994

Μάκης Μηνδρινός

Πού μυαλό για στοίχημα;

Χαιρετώ! Καταρχάς ελπίζω να είστε όλοι καλά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, είναι τόσο μεγάλη η τραγωδία που πραγματικά όσα και ό,τι λόγια και να πούμε είναι απλά λόγια, δεν μπορούν να «πουν» τίποτα μπροστά σε όσα γίνονται. Είναι σημαντικό να μη χαθούν και ανθρωπινές ζωές, είναι ήδη τεράστιες οι φυσικές καταστροφές, τα σπίτια και οι περιουσίες που κάηκαν, πολλά τα ζωάκια που «πλήρωσαν»…

Γύρισα στην Αθήνα την Πέμπτη και δεν τολμάω να βγω έξω.

Μυρίζει παντού καμένο, «βρέχει» στάχτες και αποκαΐδια, μα το χειρότερο είναι ότι σε πιάνει η ψυχή σου γνωρίζοντας ότι λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ή πολλά χιλιόμετρα πιο πέρα (όλη η Ελλάδα καίγεται, δυστυχώς…) γίνονται όσα γίνονται. Κόσμος χάνει τα σπίτια του, χάνει την περιουσία του, κινδυνεύει, βλέπει τα ζώα του να καίγονται, άνθρωποι παλεύουν μέρα-νύχτα με τις φλόγες…

Τι να πούμε εμείς; Ποιο στοίχημα; Αλλάζουμε λίγο τα κανάλια με τις ειδήσεις για να χαζέψουμε Ολυμπιακούς Αγώνες να ξεχαστούμε προσωρινά.

Και, όντως, η Εθνική ομάδα πόλο έφερε πρόσκαιρα χαμόγελα! Και όσο διαβάζω τις δηλώσεις του Φουντούλη τόσο περισσότερο ανατριχιάζω μ’ αυτά τα παιδιά. Όπως πολύ σωστά γράφει και ο Βασίλης όμως, σε ένα ποστ στο facebook, είναι οι τελευταίοι που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Σε όλη τους τη ζωή ονειρεύονται μια ημέρα σαν τη σημερινή. Δεν γίνεται να μη το χαρούν, έστω κι αν τους πιστεύω 100% ότι στο μυαλό τους είναι και η τραγωδία που βιώνει η πατρίδα τους.

Όμως συγγνώμη δεν χρειάζεται να ζητήσουν από κανέναν. Δεν οφείλουν σε κανέναν συγγνώμη. Ας ζητήσουν εκείνοι που πρέπει, αλλά πότε ακούσαμε συγγνώμη από πολιτικούς για να γίνει και τώρα;

Anyway. Πολύ λίγα πράγματα για την πρεμιέρα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Ούτως ή άλλως όπως έχουμε πει, προτάσεις θα γίνουν προς το τέλος του μήνα.

Τσάμπιονσιπ

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα τίμιο φαβορί. Ο άσος της Στόουκ κόντρα στη Ρέντινγκ. Η Ρέντινγκ δεν μου γεμίζει το μάτι, έχει και το εμπάργκο, ειδικά στο ξεκίνημα θεωρώ ότι θα έχει θέματα. Για να μη πω όλη τη χρονιά. Για τη Στόουκ τα είπαμε και την Τρίτη, είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν πλέι οφ, θέλει όμως ένα καλό ξεκίνημα και για ψυχολογικούς λόγους.

Και πέρσι αυτοί ήταν οι στόχοι της, αλλά άργησε πολύ να πάρει μπροστά. Ρόστερ έχει, φανέλα έχει, πιστεύω είναι στο χέρι της να ξεκινήσει με το δεξί. Εντάξει, 2,25 δίνει ο άσος, δεν είναι η ευκαιρία της χρονιάς, μάλιστα έχει καθοδικές τάσεις (λογικό…).

Από ‘κει και πέρα, όπως γράφω και στην εφημερίδα, πιο εγγλέζικη επιλογή είναι η Μπέρμιγχαμ μέσα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

«Κουφή» επιλογή για τους περισσότερους, καθώς η Σέφιλντ είναι από τα φαβορί για άνοδο, δεν έχασε πολλούς παίκτες από την περσινή ομάδα που ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ, εντός έδρας ούτως ή άλλως είναι μια σκληρή ομάδα. Η ένστασή μου έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα είναι έτοιμη. ΟΚ, δεν έχασε παίκτες, όμως στον πάγκο κάθεται πλέον ο Γιοκάνοβιτς, ένας προπονητής με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τη Σέφιλντ που μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τουλάχιστον τη Σέφιλντ της Πρέμιερ Λιγκ.

Ισως, λοιπόν, χρειαστεί λίγος χρόνος. Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που η Σέφιλντ έκανε… περίεργη προετοιμασία με μόλις δύο φιλικά παιχνίδια. Προσπάθησε να κάνει ακόμα ένα αλλά δεν μπόρεσε και ο νέος προπονητής είδε τους παίκτες του μόλις δύο φορές σε ρυθμούς αγώνα.

Από την άλλη, η Μπέρμιγχαμ με τον Μπόιερ στον πάγκο έκλεισε πολύ καλά τη σεζόν ειδικά αν αναλογιστούμε την εικόνα της πριν από τον Μπόιερ.

Δεν λέω ότι θα χτυπήσει πλέι οφ η Μπέρμιγχαμ, αλλά περιμένω ότι θα κάνει ζημιές. Εχει καλό υλικό και δεν αποκλείω εκπληξούλες σε ματς που δεν περιμένει ο κόσμος. Παίκτες όπως ο Φριεντ, ο Γκάρντνερ, ο Τσονγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ο αφάνας Ουαλός), ο Χόγκαν, ο Τζούτκιεβτς αλλά και ο Λέκο δίνουν εμπειρία και ποιότητα. Στο 4,50 είναι το διπλό, προφανώς δεν είναι εύκλολο!

Υπόλοιπα

Στη Λιγκ 1, ένα τρελούτσικο είναι η κόντρα της Γουίκομ απέναντι στην Ακρινγκτον, με τους μπουκ πάντως να είναι προετοιμασμένοι (4,00 το διπλό).

Ενας νορμάλ άσος εδώ είναι η Μπόλτον, η οποία υποδέχεται τους Ντονς που υπενθυμίζω πως έχασαν πριν λίγες μέρες τον προπονητή τους και ίσως χρειαστούν χρόνο να ξεπεράσουν το σοκ. Για τη Γουίγκαν είπαμε και την Τρίτη ότι αναμένεται καλύτερη από πέρσι, όμως στην πρεμιέρα πηγαίνει στη Σάντερλαντ. Δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν οι γηπεδούχοι – που είναι πάλι το φαβορί για την άνοδο – εμφανιστούν αγχωμένοι και πιεσμένοι μπροστά στον κόσμο τους.

Κι εδώ όμως το διπλό θα το ήθελα λίγο παραπάνω από το 3,85 που κυκλοφορεί. Τη ματσάρα Τσάρλτον – Σέφιλντ Γουένσντεϊ τη «μετράω» ακριβώς όπως και οι μπουκ!

Στη Λιγκ 2, νομίζω ότι ένα σημείο που θα κοιτούσα σοβαρά για να παίξω, αν όντως είχα αρχίσει ήδη τα πονταρίσματα, θα ήταν η Μπράντφορντ στην έδρα της Εξετερ. Είπαμε και την Τρίτη ότι τη Μπράντφορντ την έχω για ψηλά φέτος, την ίδια ώρα που η Εξετερ έχασε παίκτες (σούπερ απώλεια ο Ράνταλ), έχει και κάμποσες απουσίες, ίσως χρειαστεί χρόνο.

Καλή συγκυρία για τη Μπράντφορντ, στο 3,00 το διπλό.

Είπαμε για δύο φαβορί σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1, νομίζω ότι κι εδώ υπάρχει ένα: η Μάνσφιλντ απέναντι στην Μπρίστολ Ρόβερς, κάπου στο  2,50. Δεν θα έπαιζα φαβορί σε πρεμιέρα, αλλά είναι αυτά τα τρία σημειάκια που φαίνονται τίμια. Οσο τελοσπάντων μπορείς να μιλήσεις για τίμια φαβορί σε πρεμιέρα μικρών κατηγοριών Αγγλίας.

Επικίνδυνο το Σάλφορντ – Λέιτον Οριεντ. Γενικά έχει ενδιαφέρον φέτος η Λέιτον, περιμένω ότι θα είναι καλύτερη από πέρσι. Και η πίεση στη Σάλφορντ είναι σίγουρα μεγάλη, μιλάμε για το πρώτο φαβορί για άνοδο.

Αυτά νομίζω είναι τα σημαντικότερα. Αν σας κάνει κάτι για να ρίξετε κανένα έτσι επειδή είναι πρεμιέρα, ΟΚ. Εγώ στα παραπάνω θα έκανα περισσότερο focus.

Και αν έπρεπε να διαλέξω ένα, το είπα ήδη, θα ήταν η Μπράντφορντ. Θεωρητική κουβέντα τέλος! Νέα στήλη καλά να είμαστε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου!

Να προσέχετε, να προσέχετε και τους γύρω σας, είναι ένας περίεργος Αύγουστος, με κορωνοϊό, πυρκαγιές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα προκύψει. Ψυχραιμία, αισιοδοξία όσο γίνεται και όλοι ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Τα φιλιά μου και τις ευχές μου!

ΥΓ. Με συγκλόνισε η συγκεκριμένη φωτογραφία, γι’ αυτό τη χρησιμοποιώ και εδώ…

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος