1870

Κώστας Ζαφείρης

Ο Κουφός ξέρει…

Γεια χαρά… Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη η 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (η δεύτερη δόση της), όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει κάτι από τα τρία σημερινά ματς, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για να καθυστερήσω το κείμενο του σαββατοκύριακου.

Ξεκίνημα με Ελλάδα: θα στηρίξω ξανά τον Κολοσσό (βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με το Ρέθυμνο, με ρεκόρ 3-15), παρά το χουνέρι που μου έκανε πριν δύο εβδομάδες κόντρα στον Ηφαιστο.

Οι Ροδίτες… κούφαναν την Ελλάδα το περασμένο Σάββατο (επέστρεψαν από το -17 στο «Nick Galis Hall» και έριξαν στο καναβάτσο τον Αρη), με τον κόουτς Στέργιο Κουφό να οδηγεί τον Κολοσσό με τις εμπνεύσεις του από τον πάγκο σε μία τεράστια νίκη που ίσως αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη της παραμονής. Σήμερα, οι νησιώτες υποδέχονται το Λαύριο (η ομάδα του Σερέλη έχει μία νίκη παραπάνω, ρεκόρ 4-14, 1-8 εκτός έδρας) και εκτιμώ πως το μάγκικο διπλό του Κολοσσού στη Θεσσαλονίκη δεν θα πάει χαμένο.

Επίσης, από την Basket League κρατάω την απλή νίκη του Περιστερίου απέναντι στον Αρη. Στην 3η θέση με συγκάτοικους τον Προμηθέα Πατρών και τον ΠΑΟΚ βρίσκεται η ομάδα των Δυτικών Προαστίων (ρεκόρ 12-6, 8-1 εντός έδρας), γκρίνια, εσωστρέφεια και κακό μπάσκετ τα δεδομένα στους Θεσσαλονικείς (9οι, ρεκόρ 6-12, 3-6 εκτός έδρας).

Από την Α2 μου αρέσει ο άσος του Ψυχικού κόντρα στην Καρδίτσα.

Οι «σκίουροι» του Γ. Ρεμεντέλα είχαν νικήσει και στο ματς του πρώτου γύρου στην πόλη της Θεσσαλίας, με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο: την απευθείας παραμονή και την αποφυγή των πλέι άουτ. Το Ψυχικό έχει τις προσωπικότητες στο παρκέ για να «καθαρίσει»! Παράλληλα, κρατάω και την απλή νίκη του Διαγόρα Δρυοπιδέων (η έδρα του είναι στο Αιγάλεω) απέναντι στην soft, εκτός έδρας, Καστοριά.

Πανίσχυρη στο «σπίτι» της η ομάδα του Σκαραφίγκα, μπορεί να προλάβει την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και να παίξει στα πλέι οφ ανόδου τον Μάιο.

Συνεχίζω με Ισπανία. Η Γκραν Κανάρια θα προσπαθήσει να κάνει restart με τον Πέδρο Μαρτίνεθ στον πάγκο της. Ο ικανότατος ισπανός προπονητής είναι αυτός που θα οδηγήσει τους νησιώτες σε ήρεμα νερά (σ.

σ. παραμονή στην ACB). Πρώτο δείγμα θετικό στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Νταρουσάφακα (άνετη νίκη 84-64, επιτέλους οι παίκτες της Γκραν Κανάρια έβγαλαν διάθεση στην άμυνα). Απογοητευμένη και λαβωμένη η Μάλαγα (αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Γιούροκαπ από την Αλμπα), θα πάω με το κίνητρο και τον ενθουσιασμό που έφερε στους νησιώτες ο Μαρτίνεθ.

Επίσης, βλέπω με μεγάλη συμπάθεια το διπλό της Βίρτους στο Τορίνο, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς (τεχνικός της Εθνικής Σερβίας – παλαιότερα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και της Μπάγερν) να είναι από το ξεκίνημα της εβδομάδας που διανύουμε ο νέος προπονητής της ομάδας από την Μπολόνια (αντικατέστησε τον συμπαθή κόουτς Στέφανο Σακριπάντι).

Ανώτερη σε όλα η Βίρτους (με το ρόστερ που έχει θα είναι μεγάλη αποτυχία να μην μπει στα πλέι οφ), μια χαρά το 1,65 που πληρώνει η νίκη της.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης