1309

Μάκης Μηνδρινός

Σημεία από την Τσάμπιονσιπ

Χαιρετώ! Η… σταμπαρισμένη από το πρώτο της επίσημο παιχνίδι Γουότφορντ, επιτέλους πλήρωσε! Μέχρι τώρα είτε κέρδιζε με το ζόρι, είτε έμενε στην ισοπαλία. Ε, την Τρίτη, έχασε εύκολα από τη Νιούπορτ, σε ένα ματς που έπαιξε με πολλές αλλαγές και το ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο.

Στα υπόλοιπα, δεν είχαμε εκπλήξεις, ήταν ο πιο φυσιολογικός γύρος μέχρι τώρα, επιβεβαιώθηκαν όλα σχεδόν τα φαβορί.

Μόνο η Νιούπορτ πέρασε από αουτσάιντερ και η Μπρέντφορντ, που ήταν το δεύτερο σημείο που είχα σταμπάρει μεσοβδόμαδα. Πέρασε βέβαια στα πέναλτι κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Πριν περάσουμε στα του Σ/Κ, αρχίζουμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε πως θα κινηθεί η φετινή σεζόν. Κρούσματα δεν γίνεται να μην υπάρχουν στις ομάδες, όπως επίσης είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα όπως έγινε τον Μάρτη.

Οπότε παίκτες-προπονητές θα μπαίνουν σε καραντίνα και η ζωή θα συνεχίζεται. Θα υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπως της Λέιτον Οριεντ, η οποία βρέθηκε σχεδόν ολόκληρη θετική στον ιό παραμονές του αγώνα με την Τότεναμ στο Λιγκ Καπ, αναβλήθηκε το ματς και δεν θα γίνει ούτε το σαββατιάτικο με την Γουόλσολ. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιθανό να χαθούν και κάποια ματς στα χαρτιά, όπως έγινε με το Λέιτον – Τότεναμ (πέρασε bye στον επόμενο γύρο η Τότεναμ).

Anyway, αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας, είναι δεδομένο αυτό. Όπως είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στην προσωπική μας ζωή με τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, έτσι θα γίνει και με τον αθλητισμό. «Μονόδρομος» είναι.

Στοίχημα

Πάμε στα της αγωνιστικής. Τρία ύπουλα στην Πρέμιερ Λιγκ: Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4,85 ο άσος), Τότεναμ – Νιουκάστλ (7,00 το διπλό) και Λίβερπουλ – Αρσεναλ (6,50 το διπλό).

Αν κάποιος έχει όρεξη για… τρέλες, ας τα βάλει κάτω να δει τι και πως. Στην Τσάμπιονσιπ μου αρέσει περισσότερο η Λούτον (5,25) και η Ρόδεραμ (3,50), στη Λιγκ 1 ΜΚ Ντονς (3,20), στη Λιγκ 2 Κέμπριτζ (2,62) και Νιούπορτ (3,10).

Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet θα καταντήσουμε γραφικοί από Σεπτέμβρη μήνα με τη Γουότφορντ. Αλλά, όσο βοηθάει η εικόνα που βλέπουμε και φυσικά οι αποδόσεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίζω συνέχεια κόντρα την ομάδα του Ιβιτς.

Αρκεί, επαναλαμβάνω, να βοηθούν οι συνθήκες.

Ποιες είναι οι συνθήκες ενόψει του αγώνα με τη Λούτον; Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να το αγνοεί, αλλά πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά ντέρμπι στην Ευρώπη. Και το γεγονός ότι δεν αναμετρώνται συχνά, κάνει το αυριανό ακόμα πιο ιδιαίτερο. Μιλάμε για… μυθικές «μάχες» οπαδών, τρομερά επεισόδια, τραυματισμούς, συλλήψεις, κ.

λπ. Το λεγόμενο M1 Derby, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί τελευταία φορά τη σεζόν 2005-06 όταν αμφότερες έπαιζαν στην Τσάμπιονσιπ. Η Γουότφορντ τρέχει ένα αήττητο σερί 9 αγώνων απέναντι στη Λούτον σε ματς πρωταθλήματος αλλά με 7 ισοπαλίες. Από την άλλη, η Λούτον κέρδισε στο Λιγκ Καπ 2-1 στην έδρα της Γουότφορντ και γενικά εκτός έδρας παραμένει αήττητη 9 ματς κόντρα στη Γουότφορντ, με 3 νίκες και 6 ισοπαλίες!

Να πάμε και στο καθαρά αγωνιστικό; Για τη Γουότφορντ τα γνωρίζετε, τα λέμε συνέχεια: απουσίες, ψάχνεται μεταγραφικά, ο Ιβιτς προσπαθεί να μάθει και ο ίδιος την κατηγορία, ενώ σε κανένα από τα επίσημα παιχνίδια της δεν έπεισε.

Μεσοβδόμαδα, είπαμε, αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ από τη Νιούπορτ, ομάδα της Λιγκ 2. Η Λούτον συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν: δύο στα δύο στο πρωτάθλημα απέναντι σε Μπάρνσλεϊ και Ντέρμπι, το σερί της είναι στο 7-6-1 στα 14 τελευταία μαζί με τα περσινά! Μία ήττα σε 14 ματς…

Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που έπαιξε με δυνατή ενδεκάδα) στο Λιγκ Καπ, σε ένα ματς που και πάλι το πάλεψε πολύ.

Στο 1-0 είχε ευκαιριάρα να ισοφαρίσει, ενώ το 3-0 διαμορφώθηκε με δύο γκολ από το 89’ και μετά. Για τη Λούτον το ματς αυτό με τη Γουότφορντ είναι σημαδεμένο απ’ όλους. Και από τη στιγμή που βοηθάει και η αγωνιστική της κατάσταση και οι αποδόσεις, το διπλό δεν γίνεται να μην είναι στο παιχνίδι μου.

Στο παιχνίδι μου χωράει και η Κόβεντρι.

Η Μπάρνσλεϊ έχασε από τη Λούτον στην πρεμιέρα 1-0, έχασε από τη Ρέντινγκ 2-0 τη δεύτερη αγωνιστική και έφαγε 6 μεσοβδόμαδα από την Τσέλσι (6-0). Σκόραρε μόνο στο 2-0 επί της Μίντλεσμπρο στο Λιγκ Καπ. Η Κόβεντρι είναι πολύ επικίνδυνη αν βρει χώρους και περιμένω ότι ο Μαρκ Ρόμπινς θα κατεβάσει έξυπνα την ομάδα του, χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα.

Αν παίξει πίσω από τη μπάλα η Μπάρνσλεϊ θα δυσκολευτεί πολύ και η ίδια θα βρει χώρους να βγει στην κόντρα, εκεί που είναι δυνατή. Περίμενα το σετ πιο ισορροπημένο λόγω της μετριότατης εικόνας της Μπάρνσλεϊ έως τώρα.

Με αυτά τα δύο θα πορευθώ το Σ/Κ. Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 17:00, ενώ αν προκύψει κάτι φρέσκο θα γίνει update στη στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος