197

Editorials

“Στοιχήματα-λαμπιόνια” και dealers!

To ημερολόγιο γράφει 18 Οκτώβρη. Αν θεωρήσουμε ότι η σαιζόν ξεκίνησε τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου και τελειώνει αρχές-μέσα Μάη (δεν μετράμε τo Euro 2024 που θα ακολουθήσει και θα την “επιμηκύνει” κατά ένα μήνα, 14/6 με 14/7) τότε οδεύουμε προς το 1/3. Δεν το φτάσαμε καν, οδεύουμε προς αυτό. Αρα, έχουμε…μέλλον.

Εντός Betsellers οι μηχανές είναι φυσικά στο φουλ, εκτός από τις περιόδους σαν αυτή.

Των διακοπών γιά Εθνικές ομάδες. Αυτές οι περίοδοι δεν είναι ότι καλύτερο γιά σοβαρό στοίχημα και έχει αναλυθεί πολλές φορές το γιατί. Είναι όμως εξαιρετικές στιγμές για κάτι πιό βαθύ. Πιό σοβαρό. Πιό χρήσιμο. Είναι στιγμές για σοβαρή στοιχηματική κουβέντα, για να θίξουμε θέματα “ανέγγιχτα” πολλές φορές. Το Betsellers είμαστε, αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιός θα το κάνει; Και μάλιστα -από επιλογή-το κάνουμε δημόσια.

Οχι μόνο για τους συνδρομητές, αλλά για όλους, μέσω ενός Editorial. Να διαβαστεί από πολλούς, να μεταδωθεί από ακόμα περισσότερους.

Ποιό είναι το σοβαρό και ανέγγιχτο θέμα; Η νέα τάση, η νέα μόδα, οι νέοι μαγνήτες των στοιχηματικών εταιριών. Τα ειδικά στοιχήματα. Και δεν αναφερόμαστε στα “απλά” ειδικά στοίχηματα δηλαδή ένα over/under 2,5 goals, ημίχρονο/τελικό, 1ος σκόρερ ή έστω μιά κόκκινη κάρτα.

Αναφερόμαστε στα…κόρνερ, τα τάκλιν, τα οφ σάιντ, τα σουτ, τα φάουλ και άλλα πολλά τέτοια. Επίσης, στόχος μας δεν είναι οι εταιρίες (δικαιώμά τους, μαγαζιά είναι, ότι θέλουν πουλάνε), αλλά κυρίως οι παίκτες που παίζουνε τέτοιου είδους “στοιχήματα” (απαραίτητα τα εισαγωγικά) και οι “tipsters”, οι…προτείνοντες τέτοια “στοιχήματα”.

Εδώ απαραίτητα εισαγωγικά και στους “tipsters” γιατί-όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, κάποια άλλη λέξη τους αρμόζει.

Ξεκινάω…επί προσωπικού. Εν έτει 2023 παίζω φυσικά 1-Χ-2, παίζω over/under (σε όλες τις “σκάλες, δηλαδη και over 3,5 ή under 1,5 ας πούμε), παίζω g/g, παίζω σκορ (κυρίως ως fun bets), παίζω και τα combo των παραπάνω, τα μελετάω μέσω των bet builders.

Μπορει πχ να παίξω 1+g/g σε ένα ματς ή κάτι παρόμοιο. Γενικώς δεν απορρίπτω τίποτα αλλά και δεν αγγίζω τίποτα αν δεν το μελετήσω/ψάξω/μάθω καλά. Kρατήστε το αυτό. Σεβόμενος πρώτα την τσέπη μου και μετά έστω και έναν αναγνώστη, καταναλώνω περίπου 12-14 ώρες (χωρισμένες στα τρία και στα τέσσερα) προκειμένου να μελετήσω ένα πλήρες κουπόνι με πρωταθλήματα.

Αν μιλάμε γιά Σαββατοκύριακο, πρώτη (κυρίως) μέλετη κάπου στις 5 ώρες την Τετάρτη το βράδυ, κάπου 3 ώρες την Πέμπτη το απόγευμα, κάπου 2 ώρες την Παρασκευή το πρωί (με εφημερίδα πλέον δίπλα μου). Κάπως έτσι. Στο τέλος, προσθέτω και ένα ακόμα δύωρο κάθε αντίστοιχη μέρα (Σάββατο πρωι και Κυριακή πρωί) πριν παίξω/γράψω. Αυτός είναι ο κύριος όγκος δουλειάς με ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ προϋποθέσεις.

Πρώτον, εξειδίκευση. Ασχολούμαι με τις 5 κατηγορίες της Αγγλίας, με δύο της Σκωτίας, με τα άλλα τέσσερα “μεγάλα” πρωταθλήματα (Ιταλία-Γαλλία-Γερμανία-Ισπανία), μετά με 6-7 “δεύτερες” Λίγκες (Ολλανδία-Βέλγιο-Ελλάδα-Τουρκία-Πορτογαλία-Ελβετία-Αυστρία), με δεύτερες κατηγορίες Γερμανίας και Ισπανίας και τέλος. Πόσα είναι αυτά; 20.

Και πολλά πρωταθλήματα είναι. Παίζοντας από το 1994 (παράνομα δηλαδή) και από το 2000 νόμιμα, έχω εμπειρία και έχω αυτοματοποιήσει τη μέλετη μου έτσι ώστε να βγαίνει η δουλειά. Ενας μέσος παίκτης δεν (πρέπει να) ασχολείται με πάνω απο 12 Λίγκες. Η εξειδίκευση που λέγαμε.

Δεύτερον, έχω συγκεκριμένες αγορές. Μελετάω στις ώρες που ανέφερα, αυτά που ήδη ανέφερα.

Τις “βασικές” αγορές. Τα 1-Χ-2, τα over/under, τα γκολ και τα combos αυτών. Οταν έχω 20 Λίγκες, έχω περίπου 180 παιχνίδια μπροστά μου. Τα κουπόνια βγαίνουν με 400+ ματς, εγώ ασχολούμαι με τα 180, άντε τα 200. Αν κάνετε τη διαίρεση, θα βρείτε κάπου 4 λεπτά ανα ματς! 12 ώρεςΧ60 λεπτά η ώρα=720 λεπτά μελέτης, διά 180 ματς=4 λεπτά ανά παιχνίδι. Πιστέψτε με, οριακά βγαίνει.

Πολύ οριακά. Και φυσικά κανείς “απλός” παίκτης δεν μπορεί να το κάνει όλο αυτό.

Providers

Οσα διαβάσετε απο εδώ και κάτω μάλλον δεν θα τα έχετε διαβάσει πουθενά αλλού και μάλλον δεν θα τα…ξαναδιάβασετε κιόλας. Με “ονόματα και διευθύνσεις” που λέμε, Πως ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύουν οι εταιρίες πάνω σε αυτές τις νέες “μοδάτες” αγορές.

Πως καταλήγει στο πιάτο του απλού παίκτη ένα bet του στυλ “over 14,5 φάουλ η τάδε ομάδα-απόδοση τάδε”. ΔΕΝ αναφερόμαστε σε κλασικές αγορές εδώ.

Οι εταιρίες λοιπόν συνεργάζονται με τους λεγόμενους Providers. Ιδού μερικοι εξ’ αυτών:

Genius Sports, Betgenius, Opta Sports, Stats Perform, OpenBet, SBtech, IMG, LSports, BetRadar, Altenar, EveryMatrix, Genisys, Playtech, OddsMatrix. Οι πρώτες εννιά παρέχουν και statistic markets όπως ειδικά παικτών, κόρνερ, κάρτες κλπ, ενώ οι πρώτες οκτώ βγάζουν δικές τους τιμές.

H Betradar (η ένατη στη σειρά, που πιθανώς θα έχετε ακούσει οι περισσότεροι) απλά τραβάει τιμές από διάφορες εταιρείες, ΔΕΝ βγαζει δικές της τιμές. Οσες βγάζουν δικές τους τιμές, έχουν εξειδίκευση, τα σκάνε στην Οpta για να πάρουν τα στατιστικά της, και κάνουν παιχνίδι μετά οι προγραμματιστές και οι data analysts. Οπου Opta, κι αυτην θα την ξέρετε/εχετε ακούσει, είναι η μεγαλύτερη εταιρία Sports Analysts παγκοσμίως με έδρα το Λονδίνο.

Απ’ το 1999 σταδιακά παρέχει πανάκριβες υπηρεσίες σε όλο τον πλανήτη. Και είπαμε, πουλάει τα στατιστικά της σε κάποιους (οχι όλους) providers των εταιριών στοιχημάτων.

Οι στοιχηματικές (στις εσωτερικές τους πλατφόρμες) είναι φτιαγμένες να δέχονται πολλούς providers. Μπορούν δηλαδή να έχουν άλλον πάροχο για τo pregame και άλλον για το live, άλλον για κόρνερ και άλλον για κάρτες, άλλον για το τένις και άλλον για το μπάσκετ και πάει λέγοντας.

Στην Ελλάδα που μας αφορά, μόνο δυο εταιρίες πληρώνουν τους “καλούς” providers. Η ΒΕΤ 365 και ως ένα βαθμό η Stoiximan/Betano. Όλες οι άλλες απλά αντιγράφουν ότι μπορούν γιατί δεν έχουν το budget να πληρώσουν πολλούς providers ή απλά δεν θέλουν, δικαιώμά τους είναι. ΔΕΝ κάνουμε καμιά διαφήμιση, δεν μας απασχολεί, γράφουμε απλώς ότι ισχύει. Η “πράσινη” που λέει ο απλός κόσμος που παίζει στοίχημα, έχουν in-house oddsmaking για σχεδόν όλο το sportsbook τους.

Βγάζουν ότι θέλουν όποτε θέλουν μόνοι τους και φυσικά κάνουν και λάθη (αυτό ενδιαφέρει εμάς που τα ψάχνουμε, αν και πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις κάτι με value σε αυτά τα markets και αν βρεις, σε λίγα λεπτά θα έχει διορθωθεί). Λογικά παίρνουν data απο Οpta, έχουν φτιάξει τους δικούς τους αλγορίθμους για το pricing των markets που θέλουν.

Οπότε παίρνουν data και μετά αναλαμβάνουν οι traders να δώσουν τιμές. Σημαντική σημείωση: Ολα εχουν under/over, άμεσα αυτό σημαίνει ότι έχουν γκανιότα άρα ασχολούνται σοβαρά.

Στην Stoiximan, επίσης έχουν αρκετό in-house oddsmaking (δική τους δουλειά δηλαδή), αλλά παράλληλα έχουν πάρα πολλούς providers.

Απο εκει και πέρα είπαμε. Betradar κι άγιος ο Θεός.

Παράδειγμα: Όπου βλέπετε 1+, 2+ σε οποιαδήποτε εταιρεία είναι της Betradar. Σε αυτά τα μάρκετ δεν σου δίνει το under αλλά μόνο το over με αποτέλεσμα η γκανιότα να ξεσκίζει τον παίκτη και αυτός να μην το παίρνει καν χαμπάρι!

Επίσης, αυτά τιμολογούνται 2-3 μέρες πριν το ματς και όλοι οι παίκτες υπολογίζονται ότι θα ξεκινήσουν…βασικοί! Το ίδιο ισχύει και στους σκόρερς.

Αν βάλει κάποιος κάτω όλες τις αποδόσεις-πιθανότητες των σκόρερς σε ένα πρόσφατο Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι και τις αθροίσει, θα βγάλει πχ ότι από τους παίκτες της Άρσεναλ περιμένουμε ότι θα σουτάρουν κάπου στα…40 σουτ και θα σκοράρουν 5-6 γκολ και της Σιτι θα κάνουν καμία 70ρια σουτ και θα βάλουν 7-8 γκολ!

Α-κρι-βώς το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες παικτών.

Δίνουν μόνο το να δεχτεί κάποιος παίκτης κάρτα και όχι το να μη δεχτεί. Μόνο “over” δηλαδή και όχι “under”.

Γιά να το κλείσουμε με τις εταιρίες, αφού ξαναγράψω ότι ΔΕΝ κακίζω καμιά, είναι μαγαζιά που κάνουν (όπως θέλουν και μπορούν) τη δουλειά τους: Στα μάτια μου, ΟΛΟ αυτό, είναι ξεκάθαρα marketing. Δεν είναι στοίχημα. Όλα γίνονται στο βωμό του χρήματος και των κλικς.

Όταν δεν ξέρεις καν σε τι γκανιότα παίζεις είναι σαν να πας και να παίζεις φρουτάκια. Αν δείτε εδικά παικτών από τα top markets στις ΗΠΑ (που είναι σχετικά πολύ νέα αγορά) θα πάθετε πλάκα, γιατί πολύ απλά ο μέσος χαζοαμερικανος θα παίξει τον αγαπημένο του παίκτη στο ΝΒΑ, στο NFL, στο MLB να κάνει over! Ότι line και αν τους δώσεις θα παίξουν over. Ετσι (θέλουν) να γίνει και εδώ.

“Tipsters”

Αφού είδαμε πως ακριβώς δουλεύουν οι εταιρίες γιά να παρέχουν αυτά τα “ειδικά” στοιχήματα, πάμε παρακάτω. Σε όσους τα…προτείνουν. Tεράστιο, πονεμένο κεφάλαιο οι tipsters γενικότερα. Αλλά ας μην γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Ας μείνουμε στο σήμερα, στα τελειώματα του 2023.

Κάνεις ένα σερφάρισμα και βλεπεις πρόταση “over 7,5 κόρνερ” η ταδε ομάδα.

Μετά βλέπεις “14+φάουλ η τάδε ομάδα”. ‘Η βλέπεις “over 2,5 οφ σάιντ η τάδε ομάδα”, ή “over 0,5 τάκλιν ο τάδε παίκτης” ή “over 1,5 σουτ ο τάδε”!!

Ολα αυτά και άλλα πολλά (κάρτες, πλάγια, στο στόχο), προσφέρονται ανά παίκτη, ανά ομάδα ή και συγκεντρωτικά ανά ματς. Ορεξη να έχεις, σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η αγορά ειδικά ενός μεγάλου αγώνα.

Πρόσφατα έπαιξε ένα Μπενφίκα-Πόρτο. Σε εκείνο το ματς λοιπόν, είχαμε επτά παίκτες με απόδοση κάτω από 2,00 να πάρουν κάρτα και άλλους 20 με απόδοση κάτω από 3.00!

Σόρυ που θα το πω, αλλά…γελάνε όσοι ξέρουν. Το θέμα είναι ότι το 99,9% των παικτων ΔΕΝ ξερει. Και το ακόμα χειρότερο; Οτι και το 95% των “tipsters” ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ απο αυτές τις νέες αγορές.

Είδα πρόσφατα πρόταση-παρολί στο ίδιο ματς (Μπενφίκα-Πόρτο) με 6,25 απόδοση για τριπλέτα παικτών να πάρει κίτρινη! Ναι, προτάθηκε αυτό! Και αν πολλαπλασιάσει κάποιος 1,85Χ1,85Χ1,85 μας κάνει 6,33. Κοινως, προτάθηκε παρολί καρτών όπου ο κάθε παίκτης για να πάρει κίτρινη είχε τιμή ΚΑΤΩ από 1,85 έκαστος!

Αλλο παράδειγμα: Ποντάρισμα ως bet builder με over 4,5 κόρνερ-οver 1,5 οφσάιντ-over 3,5 κάρτες-over 1,5 τάκλιν! Ενα ενιαίο bet όλο αυτό.

Μάλλον δεν πρέπει να γελάνε όσοι (ελάχιστοι) ξέρουν. Πρέπει να κλαίνε.

Παραπάνω λοιπόν είδαμε δύο πράγματα. Αρχικά πως μελετάω συγκεκριμένες Λίγκες, με εξειδίκευση, εμπειρία και για συγκεκρίμένες αγορές. Τις “βασικές” ας τις πούμε. Και κυρίως πόσο χρόνο θέλω για να κάνω μια σωστή μέλετη. ΟΧΙ να κοροϊδεψω, όχι να κάνω δουλειά ποδαριού.

Και η πρώτη απορία έρχεται αυθόρμητα: Αν εγώ θέλω 12 ώρες μέσο όρο γιά 180 ματς όπου ξέρω τις ομάδες και εξετάζω τις σχετικά βασικές αγορές, ΠΩΣ στο καλό υπάρχουν “tipsters” που δίνουν over τάκλιν σε ματς Κίνας και οver οφ σάιντ σε ματς Βενεζουέλας; Ακόμα και σε ματς “μεγάλων” πρωταθλημάτων, αν ήθελα να μελετήσω αυτά τα…μπιχλιμπίδια, θα ήθελα η μέρα να έχει 72 ώρες, όχι 24! ΔΕΝ βγαίνει η εξίσωση με τίποτα.

Είτε ΔΕΝ τα μελετας και τα αμολάς στην τύχη, είτε δεν μελετάς τα κλασικά και τα έχεις παρατήσει, είτε είσαι…εξωγήινος. Ωπα. Πάυση. Εχουμε κι άλλη εκδοχη: Είτε απλώς τα προτείνεις γιατί… “πρέπει” να τα προτείνεις! Το κρατάμε αυτό το τελευταίο.

Μετά είδαμε πως δουλεύουν οι εταιρίες. Πλην ελαχίστων (δύο), ΚΑΜΙΑ δεν έχει ανθρώπους να ξέρουν να αξιολογούν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Estimation. Μεγάααααλη λέξη. Οι εταιρίες λοιπόν πληρώνουν providers που με την σειρά τους πληρώνουν την Opta και -ελάχιστες- έχουν γνώστες και ειδικούς data analysts γιά να αξιολογήσουν-βγάλουν απόδοση. Αλλιως αμολάνε τα “ετοιματζίδικα” και ανέφερα παραπάνω τι “τερατουργήματα” βγαίνουν (τα οποία ο απλός παίκτης δεν τα παίρνει καν μυρωδιά).

Ο “tipster” λοιπόν που τα προτείνει αυτά, ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ τα αξιολογεί; Που βρίσκει αξία; Οταν δεν μπορούν οι ίδιες οι εταιρίες να το κάνουν; Μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι μπορούν να το κάνουν και είναι ολοι (μα όλοι) σε εταιρίες. Πως λοιπόν μπορεί ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ που απλώς ανοίγει πχ ένα site στατιστικών να αξιολογήσει ποιό είναι το value; Που έχει αξία; Κι εγώ αν ανοίξω πχ το https://www.whoscored.com/Statistics , θα δω ότι θέλω για ένα ματς ή παίκτη. Αυτό αυτομάτως σημαίνει οτι μπορώ να κάνω αξιολόγηση και να έχω απόδοση; Επειδή μιά ομάδα πχ παίζει επιθετικά αυτο συνεπάγεται πολλά κόρνερ ή επειδή παίζει πολυ αμυντικά συνεπάγεται πολλά τάκλιν; Κι αν ναι (που ΔΕΝ συνεπάγεται αλλά ας το δεχθούμε για να γίνει καταννοητό), ΠΩΣ αξιολογώ την απόδοση για παράδειγμα των οver 8,5 κορνερ ή των over 2,5 τάκλιν; Απάντηση: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

Αρα, πως μας τα προτείνουν αυτά αριστερά και δεξιά; Εχουμε “tipsters”-διάνοιες; Τόσο έξυπνους ή τόσο έμπειρους; Εγώ με όση εμπειρία κουβαλάω (και μάλλον…είναι μπόλικη, πάνω απο το μέσο όρο) δεν μπορώ. Αυτοί πως μπορούν; Πως σερβίρουν αυτές τις…ευκαιρίες στον απλό παίκτη; Μήπως (το ξαναρωτάω αυτό) τα προτείνουν γιατί πρέπει να τα προτείνουν;

Ωε τώρα, με στοιχεία, με παραδείγματα, με δεδομένα που δεν αμφισβητούνται και αφού διαβάσατε αναλυτικά και πως λειτουργούν οι “απέναντί σας”, αποδεικνύονται δύο πράγματα: Πρώτον ότι και οι εταιρίες σε συντριπτικό βαθμό, τα παίρνουν…έτοιμα όλα αυτά τα “σκατουλάκια” που είναι νέα μόδα.

Ελάχιστοι μπορούν τα αξιολογήσουν. Δεύτερον, ότι αν κάποιος επιχειρήσει να μελετήσει/προσεγγίσει ενα ματς έτσι, να βρει κόρνερ, φάουλ, τάκλιν, τελικές, σουτ, τότε θέλει…τετραπλάσιο χρόνο. Τρίτον, ότι δεν υπάρχει εξειδίκευση και δεν μπορεί να γινει αξιολόγηση δεδομένων για να ξεδιαλεγουμε αποδόσεις σωστές ή λάθος (που έχουν αξία δηλαδή, άρα…παίζουμε).

Συμπεράσματα

Αρχικά, για τις εταιρίες το γράψαμε ήδη παραπάνω και απολύτως αναλυτικά. Καθαρό marketing. Δεν είναι στοίχημα. Είναι marketing και (για να σας πονηρέψω και λίγο) είναι και μια ωραία κολυμπήθρα του Σιλωάμ γιά να “ξεπλυθεί” τυχόν στήσιμο αγώνα (όπως το ξεραμε παλιά). Γιατί να στήσω σημείο και να το πάρουν χαμπάρι; Στήνω μια κάρτα στο 95΄, ένα τάκλιν, ένα πλάγιο και όλα καλώς καμωμένα, δεν επηρεάζω το ματς.

Βλέπετε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ιταλία. Οπότε για τις εταιρίες είναι απλώς…λαμπιόνια όλα τα παραπάνω. Να τραβήξουν “μαρίδα”, να πάρουν παιχνίδι έστω και λίγο, τζίρος να γίνεται, καθαρός ΤΖΟΓΟΣ και τίποτα παραπάνω. Το γράφω τρίτη φορά: Δικαίωμά τους, δεν πιέζουν κανέναν να τα ποντάρει. Marketing, μαγνητάκια, λαμπιόνια, όπως θέλετε πείτε τα.

Δεύτερον, έχουμε παίκτες και “tipsters”. Οι πρώτοι, ειδικά οι νέοι, εύκολα παρασύρονται και πάνε σε καθαρό τζόγο. Ενα bet builder σαν αυτό που ανέφερα παραπάνω, δίνει εξτρά αδρεναλίνη, δίνει χαβαλέ, δίνει “κουβεντολόι” (“άσε ρε μάλακα, έχασα 100 ευρώ για ένα φάουλ”), αλλά…δίνει και μιά ωραία εξάρτηση που δεν την παίρνεις χαμπάρι παρά μόνο όταν θα ψάχνεις ευρώ στην τσέπη και δεν θα βρίσκεις.

Οι δεύτεροι είναι αυτοί που ενώ θα έπρεπε να είναι απέναντι από τις εταιρίες και να σας βοηθούν να τις κερδίσετε, είναι σε απόλυτη σύμπλευση μαζί τους. Μέσω αυτών γίνεται η διαφήμιση, η “πραμάτεια” περνάει από τον “μεγαλέμπορο” (εταιρία) στον “καταναλωτή” (παίκτη). Σορεία τέτοιων προτάσεων, εντελώς αστείων, χωρίς καμιά αξιολογηση, χωρίς καν μελέτη σοβαρή (και μάλιστα πολλές φορές διαβάζουμε και “βαθυστόχαστη ανάλυση” προκειμένου να πειστεί ο αναγνώστης παίκτης ότι το κατέχει ο γράφων).

Τα αναλύσαμε και αυτά. Και δεν έχουν ιδέα και δεν βγαίνει ο χρόνος. Θα έπρεπε το “tipsters” να αλλάξει. Να γίνει πχ dealers. Πωλητές έχουν καταντήσει (μην πάω στην “βαριά” έννοια της λέξης, δηλαδή…βαποράκια). Με το αζημίωτο φυσικά, να’ναι καλά το affiliation. Πιό τίμιο θα ήταν το dealers, δεν νομίζετε;

Αυτά τα “ολίγα” (ούτε 2,600 λέξες) και μάλιστα δημόσια.

Εδώ και πολλά χρόνια αντιγράφτηκαν διάφορα απο το Betsellers (και κακώς τα οικιοποιήθηκε κόσμος και κοσμάκης και τα πλασάρει ακομα και σήμερα), τώρα όμως θα χαρώ αυτό το Editorial να αντιγραφεί απο πολλούς. Και να διαβαστεί από ακόμα περισσότερους, μπας και μπούνε πραγματάκια στη θέση τους και έστω ένας παίκτης πάρει χαμπάρι τι του πλασάρουν ως “νεωτερισμό” (ενώ είναι πανάρχαιο όλο αυτό, κάποτε με καθρεφτάκια κορόϊδευαν τους ινδιάνους).

Με τους συνδρομητές τα…λέμε μέσα, από Παρασκευή (αρχικά με την ανάλυση του κουπονιού στην εκπομπή του Betsellers Radio) ξεκινάει και πάλι ο “πόλεμος”. Όσοι θέλετε, ελάτε στην παρέα μας. Κέρδη δεν εγγυóμαστε γιατι δεν είμαστε Πυθίες, αλλά σίγουρα στο Betsellers δεν θα σας πουλήσουμε “καθρεφτάκια”.

***Οσοι θέλετε να έρθετε στην παρέα μας, δείτε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Τα ήδη μέλη στα οποία έχει λήξει/ ή λήγει σύντομα η συνδρομή τους, τώρα πλέον κανουν απλώς «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη, χρειάζεται όμως ΠΑΛΙ φόρμα μέλους.

Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή». Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση.

Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή με e-banking), παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο  [email protected] ! ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς πριν καν δούμε την κατάθεσή σας.

Παλαιότερα Editorials