1582

Κώστας Ζαφείρης

Πόσο θα αντέξει;

Γεια χαρά σε όλους… Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη και επιτυχημένες εμπνεύσεις στη μάχη που δίνουμε με τους μπουκ…

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η δράση στην Ευρωλίγκα δεν σταματάει ποτέ. Με τη βαλίτσα στο χέρι είναι οι 18 μονομάχοι, με το μενού σήμερα να περιλαμβάνει πέντε αγώνες.

Δεν παίζω τίποτα στο Παναθηναϊκός – Ρεάλ αν και η απόδοση του διπλού με ιντριγκάρει.

Και δεν παίζω γιατί κάποια στιγμή οι Μαδριλένοι (νοκ άουτ από το σημερινό ματς οι Γιουλ, Κάρολ) θα κάνουν μία ήττα. Μία Ρεάλ που μετράει 10 κολλητές νίκες στην Ευρωλίγκα και 8 διαδοχικές επί του Παναθηναϊκού (εντός και εκτός έδρας!) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αδιάφορο σ’ αυτές τις αποδόσεις το ΤΣΣΚΑ – Μιλάνο, με τον Μάικ Τζέιμς να θέλει να δώσει ένα καλό μάθημα στην ιταλική ομάδα και τον Ετορε Μεσίνα, ο οποίος τον «καθάρισε» το καλοκαίρι από το ρόστερ της Αρμάνι, ενώ είχε συμβόλαιο (πήρε, βέβαια, γενναία αποζημίωση).

Στο Αλμπα – Μπασκόνια, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα κάνει το… 3ο ντεμπούτο του στον πάγκο των Βάσκων (δεν τσούλησαν οι διαπραγματεύσεις του Κερεχέτα με τον Τσάβι Πασκουάλ – σαφώς πιο εύκολη περίπτωση ο Μαυροβούνιος προπονητής, ο οποίος μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας). Δεν υποτιμώ τους τίμιους Βερολινέζους, όμως το διπλό της Μπασκόνια σ’ αυτή την απόδοση (+2,00) νομίζω ότι είναι μία χαρά.

Στο Βιλερμπάν – Κίμκι, πώς να εμπιστευθεί κάποιος τους Ρώσους στο «φτωχό» 1,65-1,70 από τη στιγμή που παραπαίουν μακριά από την Μόσχα; Βάλτε στην εξίσωση και την σκληράδα που βγάζουν οι πρωταθλητές Γαλλίας στο «Αστρομπάλ»…

Και τι έμεινε; Η αναμέτρηση της Εφές με την Μακάμπι. Οι Τούρκοι έρχονται από την ήττα στον πόντο από την ΤΣΣΚΑ μέσα στο «σπίτι» τους, ενώ η «ομάδα του λαού» από τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού (συμπλήρωσε πέντε σερί νίκες στη διοργάνωση), σε ένα ματς που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (στο -18 κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου).

Όμως, πόσο θα αντέξει η ομάδα του Σφαιρόπουλου με τόσο σημαντικές απουσίες (νοκ άουτ οι Γουόλτερς, Κάσπι, Μπλακ, ΝτιΜπαρτολομέο – έτοιμος για το ντεμπούτο του ο Αμερικανός πλέι μέικερ Ααρον Τζάκσον); Σήμερα, πάντως, νομίζω ότι θα πέσει στο καναβάτσο, καθώς ο Αταμάν έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για τελικό («πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας αυτό με την Μακάμπι, με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο», τα λόγια του Τούρκου κόουτς).

Ασος στους -6,5 πόντους.

Καλό απόγευμα και χρόνια πολλά!

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης