524

Tzini

Το Μουντιάλ που θέλουμε να ξεχάσουμε

Καλησπέρα φίλοι και φίλες του Betsellers! Όσο βρίσκεται το Tzini στην οικογένεια αυτή, ζήσαμε παρέα ένα Euro, ένα Copa America αλλά και ένα Copa Africa! Έφτασε αισίως λοιπόν και η στιγμή του Μουντιάλ. Μια παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου η οποία θα είναι πολύ ιδιαίτερη φέτος. Ναι, θα είναι χειμώνα αντί καλοκαίρι. Ναι, θα γίνει σε μια χώρα η οποία δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ το ποδόσφαιρο στην κουλτούρα της και ναι, μπορεί να δούμε το καλύτερο Μουντιάλ στην ιστορία από άποψη θεάματος, μιας και το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και γίνεται όλο και πιο θεαματικό.

Αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η διαπίστωση ότι τα χρήματα και οι χορηγοί κάνουν κουμάντο πλέον στον παγκόσμιο αθλητισμό και ο Βασιλιάς όλων των σπορ δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστος. Και πως να μείνει άλλωστε, όταν οι χορηγοί βλέπουν εκατομμύρια ακόλουθους γύρω από ένα προϊόν άρα και εκατομμύρια κέρδη. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να ξενερώνει, να νιώθει ότι ο ρομαντισμός στο τοπ επίπεδο έχει χαθεί και να φτάνει στο πρωτοφανές σημείο να μποϊκοτάρει τη διοργάνωση.

Πως να είναι λοιπόν αυτή η γιορτή στο Κατάρ καλύτερη από αυτήν στη Βραζιλία ή στη Γερμανία;;; Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να θυμόμαστε αυτό το Μουντιάλ μετά από χρόνια είναι να δούμε τον Μέσι ή κάποιο outsider να το κατακτά. Να γίνει κάτι αξιομνημόνευτο δηλαδή, που ίσως υπενθυμίσει σε όλους γιατί αυτή η γιορτή είναι πραγματικά ξεχωριστή και καλό θα ήταν να μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Ήδη μας έχουν ψυχοπλακώσει αρκετά ο Billaras και ο Μάκης από τα πρώτα podcasts τους, ας μην το κάνω και γω οπότε πάμε να δούμε κυρίως τις Αφρικάνικες ομάδες και τι να περιμένουμε από αυτές.

Στη σημερινή στήλη θα δούμε όλα τα μακροχρόνια στοιχήματα που έχω κρατήσει για το Μουντιάλ και τα έχω χωρίσει σε δύο κατηγορίες. Αυτά που βρίσκω ξεκάθαρη αξία και τα fan bets που προκύπτουν από τις επιλογές μου στο bracket της FIFA, βασισμένες σε έναν τελικό Αργεντινής με κάποιο outsider.

Μπορείτε να κάνετε και εσείς τις δικές σας επιλογές εδώ https://play.fifa.com/bracket-predictor/brackets και ίσως προκύψει κάποιο φαν μπετ που σας αρέσει.

Στον πρώτο όμιλο λοιπόν συναντάμε την κάτοχο του πρόσφατου Copa Africa, Σενεγάλη, η οποία θα αγωνιστεί δίχως το Μανέ, όπως ανακοινώθηκε χθες τελικά. Γενικά είναι από τις καλές και πιο σταθερές αφρικανικές ομάδες και αυτό οφείλεται κυρίως στον προπονητή της Aliou Cisse, τον τύπο με τα ράστα, σίγουρα θα τον θυμάστε από άλλες διοργανώσεις! Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2015 και πρόσφατα η ομοσπονδία επέκτεινε τη συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια, δείγμα της εμπιστοσύνης και της στήριξης που έχει.

Οι προσδοκίες είναι να περάσει τον όμιλο. Δεν τη φοβίζει ούτε ο Ισημερινός ούτε και το Κατάρ. Με Μανέ θα κρατούσα την επιλογή Ολλανδία-Σενεγάλη να τερματίσουν στο 1-2 στο 3,20 όμως τώρα θα το αφήσω.

Στον 4ο όμιλο έχουμε τους Τυνήσιους που επισκεφτήκαμε πρόσφατα με το Thassio και γενικά τους συμπαθούμε. Είναι η αφρικανική ομάδα με τους περισσότερους παίκτες από πρωταθλήματα της Αφρικής και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η ομαδικότητά τους.

Σ αυτόν τον όμιλο έρχεται το πρώτο φαν μπετ και δεν είναι άλλο από το να μείνουν οι Γάλλοι εκτός. Έχουμε και τους Δανούς που τα τελευταία χρόνια εκτιμώ πάρα πολύ και θα δούμε στη συνέχεια τι θα κάνουμε με αυτούς. Βλέποντας το πρόγραμμα του ομίλου την τελευταία αγωνιστική έχουμε το Τυνησία-Γαλλία. Οι Τυνήσιοι ζούνε για αυτό το ματς και τους έχω ικανούς να κάνουν την έκπληξη.

Στα πολύ θετικά ότι θα έχουν αρκετό κόσμο στις κερκίδες όπως και οι Μαροκινοί! Η νίκη τους σε αυτό το ματς βρίσκεται κοντά στο 12.00 όμως αν έρθει κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουν κιόλας. Το να περάσουν μαζί με τους Δανούς δίνει 40,00 και η ακριβής σειρά 1η Δανία – 2η Τυνησία υπάρχει στο 70,00! Εξαιρετικά μεγάλες αποδόσεις που αξίζουν ένα μικρό ποντάρισμα.

Ένα λαθάκι που υπάρχει εδώ είναι στους σκόρερς της Τυνησίας και συγκεκριμένα στον παικταρά Καζρί. Τον βρίσκουμε στο 9,00 για πρώτο σκόρερ της ομάδας και το κρατάμε.

Και πάμε στον 6ο όμιλο όπου έχουμε το αγαπημένο μας Μαρόκο. Το Μαρόκο είναι ο ορισμός της αλλοπρόσαλλης ομάδας ικανής για το καλύτερο και το χειρότερο απο τη μια φάση στην άλλη.

Ο πρωτεργάτης Χαλιχοντζιτς απολύθηκε ελέω Ζίγιετς-Μαζράουι που ήταν εκτός ομάδας και ο μέχρι πρότινος προπονητής της Wydad ανέλαβε την ομάδα. Είναι ένας νέος προπονητής, ίσως ο καλύτερος Μαροκινός, οπότε είναι αποδεκτός απ όλους. Με τη Wydad κατέκτησε το Champions League και νωρίτερα ήταν ο κόουτς της FUS για 6 χρόνια όπου δούλεψε και έβγαλε πολλά ταλέντα.

Με την εθνική έχει βρεθεί στον πάγκο μόλις στα τρία τελευταία φιλικά όπου δεν δέχτηκε γκολ από Χιλή, Παραγουάη και χθες με την Γεωργία. Είδα όλο το φιλικό και η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική. Ειδικά η δεξιά πλευρά με Ζίγιετς και Χακιμί είναι φωτιά. Στον Χακίμι θα σταθώ κιόλας και θα ποντάρω κάποιες μονάδες πάνω του. Η Novi μας προσφέρει στο 5,00 να σκοράρει ένα γκολ το οποίο το κρατάμε, στο 13,00 να σκοράρει από φάουλ που θα το ήθελα λίγο παραπάνω και στο 4,50 να δώσει τις περισσότερες ασιστ το οποίο παίζεται και αυτό.

Ο Χακίμι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Μαρόκου και σχεδόν πάντα συμμετέχει στις επιθέσεις της ομάδας. Γενικά, είναι όλοι πολύ αισιόδοξοι για την πρόκριση και ο κόσμος που θα είναι στο πλευρό τους, μιας και πολλοί Μαροκινοί βρίσκονται σε γειτονικές Αραβικές χώρες, θα τους βοηθήσει να κάνουν το κάτι παραπάνω. Έτσι όπως βλέπω το πρόγραμμα του ομίλου με τελευταία αγωνιστική Καναδά-Μαρόκο και Κροατία-Βέλγιο, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε Βέλγους και Μαροκινούς να περνούν στην επόμενη φάση.

Στο 5,80 βρίσκουμε την πρόκριση τους και στο 18,00 με τους Μαροκινούς στην πρώτη θέση. 

Στους δύο τελευταίους ομίλους έχουμε το Καμερούν και τη Γκάνα οι οποίες συγκεντρώνουν τις λιγότερες πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ειδικά το Καμερούν που είναι και σε πιο δύσκολο όμιλο, δεν θυμίζει την ομάδα των προηγούμενων Μουντιάλ.

Η Γκάνα έχει ταλέντο αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω για να προχωρήσει από τον όμιλο. Είχα κρατήσει εδώ το Oυρουγαουάη-Πορτογαλία αλλά το πρόλαβε ο Thassios και από τον όμιλο του Καμερούν, το 1η Βραζιλία-4η Καμερούν στο 2,10 για δυάδα με το αντίστοιχο 1η Αργεντινή-4η Σαουδική στο 1,85. Τιμία δυαδούλα θα την κρατήσουμε.

Οπότε έχουμε τα μπετ με κάποια αξία σε Καζρί, Χακίμι συν τη δυάδα αλλά και τα φαν μπετ σε Δανία-Τυνησία και Μαρόκο-Βέλγιο.

Τέλος θα προσθέσω και το outsider που πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και δεν είναι άλλο απο τη Δανία. Τα έγραψε νωρίτερα και ο Μάκης, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα όλες τις ευρωπαϊκές. Αυτό θα γίνει αν πάρει τη πρώτη θέση στον όμιλό της και δεν είναι στο μονοπάτι της Αργεντινής και Βραζιλίας αλλά στο “ευρωπαϊκό” με Αγγλία, Ισπανία ή Γερμανία κλπ.

Στο 15,00 βρίσκουμε την τιμή της Δανίας να φτάσει στον τελικό και στο 81,00 να αντιμετωπίσει τον Μέσι και κάπως έτσι, ίσως μας μείνει κάτι να θυμόμαστε από αυτό το Μουντιάλ!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini