2002

Κώστας Ζαφείρης

Παιχνίδι με ειδικά και όχι μόνο…

Καλησπέρα… Ξεκινώ στα γρήγορα με τον μίνι απολογισμό της χθεσινής μέρας για να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Η Μπασκόνια μπήκε αγχωμένη στο παρκέ και δυσκολεύθηκε σχεδόν για ένα ημίχρονο. Στην 3η περίοδο, όμως, πάτησε το γκάζι και… κατάπιε την «λίγη» Νταρουσάφακα. Πέρασε εύκολα ο «άσος» στο χάντικαπ των Βάσκων και το ίδιο πίστευα ότι θα συμβεί και με το Over 0,5 τρίποντο του Βεζένκοφ, με την προϋπόθεση ότι θα έπαιρνε δύο τρεις προσπάθειες έξω από τα 6,75 μ.

(το συνηθίζει, καθώς είναι ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του). Ε, ακόμα περιμένω να του δώσουν μία πάσα για να σουτάρει. Μάλλον, στο επόμενο ματς… Στην Βαρκελώνη, η Μακάμπι κοίταξε στα μάτια για ένα ημίχρονο τους «μπλαουγκράνα», με τον καλύτερό της παίκτη, Ουίλμπεκιν να μένει στο παρκέ περίπου 21 λεπτά, χωρίς ωστόσο να προσφέρει τίποτα (2 π.

με 1/6 σουτ). Προφανώς ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν ήταν έτοιμος (ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δάχτυλο) και ο αγχωμένος, Σπάχια τον πήρε στην αποστολή με το ζόρι.

Τέλος, για πλάκα έκανε ο Ντατόμε το Over 1,5 τρίποντα. Πέντε σουτ έξω από τα 6,75 μ. επιχείρησε ο Ιταλός σκόρερ, τα τέσσερα τα έβαλε.

 

Πάμε στα σημερινά για να δούμε τι κρατάμε.

Must win είναι το σημερινό ματς για την Κίμκι κόντρα στην Γκραν Κανάρια (1-3). Χωρίς νίκη μέχρι τώρα στην διοργάνωση η ομάδα του Μπαρτζώκα (τα δύο τελευταία με Εφές και Αρμάνι τα έχασε στον πόντο), ψάχνει μία επιβλητική εμφάνιση για να πάρει τα πάνω της σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως επειδή ακόμα είναι σχετικά νωρίς, να φτιάξει – ξανά – το κλίμα στα αποδυτήριά της.

Αγνωστη λέξη η άμυνα για την Γκραν Κανάρια (είναι η χειρότερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, στον συγκεκριμένο τομέα), πιστεύω πως σήμερα στην Μόσχα θα πληρώσει τα σπασμένα. Πάμε με τον «άσο» από το ημίχρονο. Είναι δεδομένο ότι οι Ρώσοι θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Αλλωστε, δεν τους παίρνει για τίποτα άλλο…

 

Στην αναμέτρηση του Κάουνας ανάμεσα στην Ζαλγκίρις (2-2, χωρίς νίκη εντός έδρας η ομάδα του Σάρας, μετράει δύο «διπλά» στην Τουρκία και στο ΟΑΚΑ) και την Ρεάλ (4-0, έχει νικήσει 9 φορές την Ζαλγκίρις στις 10 τελευταίες επισκέψεις της), τα αφήνω όλα στην άκρη και ασχολούμαι μόνο με τα τρίποντα του Ράντολφ.

Στα μάτια μου δεν είναι καθόλου άσχημο το 1,60 στο Under 2 τρίποντα του Αμερικανού φόργουορντ.

 

Ο Παναθηναϊκός (2-2) δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για κάποιο… αστείο στο Μαυροβούνιο κόντρα στην Μπούντουτσνοστ (0-4, η ομάδα του γίγαντα Τζίκιτς έχει την χειρότερη επίθεση στην διοργάνωση), όμως η νίκη του πληρώνει ψίχουλα. Ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει στη δράση για να λύσει τα χέρια του Πασκουάλ.

Είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ των «πράσινων» και το Over 1,5 τρίποντα είναι στο ρεπερτόριό του. Καλό το 1,95 που πληρώνει.

 

Κλείνουμε με το πολύ ενδιαφέρον ματς που θα γίνει στην Ιταλία ανάμεσα στην Αρμάνι και την Εφές. Δεν διαφέρουν σε πολλά οι δύο ομάδες, καθώς διαθέτουν πολύ ταλέντο στο ρόστερ τους, πολλές λύσεις στην επίθεση και το σημαντικότερο δείχνουν ότι φέτος τα χρήματα που δαπάνησαν για την ενίσχυσή τους δεν θα πάνε στον βρόντο.

Είναι δεδομένο ότι θα παλέψουν για μία θέση στην πρώτη οχτάδα και δίνω πολλές πιθανότητες – τουλάχιστον – η μία από τις δύο να τα καταφέρει. Αν δεν παίξει ξανά ο υπερπολύτιμος Νέντοβιτς στην Αρμάνι, το +5,5 των Τούρκων σε απόδοση 1,75 αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης