1707

Μάκης Μηνδρινός

Στη Νάσιοναλ Λιγκ το ενδιαφέρον

Χαιρετώ! Μαζί με τις ομάδες αρχίζουμε σιγά σιγά να βρίσκουμε τα πατήματά μας κι εμείς. Αναμενόμενο είναι, όσο πιο πολύ τις βλέπουμε τόσο πιο ξεκάθαρη εικόνα αρχίζει να δημιουργείται. Ακόμα είναι νωρίς, όμως τα πρώτα δείγματα υπάρχουν, τα ματς είναι διαδοχικά κι αυτό βοηθάει ώστε να ξετυλίξουμε πιο γρήγορα το κουβάρι.

Η Μπρίστολ Σίτι έκανε ό,τι ακριβώς περίμενα.

Εδωσε τη μπάλα στην αντίπαλο, απορρόφησε σωστά την πίεση και βρήκε τα γκολ στην κόντρα παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο. Το Γουόλσολ – Νιούπορτ κόλλησε στο 0-0 και σου έδινε την αίσθηση πως ακόμα να έπαιζαν, σκορ δεν θα είχαμε!

Πριν περάσουμε στα φρέσκα να πούμε ξανά ότι έχουμε ήδη αλλαγές προπονητών, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας! Η Χάντερσφιλντ αναζητά τον διάδοχο του Ζίβερτ, στη Μπόλτον ο Πάρκινσον δεν άντεξε πολύ (μεταξύ μας, και πολύ έκατσε!), ενώ και η Μάκλσφιλντ έχει περάσει στην μετά-Κάμπελ εποχή.

Όλα αυτά όμως είναι για να έχουμε να λέμε, μπροστά σε όσα περνάει η Μπέρι. Η ομαδούλα, με έτος ίδρυσης το 1885 (!) πιθανότατα σήμερα θα διαλυθεί, εκτός αν προκύψει μια λύση της τελευταίας στιγμής, αν βρεθεί κάποιος να βοηθήσει οικονομικά το σύλλογο. Λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ίσως πάρει μια 48ωρη παράταση για να παρουσιάσει ένα πλάνο για την επόμενη ημέρα (η διορία κανονικά λήγει απόψε το βράδυ).

Μια βόλτα στα social media και γενικότερα στον τοπικό Τύπο θα σας… ψυχοπλακώσει. Μέχρι και φέρετρο πήγαν στο γήπεδο γράφοντας πάνω RIP Bury Fc 1885. Μια κυρία δέθηκε με χειροπέδες σε μια κολώνα του γηπέδου, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Ο πατέρας της πέρασε μια ζωή στη Μπέρι, τον αποκαλούσαν «Mr Bury», έχοντας υπηρετήσει επί 44 χρόνια το σύλλογο (ως παίκτης, προπονητής, μέλος του τιμ και φυσιοθεραπευτής)!

Θα μου πεις, σιγά, η πρώτη είναι ή η τελευταία που διαλύεται; Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην Αγγλία η κάθε ομαδούλα έχει τους πιστούς οπαδούς της. Δεν είναι κάποιος λίγο Μπέρι και λίγο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (η Μπέρι εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ). Είναι Μπέρι. Αυτή ακολουθούν, στο δικό της γήπεδο πηγαίνουν, έχουν μια ιστορία. Διαβάζεις μαρτυρίες, βλέπεις βίντεο και φωτογραφίες και ξενερώνεις!

Πάμε στα δικά μας, τα καθαρά στοιχηματικά.

Λίγα πράγματα θα πούμε σήμερα, νομίζω ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχει η Νάσιοναλ Λιγκ. Υπενθυμίζω ότι Νάσιοναλ Λιγκ, Βορράς και Νότος παίζουν και τη Δευτέρα. Πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν… Και την Τρίτη έχει Λιγκ Καπ.

Πρέμιερ Λιγκ

Το μεγάλο ματς είναι το Λίβερπουλ – Αρσεναλ, με τον άσο να κυκλοφορεί κάπου στο 1,50.

Σε λογική θυμίζει λίγο το Σίτι – Τότεναμ της προηγούμενης εβδομάδας: οι μπουκ ξέρουν ότι Σίτι και Λίβερπουλ θα παίρνουν παιχνίδι και ανοίγουν τις νίκες τους σε χαμηλές αποδόσεις ακόμα και στα μεγάλα ματς. Θεωρώ ότι το ματς είναι πολύ ύπουλο για τη Λίβερπουλ. Στο αφιέρωμα που κάναμε στην αρχή της σεζόν ίσως θυμάστε που είπαμε ότι στην περίπτωση που οι «ρεντς» έχουν τραυματισμούς, κυρίως στην άμυνα, θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα.

Χτύπησε ο Αλισον, όσο καλός και να είναι ο Αντριάν, είναι ένα επίπεδο κάτω από τον Βραζιλιάνο. Στα δύο ματς χωρίς τον Αλισον η Λίβερπουλ δέχθηκε γκολ και μάλιστα απέναντι σε ομάδες όχι τίποτα ιδιαίτερο, όπως η Νόριτς και η Σαουθάμπτον. Δεν λέω ότι από δω και πέρα θα τρώει γκολ σε κάθε ματς όσο δεν παίζει ο Αλισον, λέω ότι δεν υπάρχει πλέον αυτή η σιγουριά πίσω.

Όχι μόνο όταν η Λίβερπουλ αμύνεται, αλλά και όταν ξεκινάει τις επιθέσεις της. Από τότε που ήρθε ο Αλισον, κάθε οργανωμένη επίθεση των «ρεντς« ξεκινάει από τον Βραζιλιάνο. Παίζει εξαιρετικά με τη μπάλα στα πόδια και βοηθάει πολύ στο να ξεκινάει η επίθεση από πίσω. Εμπνέει σιγουριά. Ο Αντριαν δεν μπορεί να το κάνει αυτό και όσοι είδαν το ματς με τη Σαουθάμπτον κατάλαβαν τι εννοώ (είχε εύκολα το λάθος).

Από την άλλη η Αρσεναλ είναι… η Αρσεναλ. Και εκεί που βλέπεις ότι έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της δεκαετίας (από το 2009 είχε να αρχίσει τη σεζόν με δύο νίκες), δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ακολουθήσει κάνα σερί 3-4 αγώνων δίχως τρίποντο. ΟΚ, βλέπω και εγώ ότι οι Λονδρέζοι είναι πολύ πιθανό να είναι καλύτεροι φέτος. Εχουν ενισχυθεί από τη μέση και μπροστά, ο Σεμπάλος δείχνει να δένει αμέσως, Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ ξεκινούν όπως τελείωσαν πέρσι, θα μπει και ο Πεπέ σταδιακά.

Και πίσω, ο Λουίς σε σχέση με τους άλλους που είχε στην άμυνά της η Αρσεναλ (εξαίρεση ο Παπασταθόπουλος) φαντάζει πολυτέλεια. Δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν η Αρσεναλ δυσκολέψει τη Λίβερπουλ και κλέψει αποτέλεσμα.

Γουλβς – Μπέρνλι: Η Γουλβς καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε Ευρώπη και σε Γιουρόπα Λιγκ.

Εχουμε ξαναμιλήσει για τις ομάδες που δεν είναι συνηθισμένες να παίζουν στην Ευρώπη, πόσο… σκούρα τα βρίσκουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι καθόλου εύκολη η προσαρμογή και περιμένω ότι η Γουλβς θα επηρεαστεί όσο καλή ομάδα και να έχει. Τα παραδείγματα ομάδων που έπαιξαν Ευρώπη και την ίδια ώρα πάλευαν για την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πάρα πολλά.

Δεν λέω ότι η Γουλβς θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, όμως θεωρώ πολύ πιθανό να τη βλέπουμε να κινείται στο δεύτερο μισό του πίνακα. Στο ενδιάμεσο των δύο αγώνων με την Τορίνο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (κέρδισε 3-2 την Πέμπτη στην Ιταλία και είναι μία ανάσα από τους ομίλους) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπέρνλι. Η οποία Μπέρνλι είναι το τελευταίο παράδειγμα ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη και κινδύνεψε στην Πρέμιερ Λιγκ (πέρσι).

Η Γουλβς μάλλον τυχαία δεν έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα και τώρα θα βρει απέναντί της μια ομάδα που θα την περιμένει. Από πέρσι αυτό είναι το πρόβλημα της Γουλβς, ότι όταν δεν βρει κενούς χώρους δυσκολεύεται πολύ στην ανάπτυξή της και βασίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις στημένες φάσεις. Η Μπέρνλι αν κάτι ξέρει να κάνει καλά όλα αυτά τα χρόνια με τον Ντάιτς στον πάγκο είναι να στήνεται αμυντικά και να είναι άκρως αποτελεσματική στις στημένες φάσεις.

Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ηδη φάνηκε αυτό τόσο στη νίκη 3-0 επί της Σαουθάμπτον (η αντίπαλος είχε τη μπάλα και η ίδια έβαζε γκολ), όσο και στην ήττα 2-1 από την Αρσεναλ. Για να μην το κουράζω άλλο, το 4,75 είναι μάλλον υπερβολικό για τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Τσάμπιονσιπ

Την Τσάρλτον τη συζητήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όταν έπαιζε στην έδρα της Μπάρνσλεϊ.

Μεσοβδόμαδα έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση, στο εντός έδρας 1-1 με τη Νότιγχαμ,  σε ματς που θα μπορούσε να το πάρει κιόλας. Το Σάββατο υποδέχεται την Μπρέντφορντ, η οποία είναι μία από τις ομάδες που ακόμα δεν έχω ψυχολογήσει. Καταρχάς μέχρι στιγμής δεν είναι η γνωστή Μπρέντφορντ που είχαμε μάθει τα προηγούμενα χρόνια. Τέσσερα στα τέσσερα under, δεν είναι αποτελεσματική, ενώ μοιάζει και πιο σφιχτή αμυντικά.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα παιχνίδι που με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα έπρεπε να δούμε ένα ισορροπημένο σετ αποδόσεων, όμως ο άσος κυκλοφορεί στο 3,10!

Στάση θα κάνω και στο Χάντερσφιλντ – Ρέντινγκ. Θα θυμάστε ότι ήδη αρκετές φορές έχω αναφερθεί στη Ρέντινγκ, λέγοντας ότι μετά την ενίσχυση στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου περιμένω ότι θα ανέβει αγωνιστικά.

Και ήδη ανεβαίνει. Δεν στέκομαι στα αποτελέσματα αυτά καθαυτά, η εικόνα της ήταν καλύτερη απ’ ό,τι τα έως τώρα αποτελέσματά της. Μεσοβδόμαδα στάθηκε όρθια στην καλή έδρα της Γουέστ Μπρομ, σε ματς μάλιστα που προηγήθηκε. Την ίδια στιγμή η Χάντερσφιλντ είναι με υπηρεσιακό προπονητή, με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς και προς το παρόν ψάχνεται.

Θεωρώ ότι μόλις έρθει ο νέος προπονητής θα βρει τα πατήματά της, όμως εμμένω στην άποψη που εξέφρασα στο αφιέρωμα αρχές Αυγούστου, ότι δηλαδή η Χάντερσφιλντ πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει πλέι οφ. Στο 3,50 το διπλό, είναι στην αρχική μου διαλογή.

Λιγκ 1

Τίποτα το ιδιαίτερο η αγωνιστική. Την Μπέρτον είχα τσεκαρισμένη για το εκτός έδρας ματς με την Σριούσμπερι, όμως οι μπουκ μας πρόλαβαν και το σετ είναι πέρα για πέρα δίκαιο (μοιρασμένο).

Η Μπέρτον, θυμίζω, έχει 2 στα 2 φέτος εκτός έδρας.

Λιγκ 2

Μάκλσφιλντ – Σκάνθορπ: Μέχρι χθες το διπλό ήταν οριακό αουτσάιντερ. Πλέον είναι καθαρό φαβορί, με τον άσο να έχει ανέβει στο 3,00. Για τη Μάκλσφιλντ περιμένω πως αργά ή γρήγορα θα βγουν οι αδυναμίες της και πως η απομάκρυνση του Κάμπελ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της σεζόν.

Η Σκάνθορπ έχουμε πει πως ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για άνοδο, όμως το… κοντέρ γράφει τρεις ήττες και μία ισοπαλία ως τώρα. Εχουν παίξει ρόλο οι σημαντικές απουσίες που είχε (και εξακολουθεί να έχει), όμως στην ήττα 3-2 στο Κέμπριτζ έδειξε για ποιο λόγο θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες της Λιγκ 2. Με δέκα παίκτες από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, σκόραρε δύο γκολ με παίκτη λιγότερο και έχασε στις λεπτομέρειες.

Εχασε πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσε εύκολα να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Κάθε κουβέντα όμως σταματάει από τη στιγμή που άλλαξαν οι αποδόσεις…

Νάσιοναλ Λιγκ

Ιστλι – Ντάγκεναμ: Με μόλις 2 γκολ σε 5 ματς, είναι προφανές το πρόβλημα της Ιστλι. Είχαμε επισημάνει πως δύσκολα θα κάνει μία σεζόν ανάλογα καλή με την περσινή, ήταν σαν να τρύπησε το ταβάνι της πέρσι.

Όχι ότι η Ντάγκεναμ πετάει φωτιές. Όμως προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση, μακράν την καλύτερη φετινή της, έριξε 4 γκολ στη Χάρογκεϊτ (4-2) και είχε ευκαιρίες και για άλλα. Στο 3,40 κυκλοφορεί το διπλό.

Χάρογκεϊτ – Στόκπορτ: Και για τη Χάρογκεϊτ ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και με την Ιστλι. Πέρσι, ως νεοφώτιστη, έκανε εξαιρετική πορεία, ίσως καλύτερη απ’ ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι.

Επαιξε ωραία μπάλα και στο ίδιο μοτίβο μπήκε και φέτος: επιθετικό ποδόσφαιρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι εύκολο στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας να πρωταγωνιστήσεις όταν παίζεις τόσο ανοιχτά. Πέρσι της βγήκε, φέτος δεν είναι εύκολο να της ξαναβγεί. Σε 5 ματς η Χάρογκεϊτ έχει δεχθεί ήδη 9 γκολ, ενώ προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες.

Τώρα υποδέχεται τη Στόκπορτ, η οποία ανέβηκε μετά από 6 χρόνια στη Νάσιοναλ Λιγκ και είναι σαφές ότι ήρθε για να μείνει. Το πολύ θετικό γι’ αυτήν είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται καλύτερη. Και μπορεί να μην κέρδισε στις δύο εξόδους της, αλλά κοιτάξτε και με ποιους έπαιξε: Νοτς Κάουντι και Γέοβιλ (αμφότερα ήρθαν 1-1), ομάδες που προέρχονται από τη Λιγκ 2.

Στο 3,50 το διπλό.

Γουόκινγκ – Σόλιχαλ: Εδώ έχουμε ντέρμπι μεταξύ δύο πιο φορμαρισμένων ομάδων της κατηγορίας. Η Σόλιχαλ είναι αήττητη και σε 5 ματς έχει πετύχει 15 γκολ (στο τελευταίο πάντως, κόντρα στην ουραγό Εμπσφλιτ δυσκολεύτηκε για το 2-1), η Γουόκινγκ έχει 4 νίκες και στο πιο πρόσφατο έριξε τεσσάρα σε ένα από τα φαβορί για άνοδο, τη Φάιλντ.

Δεν είχα καμία διάθεση να μπλέξω με ένα ματς που και οι δύο ομάδες είναι καλά. Αλλά οι αποδόσεις προκαλούν. Δεν είναι για 5,00 ο άσος! Πρώτος – δεύτερος παίζει!

Βορράς/Νότος

Εδώ δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, ούτε στο Βορρά έχει ενδιαφέρον το πρόγραμμα ούτε στο Νότο. Θα τα δούμε αυτά και τη Δευτέρα, στη νέα αγωνιστική.

Στη σούμα.

Μιλήσαμε για Μπέρνλι (4,75) από την Πρέμιερ Λιγκ, για Τσάρλτον (3,10) και Ρέντινγκ (3,50) στην Τσάμπιονσιπ και για Ντάγκεναμ (3,40), Στόκπορτ (3,50) και Γουόκινγκ (5,00) στη Νάσιοναλ Λιγκ. Εξι ματς είναι όλα κι όλα. Επιλέγω Μπέρνλι στο draw no bet, Στόκπορτ και Γουόκινγκ. Εξακολουθώ να παίζω χαλαρά, με ένα από τα τρία ή θα έχω κέρδος ή θα είμαι ακριβώς στα λεφτά μου.

Υπενθυμίζω ότι τη Δευτέρα έχει αγωνιστική σε Νάσιοναλ, Βορρά και Νότο, ενώ την Τρίτη έχουμε Λιγκ Καπ όπου μπαίνουν και ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Χωρίς ανάσα!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος