1042

Κώστας Ζαφείρης

Τα παιδιά από τους άνδρες

Καλησπέρα σε όλους.

Νομίζω πως απόψε έχουμε μπροστά μας μία από τις περιπτώσεις που αν κάποιος πει το κλασικό «τώρα τα παιδιά θα ξεχωρίσουν από τους άνδρες» θα είναι ακριβώς μέσα στην ουσία της ιστορίας.  
Κι αυτό γιατί οι Κλίπερς υποδέχονται τους Τζαζ (στο 6ο παιχνίδι της σειράς), με το σκορ να είναι στο 3-2. Απλά τα πράγματα, δηλαδή: στην περίπτωση που η ομάδα από το Λ.

Α. νικήσει θα καταφέρει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν, να προκριθεί στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας, ενώ με διπλό των «μορμόνων» η σειρά θα μεταφερθεί ξανά στη Γιούτα για το ματς που θα κρίνει τα πάντα, ένα τεράστιο game 7.

Από τη μία έχουμε τους Κλίπερς του Τάι Λου που συνεχίζουν χωρίς τον λαβωμένο ηγέτη τους Καουάι Λέοναρντ (24.

8 π., 6.5 ρ., 5.2 ασίστ) και από την άλλη τους Τζαζ που μέχρι τώρα (στη σειρά με τους Κλίπερς) έχουν στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του έμπειρου γκαρντ Μάικ Κόνλεϊ (16.2 π., 6 ασίστ, 3.5 ριμπ./ξανά αμφίβολος), ενώ ερωτηματικό υπάρχει και δίπλα στη συμμετοχή του σταρ της Γιούτα Ντόνοβαν Μίτσελ (26.4 π., 5.2 ασίστ, 4.4 ριμπ.), ο οποίος πονάει στον δεξί αστράγαλο.

Δεν νομίζω πάντως ότι ο Μίτσελ θα χάσει το σημερινό ματς, το πιο σημαντικό της χρονιάς για την ομάδα του, σε μία σεζόν που οι Τζαζ ήταν η πρώτη και καλύτερη ομάδα σε ολόκληρη τη λίγκα.

Ο κόουτς Σνάιντερ (φωτό) και οι παίκτες του σε λίγες ώρες θα παίξουν για την… ζωή τους. Ξέρω πως το διακύβευμα είναι μεγάλο και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που η καλύτερη ομάδα «λιποθύμησε».


Πάντως, πιστεύω (και ελπίζω) αυτό να μην συμβεί σήμερα με τους Τζαζ.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης