1993

Κώστας Ζαφείρης

Το νερό στο αυλάκι

Καλησπέρα σε όλους…

To Under στο ελληνικό clasico πήγε περίπατο τρία λεπτά και κάτι πριν το φινάλε του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ενώ στη Ρωσία η Κίμκι μπήκε αποφασισμένη στα πρώτα λεπτά, όμως στη συνέχεια ο Πέσιτς έκανε ματ στον Μπαρτζώκα και η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από την Μόσχα.

 

Στα φρέσκα, τώρα, με μία πολύ σημαντική είδηση που «έσκασε» πριν περίπου μία ώρα στην Αμερική.

Η Φιλαδέλφεια απέκτησε με ανταλλαγή τον Τζίμι Μπάτλερ από την Μινεσότα, με τους 76ερς να κάνουν μία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολή. Η Φιλαδέλφεια έστειλε στους Τίμπεργουλβς τους Ντάριο Σάριτς, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Τζέριντ Μπέιλες και ένα μελλοντικό ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

 

Τι παίζουμε από τα σημερινά; Η μελέτη τελείωσε πριν από λίγο και τελικά το… χέρι πήγε και κύκλωσε το διπλό των Ρόκετς.

Η αλήθεια είναι ότι το Χιούστον (4-6) δεν μας τα λέει καθόλου καλά στο ξεκίνημα του μαραθωνίου, είναι πολύ άστοχο, τα νέα κομμάτια του παζλ δεν έχουν κολλήσει ακόμα μεταξύ τους, ενώ φαίνεται και η απουσία του πολυεργαλείου, Αρίζα, ο οποίος δεν πήρε τα λεφτά που ήθελε από τις «ρουκέτες» και τις άφησε στα κρύα του λουτρού (μετακόμισε στο Φοίνιξ και στους Σανς).

Από την άλλη πλευρά, οι Σπερς (6-4) προσπαθούν να… ζήσουν χωρίς τους Λέοναρντ, Μανού και Πάρκερ, ενώ απόψε δεν θα έχουν στο παρκέ τους Γκέι, Γκασόλ και τον εφεδρικό σέντερ, Ποέλτλ. Επίσης, είναι γνωστά πλέον σε όλους τα κενά που υπάρχουν στην περιφέρειά τους, στις θέσεις «1»-«2».

Ναι, οι Ρόκετς (ίσως προλάβει ο Ερικ Γκόρντον) δεν βλέπονται μέχρι τώρα, όμως στο ρόστερ τους υπάρχουν οι Χάρντεν, Καπέλα, Πολ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν να βάζουν το νερό στο αυλάκι…

 

Από τα αυριανά παιχνίδια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, έχω κρατήσει δύο σημεία: πρώτο το βράδυ της Κυριακής, το «διπλό» στο χάντικαπ της Ρεάλ στην έδρα της Φουενλαμπράδα. Η ομάδα του Λάσο την έκανε την γκέλα της την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα στο σπίτι της μάλιστα με την Ανδόρα και λίγα 24ωρα αργότερα η Μακάμπι… εισέπραξε την οργή της στον μεταξύ τους αγώνα για την Ευρωλίγκα.

Η Φουενλαμπράδα νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα την Μπαρτσελόνα, όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο κι αυτό αποδείχθηκε μεσοβδόμαδα στο ΟΑΚΑ (έχασε σχετικά εύκολα από την ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ). Οσους παίκτες και να ξεκουράσει ο Λάσο, αν η Ρεάλ παίξει στο 50% η διαφορά στο τέλος θα είναι πάνω από 10 πόντους.

Κλείνω με τον «άσο» στο χάντικαπ της Μάλαγα.

Και η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα (από την «μικρούλα» Μπούργος, εκτός έδρας) και αυτή ξέσπασε (και μας πλήρωσε) μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ρίτας για το Γιούροκαπ. Το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχεται την νεοφώτιστη και «λίγη» Μπρέογκαν και είναι στο χέρι της να φτάσει σε έναν υγιεινό περίπατο…

 

Αυτά για την ώρα.

Καλό βράδυ σε όλους…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης