδηση”: Μπορεί να αποφασιστούν με ένα σύστημα βαθμολόγησης που ονομάζεται “weighted points-per-game method”.

Εχει χρησιμοποιθεί στο ράγκμπι αυτός ο τρόπος. Τα αποτελέσματα εντός-εκτός προσμετρούνται διαφορετικά και μετά προσθέτουν βαθμούς βάση των αγώνων που απομένουν όταν έγινε η διακοπή!! Παράδειγμα, με αυτό τον τρόπο η Τσέλτεναμ στην Λιγκ 2 θα βγει πάνω από την Εξετερ γιατί έχει αγώνα λιγότερο! “Αν γίνει έτσι η βαθμολόγηση, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν πολύ τις επόμενες εβδομάδες” πρόσθεσε ο Νέβιλ.

Πόσο πιθανό είναι να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό το σενάριο που ανέπτυξε ο Γκάρι Νέβιλ; Πολύ. Σκεφτείτε η Sunderlad Echo, τοπική εφημεριδα, ήδη το ανέπτυξε και έβαλε τις ομάδες στην κάθε θέση που πιθανώς θα πάρουν, ιδού το λινκ: https://www.

sunderlandecho.com/sport/football/sunderland-afc/where-sunderland-will-finish-league-one-using-special-points-game-formula-proposed-efl-2844173

Μένει να δούμε αν θα έχουμε το άδοξο τέλος γιά Λιγκ 1 και Λιγκ 2, ή θα βρεθεί τρόπος (αν βοηθήσει οικονομικά η Premier League). Μάλλον όμως ο Νέβιλ θα πέσει δυστυχώς μέσα και θα δούμε μόνο Premier και Championship στο Νησί από Ιούνιο…

Υ,Γ: Η φωτό του σημερινού Editorial μην…σας τρομάξει, ειναι χιουμοριστική.

Και αν δεν αναγνωρίσατε τον κύριο με τη στολη παραλλαγής είναι ο…Σον της Τόττεναμ! Ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την διακοπή, πήγε στην Νότια Κορέα και έκανε την (τεσσάρων εβδομάδων) στρατιωτική του θητεία και γύρισε πλέον στο Λονδίνο! Είχε πρόγραμμα ο άνθρωπος! Βλέπω να πετάει το όπλο και το κράνος, αλλά τα υπόλοιπα…να τα αξιοποιει, ειδικά την μάσκα (γέλια).

Δείτε τον κι εδώ, χωρίς μάσκα και όπλο, καλός φανταράκος ήταν ο Σον!

Παλαιότερα Editorials