1918

Μάκης Μηνδρινός

Στοίχημα με Κύπελλο Αγγλίας

Χαιρετώ! Χωρίς Πρέμιερ Λιγκ αλλά με Κύπελλο από σήμερα ως τη Δευτέρα στην Αγγλία. Και με ορισμένα ζευγάρια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχηματικά. Ευτυχώς που το Κύπελλο βγάζει πράγματα, γιατί το υπόλοιπο πρόγραμμα στο Νησί δεν το λες καλό…

Πάμε κατευθείαν στο ζουμί, στην ανάλυση των αγώνων.

Κύπελλο Αγγλίας

Μπράιτον – Γουέστ Μπρομ.

Από τότε που ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπράιτον, ο Κρις Χιούτον σε πολύ μεγάλο ποσοστό κάνει πολλές αλλαγές στα ματς Κυπέλλου/Λιγκ Καπ. Λογικό είναι, καθώς πάντα η Μπράιτον έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία και οι πορείες στα Κύπελλα θεωρούνται «πολυτέλεια». Αυτό δεν σημαίνει ότι κατεβαίνει για να χάσει. Για παράδειγμα, πέρσι πέρασε τρεις γύρους στο Κύπελλο.

Το ότι θα έχει αλλαγές δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα αποκλειστεί. Εξάλλου, πολλές φορές αλλαγές κάνει και η εκάστοτε αντίπαλός της. Όπως έγινε και στις 5 Ιανουαρίου, όπου πέρασε 3-1 από το Μπόρνμουθ.

Η ιδιαιτερότητα με όσες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ παίζουν Κύπελλο αυτό το Σ/Κ είναι ότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική. Σε αντίθεση με τις περισσότερες «μικρές» (από Τσάμπιονσιπ και κάτω) που έχουν κενό το μεσοβδόμαδο.

Η Μπράιτον, λοιπόν, μπροστά της έχει πολύ μεγάλο ματς με τη Φούλαμ, καθώς οι δύο ομάδες έχουν κοινό στόχο την παραμονή.

Η Γουέστ Μπρομ μέχρι πέρσι έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ και πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα επιπλέον κίνητρο να αντιμετωπίζεις ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, θέλοντας να αποδείξεις ότι ανήκεις εκεί. Η Γουέστ Μπρομ έτσι κι αλλιώς κάνει πολύ καλή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, διεκδικεί απευθείας άνοδο, έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και με παίκτες με πολλές παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν πρόκειται να… ψαρώσει. Το διπλό είναι σε πτώση, βρίσκεται στο 4,25.

Πόρτσμουθ – ΚΠΡ. Η Πόρτσμουθ αν και γενικά είναι ομάδα που κυνηγάει τα Κύπελλα (οι οπαδοί της πολύ παραδοσιακοί και σχεδόν πάντα δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Κύπελλο), δεν παύει ο μεγάλος της στόχος να είναι η επιστροφή μετά από χρόνια στην Τσάμπιονσιπ.

Πρώτη στη Λιγκ 1 και θα ήταν ακόμα πιο άνετη αν δεν είχε κάνει τις δύο ήττες στα ισάριθμα πιο πρόσφατα παιχνίδια της (0-1 από Μπλάκπουλ και 2-1 από την Οξφορντ εκτός). Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι η Πόρτσμουθ την Τρίτη δίνει «κολασμένο» ντέρμπι κορυφής στο Λούτον!

Η ΚΠΡ, από την άλλη, είναι ομάδα υψηλότερης κατηγορίας, παρ’ όλα αυτά δίνεται στο 3,10.

ΟΚ, δεν είναι η απόδοση που θα μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα, αλλά κανονικά έπρεπε να είναι κάπου στο 2,70. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι στη μέση της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ και που δεν πηγαίνει ούτε πάνω ούτε κάτω. Γιατί, λοιπόν, να μην κυνηγήσει μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Τα πρώτα δείγματα τα είδαμε στον προηγούμενο γύρο όταν απέκλεισε τη Λιντς.

Εξάλλου μεσοβδόμαδα δεν έχει υποχρεώσεις και νομίζω ότι θα ψάξει αντίδραση μετά το 1-4 από την Πρέστον στο τελευταίο, όπου πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της το τελευταίο τρίμηνο.

Μίλγουολ – Εβερτον. Αυτό είναι κλασικό ματς Κυπέλλου Αγγλίας. Με μια παραδοσιακή αγγλική έδρα (Ντεν) και μια ομάδα που παραδοσιακά κυνηγάει πορείες στα Κύπελλα (Μίλγουολ).

Και που, μάλιστα, είναι και σε αρκετά καλό φεγγάρι αγωνιστικά, καθώς η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετά δύσκολα ως τώρα και με την πορεία της τον προηγούμενη μήνα μπόρεσε να πάρει βαθμολογική ανάσα. Η Εβερτον δεν θα το παρατήσει, θεωρητικά είναι από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν να φτάσουν ψηλά στο Κύπελλο. Και περιμένω καλή ενδεκάδα από την Εβερτον.

Αν, δηλαδή, η Μίλγουολ κάνει τη μαγκιά θα την κάνει κόντρα σε μια Εβερτον που κατεβαίνει σοβαρά στο ματς. Στο 5,40 ο άσος, είναι μια σκέψη.

Τσέλσι – Σέφιλντ Γουέν. Όπως και στον προηγούμενο γύρο, έτσι και τώρα, το… φαντασματάκι θα το ψάξω στην έδρα της Τσέλσι! Τότε, οι «μπλε» κέρδισαν σχετικά εύκολα τη Νότιγχαμ 2-0 και δεν μας έκατσε.

Θεωρώ, όμως, ότι και πάλι υπάρχουν οι προϋποθέσεις: η Τσέλσι έπαιξε την Πέμπτη ημιτελικό Λιγκ Καπ με την Τότεναμ και μάλιστα προκρίθηκε στον τελικό. Που σημαίνει ότι έχει ήδη μια χρυσή ευκαιρία να πάρει ένα Κύπελλο. Εννοείται ότι έπαιξε με βασικούς. Ακολουθεί, την Τετάρτη, εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπόρνμουθ στην Πρέμιερ Λιγκ. Θεωρώ ότι θα κάνει πολλές αλλαγές ο Σάρι την Κυριακή, εξάλλου «βοηθάει» και η αντίπαλος.

Θέλω να πω, άλλο να αντιμετωπίζεις εντός έδρας μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ, άλλο κάποια ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ. Πιο εύκολα κάνεις ροτέισον στην πρώτη περίπτωση. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έχει εντυπωσιακή παράδοση στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς έχασε μόνο 2 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της εκεί! Εχει το όνομα και τη φανέλα, θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της και επίσης δεν έχει μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις.

Είναι καλά και αγωνιστικά (4-3-1 στα 8 τελευταία). Στο 13,00 το διπλό, είπαμε, φαντασματάκι!

Μπάρνετ – Μπρέντφορντ: Δευτεριάτικο αυτό. Η Μπάρνετ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Νάσιοναλ Λιγκ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου. Στον προηγούμενο γύρο έκανε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στο γηπεδάκι της προφανώς θα γίνεται… χαμός το βράδυ της Δευτέρας, ο ενθουσιασμός είναι τεράστιος. Και εντός έδρας έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά αποτελεσματική τελευταία (4-1-0).

Η Μπρέντφορντ είναι για πρώτη φορά σε καλό φεγγάρι μετά την αλλαγή στον πάγκο της ομάδα. Τρεις σερί νίκες, εφτά ματς αήττητη, γενικά πατάει καλά. Και τα τελευταία αποτελέσματα την απομάκρυναν από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Που σημαίνει ότι δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Θα πρέπει η Μπάρνετ να αποκλείσει στα ίσια μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ αν θέλει να περάσει και στο 7,50 νομίζω ότι μπορούμε να το ρισκάρουμε.

Τσάμπιονσιπ

Τίποτα. Λίγο Χαλ που είναι καλά, όμως και η Μπλάκμπερν πατάει καλά τελευταία και δεν θέλω να μπλέξω.

Λιγκ 1

Θα ήθελα να παίξω Μπράντφορντ, αλλά ήταν πισωγύρισμα οι τελευταίες εμφανίσεις της. Δεν είναι ότι έρχεται από δύο σερί ήττες, είναι ότι έκανε κακές εμφανίσεις και δέχθηκε 7 γκολ σε δύο ματς. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει στις προηγούμενες καλές εμφανίσεις και αν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Μπέρτον είχε ματς μεσοβδόμαδα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λιγκ Καπ.

* Και Πλίμουθ θα ήθελα να παίξω. Δείχνει ότι επιτέλους ανεβαίνει, έκανε 4 νίκες στα 5 τελευταία, πήρε τα πάνω της και ψυχολογικά, ήταν κλειδί να γίνει αυτό γιατί νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πλίμουθ φέτος ήταν η ψυχολογία της. Δεν θεωρώ καλό timing όμως, ότι τώρα πηγαίνει στην έδρα της Γουίκομ. Η οποία έρχεται από δύο σερί νίκες και πατάει καλά τελευταία.

* Στο ΦλίτγουντΣκάνθορπ έχει λογική να ψάξουμε το διπλό, από τη στιγμή που η Φλίτγουντ δεν είναι στην καλύτερή της φάση, μόλις μία νίκη στα 6 τελευταία και χωρίς τρίποντο στα τρία πιο πρόσφατα στο γήπεδό της. Την ίδια στιγμή η Σκάνθορπ τρέχει ένα αήττητο 5 αγώνων, με 4 νίκες στο διάστημα αυτό.

Λιγκ 2

Σπουδαίο ματς για την παραμονή το ΤσέλτεναμΜάκλσφιλντ.

Με τις δύο ομάδες να είναι σε ανάποδο… φεγγάρι. Τρεις σερί εντός έδρας ήττες η Τσέλτεναμ που πολλές φορές φέτος έχει αδικήσει τον εαυτό της. Από την άλλη, η Μάκλσφιλντ εκεί που έδειχνε πως θα την ξαναπάρει η κάτω βόλτα, απάντησε με δύο διαδοχικές νίκες. Και εκτός έδρας μετράει 3 νίκες στα 5 τελευταία. Στο 3,40 το διπλό.

Νάσιοναλ

Είναι πολύ περίεργη η αγωνιστική, λόγω κάποιων αλλαγών στους πάγκους και φυσικά λόγω μετριότατου προγράμματος.

Η Χάρτλπουλ είναι με νέο προπονητή, η Μπρέιντρι που πήγαινε καλά είδε τον δικό της να πηγαίνει στην Μέιντστοουν, η οποία τα δίνει όλα για όλα για την παραμονή. Και πρέπει να την έχουμε υπόψιν μας για τα επόμενα παιχνίδια. Αυτή την αγωνιστική η Μέιντστοουν πηγαίνει στην έδρα της πρωτοπόρου Λέιτον και είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να κάνει τη μαγκιά (δίνει 9,00 πάντως, για όποιον ενδιαφέρεται…).

Βορράς/Νότος

Ισχύει ό,τι και στις περισσότερες παραπάνω κατηγορίες. Μέτριο πρόγραμμα, δεν βγαίνει σχεδόν τίποτα. Εψαξα λίγο παραπάνω το ΣπάρτανςΧέρεφορντ (για διπλό, στο 4,00+), ενώ θεωρώ ότι η Μπίλερικεϊ θα κερδίσει την Γουέλινγκ. Αλλά το 2,30 είναι σωστό.

Στη σούμα. Από το Κύπελλο μιλήσαμε για Γουέστ Μπρομ (4,25), Μίλγουολ (5,40), ΚΠΡ (3,10), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (13,00) και Μπάρνετ (7,50).

Από Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 ουσιαστικά με απασχόλησε περισσότερο μόνο η Μάκλσφιλντ (3,40). Και στις πολύ μικρές επίσης τίποτα. Μόνο με το Κύπελλο θα ασχοληθώ. Γουέστ Μπρομ, ΚΠΡ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπαίνουν σήμερα στο πινακάκι, την Μπάρνετ θα τη δούμε ξανά τη Δευτέρα. Στον προηγούμενο γύρο το Κύπελλο έφερε καλά κέρδη, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε και τώρα ωραία πράγματα! Τη Δευτέρα θα γίνει update αν χρειαστεί και την Τρίτη κανονικά νέα στήλη, σε ένα μεσοβδόμαδο πολύ πιο «ζωηρό» από τα προηγούμενα.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος