1590

Κώστας Ζαφείρης

Το πρώτο που προσέχει

Γεια χαρά σε όλους… Με τέσσερα ματς ανοίγει σήμερα, Πέμπτη, η 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (μπαίνουμε στη 2η στροφή της «διαβολοβδομάδας»).

Η 15η της βαθμολογίας Φενέρ (5-9) δεν έχει άλλη επιλογή από το να νικήσει την ουραγό Ζενίτ (3-11). Που… έφτασαν οι Τούρκοι (με τόσο μεγάλο μπάτζετ) να αγχώνονται για το αν θα μπουν στην πρώτη 8άδα.

Πάντως, αυτό που παρουσιάζουν στο παρκέ (μέχρι τώρα) είναι απογοητευτικό.

Η Μπασκόνια (6-8) φιλοξενεί την Ρεάλ (11-3), με την ομάδα του Λάσο να μετράει 9 κολλητές νίκες στην διοργάνωση και να το καταφέρνει αυτό με όλους τους τρόπους: με χαμηλό σκορ, με το ματς να κρίνεται πάνω από τους 100 πόντους, για όλα τα γούστα οι Μαδριλένοι. Πως να πας κόντρα στη Ρεάλ αυτή την περίοδο.

Υποχώρησε, πάντως, πολύ η τιμή του διπλού.

Η Αρμάνι (7-7) υποδέχεται την Βαλένθια (6-8), με το κλίμα στους ιταλούς να γίνεται σιγά σιγά περίεργο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες… θυμίζουν άλλες εποχές. Η ομάδα του Μεσίνα προέρχεται από 5 διαδοχικές ήττες και σίγουρα γι’ αυτό δεν «φταίει» μόνο η απουσία του Νέντοβιτς, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν παίζει πάνω από 18-20 λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, οι «νυχτερίδες» έχουν ρεκόρ 5-2 στις 7 τελευταίες αγωνιστικές και λόγω έλλειψης άγχους μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε αντιπάλους που είναι «ζαλισμένοι». Μάλιστα, το τελείως εκτός πραγματικότητας 1,20 της Αρμάνι μετατράπηκε γρήγορα σε 1,40.

Και πάμε και στο ματς του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ. Στο 9-5 οι πράσινοι (εκτός αποστολής ο άρρωστος Παππάς, στη θέση του στην 12άδα ο Μπράουν), στο 10-4 η Μακάμπι, με τον… τοπικό ήρωα Σφαιρόπουλο (επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2023) να μην υπολογίζει ούτε για το σημερινό παιχνίδι τους πολύτιμους Μπλακ, Γουόλτερς, Κάσπι και ΝτιΜπαρτολομέο.

Τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες για την «ομάδα του λαού».

Η αλήθεια είναι ότι ο Πιτίνο δεν… τρελαίνει κόσμο με το κοουτσάρισμα που κάνει από την ημέρα που επέστρεψε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ισως θέλει το χρόνο του αυτή τη φορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πιέσει απόψε τους παίκτες του να παίξουν άμυνα (όπως κόντρα στη Φενέρ) γιατί γνωρίζει ότι αν η Μακάμπι βρει ρυθμό μπορεί να χαθεί ο έλεγχος.

Από την άλλη πλευρά, το ότι οι Ισραηλινοί θα μπουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Αλλωστε, ως γνωστόν, το πρώτο που προσέχει ο Σφαιρόπουλος είναι η άμυνά του. Στο under 166,5 π. το ποντάρισμά μου.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης