1679

Κώστας Ζαφείρης

Τα ωραία είναι μπροστά μας…

Γεια χαρά σε όλους… Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μπήκε (και αυτό) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Ενα Μουντομπάσκετ που ολοκληρώθηκε με (άξια) θριαμβεύτρια την Ισπανία (με διαφορά από την δεύτερη η πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια), με την Αργεντινή να ζει το όνειρό της (χαιρόμαστε και εμείς μαζί με τους «γκαούτσος») και την σταθερή δύναμη, πλέον, Γαλλία να κάνει μία ακόμη… δήλωση σε μεγάλο τουρνουά.

Και η αλήθεια είναι ότι οι «τρικολόρ» έφυγαν με παράπονο από τα γήπεδα της Κίνας, καθώς μετά την επικράτησή τους στους 8 επί των ΗΠΑ, ήθελαν το χρυσό. Τίποτα λιγότερο. Πάντως, με το χάλκινο έκαναν σε έναν βαθμό τη… δουλειά τους και δικαίωσαν τη στήλη. Πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ είχε μπει στο πινακάκι μου το πολύ… δροσερό «εξαράκι» που πλήρωνε το να ανεβεί στο βάθρο η ομάδα του Βενσάν Κολέ.

Με άδεια χέρια έφυγε από την Κίνα η Αυστραλία και σίγουρα αυτό είναι άδικο σε έναν βαθμό, καθώς τα «καγκουρό» θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τρομερή η απογοήτευση για τους Σέρβους, τέλος ο Τζόρτζεβιτς, ενώ επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφαμε πριν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης, ότι η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς είναι μεγάλο πλήγμα για την παρέα του Γιόκιτς (άλλο το NBA, άλλο τέτοιου τύπου τουρνουά με την Εθνική σου ομάδα…).

Το ξέρω ότι κάποιοι δεν γουστάρουν τον Μίλος, όμως δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία και υποθέτω ότι έχει γίνει αντιληπτό. Ο Τεόντοσιτς είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ και ο ΗΓΕΤΗΣ της Σερβίας κάτι που αποδείχθηκε με την… απουσία του. Οι Αμερικανοί και ο Πόποβιτς σκέφτονται ήδη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, προσπαθώντας να ξεχάσουν την αποτυχία τους στα γήπεδα της Κίνας, ενώ η 6η Τσεχία και η 8η Πολωνία έγραψαν ιστορία και θα θυμούνται αυτό το τουρνουά για πολλά χρόνια…

Οσον αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεν χρειάζεται να αρχίσουμε την… κλάψα.

Αλλωστε, στην παρουσίαση του Μουντομπάσκετ στο betsellers, είχε γίνει ξεκάθαρο ότι το 2,50 που πλήρωνε το να ανεβεί η Ελλάδα στο βάθρο ήταν για… γέλια και χωρίς λογική (είχε επισημανθεί…). Η αλήθεια είναι ότι περίμενα τουλάχιστον να φτάσουμε μέχρι τους 8… Πάμε γι’ άλλα.

Τα ωραία, όμως, πλησιάζουν και αυτό είναι το σημαντικό. Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινά η πιο δυνατή και ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων χρόνων (από… κοντά Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ), την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε τζάμπολ σε ACB, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, ενώ το άλλο Σάββατο θα γίνει η πρώτη αγωνιστική στην Basket League! Σήμερα αρχίζει η PRO A στη Γαλλία (το πρωτάθλημα των εκπλήξεων – παραδοσιακά θα περιμένουμε δύο τρεις εβδομάδες για να τσεκάρουμε όλες τις ομάδες), ενώ σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα (στις 23/10 συγκεκριμένα) ξεκινούν τα ξενύχτια για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, το NBA.

Αυτά για την ώρα. Καλό μεσημέρι σε όλους.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης