81

Tzini

Στα παλιά λημέρια

Επιτέλους επιστροφή στην κανονικότητα! Μπορεί το Κόπα Άφρικα να είναι ακόμα σε εξέλιξη όμως ο αποκλεισμός του Μαρόκου φέρνει και την πρόωρη επανέναρξη του πρωταθλήματος. Κακό για τα μακροχρόνιά μας που πήγαν άκλαφτα, καλό όμως γιατί το στοιχηματικό κομμάτι του Κόπα Άφρικα ήταν παντελώς αδιάφορο. Για την ιστορία και μόνο σήμερα έχουμε τους δύο ημιτελικούς Νιγηρία-Νότιο Αφρική και Ακτή-ΛΔ Κονγκό και το ΣΚ τον μικρό και μεγάλο τελικό.

Στην ίδια φάση βρισκόμαστε και στην Ασία με την Ιορδανία να αποκλείει χθες την Νότιο Κορέα του Σον και περιμένει τον νικητή του Ιράν-Κατάρ σήμερα.

Η προσοχή του Tzini όλο αυτόν τον καιρό ήταν στις μίνι προετοιμασίες αλλά και στις πολλές μεταγραφές που έκαναν οι ομάδες στο Μαρόκο. Κλασικά είχαμε και τις απαραίτητες αλλαγές στους πάγκους και είμαστε πλέον πανέτοιμοι για την επανέναρξη! Σήμερα μάλιστα ξεκινάμε με ένα παραδοσιακό ντέρμπι Ραμπάτ-Καζαμπλάνκα μεταξύ FUS και Wydad.

Η Wydad ήταν η πρωταγωνίστρια των μεταγραφών με 8 προσθήκες και πολλές αποχωρήσεις που συνεχίζονται. Δύσκολη η χρονιά για τη Wydad που με τον νέο κόουτς Benzarti δεν έχει καν νίκη στα 5 πρώτα του ματς. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου τουλάχιστον και πραγματικά είναι μεγάλο ερωτηματικό η φετινή της πορεία.

Πάει να μοιάσει πάρα πολύ με την πορεία του φετινού Ολυμπιακού η όλη κατάσταση εκεί. Στο σημερινό ντέρμπι θα απουσιάζει ο προπονητής της λόγω αποβολής του στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή και αν θυμάστε είχε ξανατιμωρηθεί και στο ντεμπούτο του! Και μιας και πιάσαμε τους προπονητές αξίζει να αναφέρουμε τον κύριο Jamal Sellami, κόουτς της FUS με το καλύτερο ρεκόρ απέναντι στη Wydad.

Τους είχε πάρει τον αέρα παλιότερα στα χρόνια του στη Raja αλλά παραμένει ακόμα και τώρα ο μεγάλος της αντίπαλος προπονητής. Δεν βλέπω να χάνει η FUS αν και υπάρχει μια πιθανότητα η Wydad να εμφανιστεί βελτιωμένη, ο άσος της FUS είναι οριακό outsider κοντά στο 2,80 και λέω να τον αφήσω για το g/g στο 2,30. Περιμένω η Wydad να τα δώσει όλα για τη νίκη αλλά η άμυνα της περιμένω επίσης να την εκθέσει απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Και πάμε στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής αυτό μεταξύ της Mouloudia και της Berkane. Το παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι της περιοχής Oujda. H Berkane φυσικά και είναι το φαβορί εδώ όμως η Mouloudia δεν πέφτει ποτέ αμαχητί. Αυτό περιμένω και τώρα με το g/g  στο 2,25 να μου αρέσει πολύ και εδώ και θα γίνουν μια ωραία δυάδα. Στα υπόλοιπα ματς οι δύο πρωτοπόροι FAR και Raja έχουν βατό πρόγραμμα, η μια εκτός με Mohammedia και η Raja εντός με Berrechid.

Πολύ χαμηλά οι νίκες τους και τα γκολ οπότε πάμε στα επόμενα ματς που μ’ αρέσουν αρκετά. Αρχικά σε ένα ακόμα μίνι ντέρμπι μεταξύ Agadir και Safi, δύο αρκετά ισοδύναμων ομάδων, που είχαν κλείσει τη χρονιά με θετικό απολογισμό. Η Agadir συγκεκριμένα δεν είχε καν νίκη και ένα 4/4 έφερε χαμόγελα και ηρεμία στην ομάδα, ενώ η Safi με τη δύναμη της έδρας της κάνει μια καλή πορεία και φέτος.

Από που και να το πιάσω το ματς καταλήγει στο Χ. Δε θα χαλάσει καμία από τις δύο μια ισοπαλία σε αυτό το ματς, ειδικά αν αναλογιστούμε και ότι το ΣΚ και οι δύο αγωνίζονται εντός με βατούς αντιπάλους που θα πρέπει και μπορούν να κερδίσουν. Ας βρουν λοιπόν σήμερα τα πατήματά τους με ένα ωραιότατο Χ και ας πάνε για τη νίκη μετά!

Επόμενη στάση στο γήπεδο της Mohammedia μεν, για το Salmi-Tanger δε! Συνεχίζει στο ουδέτερο που το νιώθει σαν έδρα πλέον η Salmi και υποδέχεται μια Tanger που βρίσκεται σε κατάσταση déjà vu με την περσινή χρονιά! Και τότε βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού και μάλιστα με 2 βαθμούς μόλις κάπως έτσι και φέτος με μια μόλις νίκη έως τώρα στη σεζόν.

Νέος κόουτς, νέοι παίκτες και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Μαζί τους και μεις ξανά λοιπόν, με το διπλό να έχει αξία εδώ, δεν είναι για κάτω από το 2,00 ο άσος με τίποτα. Όλα έχουν αξία γύρω από το διπλό και θα προτιμήσω να πάω με το combo Χ2 & over 1,5 στο 2,88 στη novi. Σε άλλες εταιρείες βρίσκεται κάτω από το 2,50 που δεν θα το επέλεγα και θα πήγαινα στο combo Χ2 με g/g.

Τελευταία στάση για σήμερα στο Tanger, όχι την ομώνυμη ομάδα προφανώς, αλλά για την συντοπίτισσα Tetouan. Και αυτή διανύει μια πολύ καλή χρονιά όπως και η FES, η σημερινή της αντίπαλος. Και εδώ απ’ όπου και να το πιάσω το ματς στο Χ καταλήγω. Στο 2,80 και εδώ όπως και στο Agadir-Safi, ψυλλιασμένα μπορώ να πω αλλά μιας και έχει πάει πολύ χαλαρά ο μήνας ας τα κάνω όλα αυτά ένα trixie.

Τα δύο Χ και το combo X2 & over 1,5 της Tanger μαζί και η δυάδα με τα g/g στα ντέρμπι και καλή μας θέαση!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini