1087

Κώστας Ζαφείρης

Ο φόβος της αποτυχίας

Καλησπέρα σε όλους.

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκα (στη μορφή που βρίσκεται από τη σεζόν 2008-09), οι τρεις από τις τέσσερις σειρές των προημιτελικών θα κριθούν στο 5ο παιχνίδι.
Ολη η Ευρώπη – λίγο ή πολύ – θα ασχοληθεί με τα ματς που θα γίνουν στη Πόλη, στο Μιλάνο, στη Βαρκελώνη και η αλήθεια είναι ότι το ωραίο θα είναι να «γεννηθούν» κάποιες όμορφες ιστορίες από τον τρόπο που θα εξελιχθούν.


Το τι θα συμβεί τελικά και το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν την ΤΣΣΚΑ (βρήκε και τα έκανε κόντρα στην – χωρίς προπονητή και γεμάτη απουσίες – Φενέρ) στο Final 4 της Κολωνίας θα το μάθουμε το βράδυ.
Επίσης, το αν θα γίνει εύκολα ή δύσκολα για τα φαβορί.
Αν το άγχος δεν καταπιεί την Εφές, τότε οι Τούρκοι θα κάνουν το ταξίδι για την Γερμανία, όμως αυτό είναι το – πιο σημαντικό – ερώτημα.

Πιστεύω ότι αν η Εφές νικήσει σήμερα και πάει πλήρης στην Κολωνία, θα το πάρει. Νομίζω ότι έστω και δύσκολα ο Εργκίν Αταμάν θα μείνει όρθιος σ’ αυτή τη μάχη, αλλά σήμερα στον τελικό της Πόλης δεν θα παίξω τίποτα γιατί είναι Game 5 και η Ρεάλ είναι η… Ρεάλ.    

Λίγο αργότερα, στο Μιλάνο δύο προπονητές που… ανακατεύονται όταν αντικρίζουν ο ένας τον άλλον (Μεσίνα – Τρινκιέρι) θα παίξουν τα ρέστα τους για να οδηγήσουν σε ιστορικές στιγμές (για ξεχωριστούς λόγους η κάθε μία) τις ομάδες τους αλλά και για την δική τους υστεροφημία.


Στην περίπτωση που ο Τρινκιέρι (δηλωμένος οπαδός της Αρμάνι) την κάνει απόψε στον Μεσίνα, ο προπονητής της Μπάγερν θα κοιμηθεί ξανά του… χρόνου την ίδια μέρα (μάλλον το ίδιο και ο Μεσίνα για διαφορετικό λόγο βέβαια). Και αυτό παιχνίδι – απόλαυση.

Και πάμε στη Βαρκελώνη. Στο παιχνίδι που όπως δήλωσε ο Γιασικεβίτσιους «δουλεύουμε 8 μήνες» και ο απελευθερωμένος από κάθε άγχος Τσάβι Πασκουάλ να προσθέτει «ό,τι και να συμβεί στο Game 5 θα είναι για μας σαν νίκη».

Και δεν λέει ψέματα ο Καταλανός, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο υψηλού επιπέδου προπονητής είναι (οι άμυνες του έχουν βραχυκυκλώσει τους μπλαουγκράνα).
Όμως, σήμερα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να «μιλήσει» η ποιοτική υπεροχή της ομάδας του Σάρας και οι περισσότερες λύσεις στον πάγκο.
Βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος την «λιποθυμίας», όμως αποφάσισα να πληρώσω για να μάθω.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης