1658

Μάκης Μηνδρινός

Ο,τι πρέπει για Θεσσαλονίκη

Χαιρετώ! Μιλήσαμε λίγο για στοίχημα μεσοβδόμαδα (κάνα 10λεπτο να ‘χε ακόμα, η Χάρτλπουλ θα είχε ισοφαρίσει την Τετάρτη), είδαμε και τις πολύ ενδιαφέρουσες βαθμολογίες που προκύπτουν  από τα xGoals, σήμερα πάμε στα καθαρά στοιχηματικά.

Εθνικές ομάδες έχει το κουπόνι, τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, εμείς εδώ κλασικά θα μιλήσουμε για Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο.

Είναι και Non League Day το Σάββατο, σημαίνει γιορτή. Είναι η μέρα των μικρών κατηγοριών, με πολλές εκδηλώσεις σε όλα τα γήπεδα. Εχουμε αναφερθεί ξανά στη συγκεκριμένη μέρα, είναι ιδιαίτερη για τους Αγγλους και ειδικά για τις ομάδες και τον κόσμο των μικρών κατηγοριών. Εδώ υπάρχει ολόκληρο σάιτ για τη συγκεκριμένη μέρα, όπου μπορείς να βρεις πως θεσπίστηκε, τι ακριβώς σημαίνει για τον κόσμο, αλλά και ποιο είναι το πιο κοντινό γήπεδο σε σένα για να πας να το παρακολουθήσεις (αν φυσικά είσαι στην Αγγλία)!

Αυτό που μπορώ να πω ως πρώτο σχόλιο για το πρόγραμμα είναι «ψόφιο».

Πολύ λίγα πράγματα, ούτε τα ζευγαρώματα βοηθούν, ούτε οι αποδόσεις. Θα είμαστε χαλαροί στη Θεσσαλονίκη λοιπόν. Ο,τι πρέπει! Ισως θυμάστε πέρσι, όταν είχαμε ανέβει είχε πολύ καλό κουπόνι και κάναμε καλή νίκη. Ε, τώρα θα είμαστε πιο χαλαροί.

Λιγκ 1

Μόλις 8 παιχνίδια, λόγω των αναβολών. Και από αυτά ένα θα μπορούσα να κοιτάξω λίγο πιο σοβαρά κι αυτό με το ζόρι.

Αναφέρομαι στο Μπρίστολ Ρόβερς – ΜΚ Ντονς. Οι γηπεδούχοι η αλήθεια είναι ότι πατούν καλά τελευταία. Τρεις σερί νίκες, έξι αήττητοι, ούτως ή άλλως εντός έδρας είναι αρκετά δυνατοί. Θα παίξουν όμως χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ, Κλαρκ-Χάρις, ο οποίος έχει βάλει 7 γκολ, σκοράροντας στα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα στη Λιγκ 1.

Οι Ντονς έρχονται από τέσσερις σερί ήττες, όμως εκτός έδρας τους υπολογίζω αρκετά.

Στο πρωτάθλημα οι Ντονς έχουν μόλις μία νίκη και τρεις ήττες σε 4 εξόδους. Σε όλες τις διοργανώσεις μετρούν 3-1-3. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνεται η κατάσταση. Καταρχάς κέρδισαν 4-1 τη Σάουθεντ στο Λιγκ Καπ, 3-0 τη Στίβενεϊτζ στο Τρόφι και 3-0 τη Μπλάκπουλ στο πρωτάθλημα, στις τρεις από τις πέντε πιο πρόσφατες εξόδους τους.

Οι εκτός έδρας ήττες ήταν πολύ οριακές: 3-2 στη Γουίκομ με γκολ στις καθυστερήσεις, 2-1 στην Ακρινγκτον με ανατροπή και 2-1 στο Σάντερλαντ.

Ο προβληματισμός μου προφανώς έχει να κάνει με το ότι η Μπρίστολ Ρόβερς είναι καλά.

Λιγκ 2

Σουίντον και Πλίμουθ έπαιξαν την Τρίτη στο Λιγκ Τρόφι και τώρα αγωνίζονται ξανά στο ίδιο γήπεδο στο πρωτάθλημα.

Την Τρίτη η Πλίμουθ νίκησε εύκολα με σκορ 3-0 σε ένα ματς που ήταν φανερό ότι το κυνήγησε περισσότερο. Η Σουίντον έκανε 7 αλλαγές, τη στιγμή που η Πλίμουθ έψαχνε μια καλή εμφάνιση για να πάρει και πάλι τα πάνω της. Και τη βρήκε την καλή εμφάνιση, αλλά και την άνετη νίκη. Ηταν το τρίτο σερί ματς που έμεινε αήττητη, είχε προηγηθεί το σπουδαίο 1-0 στο Μάνσφιλντ αλλά και το 2-2 κόντρα στη Σκάνθορπ, όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Από την άλλη, η Σουίντον έρχεται από τρεις σερί ήττες και γενικά βγάζει προβληματάκια το τελευταίο διάστημα. ΟΚ, πες ότι το μεσοβδόμαδο δεν το κυνήγησε ιδιαίτερα. Νωρίτερα, έχασε 2-1 στο Μπράντφορντ και 2-0 εντός έδρας από τη Νιούπορτ. Και ακόμα πιο πριν κέρδισε δύσκολα 1-0 στο Κέμπριτζ, ενώ στις 17/09 έφαγε τρία εντός έδρας από την Κόλτσεστερ.

Με λίγα λόγια στα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 4 ήττες. Είναι μια σκέψη το 3,30 της Πλίμουθ.

* Λάθος προφανώς έχουμε στο ντέρμπι κορυφής, Εξετερ – Φόρεστ Γκριν. Το 5άρι του διπλού είναι εκτός κάθε πραγματικότητας. Η Φόρεστ Γκριν είναι πρώτη, η Εξετερ δεύτερη. Και το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι η Εξετερ δεν πείθει ότι μπορεί σε ένα τέτοιο ματς να είναι γκραν φαβορί.

Μιλάμε για μια δεδομένα καλή ομάδα, που όμως έχει μόλις μία νίκη στα 5 τελευταία της σε όλες τις διοργανώσεις (2-0 την Πορτ Βέιλ) – τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Κι ας εμφανίστηκε βελτιωμένη στο τελευταίο. Μία ήττα έχει όλη κι όλη φέτος αλλά ήταν στο πιο πρόσφατο εντός έδρας, 1-3 από τη Γκρίμσμπι. Μεσοβδόμαδα κέρδισε 2-0 στο Νιούπορτ στο Τρόφι, σε ένα ματς με αλλαγές και για τους δύο.

Από την άλλη, η Φόρεστ Γκριν είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα της κατηγορίας. Ειδικά εκτός έδρας ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, τη βολεύει να μην έχει τη μπάλα στα πόδια της. Στα 7 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις η εστία της παραβιάστηκε μόλις μία φορά, στη νίκη 3-1 επί της Κρόουλι, σε ένα ματς που η Φόρεστ Γκριν προηγήθηκε 3-0 και απλά μετά χαλάρωσε λίγο.

Υπενθυμίζω ότι και πέρσι η Φόρεστ Γκριν είχε πολλές περισσότερες νίκες εκτός (12) απ’ ό,τι εντός έδρας (8). Ξαναλέω, υπερβολικό το 5άρι! Τα xGoals, θυμάστε ίσως, λένε ότι η Φόρεστ Γκριν κακώς είναι τόσο ψηλά (προτελευταία ήταν στη σχετική βαθμολογία!). Όμως είναι τόσο μεγάλη η απόδοση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια! Εξάλλου για ένα τέτοιο ματς όπως το εκτός έδρας με την Εξετερ, μια τέτοια ομάδα θέλω: δεν με νοιάζει να παίζει καλή μπάλα, με νοιάζει να είναι σωστά στημένη, να έχει υπομονή και στις ευκαιρίες που θα φτιάξει να είναι αποτελεσματική…

Νάσιοναλ Λιγκ

Τέλος ο Χίγκνετ από τη Χάρτλπουλ, για την οποία αναφέρθηκα και στον πρόλογο.

Δεν ήταν καλή στο Στόκπορτ την Τετάρτη, όμως έκανε ένα δυνατό τελευταίο 20λεπτο, μείωσε σε 2-1, είχε ευκαιρίες για 2-2 και η αίσθηση που σου έδινε είναι πως αν υπήρχε λίγος ακόμα χρόνος θα έπαιρνε το βαθμό. Με υπηρεσιακό θα είναι στο εκτός έδρας με την Ολντερσοτ και δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να πάρει αποτέλεσμα.

* Υπουλο θεωρώ ότι είναι το Φάιλντ – Σάτον.

Κακώς το διπλό είναι τόσο ψηλά (4,20). ΟΚ, έχουμε ξαναπεί ότι η Σάτον δεν είναι η περσινή ομάδα αλλά σάμπως είναι η Φάιλντ; Τέσσερις σερί ήττες έχει, εντός ζώνης υποβιβασμού είναι, τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχει. Ξαναλέω ότι η Σάτον δεν είναι κάνα θηρίο, αλλά εκτός του παλεύει (2 νίκες, 3 ισοπαλίες σε 8 ματς) και το σετ θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένο.

* Πάρα, μα πάρα, πολύ διαβασμένο το Χάλιφαξ – Μπόρεχαμ. Θα περίμενε κανείς ότι με την πορεία που κάνει η Χάλιφαξ (πρωτοπόρος) ο άσος θα ήταν με το ζόρι στο 2,00. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά πάνω από αυτό και το διπλό ίσως που ξεπερνάει το 3,00 (3,05). Εκεί προφανώς δεν υπάρχει καμία αξία. Βλέπω ότι η Χάλιφαξ το τελευταίο διάστημα δεν είναι τόσο καλή, εντός έδρας κέρδισε και σκόραρε μόλις σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια της, όμως είπαμε, όλα είναι θέμα απόδοσης.

Αν δεν διαφωνώ με τον μπουκ, χάνεται και το νόημα του στοιχήματος.

Βορράς/Νότος

Και εδώ το πρόγραμμα δεν είναι καλό. Στο Βορρά θεωρώ ότι η Τσέστερ δεν θα χάσει από την Κινγκς Λιν, αλλά το σετ είναι και εδώ ολόσωστο (ελαφρύ αουτσάιντερ το διπλό). Είχα σταμπάρει να κοντράρω την Χέρεφορντ που είχαμε στο Κύπελλο την Τρίτη, αλλά παίζει με το μπάζο τη Μπράντφορντ ΠΑ.

Παρόμοια φάση και στο Νότο. Η Τσίπενχαμ κυνήγησε πολύ το Κύπελλο την Τρίτη και πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Σλάου, ήταν για κόντρα, αλλά παίζει στην έδρα της Κόνκορντ, η οποία προφανώς είναι φαβορί. Αν διάλεγα ένα φαβορί αυτός ο άσος θα ήταν.

Στη σούμα. Όπως βλέπετε πολύ λίγα πράγματα. Αυτά που μ’ αρέσουν περισσότερο είναι η Φόρεστ Γκριν και η Πλίμουθ.

Θα παίξω μόνο Φόρεστ Γκριν. Αυτή πληροί όλες τις προδιαγραφές (και ειδικά απόδοση), αυτή θα παίξω και τέλος. Είπαμε, χαλαρά. Με τους Θεσσαλονικείς τα λέμε και από κοντά, με τους υπόλοιπους κανονικά την Τρίτη, με νέα στήλη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος