1828

Μάκης Μηνδρινός

Στο κατάλληλο σημείο!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία πάνω απ’ όλα! Ελπίζω να περάσατε καλά, να ξεκουραστήκατε, να… δώσατε πόνο στις σούβλες και τα Πασχαλινά τραπέζια! Ηταν καλός και ο καιρός, ούτε παραγγελιά να τον είχαμε. Ηλιος, ζέστη, άλλοι βούτηξαν, άλλοι κυκλοφορούσαν με βερμούδες, μύρισε καλοκαίρι. Ωραία πράγματα γενικότερα.

Στοιχηματικά, δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερο φινάλε στη σεζόν.

Μπίνγκο! Τα πίστευα φάνηκε και από τον τίτλο «Για την εποχή, μια χαρά!». Το τρίξι πέρασε ατόφιο, η Κόνκορντ αν και τελικώς αδιάφορη επιβεβαίωσε ότι τα 5άρια, 6άρια, 7άρια (τόσο έφτασε το Σάββατο!) ήταν εκτός τόπου και χρόνου, η σεζόν κλείνει θετικά. Η μεγάλη νίκη ήρθε στο κατάλληλο σημείο. Θυμάστε ίσως ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια η σεζόν έκλεισε με οριακή χασούρα, λόγω κυρίως του κακού φινάλε.

Ε, τώρα ήθελε να «κάτσει» ανάποδα!

Μετά από μεγάλες νίκες δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, δεν θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερο νόημα. Πανηγύρισα βλέποντας το live στη Χώρα της Ανδρου, την ώρα που είχαν αρχίσει ήδη τα… ζμπάρα (τα βαρελότα στη δική μας «γλώσσα»). Χάρηκα, γιατί ήθελα να κλείσουμε με κέρδος φέτος, επειδή η σεζόν γενικά ήταν καλή.

Προτιμώ, λοιπόν, να μιλήσουμε γενικότερα για τη σεζόν και όχι για την προχθεσινή νίκη. Θα τα δούμε βέβαια και πιο αναλυτικά στον απολογισμό όταν έρθει η ώρα.

Αλλά φέτος, τόσο πριν από την έναρξη του νέου betsellers όσο και για το διάστημα από μέσα Νοέμβρη μέχρι τώρα ήμασταν καλά. Και ήμασταν αρκετά σταθεροί. Το κακό διάστημα ήταν με την έναρξη του Betsellers μέχρι μέσα Νοέμβρη.

Anyway, θα τα δούμε αναλυτικά αυτά στον απολογισμό όταν έρθει η ώρα.

Πάμε στα μεσοβδόμαδα: ημιτελικοί Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τα τελευταία εξ αναβολής ματς σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 (το Σάββατο και την Κυριακή διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική). Επίσης έχουμε και τα πρώτα ματς των πλέι οφ σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο.

Τσάμπιονς Λιγκ

Τότεναμ – Αγιαξ: Αν το σετ έμενε όπως άνοιξε (με το διπλό κοντά στο 4,00), προφανώς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πολύ σοβαρά. Δεν είναι μόνο ότι η Τότεναμ δεν θα έχει τους δύο καλύτερους επιθετικούς της (Κέιν και Σον), δεν είναι μόνο ότι ο Αγιαξ είναι αήττητος φέτος εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι Ολλανδοί μοιάζουν να είναι σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Η Τότεναμ δεν είναι καλά. Δεν είναι εύκολο με τόσες απουσίες βασικών που παίζει το τελευταίο διάστημα να είναι το ίδιο αποτελεσματική. Εχει επηρεαστεί και το Σάββατο έχασε για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο, στο λονδρέζικο με τη Γουέστ Χαμ (0-1). Από την άλλη ο Αγιαξ εξακολουθεί να πετάει και να σκοράρει για πλάκα.

Το διπλό προφανώς έχει πέσει, είναι κάτω από το 3,00.

Αναμενόμενο. Αν αξίζει; Δεν ξέρω, προσωπικά δεν θα παίξω. Πάντα τα πρώτα ματς σε διπλές αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα. Ο Αγιαξ εννοείται πως αν του δοθεί η ευκαιρία να νικήσει, θα το κάνει. Από την άλλη, από το να πάρει ρίσκα και να χάσει, σίγουρα δεν θα έλεγε «όχι» και στην ισοπαλία, ειδικά να σκοράρει. Εδώ θα έπαιζα ή διπλό ή τίποτα.

Βλέποντας και κάνοντας στο live.

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ: Εδώ το σετ αδικεί τη Λίβερπουλ, θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ο Μέσι εξακολουθεί να κάνει ό,τι θέλει, όμως η Μπάρσα δεν βγάζει αυτή τη σιγουριά προηγούμενων ετών έστω κι αν παίζει στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα επί Βαλβέρδε έχει γίνει πιο… γήινη. Δεν θα σε σκάσει με την κατοχή μπάλας, θα παίξει και άμυνα, περισσότερο κυνική απ’ ό,τι ήταν. Αλλά και η φετινή Λίβερπουλ είναι έτσι. Πέρσι έπαιζε καλύτερη μπάλα, όμως πολλές φορές στοίχισαν τα προβλήματα στην άμυνα. Φέτος η άμυνά της έχει στρώσει κυρίως λόγω Φαν Ντάικ και Αλισον.

Όπως είπα και πριν, τα πρώτα ματς είναι πάντα ιδιαίτερα. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν δούμε ένα αρκετά κλειστό ματς, έστω κι αν η πρώτη σκέψη στο άκουσμα των δύο ονομάτων είναι «γκολ και θέαμα».

Γιουρόπα Λιγκ

Αρσεναλ – Βαλένθια: Μοιάζουν πολύ! Όχι στο στυλ παιχνιδιού, αλλά στην πορεία τους, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Η Αρσεναλ από τη στιγμή που έγινε το φαβορί για να τερματίσει στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, έκανε τρεις σερί ήττες. Και όχι ό,τι κι ό,τι ήττες! Τρίμπαλο από την Κρίσταλ Πάλας (2-3 εντός), τρίμπαλο από τη Γουλβς (3-1 εκτός), τρίμπαλο και από τη Λέστερ (3-0 εκτός). Μιλάμε για σφαλιάρες, όχι αστεία. Αμ η Βαλένθια; ΟΚ, εντός προγράμματος να χάσει από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (3-2).

Αλλά την Κυριακή πάρε το 0-1 από την Εϊμπαρ! Για να καταλήξουμε. Και οι δύο μπορούν ακόμα μέσα από το πρωτάθλημα να βγουν Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι αυτή: το Γιουρόπα Λιγκ. Με τα προβλήματα που έχει η Αρσεναλ τελευταία ο άσος δεν αξίζει στο 1.90-1.95. Η Βαλένθια γενικά παίζει κλειστά και θα επιχειρήσει να πάει το ματς σε χαμηλό τέμπο; Θα μπορέσει; Αν μπορέσει, της δίνω καλές πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα.

Αϊντραχτ – Τσέλσι: Η Αϊντραχτ είναι κάτι σαν τον Αγιαξ το Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουμε «χορτάσει» στα περισσότερα παιχνίδια της. Ωραία μπάλα, θέαμα, ταλέντο, νιάτα. Τώρα βέβαια μετρούν κι άλλα πράγματα, όπως η εμπειρία, η φανέλα, η κλάση, κ.λπ. Και η Αϊντραχτ θα έχει σημαντικές απουσίες μπροστά. Αρχική σκέψη ήταν ο άσος καθώς η Τσέλσι παραμένει στα μάτια μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, όμως αφενός οι μπουκ το μοίρασαν σωστά αφετέρου –είπαμε- σημαντικές οι απουσίες των Γερμανών.

Αγγλία

Στην Τσάμπιονσιπ έχουμε τα Μίλγουολ – Μπρίστολ Σίτι και Σουόνσι – Ντέρμπι. Σωστά σετ, δεν βγαίνει κάτι, δεν χρειάζεται να ζορίσουμε τίποτα.

Στη Λιγκ 1, Πόρτσμουθ – Πίτερμπορο και Φλίτγουντ – Σάντερλαντ. Πιθανά over και τα δύο, αλλά ως εκεί. Επίσης δεν βγαίνει κάτι από τα σετ αποδόσεων.

Η Σάντερλαντ έτσι όπως τα κατάφερε τον τελευταίο μήνα, καλά να πάθει. Ας παίξει μπαράζ! Εκεί όπου θα έχει κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως η Πόρτσμουθ (ή η Μπάρνσλεϊ), η Τσάρλτον και η Ντόνκαστερ. Δεν τα λες και εύκολα τα πλέι οφ!

Στη Λιγκ 2, Νιούπορτ – Ολνταμ και Τρανμίρ – Μπέρι. Ενας μικρός ασάκος που λογικά θα περάσει είναι η Νιούπορτ, αλλά σημεία το 1,60-1,70 δεν έχουν καμία αξία στην Αγγλία έστω κι αν είμαστε στο φινάλε, έστω κι αν το κίνητρο είναι μονόπλευρο.

Προσέξτε: δεν λέω ότι δεν θα έρθει ή ότι δεν θα έπαιζα σημεία του 1,70. Λέω ότι σε άλλες χώρες τα 1,70 έρχονται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι στην Αγγλία.

Στο Τρανμίρ – Μπέρι νομίζω μπορούμε να σταθούμε λίγο παραπάνω. Η Μπέρι κλείνει τη σεζόν περίεργα, αλλά εκτός μεγάλου απροόπτου θα εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο. Ουσιαστικά χρειάζεται ένα βαθμό, είτε στο σημερινό, είτε το Σάββατο που υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Πορτ Βέιλ.

Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην τον πάρει. Ασε που ενδέχεται να ανέβει ακόμα και με δύο ήττες (εξαρτάται και από τα άλλα αποτελέσματα). Γράφω παραπάνω ότι η σεζόν κλείνει περίεργα για την Μπέρι, επειδή τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά, μπήκε πωλητήριο και όλο αυτό την έχει επηρεάσει και αγωνιστικά. Εχει 4 ήττες 2 νίκες στα 6 τελευταία, ενώ στα 5 τελευταία εκτός νίκησε μόνο τη Στίβενεϊτζ.

Προέρχεται, μάλιστα, από δύο σερί εκτός έδρας ήττες: 3-2 από Νιούπορτ, 3-2 από Καρλάιλ.

Από την άλλη, η Τρανμίρ θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ, όμως διεκδικεί ακόμα την απευθείας άνοδο. Δεν εξαρτάται βέβαια αποκλειστικά από αυτήν; Τι χρειάζεται να γίνει; Να κάνει η ίδια το δύο στα δύο απέναντι σε Μπέρι και Κρόουλι εκτός (αδιάφορη βαθμολογικά) και παράλληλα την τελευταία αγωνιστική είτε να έρθει ισόπαλο το ΜΚ Ντονς – Μάνσφιλντ, είτε να χάσει η Μπέρι.

Δεν είναι τόσο τρελό το συγκεκριμένο σενάριο, ειδικά σε ό,τι αφορά την ισοπαλία στο Ντονς – Μάνσφιλντ, που είναι τελικός απευθείας ανόδου!

Για να μην το κουράζουμε άλλο, έχουν πουλήσει καμιά 10αριά χιλιάδες εισιτήρια οι της Τρανμίρ, δεν αποκλείεται το γήπεδο να γεμίσει (κάτι παραπάνω από 15.000 χωράει), υπάρχει ενθουσιασμός και αισιοδοξία ότι μπορούν να κάνουν το δύο στα δύο.

Promotion Push is On, είναι το σύνθημα! Παρά τα προβλήματα με τα οποία παίζει σταθερά το τελευταία διάστημα, παρά τη κακή φόρμα (1-2-2). Από την άλλη, μιλάμε για μία από τις καλύτερες έδρες στην κατηγορία (14 νίκες σε 22 ματς), έχει 6 νίκες στα 7 τελευταία εντός. Συν ότι ο άσος είναι σε απόδοση αουτσάιντερ (2,87).

Νάσιοναλ

Φάιλντ – Χάρογκεϊτ και Ρέξαμ – Ιστλι οι νοκ άουτ προημιτελικοί.

Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω εκπλήξεις. Πιστεύω δηλαδή ότι εύκολα δύσκολα Φάιλντ και Ρέξαμ θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Σωστά τα σετ, τίποτα στοιχηματικά.

Στο Νότο, θυμάστε τι γράφαμε την Παρασκευή; «Το… ακραίο σενάριο είναι να γκελάρουν (όχι απαραίτητα να χάσουν)  Μπιλερίκεϊ, Σεντ Αλμπανς, Ντάρτφορντ και με νίκη η Γουίλνστοουν (υποδέχεται τη Χίμιλ) να «κλέψει» την 7η θέση!».

Κι όμως, αυτό έγινε!

Εδώ θα δείτε ένα ματς, το Μπαθ – Γουίλντστοουν. H Τσέλμσφορντ πέρασε ήδη στον ημιτελικό χωρίς ματς, εκεί θα αντιμετωπίσει την Γέλινγκ. Το γιατί το είπαμε στο update της στήλης. Η Κόνκορντ μία ημέρα πριν από τη λήξη της σεζόν έμαθε ότι το γήπεδό της δεν πληροί τις προδιαγραφές ώστε να πάρει μέρος στα πλέι οφ.

Ο κανονισμός φέτος άλλαξε, δεν παίρνει τη θέση της η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας (η 8η), αλλά περνάει χωρίς αγώνα στα ημιτελικά η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στις θέσεις των πλέι οφ (4η έως 7η θέση). Στοιχηματικά, τίποτα στο Μπαθ – Γουίλντστοουν.

Στο Βορρά, έχουμε Ολτριγχαμ – Μπλάιθ Σπάρτανς και Σπένιμουρ – Μπράντφορντ ΠΑ.

Σε καλύτερη κατάσταση και από τις τέσσερις μοιάζει να είναι η Μπλάιθ Σπάρτανς, που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 7 σερί νίκες και 10 ματς αήττητη (8-2-0). Στις 5 Μαρτίου έπαιξε στην έδρα της Ολτριγχαμ και πήρε 1-1. Η Ολτριγχαμ είναι η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, όμως εκτός έδρας είχε περισσότερες νίκες απ’ ό,τι εντός. Για την ακρίβεια, εντός είχε μόλις 9 νίκες σε 21 ματς.

Στο 4,00 είναι το διπλό, όμως είναι ένα ματς και με πολύ Χ.

Στη σούμα. Ουσιαστικά δύο ματς μου έκαναν περισσότερο. Η Μπλάιθ Σπάρτανς αλλά κυρίως η Τρανμίρ (2,87). Οπότε μένω με Τρανμίρ και τα λέμε ξανά Παρασκευή, με τις τελευταίες αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Αν προκύψει κάτι (η Μπλάιθ είναι την Τετάρτη), θα γίνει update.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος