107

Tzini

Σε ρυθμούς Κόπα Άφρικα!

Εδώ και μέρες σε oλόκληρη την Αφρική, τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς Κόπα Άφρικα! Οι ομάδες κουτσά-στραβά ενώθηκαν και έφτασαν στην Ακτή Ελεφαντοστού, άλλες πρόλαβαν και έπαιξαν κανα δυο φιλικά, άλλες οριακά ένα και αυτό χθες 2 μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά. (βλ. Μαρόκο!) Τα απρόοπτα φυσικά και δεν λείπουν με τις ηλικίες κάποιων παικτών ακόμα και πρόβλημα (σοβαρό) έσκασε στο αεροπλάνο της αποστολής της Γκάμπια με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω και να φύγουν αργότερα.

https://www.in.gr/2024/01/11/world/gkampia-tromos-gia-paiktes-podosfairikis-omadas-kopike-paroxi-oksygonou-sto-aeroplano-opoio-taksideyan/

Κατά τ’ άλλα, όλα δείχνουν έτοιμα για την τελετή έναρξης του τουρνουά και με κάποιες κλεφτές ματιές που έριξα από τις πρόβες, αναμένουμε ένα εντυπωσιακό show από drones! Μετά από τα πρώτα μακροχρόνια, περίμενα τις αποστολές και κάποια φιλικά για να ασχοληθώ και με τα ειδικά παικτών του τουρνουά όπου εν τέλει κάτι έχει βγει.

Αγορές για πρώτο σκόρερ ομάδων δεν έχουμε φυσικά, αλλά τουλάχιστον έχουμε το γενικό μακροχρόνιο για τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά. Πρώτο φαβορί βρίσκουμε τον Salah στο 6,50 και τον Osimhen στο 7,00 που τα θεωρώ πολύ χαμηλά για να ασχοληθούμε. Έπειτα έχουμε τον Μανέ στο 10,00 και τον Trezeguet της Αιγύπτου λίγο παραπάνω. Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι που είναι ο En Nesyri και ο Mahrez;;; Στο 15,00 βλέπω τον πρώτο και στο 25,00 τον Mahrez! Προσωπικά θα τους είχα μέσα στα πρώτα φαβορί, ειδικά τον ιπτάμενο Μαροκινό μιας και η χώρα του είναι πρώτο φαβορί για κατάκτηση και έχει έναν από τους ευκολότερους ομίλους! Η Αλγερία είναι και αυτή υποψήφια για τελικό και έχει επίσης εύκολο όμιλο.

Για την ακρίβεια το Μαρόκο δίνει 1,35 για την πρωτιά του ομίλου και 1,32 η Αλγερία. Οπότε κρατάω αυτές τις δύο επιλογές με κλειστά μάτια και κλείσαμε με τα μακροχρόνια του τουρνουά.

Και μιας και έχουμε πάρει φόρα με τα μακροχρόνια λέω να πάμε σε ένα fun bet από το μακρινό για τα δεδομένα μας Περού! Πολλοί θα θυμάστε και πέρσι που είχαμε πάει με την Universitario σε τιμές που άλλαξαν αλλά δεν πήρε το Απερτούρα, πήρε όμως το Κλαουσούρα! Φέτος θα πάμε με τη Vallejo στο 30,00.

Με Λιμπερταδόες και Σουνταμερικάνα στα πόδια των μεγάλων έχει νόημα η επιλογή βάση των μεταγραφών που έγιναν αλλά και των στόχων που έχουν θέσει στην ομάδα. Άλλωστε ο coach Mosquera έχει το know how καθώς το πήρε το 2019 με τη Binacional και στα καπάκια με την Cristal! Δε χρειάζομαι κάτι άλλο για να ποντάρω αυτό το 30ρι και θυμίζω όποιος θέλει μπορεί να σπάσει το ποντάρισμα του σε μικρότερα για καλύτερη διαχείριση ενδεχόμενου cash out!  

Παλαιότερα άρθρα του Tzini