450

Κώστας Ζαφείρης

Τα δεδομένα (update στο πινακάκι 3/2)

Γεια χαρά σε όλους.

Δεν έχει αλλάξει κάτι θεαματικά στα… βαθμολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας εν όψει της εκκίνησης της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» του Ιανουαρίου στην Ευρωλίγκα, αφού ουσιαστικά από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό/Ρεάλ και μέχρι την 14η Βίρτους Μπολόνια, άπαντες τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν το μυαλό τους στη μάχη της οχτάδας.


Προφανώς και δεν «πολεμούν» όλοι με τις ίδιες πιθανότητες για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, όμως αυτό δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την εξέλιξη της ιστορίας, που από ότι φαίνεται (και) φέτος θα περιλαμβάνει πολύ δράμα μέχρι το φινάλε.
Ρίχνοντας κανείς μια γρήγορη ματιά στο ιατρικό δελτίο, αντιλαμβάνεται γρήγορα ότι για τούτη τη στροφή (την 22η) της ρέγκιουλαρ σίζον στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχουν προκύψει απουσίες που «αλλοιώνουν» το παιχνίδι κάποιων ομάδων, όπως για παράδειγμα αυτή του Σλούκα στον Ολυμπιακό.


Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει εύκολα το χέρι σε κάποιο σημείο όταν δεν γνωρίζουμε αν θα πατήσει παρκέ απόψε (άλλο παράδειγμα) ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια (πρώτος σκόρερ των Βάσκων/υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στη Μούρθια/ταξίδεψε με την αποστολή στην Ιταλία, αλλά δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος) και κάπως έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τους… παρόντες και με κάποια ειδικά παικτών που βλέπετε στο πινακάκι, «μπλεγμένα» μαζί με 1-2 σημεία από Basketball Champions League και Γιούροκαπ και ομάδες που μας έχουν απασχολήσει ξανά από το ξεκίνημα της σεζόν.


Κλείνοντας, θυμίζω κάποιες από τις πιο σημαντικές απουσίες που ταλαιπωρούν αυτή τη χρονική περίοδο τους 18 μονομάχους της Ευρωλίγκα, 13 στροφές πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο αεροπλάνο χωρίς τον Σλούκα (ενοχλήσεις στη μέση) και με τον Πίτερς να πονάει στο πόδι από το ελαφρύ διάστρεμμα που «κληρονόμησε» από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη, την ίδια ώρα που η Φενέρ συνεχίζει την προσπάθειά της με τις «μόνιμες» απώλειες των Γιεκίρι και Μπιέλιτσα.


Στη Μπασκόνια, παρελθόν αποτελεί ο Πιέρια Χένρι (ποιοτικό πολυεργαλείο και στις πλευρές του παρκέ), με τον Μαξ Χάιντεγκερ (διαφορετικός παίκτης/είναι περισσότερο σκόρερ/έκανε καλή σεζόν στην Τουρκία με την Μερκεζεφέντι) να είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του.
Στο Μιλάνο, σταθερά έξω οι Σιλντς (ο τραυματισμός του Αμερικανού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μεσίνα), Πάνγκος και εσχάτως ο Μέλι, στη Μακάμπι ο «εγκέφαλος» Λορέντζο Μπράουν και ο βασικός σέντερ Πόιθρες, στη Μπάγερν ο κάπτεν Λούσιτς και οι χρήσιμοι Χάρις (σέντερ), Ομπστ (σούτινγκ γκαρντ), στην συγκινητική Βαλένθια του Αλεξ Μούμπρου ο ηγέτης Ντούμπλεβιτς και οι πολύτιμοι Ριβέρο, Βαν Ρόσομ, Χέρμανσον, ενώ στον Ερυθρό Αστέρα περιμένουν να φτάσει η 1η Μαρτίου για να… πιάσει δουλειά ο σταρ Καμπάτσο.


Φρέσκες απουσίες στη Βίρτους οι Οτζελέγιε (φόργουορντ) και Λούντμπεργκ (γκαρντ), στον Παναθηναϊκό (εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων ο Ματ Τόμας που ανακοινώθηκε από τους «πράσινους» πριν λίγη ώρα) χάνει τα ματς της «διαβολοβδομάδας» ο Πονίτκα, ενώ «χτυπημένη» γερά από τους τραυματισμούς είναι η Ζαλγκίρις, με τις απουσίες των Κ.

Εβανς, Κάβανο και Τέιλορ να τις… κόβουν(;) σε έναν βαθμό τα φτερά.
Αυτά είναι τα δεδομένα τουλάχιστον για την ώρα, με την ελπίδα να μην προκύψουν στην τελική ευθεία της ρέγκιουλαρ σίζον… έξτρα ατυχίες για τις 18 ομάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης