2149

Μάκης Μηνδρινός

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και απολογισμός

Χαιρετώ! Ολοι γι’ αυτόν τον τελικό μιλάνε. Δύο από τις δημοφιλέστερες ομάδες του κόσμου, με πάρα πολλούς «οπαδούς» και στην Ελλάδα, θα μας λύσουν τις απορίες Σάββατο βράδυ: η δυναστεία της Ρεάλ θα συνεχιστεί με τρίτο διαδοχικό τρόπαιο; Η Λίβερπουλ είναι ξανά εδώ, έτοιμη να επιστρέψει στο τοπ επίπεδο; Δεν είναι μόνο αυτές οι απορίες, είναι όμως νομίζω οι πιο βασικές.

Και εκτός του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε και τους «δικούς μας» τελικούς, σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Ολοι κάνουν… τζιζ, δεν πιάνονται από πουθενά. Βλέπονται εύκολα όμως, και θα συνιστούσα σε όποιον έχει τη διάθεση, να κάτσει να τους δει. Ο ένας Σάββατο, ο άλλος Κυριακή, ο τρίτος Δευτέρα. Ενας τελικός κάθε μέρα, έτσι για να κλείσει η σεζόν όπως πρέπει! Πριν περάσουμε στα του Τσου Λου και στο δεύτερο (και τελευταίο) μέρος του στοιχηματικού απολογισμού της σεζόν, απαντάω σε THEBEAST και nklaps, που σχολίασαν κάτω από τη στήλη της Τρίτης.

Η αλήθεια είναι, φίλε nklaps, ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα κρατώντας στατιστικά σε draw no bet ή διπλές ευκαιρίες μόνο μιας σεζόν. Σ’ αυτά που γράφεις δεν διαφωνώ, αλλά είναι όλα σχετικά. Εννοώ ότι αν κάποιος επιλέγει να πηγαίνει σε draw no bet, εννοείται πως δεν θα παίζει όλη τη χρονιά draw no bet, θεωρώ ότι είναι λάθος να πηγαίνει σε μια τέτοια τακτική.

Παίζουν πολλά ρόλο: το είδους παιχνιδιού (μονά, συστήματα, κ.λπ.), τα ποσά που διαθέτει ο καθένας και διάφορα άλλα. Το ασιατικό, όμως, είναι άλλη ιστορία. Εδώ μπορεί κάποιος να παίζει μόνο Ασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες (που ζουν αποκλειστικά από το στοίχημα) παίζουν στην Ασία. Οποιος, όμως, ασχοληθεί αποκλειστικά με Ασία πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα, τα οποία δεν είναι ίδια με την υπόλοιπη αγορά.

Εννοείται πως η γκανιότα είναι μικρότερη (υπάρχει γκανιότα και στην Ασία), δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από τη στιγμή που μιλάμε για δύο σημεία. Και προφανώς εκεί είναι όλα μονά. Γι’ αυτό και οι επιλογές/καλύψεις που σου δίνουν είναι πολλές. Όλα αυτά είναι συζητήσεις που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, γιατί θα τα βρίσκουμε μπροστά μας.

Στα… σοβαρά τώρα, στις ερωτήσεις του THEBEAST: καλή φουρτάλια (φρουτάλια τη λένε αυτοί που δεν ξέρουν :PPPP) στην Ανδρο θα φας σε σπίτι ντόπιου! Εξω, σε ταβέρνα, να πας στο φίλο μου τον Δημήτρη (φίλο μας καλύτερα, γιατί είναι κι αυτός ένας από μας), στον Πλάτανο, στη Χώρα. Γενικά, πάντως, «κανονική» φουρτάλια δεν βρίσκεις όπως πρέπει να είναι σε εστιατόρια/ταβέρνες.

Οσο για Ιρλανδία και Σκωτία: την Ιρλανδία την είχα γράψει 1-2 χρόνια όταν ήμουν στο 12Χ. Δεν μου άρεσε γενικά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα γι’ αυτό και το άφησα. Αυτός που το ξέρει το πρωτάθλημα είναι ο Γιάννης Αλυσανδράτος, προγνωστικά του οποίου μπορείς να βρίσκεις στο betplayergr.com. Σε ότι αφορά τη Σκωτία, προσωπικά την έχω αφήσει αρκετά πίσω κι αυτή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως τη θεωρώ πολύ κοντά στην Αγγλία στοιχηματικά και όντως βγαίνουν συχνά-πυκνά ευκαιρίες.

Και ο Θωμάς Πρωτόγερος που τις επιμελήθηκε φέτος στην KingBet τις πήγε… τρένο! Ρεάλ – Λίβερπουλ Σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, Τσάμπιονς Λιγκ-Euro-Μουντιάλ κ.λπ., η ανάλυση του εκάστοτε αγώνα έχει τη μικρότερη σημασία για όποιον τη διαβάζει. Να σας πω τι, ρε παιδιά, που δεν ξέρετε ήδη για Ρεάλ και Λίβερπουλ; Ομάδες που τις έχουν δει όλοι πολλές φορές, παίκτες πασίγνωστοι σε όλους, τα δεδομένα είναι… στάνταρ.

100 αναλύσεις να διαβάσει κάποιος για τον τελικό από διαφορετικούς ανθρώπους, είναι πολύ πιθανό να είναι ίδιες και οι 100. Τα μόνο που μπορούμε να πούμε και πολλές φορές είναι άγνωστα στους περισσότερους είναι στατιστικά, παραδόσεις και διάφορα τέτοια. Είναι άπειρα και ορισμένα από αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον: τελευταίος χαμένος τελικός της Ρεάλ σε Πρωταθλητριών ήταν από τη Λίβερπουλ το 1981.

Τελευταίος χαμένος ευρωπαϊκός τελικός της Ρεάλ ήταν πάλι από βρετανική ομάδα, την Αμπερντίν του Φέργκιουσον στο Κυπελλούχων, το 1983. Τελευταίο no goal σε τελικό ήταν το 2010 (Ιντερ – Μπάγερν 2-0). Τους 6 από τους 9 τελευταίους τελικούς τους πήρε ισπανική ομάδα. Γενικά, γεμίζεις πολλές σελίδες με στατιστικά… Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα ματς δεν έχουν σοβαρό στοίχημα.

Εχουν στοίχημα χαβαλετζίδικο. Αράζουμε με τις μπύρες και τις πίτσες, κάνουμε το χαβαλέ μας, λέμε για τα σκοράκια που «βλέπουμε», τους σκόρερ και όλα αυτά και κάνουμε χαβαλέ. Είναι από τις περιπτώσεις που πιο πολύ παίζουμε στοίχημα με τους φίλους μας παρά με τους μπουκ. Ο ένας να το θέλει 1-1, ο άλλος 2-1, ο άλλος 2-2 και να οι πίτσες και να οι μπύρες! Τι επιλέγω εγώ; Οσο κι αν συνηθίζουμε να λέμε πως οι ομάδες συνήθως εμφανίζονται πιο προσεκτικές σε τελικούς, δεν μπορώ να φανταστώ πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δύο από τις πιο επιθετικές ομάδες της Ευρώπης θα μείνουν χαμηλά.

Δεν είναι μόνο «φωτιά» μπροστά, είναι και αρκετά προβληματικές πίσω. Οπότε, ξεκινάει από 2-2 και… βλέπουμε! Στους σκόρερ; Αν αποφύγουμε τους στάνταρ (Ρονάλντο, Σαλάχ), από πλευράς Ρεάλ έχει τρομερή παράδοση ο Σέρχιο Ράμος στα μεγάλα ματς αλλά και σε τελικούς γενικότερα. Και από την άλλη, εκτός της τριάδας μπροστά (Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ), πατάει πολύ συχνά περιοχή ο Βαϊνάλντουμ και γενικά έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Αυτά με το Τσου Λου. Καλή απόλαυση εύχομαι, φέτος θα το πούμε πολλές φορές αυτό λόγω του Μουντιάλ που ακολουθεί. Απολογισμός Την Τρίτη μιλήσαμε για τη γενική εικόνα της στοιχηματικής σεζόν και είδατε σε πίνακες όλα τα παιχνίδια που πόνταρα φέτος, ανά μήνα. Σήμερα θα δούμε κάποιες επί μέρους κατηγορίες. Φέτος ασχολήθηκα με συνολικά 7 κατηγορίες: Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ, Βορράς και Νότος.

Η καλύτερη, μακράν της δεύτερης, ήταν στοιχηματικά η Πρέμιερ Λιγκ. Σπάνιο και έχει να γίνει χρόνια. Και άλλες φορές η Πρέμιερ ήταν στο +, αλλά όχι καλύτερη απ’ όλες. Συγκεκριμένα, έπαιξα συνολικά 28 ματς από την Πρέμιερ Λιγκ. Επιασα τα 12 και σε άλλα τρία είχα επιστροφή πονταρίσματος. Ο μέσος όρος των πιασμένων ήταν 3.08 και το ROI στο εντυπωσιακό 147,8! Η καλύτερη μετά την Πρέμιερ Λιγκ ήταν η Νάσιοναλ Λιγκ.

Ισως θυμάστε, το είχαμε αναφέρει και κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι η Νάσιοναλ Λιγκ πήγαινε πολύ καλά. Επαιξα, λοιπόν, 19 ματς στη Νάσιοναλ Λιγκ και στο ένα από αυτά είχα επιστροφή. Αρα 18 ματς. Από αυτά έπιασα τα 7 με μέσο όρο απόδοσης το 3.17 και ROI 123,3. Στο συν έκλεισε και η Λιγκ 2 (με ROI 106,6), ενώ αρνητικό ήταν το πρόσημο σε Τσάμπιονσιπ (έστω κι αν εδώ οι απώλειες δεν ήταν μεγάλες), Λιγκ 1 και Νάσιοναλ Βορρά και Νότο.

Η Λιγκ 1 ήταν η χειρότερη όλων κι ας υπήρξαν κάποιες… εκλάμψεις τύπου Πλίμουθ και Φλίτγουντ. Από τα 34 συνολικά ματς της Λιγκ 1 που έπαιξα (μεγάλος ο αριθμός σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες), γύρισε το ποντάρισμα στα 5. Από τα 29 που έμειναν έπιασα μόλις τα 7 και τα 2 εξ αυτών ήταν κάτι over στα όρια του 2.00. Σε Νάσιοναλ Βορρά και Νότο η συμπεριφορά ήταν λίγο περίεργη.

Μέχρι μέσα Σεπτέμβρη είχα 5 πιασμένα σε 13 ματς, με ROI 125,3 και μέσο όρο απόδοσης στα πιασμένα 3,26. Πολλά υποσχόμενος ο πρώτος μήνας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα 20 σημεία που ακολούθησαν έπιασα μόλις τα 2 και τα 2 ως τον Δεκέμβρη. Μέσα στο 2018 είχα μηδέν στα εφτά. Γενικά η συμπεριφορά τους στα διαδοχικά ματς (υπήρχαν πολλές ομάδες που έπαιζαν ανά δύο ημέρες) ήταν διαφορετική απ’ ό,τι περίμενα.

Ισως η έλλειψη ειδήσεων να έπαιξε ρόλο, το είχαμε πει και κατά τη διάρκεια της σεζόν: βρίσκεις ειδήσεις για τις δύο αυτές κατηγορίες με το… κυάλι. Παλεύαμε με τα twitter και κάποιους που υποτίθεται πως ασχολούνται περισσότερο, αλλά κι αυτούς δεν τους βρίσκεις εύκολα. Anyway, νομίζω ότι του χρόνου θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και οργανωμένοι σε αρκετά πράγματα.

Χειρότερα, όμως, απ’ όλα όσα αναφέραμε πήγαν τα Κύπελλα: Λιγκ Καπ και Κύπελλο. Αν αυτές οι δύο διοργανώσεις είχαν φέρει 2-3 καλά σημεία ακόμα (θα μπορούσε να γίνει αφού είχα 4 επιστροφές πονταρίσματος σε κάτι θηρία, όπως το 11άρι της Νόριτς στην Τσέλσι, ή το 5.25 της Νότιγχαμ στο Νιουκάστλ, που έμειναν στην ισοπαλία), το πρόσημο της σεζόν θα ήταν θετικό.

Γιατί, ΟΚ, από τις «πρωτάρες» μικρές της Νάσιοναλ Λιγκ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα περιμένεις, όμως στα Κύπελλα έπρεπε το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο. Αυτά είναι, κλείσαμε και το κομμάτι του απολογισμού. Οσο πλησιάζουμε στο Μουντιάλ θα ξεκινήσουν και οι αναλύσεις, οι επόμενες στήλες θα έχουν χρώμα Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και μεταγραφικό, που ξέρω ότι αρέσει σε όλους (και σε εμένα!).

Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (12/05): -132 μονάδες Επιστροφές από 13/05: 90 μονάδες Τελικό υπόλοιπο (22/05): -42 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος