824

Tzini

Στην τελική ευθεία του Κόπα Άφρικα!

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Έως τώρα το τουρνουά του Κόπα Άφρικά έχει αποδειχθεί τουλάχιστον αναξιόπιστο ειδικά όσο αφορά το στοιχηματικό του κομμάτι. Από την άλλη και το ποιοτικό μέρος του τουρνουά είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από το αναμενόμενο και γενικά κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε το αφρικανικό ποδόσφαιρο να αναδειχθεί και όχι να εκτίθεται όπως γίνεται φέτος.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη έκλπηξη-απογοήτευση να είναι η κάτοχος του προηγούμενου τουρνουά, η Αλγερία. Κατάφεραν να τερματίσουν στην τελευταία θέση σε έναν από τους πιο βατούς ομίλους που θα μπορούσαν να έχουν, μένοντας εκτός τουρνουά από την Σιέρα Λεόνε και την Ισημερινή Γουινέα. Σήμερα έχουμε τα πρώτα knockout ματς της φάσης των 16 και κατόπιν μελέτης αποφάσισα να πάμε σε κάποια μακροχρόνια στοιχήματα που θεωρώ ότι έχουν αξία με τα όσα είδαμε μέχρι τώρα από τις ομάδες.

Προς διευκόλυνση σας, σας παραθέτω τις διασταυρώσεις των ομάδων για τη συνέχεια του τουρνουά.

Με πράσινο έχουμε τις τιμές των προκρίσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά και στην συνέχεια έχω συμπληρώσει τις ομάδες όπως πιστεύω ότι θα τις δούμε στη συνέχεια. Πέρα από την απογοητευτική παρουσία της Αλγερίας, θεωρώ ότι υπάρχει άλλη μια ομάδα η οποία έτυχε απλά να προκριθεί και μάλιστα σαν πρώτη! Δεν είναι άλλη από τη Σενεγάλη.

Στα χαρτιά έχει το καλύτερο ρόστερ αλλά στο γήπεδο έχει να επιδείξει ένα γκολ με πέναλτι στο 97 και τίποτα άλλο. Κατάφερε λοιπόν αυτή η ομάδα να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα χασομέρια απέναντι στη Ζιμπάμπουε και δύο ματς κόντρα στη Γουινέα και το Μαλάουι στο 0-0! Και παρόλα αυτά οι μπουκ μας την παρουσιάζουν σαν πρώτο φαβορί για κατάκτηση.

Κλείνοντας με τις απογοητευτικές παρουσίες έως τώρα δεν γίνεται να μην αναφέρω και την Αίγυπτο η οποία ναι μεν έκανε δύο νίκες αλλά κόντρα στη Νιγηρία ήταν απογοητευτική δείχνοντας ότι είναι ένα επίπεδο κάτω από τους Νιγηριανούς. Βέβαια προσωπικά δεν τους ξεγράφω διότι οι παίκτες γνωρίζονται αρκετά καλά μεταξύ τους λόγω του ότι η μισή ενδεκάδα της αποτελείται από παίκτες της Αλ Αχλί συν τον Σαλάχ και πιστεύω ότι κόντρα στην Ακτή θα δείξουν χαρακτήρα.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν έως τώρα είναι η Νιγηρία, το Μάλι που σας είχα αναφέρει και στο αφιέρωμα ότι παίζει πολύ καλή μπάλα για αφρικάνικη χώρα , το Καμερούν που με τη βοήθεια του κόσμου κάνει τα βασικά και προχωράει ικανοποιητικά και με καλό κλίμα και φυσικά το Μαρόκο που φαίνεται πιο σοβαρό από ποτέ. Αν με το καλό περάσουν αυτές οι τέσσερις ομάδες, έπειτα θεωρώ ότι θα είναι ξανά φαβορί κόντρα στους υποψήφιους αντιπάλους τους εκτός από το Μάλι που θα πρέπει να είναι οριακό outsider, λογικά κόντρα στη Σενεγάλη.

Το να φτάσει το Μάλι στα ημιτελικά το βρίσκουμε στο 3,25 και θεωρώ ότι έχει αξία. Στο 1,25 είναι η πρόκριση του κόντρα στην Ισημερινή Γουινέα πράγμα που σημαίνει ότι κόντρα στη Σενεγάλη θα είναι κοντά στο 2,50. Θεωρώ λάθος αυτό το 2,50 καθώς με αυτά που έχουμε δει από τις ομάδες μέχρι τώρα δεν θα το έδινα πάνω από 2,00. Κρατάω λοιπόν το 3,25 το οποίο θα έπρεπε να είναι κάπου στο 2,50 όπου αν όλα πάνε καλά θα είναι σαν να έχουμε παίξει την πρόκριση του Μάλι κόντρα στη Σενεγάλη στο 3,25.

Βάση αυτής της υποτίμησης του Μάλι βρίσκουμε αξία σε όλα τα στοιχήματα που περιέχουν το Μάλι όπως και η τετράδα ημιτελικών Νιγηρία-Μάλι-Καμερούν-Μαρόκο που τη βρίσκουμε στο 22,00, όπου βάση των εκτιμήσεών μου δεν θα έπρεπε να δίνει πάνω από 12,00. Αξία έχουν και τα ζευγάρια τελικών Καμερούν & Μάλι στο 21,00 και Μαρόκο & Μάλι στο 28,00, δείτε τα αν σας ψήνει κάποιο και εσάς.

Με αυτά τα δύο μακροχρόνια θα πορευτούμε για τη συνέχεια του τουρνουά, όπου δεν σας κρύβω ότι με έχει απογοητεύσει και περιμένω πως και πως την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Ειδικά στο Μαρόκο έχουν γίνει ήδη αρκετές μεταγραφές που ίσως αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα του πρωταθλήματος. Καλό υπόλοιπο Κυριακής και προσοχή στην κακοκαιρία!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini