2022

Μάκης Μηνδρινός

Τα δύο που ξεχωρίζουν

Χαιρετώ! Δεν γίναμε σοφότεροι με το μεσοβδόμαδο Λιγκ Τρόφι, απαρατήρητο πέρασε για τον περισσότερο κόσμο. Η Φόρεστ Γκριν, μια και ήταν η μοναδική που ανέφερα, διατήρησε το αήττητο σε 90λεπτο μετά το 1-1 που πήρε από την Κόβεντρι εκτός έδρας.

Εθνικές ομάδες έχουμε μπροστά μας, άρα διακοπή στα περισσότερα πρωταθλήματα, όμως οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας είναι κανονικά στις… επάλξεις.

Ή, σχεδόν κανονικά, αφού έχουν αναβληθεί κάποια παιχνίδια σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Επιστρέφουν Νάσιοναλ Βορράς και Νάσιοναλ Νότος, οπότε έχουμε να πούμε πράγματα σε ένα γενικά όχι τόσο καλό πρόγραμμα.

Non-League Day το Σάββατο. Καθιερώθηκε από το 2010 και ουσιαστικά είναι το… πάρτι των μικρών κατηγοριών στην Αγγλία. Γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε διακοπή για Εθνικές ομάδες, έτσι ώστε ο κόσμος να μην προτιμήσει τη λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ, αλλά τις μικρότερες κατηγορίες.

Σε όλα τα μικρά γηπεδάκια της Αγγλίας έχει event, πολύ προσιτές τιμές σε εισιτήρια και προϊόντα (πίτες, μπύρες, κ.λπ.), ενώ πωλούνται και πολλά προϊόντα (μπλούζες, κούπες, κασκόλ, κ.λπ.) με στάμπες για τη συγκεκριμένη ημέρα. Συμμετέχουν απλός κόσμος, απλοί φίλαθλοι, μέχρι επώνυμοι, βουλευτές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και γενικά όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν.

Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για συλλόγους και ανάγκες ομάδων που δεν έχουν οικονομική άνεση και γενικά η συγκεκριμένη μέρα αγκαλιάζεται από όλους ιδιαίτερα θερμά. Για τη διευκόλυνση του κόσμου μάλιστα υπάρχει site που έχει φτιαχτεί μόνο για την Non League Day, όπου βάζεις την περιοχή που θέλεις και σου βγάζει όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια κοντά σου, ώστε να μπορείς να συμμετέχεις!

Αυτά ως πρόλογος και πριν περάσουμε αναλυτικά στα ματς, να πω ότι το νέο betsellers είναι έτοιμο και μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να το δείτε κι εσείς.

Οι τελευταίες πινελιές που λένε!

Λιγκ 1
Το Οξφορντ – Πλίμουθ είναι μάχη ουραγών. Τελευταία η Οξφορντ, προτελευταία η Πλίμουθ, με τα δεδομένα για τις δύο ομάδες να είναι πάνω κάτω τα ίδια: προσδοκίες για καλή σεζόν, κακό ξεκίνημα, γκρίνια του κόσμου, υπό έντονη πίεση οι προπονητές που σε κάθε ματς παίζουν τη θέση τους.

Η χρονική συγκυρία όμως, θεωρώ ότι μπορεί να ευνοήσει την Πλίμουθ. Καταρχάς δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες την Τρίτη για το Τρόφι: έπαιξαν με αλλαγές και έχασαν αμφότερες: η Πλίμουθ με κακή εμφάνιση 3-0 από τη Σουίντον, η Οξφορντ 2-1 με ανατροπή από τη Νορθάμπτον.

Στέκομαι στην πρόσφατη εικόνα τους στο πρωτάθλημα.

Θυμάστε, ίσως, ότι μιλήσαμε για την Πλίμουθ και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά, λοιπόν, από την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στην έδρα της ισχυρής Μπάρνσλεϊ όπου άξιζε να κερδίσει (1-1), ήρθε η πρώτη νίκη της σεζόν κόντρα στην σκληρή Γουίμπλεντον (1-0), σε ένα κλασικό ματς του ενός γκολ, που η αλήθεια είναι ότι η Πλίμουθ δεν ήταν τόσο καλή όσο στο προηγούμενο.

Δείχνει όμως να τσουλάει η φάση, δείχνει σημάδια ζωής. Υπενθυμίζω ότι στην αρχή της σεζόν οι μπουκ υπολόγιζαν ότι η Πλίμουθ θα είναι ομάδα πλέι οφ.

Η Οξφορντ, από την άλλη, δεν δείχνει σημάδια ζωής. Οκτώ μας σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 5 ήττες και μία νίκη εντός έδρας. Όλα τα παλεύει αλλά είναι τέτοια η εικόνα της αμυντικά (23 γκολ παθητικό), που στο τέλος λυγίζει.

Εχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο ματς, με τη δεδομένη πίεση, θα προτιμούσε να το παίξει εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας… Στο 3.75 το διπλό.

Λιγκ 2
Στο Κόλτσεστερ – Κρόουλι υπάρχει λάθος στην απόδοση του διπλού, το οποίο φτάνει στο 5.00! Μιλάμε για την 8η Κόλτσεστερ απέναντι στην ισόβαθμή της Κρόουλι. Δέχομαι ότι η Κρόουλι δεν είναι η πιο σταθερή εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, δέχομαι και ότι αμυντικά δεν είναι τόσο «σφιχτή», από την άλλη είναι αρκετά καλά και δεν επηρεάστηκε (τουλάχιστον ακόμα) από την απομάκρυνση του Κιούελ.

Τα αρνητικά τα ανέφερε ήδη, η Κρόουλι δεν είναι σταθερή αμυντικά και η Κόλτσεστερ έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση της κατηγορίας…

Νάσιοναλ Λιγκ
Ιστλι – Ολντερσοτ: Ενας χαμός στην Ιστλι. Ο προπονητής της ομάδας, Αντι Χέσενταλερ, είπε «ναι» στην πρόταση της αγαπημένης του Ντόβερ (έχει γνωρίσει επιτυχίες εκεί στις μικρότερες κατηγορίες) και άφησε… παγωτό την Ιστλι, η οποία αναμένεται να είναι με υπηρεσιακό προπονητή στο αυριανό.

Ηταν ένα σοκ η αποχώρησή του, σε μια περίοδο μάλιστα που η Ιστλι έδειχνε να έχει στρώσει αγωνιστικά μετρώντας τέσσερις σερί νίκες.

Εδώ, βέβαια, πρέπει να κάνουμε μια ανάλυση. Οι τέσσερις νίκες ήταν κόντρα σε Ντάγκεναμ 1-0 ενός (εντός ζώνης υποβιβασμού), Μπόρεχαμ 1-0 εντός (14η με 4 σερί ήττες πλέον), Γκέιτσχεντ 1-0 εκτός (αυτή ήταν καλή νίκη) και στο τελευταίο κέρδισε 2-1 εκτός έδρας την ουραγό Μπρέιντρι.

Σε ένα ματς που το λες και μαγική εικόνα. Η Μπρέιντρι είχε ευκαιρία να προηγηθεί και στο 0-0, ενώ μετά το 1-0 είχε δύο δοκάρια. Η Ιστλι ήταν τυχερή.

Με όλα τα παραπάνω, η Ιστλι προφανώς «φωνάζει» για κόντρα. Το θέμα μας είναι η Ολντερσοτ, η οποία παρουσιάζεται με πολλά σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι μάλλον φυσιολογικό λόγω των πολλών προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ της.

Στο τελευταίο ήταν πολύ καλή και κέρδισε 3-0 τη Χάλιφαξ, επιβεβαιώνοντας ότι εντός έδρας παραμένει αρκετά αποτελεσματική. Το θέμα είναι τα εκτός, όπου έχει απολογισμό 0-1-6! Στην τελευταία της έξοδο, βέβαια, ήταν καλή, πήρε 1-1 από την δυνατή Χάρτλπουλ. Στο 3.20 το διπλό, νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε σοβαρά με βάση τις συνθήκες που διαμορφώνονται και στις δύο ομάδες.

* Υπουλα τα Μπόρεχαμ – Μέιντενχεντ, Χάρογκεϊτ – Ντόβερ και Λέιτον – Χάρτλπουλ. Και στα τρία βλέπω κινδύνους για τα φαβορί (για διαφορετικούς λόγους), όμως από την άλλη δεν πάει εύκολα το χέρι: Χάρογκεϊτ και Λέιτον δεν παύει να είναι καλές ομάδες, ενώ τη Μέιντενχεντ δεν μπορώ να την εμπιστευτώ εύκολα ακόμα εκτός έδρας, έστω κι αν είναι βελτιωμένη…

Βορράς/Νότος
Πάντα με… μπερδεύει, με βγάζει εκτός ρυθμού, η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Κυπέλλων.

Παρόμοια φάση και τώρα, καθώς οι ομάδες είχαν υποχρεώσεις στο Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα. Κοίταξα λίγο παραπάνω τους άσους σε απόδοση αουτσάιντερ της Μπράντφορντ ΠΑ (κόντρα στην Κιντερμίνστερ, στο 3.60) και Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (υποδέχεται την Ντάρλινγκτον, στο 3.75). Αλλά λέω να κάνω πίσω.

Κακή αγωνιστική και στο Νότο, με το διπλό της Σλάου να γίνει σκέψη (στο 3.

50) αλλά να παραμένει σκέψη.

Στη σούμα. Ανέφερα Πλίμουθ από Λιγκ 1 (στο 3.75), Κρόουλι από Λιγκ 2 (στο 5.00), Ολντερσοτ από Νάσιοναλ Λιγκ (στο 3.20), Μπράντφορντ ΠΑ (στο 3.60) και Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (3.75) από Νάσιοναλ Βορρά. Συν τα… ύπουλα στη Νάσιοναλ Λιγκ. Θα παίξω αυτά που μου έκαναν από την αρχή περισσότερο: Πλίμουθ και Ολντερσοτ. Σε χαλαρό Σ/Κ, όπως χαλαρό θα είναι και το μεσοβδόμαδο που ακολουθεί.

Ο,τι πρέπει δηλαδή για να μπει… ομαλώς το νέο Betsellers! Οτιδήποτε προκύψει τα λέμε στο twitter (@makismindrinos).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος