1641

Κώστας Ζαφείρης

Οφείλει να περάσει

Γεια χαρά σε όλους… Μπήκαμε στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής Euroleague, πάμε να δούμε τι κρατάμε…

Αύριο το μενού περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στη Μόσχα κόντρα στη φιλόδοξη Κίμκι. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα οι πράσινοι (εκτός ο Παππάς), με σταθερές απουσίες και αμφίβολους… διαρκείας οι Ρώσοι (έξω οι Βιάλτσεφ, Κράμερ, Βάλιεφ, Μοζγκόφ, Γιόβιτς – έχει κάποιες ελπίδες ο τελευταίος).

Δύσκολο ματς για την ομάδα του Πεδουλάκη, πολύ απλά γιατί η Κίμκι είναι άλλο επίπεδο σε σχέση με την Ζενίτ. Παρ’ όλα αυτά το προσπερνώ, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο η αναμέτρηση της Μόσχας να είναι αυτή που θα αλλάξει level τους πράσινους. ‘Η και όχι…

Αφήνω στην άκρη και το Εφές – Ερυθρός Αστέρας (αν δεν υποτιμήσουν τους Σέρβους οι Τούρκοι, θα τους «καθαρίσουν» και σχετικά εύκολα – την ίδια ώρα ο Αστέρας ψάχνει ακόμα τον αντικαταστάτη του Μίλαν Τόμιτς).

Στο Αλμπα – Αρμάνι, δεν βλέπω σε καμία περίπτωση περίπατο των Ιταλών (τίμιοι οι Βερολινέζοι θα το παλέψουν μέχρι… εκεί που τους παίρνει και βλέπουμε. Πήρα το +12,5 των παιδιών του Ρενέσες).

Κρατάω το διπλό στο Βιλερμπάν – Μπασκόνια. Οι Γάλλοι δυσκολεύονται εσχάτως και έχουν μείνει στις δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Λογικό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι… θάνατος. Εξω ο ταλαντούχος πόιντ γκαρντ Μαλεντόν, λογικά δεν θα παίξει ξανά και ο βασικός ψηλός, Πέιν, ευκαιρία για την ανεβασμένη Μπασκόνια να περάσει από μία έδρα που εδώ που τα λέμε ΟΦΕΙΛΕΙ να περάσει…

Και κάτι ακόμα για τους βραδινούς. Στις 02:00 οι Μπακς υποδέχονται τους Καβαλίερς.

Τα «ελάφια» έρχονται από το χαστούκι που έφαγαν στο σπίτι τους από τους Χιτ το βράδυ του Σαββάτου (προηγήθηκαν με 21 πόντους διαφορά στην 3η περίοδο και κατάφεραν να χάσουν στην παράταση και ενώ το Μαϊάμι έπαιζε χωρίς τον καλύτερό του παίκτη, τον Μπάτλερ). Για το Κλίβελαντ το έγραψα στην ανάλυση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετμπολ του πλανήτη, που ανέβηκε στο betsellers την προηγούμενη εβδομάδα (μαζί με τις προτάσεις για στοιχήματα διαρκείας που μπήκαν στο πινακάκι): έχει ίσως το χειρότερο ρόστερ στο πρωτάθλημα.

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο «διψάει» για… αίμα και δύσκολα δεν θα ξεσπάσει στο κεφάλι των «ιπποτών».

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης