2555

Μάκης Μηνδρινός

Ολο και λιγότερα

Καλησπέρες! Δεν βγήκε το μεσοβδόμαδο ρίσκο, αλλά έτσι κι αλλιώς είχαμε λίγα να χάσουμε και πολλά να κερδίσουμε, αν περνούσαν Λίντσερ και Θέλτα. Το πάλεψαν και οι δύο, όπως είδατε. Η μία λύγισε στο τέλος, η άλλη έμεινε με 10 αλλά δεν το παράτησε λεπτό. Ειδικά στην περίπτωση της Θέλτα, επιβεβαιώθηκε ότι η απόδοση ήταν παντελώς λάθος με βάση την εικόνα των ομάδων.

Τελοσπάντων, πάμε στα φρέσκα, που όλο και λιγοστεύουν. Ειδικά αυτά που συνηθίζουμε να παίζουμε εμείς, μεγάλα σημεία που συνήθως υπάρχει λάθος, πλέον είναι ελάχιστα. Μικρομεσαία, μπόλικα… Στην Αγγλία, έχουμε τελευταία αγωνιστική στη Λιγκ 1, προτελευταία σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 2, ουσιαστικά καθαρίσαμε. Το λέμε κάνα μήνα τώρα, το βλέπετε και με τα μάτια σας, ότι με το που μπαίνουμε Απρίλη, στοιχηματικά το ενδιαφέρον πέφτει πολύ στην Αγγλία.

Σε ένα γενικότερο σχόλιο για το κουπόνι, ισχύει ό,τι λέμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Αρκετά φαβορί, αρκετά μεσαία σημεία, ο καθένας αποφασίζει πως θα παίξει (που είναι και το βασικότερο) και που θα κάνει… στραβά μάτια σε εποχιακές αποδόσεις. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας από Πρέμιερ Λιγκ. Πρέμιερ Λιγκ Από αουτσάιντερ, προσωπικά τίποτα δεν μου κάνει! Να παίξω Χαλ στο Σαουθάμπτον; Με τι ψυχή; Χωρίς διπλό με τον Σίλβα, την εμπιστεύθηκα στο προηγούμενο εκτός και έφαγε τρίμπαλο από την αδιάφορη Στόουκ.

Αυτό που με… εκνευρίζει είναι ότι δέχεται για πλάκα γκολ και αδικεί τον εαυτό της: στα 5 τελευταία εκτός έφαγε από 2 και πάνω, όπως και στα 7 από τα 8 τελευταία εκτός. Και η Σαουθάμπτον για ένα ημίχρονο (μέχρι να δεχθεί το δεύτερο) τη στρίμωξε πολύ την Τσέλσι. Να παίξω Μπέρνλι; Το ίδιο ερώτημα: με τι ψυχή; Η μόνη χωρίς διπλό και το χειρότερο, νομίζω ότι τώρα περνάει τη χειρότερη περίοδό της αγωνιστικά.

Να κάνει χάρη ο Αλαρντάις; Μπορεί… Αλλά μπορεί και όχι. Η Πάλας είναι καλά, και σ’ αυτό το ματς ίσως να μην φανούν και οι απουσίες της στην άμυνα (μόνο η Χαλ έχει χειρότερη επίθεση εκτός έδρας από την Μπέρνλι). Να ψάξω φαντασματάκι τύπου Σουόνσι; Με τη σκέψη ότι η Γιουνάιτεντ έχει κάνει πολλές γκέλες εντός έδρας κόντρα σε μικρομεσαίους, έχει πάλι απουσίες και ακολουθεί ο ημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ; Η Σουόνσι καίγεται, αλλά… μπορεί; Απάντηση δεν έχω, ή μάλλον έχω: δεν μου γεμίζει το μάτι.

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα φαβορί, θα ήταν η Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Αρσεναλ. Ειδικά αν γκελάρει νωρίτερα η Τσέλσι, η Τότεναμ θα έχει σπουδαία ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο. Γενικά είναι ιδιαίτερο το ματς αυτό για την ομάδα του Ποκετίνο και τον κόσμο, καθώς αν η Τότεναμ κερδίσει θα επιβεβαιωθεί μαθηματικά ότι θα τερματίσει ψηλότερα από την Αρσεναλ στη βαθμολογία.

Μπορεί στους γύρω γύρω αυτό να μοιάζει μια λεπτομέρεια, αλλά για τους οπαδούς των δύο ομάδων είναι μεγάλη ιστορία: χαρακτηριστικό είναι ότι τελευταία φορά που η Τότεναμ τερμάτισε πάνω από την Αρσεναλ ήταν το 1995 (!) και ότι οι οπαδοί της Αρσεναλ έχουν θεσπίσει στην «St Totteringham’s Day». Πρόκειται για ένα πάρτι που διοργανώνουν μόλις επιβεβαιωθεί και μαθηματικά ότι η Αρσεναλ τερματίζει πάνω από την Τότεναμ! Προφανώς δεν είναι αυτός ο λόγος που θεωρώ ότι η Τότεναμ θα κερδίσει.

Ο λόγος είναι καθαρά αγωνιστικός. Οι δύο ομάδες είναι μέρα – νύχτα, η Τότεναμ βγάζει υγεία, στην Αρσεναλ το κλίμα είναι άρρωστο, ακόμα κι όταν κερδίζει δεν πείθει. Τα ντέρμπι έχουν ιδιαιτερότητες και πολλές φορές οι φόρμες πάνε περίπατο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα μου προκαλέσει έκπληξη αν η Τότεναμ δεν κερδίσει. Απόδοση; Της πλάκας! Το 1.

80 είναι προφανώς μικρό. Θα έπρεπε να είναι στο 2.20. Ο καθένας αποφασίζει… Στο Εβερτον – Τσέλσι και να ‘θελα να μπλέξω με σημείο (τον άσο δηλαδή), δεν με… αφήνουν οι μπουκ. Δεν έχω πρόβλημα να την κοντράρω την Τσέλσι, αλλά δεν ψήνομαι σε αποδόσεις κάτω του 4.00. Δεν λέω ότι είναι λάθος το 3.80 του άσου, η Εβερτον είναι σούπερ εντός, λέω ότι για να κοντράρω την Τσέλσι (που γενικά δεν έχει δώσει δικαιώματα) θα ήθελα η απόδοση να είναι πάνω από 4.

00… Τσάμπιονσιπ Προτελευταία αγωνιστική, δύο θέσεις για τα πλέι οφ παίζονται ακόμα και μία στην παραμονή. Σε ότι αφορά την παραμονή, είναι κομβικό το Μπλάκμπερν – Αστον Βίλα. Βασικά είναι σημαντικό το πώς θα εμφανιστεί η Αστον Βίλα. Από τη μία ο κόσμος της που θέλει να κάτσει να χάσει, για να πέσει η Μπέρμιγχαμ. Από την άλλη ο προπονητής της Αστον Βίλα, Στιβ Μπρους, που έχει γνωρίσει στο παρελθόν επιτυχίες με την Μπέρμιγχαμ και σίγουρα δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με πιθανό υποβιβασμό της Μπέρμιγχαμ στη Λιγκ 1.

Προσωπικά, άκρη δεν βγάζω! Και δεν έχω σκοπό να μπλέξω, εκτός αν προκύψει κάτι στο live. Γενικά το live πρέπει να το έχουμε στο νου μας, όταν μιλάμε για τελευταίες αγωνιστικές. Στο Ιπσουιτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ, υπάρχει μια… απίθανη παράδοση για τον Μικ ΜακΚάρθι, που δεν έχει χάσει ποτέ από την Γουένσντεϊ, σε 14 ματς (8 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Ο άσος είναι στο 4.00 επειδή η Ιπσουιτς δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Ομως η Σέφιλντ είναι καλά και ίσως της κάνει και το Χ… Ασος κινήτρου είναι αυτός της Μπέρμιγχαμ κόντρα στη Χάντερσφιλντ που θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Πλέον, γύρισε φαβορί, στο 2.55. Λιγκ 1 Τελευταία αγωνιστική, με ανοιχτά μέτωπα: παίζεται η απευθείας άνοδος ανάμεσα σε Μπόλτον και Φλίτγουντ, μία θέση στα πλέι οφ ανάμεσα σε Μίλγουολ, Σάουθεντ, Ροτσντέιλ, και μία θέση για την παραμονή ανάμεσα σε Πορτ Βέιλ, Τζίλιγχαμ και Μπέρι.

Στη Μπόλτον αρκεί ο βαθμός κόντρα στην Πίτερμπορο, θεωρώ ότι θα πάρει ό,τι χρειάζεται. Αν γίνει αυτό, η Φλίτγουντ που υποδέχεται την Πορτ Βέιλ, μπορεί να ξενερώσει. Η Πορτ Βέιλ έκανε μεγάλη νίκη μεσοβδόμαδα και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση παραμονής, αλλά από αυτές που τη διεκδικούν, νομίζω ότι αντικειμενικά είναι η χειρότερη. Αν η Πορτ Βέιλ χάσει, αυτόματα όλες οι υπόλοιπες που διεκδικούν παραμονή, γίνονται αδιάφορες.

Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξει κάποιος ΠΡΙΝ ξεκινήσουν τα ματς, διπλό τη Τζίλιγχαμ στο Νορθάμπτον, στο 2.30. Καμία αξία. Ας ξεκινήσουν τα ματσάκια και βλέπουμε. Αφήστε που έχει και ιδιαιτερότητες το ματς, ο προπονητής της Νορθάμπτον (Εντινμπουργκ) ήταν ως τον Ιανουάριο στη Τζίλιγχαμ και δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο.

Λιγκ 2 Και εδώ προτελευταία αγωνιστική. Η άνοδος έχει ξεκαθαρίσει, μόνο ο τίτλος παίζεται. Στα πλέι οφ όλα ορθάνοιχτα (εκτός της Λούτον που ήδη έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για πλέι οφ, λόγω καλής διαφοράς τερμάτων), στην ουρά η Λέιτον έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό και η άλλη θέση ακόμα παίζεται. Τσέλτεναμ, Νιούπορτ και Χάρτλπουλ διεκδικούν 2 θέσεις.

Στο Καρλάιλ – Νιούπορτ είχα αρχικά διάθεση να παίξω Νιούπορτ. Είναι καλά, καίγεται, μου δείχνει πολύ σοβαρή από τότε που παίζει με υπηρεσιακό. Και η Καρλάιλ κλατάρει στο πιο κρίσιμο σημείο. Αλλά το περίμενα λίγο ψηλότερα. Το 3.40 είναι σωστά διαβασμένο. Η Ντόνκαστερ σαν να χαλάρωσε από τη στιγμή που εξασφάλισε την άνοδο, χαλάρωσε σε τέτοιο βαθμό, που κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο! Η Εξετερ παλεύει για τα πλέι οφ, εκτός έδρας είναι μια χαρά, το διπλό κυκλοφορεί στο 4.

00. Σε σκέψεις είμαι, γιατί ΟΚ, η Ντόνκαστερ που μέχρι πριν ένα μήνα ήταν αήττητη εντός, δεν είναι εύκολο να κάνει τρίτη ήττα στο γήπεδό της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Εκτός Αγγλίας Βέρντερ – Χέρτα 1 (1.95) – Σάββατο: Τρένο πάει η Βέρντερ, 10 αήττητη είναι (8-2-0), βλέπει και Ευρώπη πια. Η Χέρτα έχασε και τα 7 τελευταία εκτός, 2 νίκες έχει όλες κι όλες εκτός Βερολίνου.

Μάιντζ – Γκλάντμπαχ 1 (2.15) – Σάββατο: Πάλι με απουσίες η Γκλάντμπαχ και περισσότερο κουρασμένη. Σαν να συνήλθε η Μάιντζ… Λόττε – Οσανμπρικ 2 (2.40) – Σάββατο: Δεν σκαμπάζω πολλά από Γ’ Γερμανίας, βλέπω όμως μονόπλευρο κίνητρο, κακή φόρμα για Λόττε και ματς με γειτονικό χαρακτήρα. Διαβάζω, μάλιστα, οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι κακές… Αούστρια – Στουρμ 2 (4.

75) – Σάββατο: Δεύτερη η Αούστρια, Τρίτη η Στουρμ, δύο βαθμοί τις χωρίζουν. Και το διπλό στο 4.75! Στα δύο τελευταία εντός, η Αούστρια έχασε από Σανκτ Πόλτεν και Αντμίρα. Λεβάντε – Οβιέδο 2 (5.25) – Σάββατο: Σπάνια παίζω διπλά στη Β’ Ισπανίας, όμως μου φαίνεται πολύ μεγάλο αυτό εδώ. Η Λεβάντε ουσιαστικά έχει ανέβει, ψιλοχαλάρωσε στα τελευταία (3 χωρίς νίκη) και η Οβιέδο κυνηγάει πλέι οφ.

Αήττητη, βέβαια, εντός έδρας η Λεβάντε… Θέλτα – Μπιλμπάο 2 (1.80) – Κυριακή: Ο ορισμός της εποχιακής απόδοσης! Η Θέλτα έχει τη Γιουνάιτεντ την Πέμπτη, θα ξεκουραστούν οι βασικοί, η Μπιλμπάο καίγεται. Ο καθένας αποφασίζει αν του κάνει το 1.80, που θα έπρεπε να είναι 2.20+. Όπως βλέπετε, όλο και λιγοστεύουν οι επιλογές. Μία στήλη θα ανεβάσω, αύριο το πρωί.

Προφανώς θα ‘χω και φαβορί, τέτοια εποχή ή παίζεις και φαβορί ή δεν παίζεις τίποτα, κάτι απόλυτα σεβαστό… ΥΓ. Φίλε mp3, δεν σου απάντησα χθες στο σχόλιο, όχι γιατί δεν πολυασχολούμαι με Ελλάδα (που όντως ισχύει), αλλά γιατί το μήνυμα το είδα σήμερα. Το γενικότερο σχόλιο που μπορώ να κάνω, πλέον εκ του ασφαλούς βέβαια, είναι αυτό που έχουμε πει πολλές φορές: κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό και κάθε πρωτάθλημα προσεγγίζεται διαφορετικά.

Αν το χθεσινό, λοιπόν, ήταν εγγλέζικο θα σου έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη «ναι, υπάρχει αξία στην απόδοση του διπλού». Στην Ελλάδα, για να βρεις αν ένα σημείο έχει αξία (και δεν αναφέρομαι μόνο στο χθεσινό ματς, αλλά γενικότερα…) δεν αρκεί να κοιτάς απλά τις αποδόσεις… 🙂 ΥΓ1. Αν έπαιζα μια δυάδα σήμερα θα ήταν ο άσος της Γκαζιαντέπ και ο άσος της Σανκτ Πάουλι.

Φαβοράκια με κίνητρο, σε αποδόσεις κοντά στο 2.00 . Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (25/04): 4.998 μονάδες Νέο υπόλοιπο (28/04): 4.998 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος