1254

Thassios

Τα ντέρμπι δεν σταματάνε!!

Καλημέρα!

Ήρθε η ώρα πιστεύω να πω ένα ευχαριστώ στις Αγγλίδες! Δυάδα με απόδοση λίγο πάνω από 8 μόνο αυτές μπορούσαν να πληρώσουν και όχι μόνο, αφού όποιος έκανε παιχνίδι και με κόκκινες κάπου στις 5 το απόγευμα θα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας (ξέρω ήδη έναν φίλο της παρέας μας αλλά θεωρώ ότι είστε κι άλλοι). Εγώ ,λόγω απόδοσης κυρίως, έκανα πίσω στις κόκκινες αλλιώς θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα καθώς η νίκη θα ήταν τεράστια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια παρακολουθήσαμε ένα άνοστο ντέρμπι στο Μάντσεστερ ενώ το βράδυ στη Μαδρίτη η Ρεάλ ήταν ανώτερη σε όλα και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ατλέτικο για να δούμε το ντέρμπι που όλοι θέλαμε. Η μέρα γενικά χθες μου άφησε μια πίκρα παρόλο που κέρδισα γιατί θεωρώ ότι αξίζαμε τουλάχιστον ένα ακόμη σημείο. Στην Γερμανία κατάφεραν να προηγηθούν Στουτκάρδη και Ούνιον αλλά κανένα από τα δύο θηρία (Ντόρτμουντ , Μπάγερν)  της Γερμανίας κατάφερα να κερδίσει .

Στο Μάντσεστερ η  Μαν Γιουν κέρδισε πέναλτι αλλά τελικά σωστά ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ ενώ το βράδυ στη Μαδρίτη ο Lahoz άμα ήθελε μπορούσε να βγάλει 2 κόκκινες κάρτες από μία για κάθε ομάδα αφού χαρίζει 2η κίτρινη στο Savic και 2η κίτρινη στον Casemiro. Μία από  όλες τις λεπτομέρειες να είχαμε χθες υπέρ μας τώρα θα ήμουν πολύ πιο καλά από τη χθεσινή μέρα.

Σήμερα έχουμε πάλι μια ντουζίνα ντέρμπι ενώ το πρόγραμμα μας προσφέρει και κάποια άλλα παιχνίδια που παρόλο που δεν είναι ντέρμπι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να δούμε σε όλα ένα σκληρό παιχνίδι που μπορεί να έχει πολλές κίτρινες ή και κόκκινη κάρτα.

Στην Ελλάδα έχουμε το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ όπου παραδοσιακά είναι ένα σκληρό παιχνίδι που έχει πολλές κάρτες ενώ φέτος λόγω της βαθμολογίας θεωρώ ότι θα είναι για γερά νεύρα.

Ωστόσο στοιχηματικά θα πάω ένα μεγάλο πάσο καθώς οι εταιρίες είναι υποψιασμένες αφού σαν όριο καρτών έχουν τις 7 κίτρινες κάρτες ενώ η μάξιμουμ τιμή της κόκκινη που βρίσκω είναι το 2,90. Το μόνο που ίσως μπορεί να κοιτάξει κάποιος είναι το όβερ 1,5 κόκκινες που προσφέρεται σε απόδοση 11 και έχει κάποια αξία. Μια από τα ίδια και στη Ρουμανία όπου μετά το Ελληνικό ντέρμπι θεωρώ ότι είναι το δεύτερο πιο δυνατό της ημέρας καθώς η Κλούζ υποδέχεται την Στεάουα Βουκουρεστίου (FCSB) και εδώ όμως η μέγιστη απόδοση της κόκκινης είναι στο 3 με αποτέλεσμα να πάω στο no bet ενώ όπως και στη περίπτωση του Ελληνικού ντέρμπι μπορεί κάποιος να δει το οβερ 1,5 κόκκινες που δίνει 10.

Το μεσημέρι έχουμε ένα μικρό ντέρμπι των Βάσκων σε Σοσειδάδ και Ειμπάρ (το μεγάλο ντέρμπι είναι μεταξύ Μπιλμπάο και Σοσειδάδ) όπου λέω να το αφήσω για το live καθώς θέλω να δω την εικόνα της Σοσειδάδ μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και την ένταση που θα έχει το ματς. Μετά έχουμε το Λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Τότεναμ με την φιλοξενούμενη να προσπαθεί να διαχειριστεί κι αυτή τα συνεχόμενα παιχνίδια ενώ η γηπεδούχοι μετά την 5αρα επί της Γουέστ Μπρομ έχουν ψυχολογία στα ύψη.

Το ματς σφυρίζει ο Kevin Friend o οποίος βρίσκεται στη πρώτη 5αδα των ρέφερι με τους χαμηλότερους μέσους όρους καρτών. Στο 2,5  ο μέσος όρος σε κίτρινες κάρτες ενώ έχει δείξει φέτος και 2 κόκκινες σε 6 αγώνες . Πως το καταφέρνει αυτό; Και οι δύο κόκκινες κάρτες που έδειξε ήταν απευθείας κόκκινες ενώ αν πάμε λίγο πίσω στο τελευταίο του ματς της περσινής σεζόν που σφύριζε το ματς μεταξύ της Νόργουιτς και τη Μπέρνλι θα δούμε ότι και τότε έδειξε 2 κόκκινες κάρτες απευθείας κι αυτές.

Ο Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον συγκεκριμένο ρέφερι εγώ αυτό που θα κάνω είναι να έχω στις επιλογές μου την απευθείας κόκκινη κάρτα που βρίσκω σε απόδοση 10 ενώ την απλή κόκκινη θα την αφήσω για το live όπου θα έχω και εικόνα τους ματς. Τέλος βλέποντας ότι φέτος έχει δώσει 3 πέναλτι ο Kevin θα ποντάρω και το κλασικό ειδικό ‘’πέναλτι και κόκκινη’’ που βρίσκω σε απόδοση 14.

Το τρίτο για εμένα μεγάλο ντέρμπι της ημέρας έρχεται τα ξημερώματα από τη Βραζιλία όπου έχουμε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του Ρίο μεταξύ της Βάσκο Ντα Γκάμα και της Φλουμινένσε. Σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση η Φλουμινένσε θα παρουσιαστεί με τον τεχνικό της U23 ομάδας ( Marcao)  καθώς αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία ο μέχρι τώρα προπονητής Odair Hellmann ενώ η γηπεδούχοι ψάχνουν μια νίκη μετά από πολύ καιρό και τι καλύτερο να έρθει στον αγώνα αυτόν.

Ρέφερι της αναμέτρησης είναι ο Rodolpho Margues ο οποίος δεν θα έλεγα ότι είναι λάτρης της κόκκινης κάρτας ενώ φέτος σε 4 αγώνες που σφύρισε έχει δείξει 1 κόκκινη κάρτα στο αγώνα για το Libertadores μεταξύ της Λιμπερτάδ και της Μπόκα. Με ένα καλύτερο διαιτητή θα ήταν το πιο καλά πονταρισμένο σημείο της ημέρας ενώ τώρα θα είναι στις επιλογές μου αλλά με πιο χαλαρό ποντάρισμα.

Τέλος έχουμε και ένα ντέρμπι στη Γαλλία ανάμεσα σε Στρασβούργο και Μετς με μεγάλη αντιπαλότητα (Derby de l’Est) με τίς δύο ομάδες φέτος να μην παίζουν ιδιαίτερα δυνατά και αυτό φαίνεται από τους μέσους όρους των φάουλ αλλά και το καρτών που έχουν . Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Francois Letexier που έχει 4 κόκκινες σε 6 ματς ( ενώ έχει και καλό μέσο όρο σε πέναλτι) και μοιάζει ιδανικός για ένα ντέρμπι .

Σίγουρα εδώ μπορεί να παιχτεί η κόκκινη κάρτα απλά με χαμηλό ποντάρισμα για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια του σημερινού προγράμματος σε ότι αφορά τις κόκκινες κάρτες έχω ξεχωρίσει άλλα τρία ματς με καλή παράδοση αλλά και στατιστικά . Το ένα είναι το απόγευμα από Ρωσία στο παιχνίδι της Αχμάτ Γκρόζνι με τη Ροστόφ όπου έχουν καλή παράδοση σε κόκκινες κάρτες ενώ και οι δύο βρίσκονται στη πρώτη τριάδα με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες.

Τα άλλα δύο είναι το βράδυ το ένα από Γαλλία και το άλλο από Ισπανία Β όπου στην συγκεκριμένη κατηγορία έχουμε κόκκινη κάρτα στα 4 από τα 5 παιχνίδια που έχουν παιχτεί αυτή την αγωνιστική. Στο ματς στο Παρίσι έχουμε δύο ομάδες που βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών μεταξύ τους και λογικά θα γίνει ένα δυνατό ματς . Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στη πρώτη τετράδα με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες (5/13 η Παρί και 4/13 η Λυών ) ενώ ο ρέφερι της αναμέτρησης είναι Βenoit Bastien που είναι λάτρης της κόκκινης .

Όλοι θα τον θυμάστε από το ματς της Γιουνκ Μποις με την Κλουζ για το Europa όπου στο τέλος μοίραζε κόκκινες σαν καραμέλες (3 στο σύνολο μετά το 90’) ενώ φέτος στην Γαλλία έχει 3 κόκκινες σε 7 παιχνίδια (και 3 πέναλτι). Στην Ισπανία το παιχνίδι ανάμεσα σε Χιχόν και Σαραγόσα  έχει καλή παράδοση από κόκκινες ενώ και ο ρέφερι της αναμέτρησης φέτος έχει 3 κόκκινες κάρτες σε 9 παιχνίδια.

Αυτά σε ότι αφορά τις κόκκινες κάρτες ενώ κοίταξα και κάποια ματς που αφορά γκολ και ανατροπές .Τα αναφέρω πολύ γρήγορα γιατί ο χρόνος πιέζει . Μπρεστ – Ρεμς g/g ημιχρόνου και ανατροπή σκορ υπέρ Μπρεστ, Νόρτζελαντ – Κοπεγχάγη 1 + g/g και ανατροπή σκορ , Μπαρτσελόνα – Λεβάντε 1 + g/g.

Tέλος σε ότι αφορά τα δικά μου χωράφια μπορεί κάποιος να δει το διπλό της Oυίλα από Κολομβία καθώς το κίνητρο είναι μονόπλευρο στον αγώνα (Οι Φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη στους αδιάφορους γηπεδούχος) απλά εγώ θα το αφήσω για το live για να έχω εικόνα του αγώνα (όλοι θυμόμαστε την τελευταία αγωνιστική που έδειξαν κακό πρόσωπο ομάδες που κυνηγούσαν νίκες).

Σας ανέφερα αρκετά σημεία που ξεχώρισα και μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του χημεία ενώ ότι έχω αφήσει θα τα τσεκάρουμε στο live.

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS