1833

Κώστας Ζαφείρης

Το τελευταίο τους χαρτί

Γεια χαρά… Μία και σήμερα έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Basket League, με το Λαύριο, την Κύμη και το Ρέθυμνο να παίζουν τα ρέστα τους για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης που οδηγεί στην Α2. Βέβαια, το Λαύριο εκτός από τους δύο αγώνες που απομένουν (σε δύο ώρες με την Κύμη στη Χαλκίδα και στις 12 Μαϊου με τον Ηφαιστο εντός έδρας, έχει και τα 31’’ με τον Κολοσσό στο Λαύριο που θα… κυλήσουν την Μ.

Τετάρτη, με το σκορ να βρίσκεται στο 69-67).

Η ουσία είναι ότι αν το Ρέθυμνο νικήσει σήμερα το Περιστέρι, οι Κρητικοί θα ολοκληρώσουν το θαύμα και θα πανηγυρίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς από τη μία υπερέχουν στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους Ευβοιώτες και από την άλλη την τελευταία αγωνιστική η Κύμη παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Οσο για το Λαύριο και να ηττηθεί σήμερα στη Χαλκίδα δεν πρόκειται να είναι αυτό που θα ακολουθήσει τον Κολοσσό Ρόδου στη δεύτερη κατηγορία, ωστόσο εκτιμώ ότι η ομάδα του Σερέλη είναι έτοιμη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Κύμη που μεταξύ άλλων έχει να αντιμετωπίσει και τις «ιδιοτροπίες» κάποιων αμερικανών παικτών της (έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος οι Ευβοιώτες από παράξενες συμπεριφορές – τελευταίο κρούσμα ο γκαρντ Ματ Ουίλιαμς, ο οποίος δεν θα παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια λόγω… ενοχλήσεων).

Δίπλα στο «μαξιλαράκι» ασφαλείας του Λαυρίου, βάζω ένα ακόμη… μαξιλαράκι. Το +5,5 της Βίρτους Μπολόνια στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια. Οι γηπεδούχοι καίγονται για το ροζ φύλλο, καθώς – σταθερά από την έναρξη της περιόδου – κινδυνεύουν με υποβιβασμό, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι του Τζόρτζεβιτς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί (μήπως στο τέλος προλάβουν την οχτάδα και τα πλέι οφ…).

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης