1994

Κώστας Ζαφείρης

Το θέλει σαν τρελός

Γεια χαρά! Σε καλό… κλίμα κύλησε η χθεσινή μέρα στην Ευρωλίγκα για την στήλη αλλά και για όσους ακολούθησαν. Ο κατά την εκτίμησή μου καλύτερος σουτέρ της Ευρώπης (από την εποχή που έπαιζε στην Γκραν Κανάρια), Τζέισι Κάρολ πλήρωσε για πλάκα και χωρίς άγχος  το Over 1,5 τρίποντα (έβαλε 4 στα περίπου 19 λεπτά που αγωνίστηκε), με την Ρεάλ να κάνει περίπατο στο Τελ Αβίβ.

Η Εφές τα χρειάστηκε για τα καλά στην έδρα της Γκραν Κανάρια, όμως στα τελευταία 4 λεπτά έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στη νίκη από το -10, με MVP τον Σίμον. Η περσινή Εφές θα είχε πετάξει λευκή πετσέτα, η φετινή όμως δείχνει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό στην διοργάνωση.

 

Πάμε στα σημερινά. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το πρώτο clasico της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό (3-2) να μην έχει περιθώρια για νέα ήττα, την ίδια ώρα που η απόδοση της νίκης του ανεβαίνει συνεχώς από το πρωί… Οι «πράσινοι» έχουν πρόβλημα στο σουτ κι αυτό κάνει μπαμ, καθώς ο μόνος σταθερός σουτέρ έξω από τα 6,75 μ.

που διαθέτει ο Πασκουάλ είναι ο Λοτζέσκι και σε έναν βαθμό ο Τόμας, με την προϋπόθεση όμως να είναι σε καλή μέρα και με το μυαλό του στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» (3-2) δεν έχουν δεύτερο αξιόπιστο σέντερ μετά τον Μιλουτίνοφ, ενώ πολύ σημαντική για τον Μπλατ είναι η απουσία του υπερπολύτιμου, Στρέλνιεκς. Είναι πιθανό να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα κυριαρχήσουν οι άμυνες.

Ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνει το ντέρμπι για τους οπαδούς, τους παίκτες και τους προπονητές των δύο συλλόγων. Δεδομένες η πίεση και η νευρικότητα. Καλή περίπτωση το Under 155,5 σε απόδοση 1,70.

 

Αφήνω στην άκρη το ματς της Βιτόρια (Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε) αν και όπως θα έχετε καταλάβει από την ημέρα που ξεκίνησε η επικοινωνία μας στο Betsellers τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Πέδρο Μαρτίνεθ και τους Βάσκους, ενώ δεν αξίζει κάτι στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Μαυροβούνιο ανάμεσα στην Μπούντουτσνοστ και την Ζαλγκίρις.

Συμπαθητικοί οι Λιθουανοί, αλλά όχι για να τους παίζουμε σε τέτοιες αποδόσεις.

 

Πάμε και στην Μόσχα. Η Κίμκι (1-4) υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (3-2), με τον κόουτς, Μπαρτζώκα να περιμένει πως και πως (κάθε φορά) τους «μπλαουγκράνα» (ο Ελληνας κόουτς δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την Βαρκελώνη). Αυτό είναι το 4ο εντός έδρας παιχνίδι για τους Ρώσους στη φετινή διοργάνωση και χωρίς ίχνος υπερβολής δεν σκέφτονται ούτε ως αστείο το ενδεχόμενο να φύγουν σήμερα από το παρκέ με σκυμμένο κεφάλι.

Μάλιστα, η Κίμκι υπέγραψε πριν λίγες ώρες τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ, Γκάρλον Γκριν (16.1 π., 4.4 ρ., 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο πέρυσι με την φανέλα της βελγικής, Μονς – το καλοκαίρι πήρε μέρος στην προετοιμασία των Νιου Ορλινς Πέλικανς – είναι αδερφός του σεσημασμένου σουτέρ τριών πόντων των Ρόκετς, Τζέραλντ Γκριν).

Η Μπαρτσελόνα ούτε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει αποβάλει την κακή συνήθεια που την συνοδεύει τα τελευταία χρόνια (μία κρύο, μία ζέστη).

Με λίγα λόγια ίσως είναι υπερβολή μία τέταρτη κολλητή νίκη για την ομάδα του Πέσιτς στην Ευρωλίγκα. Η Κίμκι και ο Μπαρτζώκας το θέλουν πολύ το σημερινό ροζ φύλλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης