1709

Μάκης Μηνδρινός

Το Λιγκ Καπ και η… Γουόκινγκ

Χαιρετώ! Η Γουόκινγκ έχει τρελάνει κόσμο στο ξεκίνημα της Νάσιοναλ Λιγκ. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα τους «γλεντάει» τους μπουκ: Στις 17 Αυγούστου Φάιλντ – Γουόκινγκ το διπλό έφτασε στο 5,75, αποτέλεσμα 1-4. Στις 24 Αυγούστου Γουόκινγκ – Σόλιχαλ ο άσος έφτασε στο 5,50, αποτέλεσμα 2-0. Χθες, 26 Αυγούστου, Ντόβερ – Γουόκινγκ το διπλό έφτασε 4,25 λίγο πριν από τη σέντρα, αποτέλεσμα 1-2.

Τη χθεσινή στήλη την ανέβασα ουσιαστικά μόνο για τη Γουόκινγκ. Στο δίλημμα update ή νέα στήλη, επέλεξα το δεύτερο ώστε να πούμε 2-3 πράγματα παραπάνω για αυτήν. Ξενέρωσα πολύ όταν η απόδοση πήρε στο 3,25. «Προσωπικά είμαι ή Γουόκινγκ ή τίποτα! Και θα περιμένω μήπως ανέβει λίγο η απόδοση. Αν δεν ανέβει, τίποτα, απλά θα τα παρακολουθήσω χωρίς να παίξω κάτι.

Αν ανέβει μπορεί να κάνω ένα πολύ χαλαρό ποντάρισμα 1-2 μονάδες». Στο 3,80 την πήρα, έφτασε και στο 4,20 λίγο πριν από τη σέντρα. Και απ’ ό,τι είδα πολλοί είχαν την υπομονή και την πήραν στο 4,20! Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αλλά δεν στέκομαι σ’ αυτό. Θα μπορούσε το ματς να παραμείνει στο 1-1, στο τέλος έγινε το 1-2.

«Η Γουόκινγκ θα έπρεπε να είναι ελαφρώς αουτσάιντερ, κάπου στο 2,90».

Αυτό έγραψα στην ανάλυση του αγώνα. Όταν, λοιπόν, ένα ματς που το υπολογίζεις στο 2,90 το αγοράζεις μία μονάδα παραπάνω, έχεις παίξει σωστά. Είναι ο ορισμός του value bet. Τα αποτελέσματα άλλες φορές θα έρθουν, άλλες όχι. Σε βάθος χρόνου με τέτοιου είδους σημεία βγαίνει το καθαρό κέρδος.

Για να κλείσουμε τα χθεσινά και να περάσουμε στα σημερινά, το ότι το ματς δεν μπήκε στο πινακάκι δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν (αν ήμουν σε υπολογιστή εκείνη τη στιγμή που το πόνταρα, προφανώς θα έμπαινε και στο πινακάκι).

Εδώ καλά-καλά ούτε εμένα απασχολεί. Το έχουμε πει πολλές φορές το πινακάκι είναι εκεί για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα, για να βλέπουμε τη διαχείριση που γίνεται μέσα σε μία σεζόν. Αυτά, πάμε παρακάτω.

Λιγκ Καπ Αγγλίας

Εχει Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μεσοβδόμαδα, έχει όμως και Λιγκ Καπ Αγγλίας. Υπενθυμίσαμε και πριν από δύο εβδομάδες τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, τώρα μπαίνουν και οι περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (εξαίρεση εκείνες που τερμάτισαν στις 7 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και κέρδισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο).

Ειδήσεις, έμπνευση, φιλοσοφία προπονητών/ομάδων, απόδοση. Όλα αυτά στο… μίξερ για να βγει το παιχνίδι μας. Θα το πάω σχεδόν επιγραμματικά, αφού η φιλοσοφία είναι πάνω-κάτω ίδια.

Σέφιλντ Γιουν. – Μπλάκμπερν (4,75): Η Σέφιλντ έχει αποκλειστικό στόχο την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, μπροστά της ματς εκτός έδρας με την Τσέλσι και αναμένονται πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Μόουμπρεϊ από την άλλη συνήθως κάνει πολλές αλλαγές στα Κύπελλα, το έκανε και κόντρα στην Ολνταμ στον προηγούμενο γύρο (η Μπλάκμπερν νίκησε 3-2 εντός), όμως κόντρα σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ ίσως το δει λίγο πιο προσεκτικά. Στο 4,75 το διπλό, η αλήθεια είναι ότι το ήθελα λίγο παραπάνω…

Κρόουλι – Νόριτς (8,00): Η Κρόουλι έχει στόχο την παραμονή στη Λιγκ 2 όμως μπήκε καλά στη σεζόν, δείχνοντας ότι πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα.

Είναι νωρίς βέβαια ακόμα, όμως τα δείγματα είναι καλά. Χαμός στο γηπεδάκι της σήμερα, κλασική προσμονή για ματς Κυπέλλου (Λιγκ Καπ στην προκειμένη). Η Νόριτς έχει δείξει κι αυτή καλά στοιχεία μέχρι τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ, άσχετα με τα αποτελέσματά της. Παίζει πάντα επιθετικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται και έχει απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φινλανδό Πούκι.

Σήμερα αναμένεται μεγάλο ροτέισον, ίσως και καθολικό. Ακολουθεί η Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα.

Νιούπορτ – Γουέστ Χαμ (8,00): Η Νιούπορτ είναι κλασική ομάδα Κυπέλλων, πάντα τα κυνηγάει. Ειδικά όταν παίζει εντός έδρας δίνει μεγάλο βάρος. Περιμένω, δηλαδή, μια Νιούπορτ να το παλέψει όσο μπορεί. Το θέμα είναι πως θα εμφανιστεί η Γουέστ Χαμ.

Εχω την αίσθηση ότι φέτος είναι μια ευκαιρία για τους Λονδρέζους να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση: με την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ δεν θα έχουν θέμα, άνετη σεζόν προβλέπεται, γιατί να μη χτυπήσει μια καλή πορεία στα Κύπελλα; Αυτός είναι ο ενδοιασμός μου…

Γουότφορντ – Κόβεντρι (11,00): Η Γουότφορντ είναι η ομάδα που έχει ξεκινήσει χειρότερα απ’ όλες στην Πρέμιερ Λιγκ και ήδη ο Γκράθια είναι υπό πίεση.

Θεωρητικά το Λιγκ Καπ είναι πολυτέλεια, από την άλλη όμως είναι και μια ευκαιρία να κάνει μια καλή εμφάνιση και να πάρει τα πάνω της και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η Κόβεντρι έχει ξεκινήσει καλά στη Λιγκ 1, δείχνει έτοιμη να χτυπήσει άνοδο και της έχουν λείψει τέτοιου είδους ματς, απέναντι σε ομάδες Πρέμιερ Λιγκ. Ηταν στην αρχική μου επιλογή, λέω όμως να το αφήσω.

Ακριβώς επειδή ο Γκράθια είναι υπό πίεση και η Γουότφορντ θα ψάξει αντίδραση…

Κάρντιφ – Λούτον (4,00): Ομάδες της Τσάμπιονσιπ, με την Κάρντιφ να μην έχει μπει τόσο δυνατά όσο θα ήθελε και τη Λούτον να προέρχεται από την πρώτη νίκη της σεζόν στην καλή έδρα της Μπάρνσλεϊ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Κάρντιφ να κερδίζει εντός έδρας 2-1 με γκολ στο 96’! Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι το επόμενο ματς των Ουαλών είναι Παρασκευή, δυνατό ματς με τη Φούλαμ.

Ενώ η Λούτον παίζει Σάββατο, υποδέχεται τη Χάντερσφιλντ.

Μπρίστολ Ρόβερς – Μπράιτον (5,25): Οι Ρόβερς προέρχονται από καλές εμφανίσεις στη Λιγκ 1 και η ψυχολογία έφτιαξε μετά το μέτριο ξεκίνημα. Μεγάλος ενθουσιασμός για το αποψινό, ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο. Δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές, στόχος είναι να το παλέψει όσο μπορεί.

Η Μπράιτον έχει βασικό στόχο την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και από τη στιγμή που ακολουθεί το πολύ απαιτητικό ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, περιμένουμε από τον Πότερ να κάνει κάμποσες αλλαγές. Εξάλλου, μη ξεχνάμε ότι η Μπράιτον έπαιξε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες στο τελευταίο του πρωταθλήματος με τη Σαουθάμπτον.

Λιντς – Στόουκ (6,00): Τη Λιντς την είχαμε κουβεντιάσει και στον προηγούμενο γύρο, όταν πήγε να παίξει στο Σάλφορντ. Τότε ο Μπιέλσα όντως έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως τα δεύτερα της Λιντς αποδείχθηκαν πολύ ποιοτικά σε σύγκριση με την πρωτάρα Σάλφορντ. Ιδια λογική περιμένουμε και τώρα από τον Αργεντινό προπονητή.

Η άνοδος είναι αυτή που τον ενδιαφέρει και μπροστά του έχει ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Σουόνσι. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι πιθανότατα θα έχουμε μεγάλο ροτέισον. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν και το Σάββατο, με τη Λιντς να κερδίζει εύκολα 3-0 στο Στόουκ. Η Στόουκ δεν έχει νίκη στην Τσάμπιονσιπ, αλλά είναι από τα καλά ονόματα της κατηγορίας.

Το ρόστερ της είναι από τα πιο δυνατά, έστω κι αν ακόμα δεν έχει στρώσει. Υπενθυμίζω ήταν από τα πρώτα φαβορί για άνοδο στην έναρξη της σεζόν. Ο Τζόουνς είναι υπό πίεση, θέλει πολύ την πρόκριση σήμερα, είναι και θέμα εγωισμού μετά το 0-3 του Σαββάτου. Στο 6,00 εγώ προσωπικά θα πάρω το ρίσκο.

Μπέρνλι – Σάντερλαντ (7,50): Για την Μπέρνλι μιλήσαμε και χθες.

Ηταν καλή (πολύ καλή που λέει και μια ψυχή!) στο Γουλβς, στις λεπτομέρειες δεν πήρε το διπλό. Εχω την αίσθηση ότι φέτος θα την συζητήσουμε αρκετές φορές, ειδικά όταν είναι αουτσάιντερ. Αυτός ο ρόλος της ταιριάζει, του αουτσάιντερ. Κόντρα στη Σάντερλαντ είναι το απόλυτο φαβορί και πάντα όταν βλέπω την Μπέρνλι τόσο καυτό φαβορί χτυπούν καμπανάκια.

Οι… ενστάσεις που υπάρχουν μέσα στο μυαλό μου είναι οι εξής: πόσο σοβαρά θα το πάρει ο Ντάιτς; Πόσο σοβαρά θα το πάρει η Σάντερλαντ που έχει μεγάλο στόχο την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ;

Στη σούμα. Ανέφερα 8 ματς, θα μπορούσα να πω και για 2-3 ακόμα (π.χ. Λίνκολν – Εβερτον που είναι και τηλεοπτικό), όμως στα 8 που έδωσα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Είπαμε, τα Κύπελλα είναι και θέμα έμπνευσης οπότε δεν λέω όχι αν κάποιος στραφεί σε άλλα παιχνίδια. Συνοπτικά λοιπόν είπαμε για Μπλάκμπερν (4,75), Κρόουλι (8,00), Νιούπορτ (8,00), Κόβεντρι (11,00), Λούτον (4,00), Μπρίστολ Ρόβερς (5,25), Στόουκ (6,00) και Σάντερλαντ (7,50). Αν διαβάσατε τις παραπάνω αναλύσεις, πιθανότατα καταλάβατε ποια περνούν στην τελική διαλογή: Κρόουλι, Λούτον, Μπρίστολ Ρόβερς, Στόουκ.

Πετάω την Μπρίστολ Ρόβερς και μένω με τα άλλα τρία, παίρνοντας και τις απαραίτητες καλύψεις! Με ένα στα τρία είμαι από πάνω. Τα λέμε την Παρασκευή!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος