2096

Μάκης Μηνδρινός

Στα δικά μας…

Χαιρετώ! Στο 78’ έχασε πέναλτι η Μπάροου (δοκάρι) κι έτσι έμεινε στο 0-0 με την Χάρτλπουλ, σε ένα ματς που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να το πάρουν. Λίγες μέρες πριν είχαμε πάρει σημείο με γκολ στο 94’. Ετσι πάνε αυτά, μία σου και μία μου. Συνήθως τα «μία σου» είναι περισσότερα, γι’ αυτό έγραφα την Τρίτη πως όταν παίρνουμε κάποιο σημείο με δόση τύχης, δεν πρέπει να αισθανόμαστε… τύψεις! Πάμε στα φρέσκα.

Με Εθνικές ομάδες δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ. Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που η Nations League είναι μια νέα διοργάνωση, άγνωστη στους περισσότερους, με κανόνες πολύπλοκους. Για τα φιλικά, δεν το συζητάω καν. Οπότε πάμε πάλι στα δικά μας. Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ Λιγκ, Βορράς και Νότος παίζουν κανονικά (ή σχεδόν κανονικά, υπάρχουν ορισμένες αναβολές), αυτές θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Λιγκ 1 Κανονικά το Μπρίστολ Ρόβερς – Πλίμουθ είναι No Bet. Και δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να το σχολιάσω, αν οι αποδόσεις έδειχναν αυτό που δείχνει και η εικόνα τους στα πρώτα 6 ματς. Για κάποιο λόγο, όμως, το διπλό είναι στο 4.20, κάτι που προφανώς σηκώνει κουβέντα. Επαναλαμβάνω, ούτε οι μεν ούτε οι δε έχουν δείξει κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά ως τώρα.

Ποιοτικά, όμως, οι δύο ομάδες είναι η μέρα με τη νύχτα, η Πλίμουθ είναι μια ομάδα που ξεκίνησε με στόχο τα πλέι οφ και η Μπρίστολ Ρόβερς για να έχει μια άνετη σεζόν. Επρεπε να είναι πιο ισορροπημένο το σετ. * Οι μπουκ έχουν… φοβηθεί την Μπάρνσλεϊ που είναι αήττητη και επιβεβαιώνει ότι είναι από τα φαβορί για άνοδο. Αυτή τη στιγμή, όμως, αήττητη είναι και η Γουόλσολ.

ΟΚ, καλύτερη ομάδα η Μπάρνσλεϊ, αλλά όχι και 1.40 κόντρα σε αήττητη ομάδα! * Στην Μπράντφορντ έχουμε αλλαγή προπονητή, με τον Χόπκιν (που έκανε καλή καριέρα στη Σκωτία) να παίρνει τη θέση του Κόλινς μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας. Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή, η Μπράντφορντ πηγαίνει στο Μπλάκπουλ να αντιμετωπίσει μια πολύ περίεργη ομάδα.

Η Μπλάκπουλ κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που περιμέναμε, αναλογιζόμενοι πάντα τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχει τα τελευταία χρόνια. Το παλεύει και δεν είμαι σίγουρος αν θα την ήθελα για αντίπαλο αν ήμουν ο νέος προπονητής της Μπράντφορντ. Στο 4.00 το διπλό συζητιέται, αλλά προσωπικά θα κάνουν πίσω… * Η Ρότσντεϊλ άνοιξε αουτσάιντερ κοντά στο 3.

00, τώρα γύρισε καθαρό φαβορί, στο 2.50. Εκεί δεν υπάρχει καμία αξία στο εκτός έδρας ματς με την Σκάνθορπ. * Το πιο προφανές είναι η Πίτερμπορο στην έδρα της Σάουθεντ. Ερχεται από τις πρώτες της γκέλες η Πίτερμπορο, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μας ανησυχούν: στο 1-1 με την Ντόνκαστερ στο πρωτάθλημα δεν ήταν σούπερ, αλλά δεν έκανε και ανησυχητική εμφάνιση, ενώ στο μεσοβδόμαδο του Λιγκ Τρόφι έγινε καθολικό ροτέισον (έχασε στα πέναλτι από τη ΜΚ Ντονς, μετά από ένα 3-3 στο 90λεπτο).

Η Σάουθεντ δεν τρομάζει, έχει και απουσίες, οπότε το διπλό που ακουμπάει στο 3.00 μπορεί να αποτελέσει επιλογή. Λιγκ 2 Οι όποιες σκέψεις να παίξουμε πάνω στην αλλαγή προπονητή στο Εξετερ – Νοτς Κάουντι πήγαν περίπατο μόλις «έκατσαν» οι αποδόσεις. Το διπλό της Νοτς Κάουντι, που θα έχει για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο τον Χάρι Κιούελ, ήταν στο 3.

80 την Τετάρτη, όμως πλέον είναι στο 3.20. Η Νοτς Κάουντι είναι καλή ομάδα, ο Κιούελ πιθανολογώ ότι θα τη βρει την άκρη, όμως έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα, θα ήθελα μεγαλύτερη απόδοση για να παίξω. Το άλλο που κοίταξα είναι το Κέμπριτζ – Καρλάιλ, με το διπλό να φτάνει στο 4.00. Η Καρλάιλ δεν έρχεται από καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα (έχασε από την αήττητη Μάνσφιλντ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 1-0), όμως μεσοβδόμαδα αντέδρασε, νικώντας 3-2 τη Μόρκαμ στο Λιγκ Τρόφι.

Γενικά είναι ιδιαίτερη περίπτωση η φετινή Καρλάιλ, που έχει έμπειρο προπονητή (Σέρινταν) αλλά μπόλικα πιτσιρίκια στο ρόστερ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί σε ματς που φαίνονται εύκολα να έχει προβλήματα και από ‘κει που δεν το περιμένεις να πάρει εκτός προγράμματος βαθμούς. Βέβαια, έτσι όπως είναι η Κέμπριτζ, σιγά την σούπερ έκπληξη να φύγει η Καρλάιλ με θετικό αποτέλεσμα.

Δεν έχει πείσει η γηπεδούχος, έχει πρόβλημα στο γκολ, μου κάνει εντύπωση που οι μπουκ την αξιολογούν τόσο προσεκτικά. Νάσιοναλ Λιγκ Η αγωνιστική δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Για το μόνο που μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο σοβαρή κουβέντα είναι το Εμπσφλιτ – Γκέιτσχεντ, με το διπλό να είναι στο 3.80. Το περίμενα πιο ισορροπημένο, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και μάλιστα η Εμπσφλιτ πέτυχε τις τρεις από τις τέσσερις νίκες της ως τώρα εκτός έδρας.

Μετά από ένα καλό σερί νικών, στα δύο τελευταία έχασε από τη Φάιλντ (3-1) και έμεινε στο 1-1 με την Ντόβερ. Σε κανένα δεν ήταν σούπερ, αλλά σε κανένα δεν ήταν και κακή. Η Γκέιτσχεντ, είπαμε και την Τρίτη, είναι μια ομάδα που πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν οι περισσότεροι. Φαίνεται, όμως, πως η αλλαγή στα ιδιοκτησιακά την έχει βοηθήσει και παίζει με ψυχολογία.

Την Τρίτη έχασε 3-2 από την Χάρογκεϊτ, σε ένα ματς λεπτομερειών. Είχε δοκάρι να προηγηθεί στο 0-0, έμεινε πίσω 1-0, το γύρισε σε 2-1 και μετά η αντίπαλος ήταν πιο αποτελεσματική. Βορράς Ολτριγχαμ – Κάρζον: Να δούμε πρώτα τους αριθμούς: η νεοφώτιστη Ολτριγχαμ ακόμα δεν έχει νικήσει εντός έδρας, έχει απολογισμό 0-2-2, την κέρδισε ακόμα και η ουραγός Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (η οποία δεν έχει άλλη νίκη).

Η Κάρζον από την άλλη, πήρε τους 7 από τους 8 βαθμούς της εκτός έδρας, χάνοντας μόνο από την πρωτοπόρο Τσόρλι. Στο τελευταίο, η Ολτριγχαμ έχασε 2-1 στην έδρα της πολύ μέτριας φέτος Μπλάιθ Σπάρτανς, σε ένα ματς που φάνηκε ότι κατέβηκε για να μη χάσει. Ελάχιστα απείλησε, παθητική σχεδόν σε όλο το ματς, δίκαιη ήττα. Η Κάρζον από την άλλη, έχασε κι αυτή, 0-1 από την προτελευταία Νάνιτον, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη.

Η Κάρζον ουσιαστικά πλήρωσε την… εκνευριστική αστοχία της, έχασε κάποια… άχαστα και μάλλον τυχαία έχασε. Ειδικά η μία χαμένη ευκαιρία ήταν πάνω στη γραμμή χωρίς τερματοφύλακα – μπαίνει υποψήφια για τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς στην κατηγορία! Για να μην το κουράζω άλλο, είναι δύο ομάδες μέτριες ποιοτικά, που βράζουν μέσες άκρες στο ίδιο καζάνι.

Υπό αυτό το πρίσμα θα έπρεπε το σετ να είναι πιο ισορροπημένο και το 4.75 του διπλού ξεφεύγει. * Κλασικά ξανά αουτσάιντερ η Μπράντφορντ ΠΑ (3.75). Παίζει στην έδρα της Τσέστερ, η οποία έχει μία νίκη σε πέντε ματς. Γενικά είναι λίγο περίεργη η φάση φέτος με την Τσέστερ. Πολλές αναβολές, έχει τρία ματς λιγότερα από τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, επειδή το γήπεδό της αντιμετώπιζε προβλήματα ασφαλείας και έπρεπε να γίνουν ορισμένα έργα.

Επιστρέφει μετά από καιρό στο σπίτι της και φυσικά υπάρχει ενθουσιασμός. Θυμάστε ίσως ότι ήταν αυτή που έφαγε 8 γκολ μέσα Αυγούστου, στην έδρα της Μπλάιθ Σπάρτανς (8-1). Προέρχεται από 4 σερί εκτός έδρας ματς, με τελευταίο το 1-1 με την Γκάισλι. Οπου ισοφάρισε στις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενη τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματζή κι ενώ νωρίτερα η εστία της απειλήθηκε πολλές φορές.

Για την Μπράντφορντ δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε σχέση με αυτά που λέμε κατά καιρούς. Στο 2-2 με τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ στο τελευταίο, τυχαία δεν κέρδισε, ήταν πολύ ανώτερη (προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο τέλος). * Για τη Λίμινγκτον τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οι μπουκ δεν την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση παρά το γεγονός ότι τα πηγαίνει μια χαρά και είναι στις θέσεις πλέι οφ.

Στο σχόλιο για το προηγούμενο παιχνίδι της με τη Στόκπορτ εκτός έδρας, είπαμε την Τρίτη ότι πιθανότατα να μην είχε χάσει (3-1) αν δεν έμενε αδίκως με 10 παίκτες στο τέλος του ημιχρόνου (με το σκορ στο 1-1). Τώρα παίζει εντός με την Σπένιμουρ και στο γήπεδό της δεν έχει ηττηθεί ακόμα (2-2-0). Για τη Σπένιμουρ ίσως θυμάστε ότι στην αρχή της σεζόν είχαμε πει πως πέρσι έπιασε ταβάνι με την 8η θέση και ότι δεν είναι εύκολο να κάνει κάτι ανάλογο.

Στη μέση του πίνακα ως τώρα χωρίς να εντυπωσιάζει, ενώ εκτός από μία εκτός έδρας νίκη που έκανε επί της Μπόστον Γιουν. (2-0) δεν έχει κάτι άλλο για να σταθείς από την ως τώρα πορεία της. Στο τελευταίο, ισοφάρισε 1-1 τη Σάουθπορτ εκτός έδρας στις καθυστερήσεις, ενώ είχε ένα καλό τέταρτο όλο κι όλο. Τυχερή που νωρίτερα δεν είχε δεχθεί και δεύτερο γκολ.

Δεν βρίσκω κανένα λόγο ο άσος να δίνει πάνω από 3.00 (3.20). * Μπορεί η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ να είναι αουτσάιντερ σε εντός έδρας ματς (3.25) κόντρα σε μια ομάδα που τη χωρίζει ένας βαθμός (Σάουθπορτ), όμως η αλήθεια είναι ότι δεν ψήνομαι αυτή τη στιγμή να μπλέξω με τη Γιουνάιτεντ. Παρελθόν αποτελεί ο Τομ Γκριβς από τον πάγκο, ένα μεγάλο όνομα για το σύλλογο, που πέρσι ανέλαβε μεσούσης της περιόδου έχοντας ρόλο παίκτη-προπονητή και τα πήγε εξαιρετικά.

Πλήρωσε το κακό φετινό ξεκίνημα και δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα εμφανιστεί η ομαδούλα στα επόμενα ματς. Νότος * Ντάρτφορντ – Ιστμπουρν: Η Ντάρτφορντ κάποια στιγμή θα συνέλθει. Ομάδα με καλό υλικό, που θεωρητικά είναι χτισμένη για πλέι οφ/άνοδο, αλλά που δεν παύει αυτή τη στιγμή να είναι κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, με μόλις 10 βαθμούς σε 8 ματς.

Επιπλέον, στα 5 τελευταία έχει 4 ήττες χωρίς καν να σκοράρει. Προφανώς οι μπουκ την έχουν στο μυαλό τους ως ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό γι’ αυτό και τη φοβούνται. Στο 1.70-1.75 τη δίνουν στο εντός με την Ιστμπουρν, η οποία είναι 3η στη βαθμολογία και αήττητη εκτός έδρας! Η μοναδική της ήττα ως τώρα ήταν από την πρωτοπόρο Γουόκινγκ.

Η Ντάρτφορντ στο τελευταίο έχασε 2-0 στην έδρα της μετριότατης φέτος Σεντ Αλμπανς, εμφανίζοντας και πάλι προβλήματα αποτελεσματικότητας (είχε και δοκάρι, μεταξύ άλλων). Την Ιστμπουρν την είχαμε συζητήσει παραμονές του αγώνα με τη Γουίστον, τελικά δεν έφτασε ως την τελική διαλογή. Κακώς, όπως αποδείχθηκε. Όχι ότι έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, όμως είχε υπομονή, στο β’ χτύπησε στις αντεπιθέσεις και κέρδισε 1-0.

Γενικά αυτή είναι η Ιστμπουρν φέτος. Δεν παίζει τόσο καλή μπάλα όσο άλλες ομάδες, όμως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Στο 4.50 το διπλό, είναι πολύ ψηλά για τα δεδομένα του αγώνα… * Υπουλο το Μπαθ – Χάνγκερφορντ και ίσως δυσκολότερο για τη γηπεδούχο από αυτό που δείχνει η απόδοση. Η Χάνγκερφορντ μετά τις δύο σερί νίκες, ήταν καλή και κόντρα στην Γκλόουτσεστερ παρά την ήττα (1-2).

* Για την Τρούρο θα κάνει ντεμπούτο στο ματς με την Γκλόουτσεστερ ο νέος προπονητής, Λι Ρόμπινσον. * Ισως οι μπουκ αδικούν λίγο τη Γουίλινγκ, που έχει κάνει ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια εκτός έδρας, απλά και η Τσέλμσφορντ δεν είναι εύκολο να κάνει δεύτερη σερί ήττα εντός έδρας και το 0-1 από την Σλάου ήταν μάλλον τυχαίο… * Ούτε η Ιστ Θάροκ είναι σούπερ φέτος, ούτε η Σεντ Αλμπανς.

Η Ιστ Θάροκ, όμως, έρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες, όπου μάλιστα κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Η Ιστ Θάροκ δέχθηκε γκολ σε όλες τις εξόδους της και γενικά είναι λίγο ομάδα «χαρά του παιχνιδιού». Ισορροπημένο το περίμενα, στο 3.50 για κάποιο λόγο ο άσος. * Αν η Τσίπενχαμ είχε δείξει λίγο καλύτερα δείγματα εκτός έδρας (γιατί εντός είναι πολύ καλή), δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την ακολουθήσω στην έδρα της Τόρκι.

Πάμε να δούμε που βρισκόμαστε. Από Λιγκ 1 είπαμε για Πλίμουθ (4.20), Πίτερμπορο (2.87), από Λιγκ 2 για Καρλάιλ (4.00), από Νάσιοναλ Λιγκ Γκέιτσχεντ (3.80), από Βορρά Κάρζον (4.75), Μπράντφορντ ΠΑ (3.75) και Λίμινγκτον (3.20) και από Νότο Ιστμπουρν (4.50). Λέω να παίξω ένα σύστημα με Πίτερμπορο, Λίμινγκτον και Καρλάιλ και ένα μονό αποδεκτό την Κάρζον. Δείτε τα, αξιολογήστε τα, και αποφασίστε πως θα κάνετε το παιχνίδι σας.

Εξακολουθούμε να παίζουμε αρκετά χαλαρά ακόμα. Τα λέμε ξανά την Τρίτη και αν προκύψει κάτι στο twitter (@makismindrinos)   ΥΓ. Η φωτό είναι από το Τσέλμσφορντ – Σλάοου 0-1. Και τη βάζω για να δείτε τη… μαγεία πίσω από το τέρμα! Εχει στίβο το γηπεδάκι και ο κόσμος μαζεύεται όρθιος πίσω από την εστία που κάνει επίθεση η Τσέλμσφορντ (στο β’ ημίχρονο πήγαν στο άλλο πέταλο και ήρθαν σ’ αυτό οι οπαδοί της Σλάου!), για να είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο!  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος