1445

Editorials

Προχωράει για επανέναρξη τον Ιούνιο η Πρέμιερ Λιγκ

Χαιρετώ! Σαν να έσκασε απότομα το καλοκαίρι, τα μαγιό βγήκαν, οι παραλίες αρχίζουν και μαζεύουν κόσμο και αν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι το ερχόμενο Π/Σ/Κ η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, προβλέπονται οι πρώτες βουτιές!

Στα δικά μας, μετράμε αντίστροφα για την επανέναρξη του Μπουντεσλίγκα, της Α’ και Β’ Γερμανίας.

Ουσιαστικά μετράμε αντίστροφα για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου. Περιμένουμε πως και πως να δούμε λίγη μπάλα, αλλά προφανώς περιμένουμε και να παίξουμε στοίχημα. Δύο μήνες συμπληρώσαμε χωρίς, ούτε καλοκαίρι να ήταν!

Τους κινδύνους που θα βρούμε μπροστά μας στην επανέναρξη θα τους αναφέρουμε την Παρασκευή, όπως θα κάνουμε και μία μικρή ανάλυση του τι περιμένουμε να δούμε στη Γερμανία.

Προφανώς δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με σιγουριά, καθώς είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν οι παίκτες αλλά και πόσο προετοιμασμένες θα είναι οι ομάδες για την επανέναρξη. Θα τα δούμε όλα αυτά την Παρασκευή.

Στα της Αγγλίας, σήμερα είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα ήταν η πρόθεση της Πρέμιερ Λιγκ να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα από τις 8 Ιουνίου και μετά (με επικρατέστερη ημερομηνία για τη σέντρα το Π/Σ/Κ 12-14 Μαΐου).

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, ανακοίνωσε τα νέα της μέτρα που αφορούν τον κορωνοϊό και μέσα σε αυτά υπάρχει και ο αθλητισμός.

Συγκεκριμένα, δίνει το ΟΚ για να ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες από την 1η Ιουνίου, αρκεί να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και φυσικά δίχως κόσμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σχέδιο της Πρέμιερ Λιγκ για επανέναρξη τον Ιούνιο προχωράει κανονικά.

Και απομένει να συνεχιστούν οι τηλεδιασκέψεις των ομάδων προκειμένου να προχωρήσουν σε οριστική συμφωνία.

Γιατί, υπενθυμίζω, πως ναι μεν το σχέδιο της Πρέμιερ Λιγκ υπάρχει, από την άλλη όμως είναι αρκετές ομάδες που ακόμα αντιδρούν. Κυρίως όσες διεκδικούν την παραμονή τους και προφανώς τους συμφέρει η σεζόν να μην ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει αναδιάρθρωση και να παίξουν και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Όλα αυτά τη στιγμή που στην Μπράιτον βρέθηκε χθες και τρίτος θετικός στον ιό…

Γενικά δεν είναι απλή υπόθεση να τα βρουν. Και νομίζω ότι και εδώ, όπως και σε πολλά ακόμα πρωταθλήματα, είναι πολύ σημαντικό να «δουλέψει» η Μπουντεσλίγκα. Θα είναι ένας οδηγός. Γιατί αν δουλέψει η Μπουντεσλίγκα, θεωρώ απίθανο να μην ξεκινήσουν τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κόσμος δεν θα υπάρχει στο γήπεδο και αυτό δεν αφορά μόνο το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν, αλλά και την επόμενη, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί εμβόλιο ή φάρμακα.

Αυτά προέκυψαν σήμερα. Αύριο νέο editorial, θα σας ενημερώσει ο Βασίλης για διάφορα πράγματα που αφορούν κυρίως το site και πως θα κινηθούμε από δω και πέρα.

Νέα στήλη από μένα την Παρασκευή, με Μπουντεσλίγκα και –επιτέλους- στοίχημα!

ΥΓ. Στις 27 Μαΐου, στη νέα τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ, θα μάθουμε πως θα λειτουργήσουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2020-21. Ούτε αυτό είναι απλή υπόθεση, καθώς η τρέχουσα σεζόν στις δύο διοργανώσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και φυσικά έως τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν.

Που σημαίνει προκριματικά θα δούμε από Σεπτέμβρη… Πιθανότατα πάμε σε μονά ματς, δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο…

 

Παλαιότερα Editorials