2137

Μάκης Μηνδρινός

Το 0-0, η Αργεντινή και η δυάδα

Καλημέρες! Μπορεί να μην βλέπουμε, τουλάχιστον προς το παρόν, το πιο θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών, αλλά στην… τσίτα είμαστε. Τα φαβορί για κατάκτηση τα… ψάχνουμε ή, καλύτερα, ψάχνουμε να βρούμε μία δυνατή εμφάνιση από κάποιο μεγάλο όνομα ώστε να το χρίσουμε φαβορί για κατάκτηση! Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτή την εμφάνιση θα τη δούμε άμεσα.

Είναι φανερό ότι ζούμε σε άλλη εποχή, δεν είναι η εποχή του 4-0 ή 5-0, δεν είναι η εποχή που κάποιες ομάδες κατεβαίνουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις μόνο και μόνο για να ζήσουν ένα Μουντιάλ. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι πάρα πολλοί παίκτες των «μικρών» ομάδων έχουν παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, άρα δεν υπάρχει ο φόβος που βλέπαμε στο παρελθόν, όπου τα σύνορα ήταν πιο… κλειστά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αντικειμενικά χειρότερη ομάδα του τουρνουά είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει μόνο δύο παίκτες να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο (Ισπανία). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι «μεγάλοι» μοιάζουν ξεζουμισμένοι. Τουλάχιστον προς το παρόν. Μπορεί όσο περνάει το τουρνουά να βρουν ρυθμό, αυτή τη στιγμή όμως μοιάζουν να μην είναι στο 100%.

Η Αργεντινή είναι μια κατηγορία μόνη της. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να φτάσει στο σημείο αυτό, να κινδυνεύει δηλαδή άμεσα με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων, αλλά –θυμάστε ίσως στις αναλύσεις που κάναμε πριν από την έναρξη του Μουντιάλ- την είχα για να μένει νωρίς έξω. Κροατία «έβλεπα» για πρώτη και σταύρωμα Γαλλίας – Αργεντινής στους «16».

Και έξω η Αργεντινή. Γιατί; Το είπαμε και τότε, το ρόστερ της είναι ένα-δύο-τρία επίπεδα κάτω σε σχέση με τα άλλα μεγάλα ονόματα: βάλτε δίπλα δίπλα ρόστερ Αργεντινής με Βραζιλία ή Ισπανία ή Γαλλία ή Γερμανία. Κατάθλιψη! Μιλάμε για μια ομάδα που πήγε στο Μουντιάλ με δύο… αναπληρωματικούς τερματοφύλακες. Γιατί και ο Καμπαγέρο που έκανε τη… σούπα χθες να μην έπαιζε, θα έπαιζε ο Ρομέρο.

Ο οποίος είναι στη σκιά του Ντε Χέα στη Γιουνάιτεντ. Μα είναι δυνατόν ολόκληρη Αργεντινή να μην έχει έναν χαφ της προκοπής; Ο Μαστσεράνο κολλάει τα τελευταία ένσημα στην Κίνα και έχει σταματήσει πολλά χρόνια να παίζει χαφ. Ο Μπίγλια δεν είναι ούτε στο TOP20 των αμυντικών χαφ του κόσμου. Είναι δυνατόν να μην έπαιζε χθες ο Μπανέγα; Απέναντι στο καλύτερο δίδυμο χαφ του Μουντιάλ (Μόντριτς-Ράκιτιτς); Ηταν λες και δεν υπήρχε μεσαία γραμμή χθες.

Αμυνα και μετά επίθεση. Πώς να φτάσει η μπάλα μπροστά; Καλά για πίσω, τραγωδία… Ενας Οταμέντι και μετά το χάος. Και φυσικά μετά το 3-0 ακολούθησε ο χαμός. Οι παίκτες φέρονται να μη θέλουν τον Σαμπαόλι, ο οποίος με τη Χιλή έκανε… παπάδες, κάνοντας πλάκα ακόμα και στην Αργεντινή! Και ενισχύεται η φημολογία ότι η Αργεντινή στο τελευταίο ματς του ομίλου με τη Νιγηρία θα έχει άλλον προπονητή! Anyway, sorry για το μίνι ξέσπασμα, αλλά πραγματικά πόνεσαν τα μάτια μας χθες βράδυ.

Και τι θυμήθηκα ρε παιδιά βλέποντας όλες αυτές τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις στο Μουντιάλ; Τους Ελληνάρες μας! Που πριν από 4 χρόνια γκρίνιαζαν, μέχρι και λογαριασμό στο fb έφτιαξαν, επειδή λέει, δεν τους άρεσε η μπάλα που έβλεπαν από την Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας! Αχαχαχαχαχα! Γέλιο μέχρι δακρύων… Πάμε στα φρέσκα.

Στο χθεσινό blog που ανέβασα στην KingBet, στάθηκα σε 2-3 συγκεκριμένα πράγματα: 1. Οτι είχαν έρθει 9 σερί ματς χωρίς ισοπαλία. Στο 10ο ήρθε το Χ (Αυστραλία – Δανία) και ανάσαναν όσοι παίζουν το γνωστό σύστημα με τις ισοπαλίες. Αν δεν ερχόταν ούτε χθες, θα είχαν ζόρια. 2. Από τα 23 ματς που έχουν γίνει, νικητή είχαμε στα 19. Και από τα 19 ο νικητής κρίθηκε στο γκολ στα 14! Δύο φορές η Ρωσία, δύο η Κροατία και μία το Βέλγιο νίκησαν με 2 γκολ και πάνω.

3. Δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον από το 1990 και μετά, να μην έχει έρθει 0-0 σε Μουντιάλ μετά από 23 ματς: *Το 2014 το πρώτο 0-0 ήρθε στο Ιράν – Νιγηρία, 5 ημέρες μετά την έναρξη του Μουντιάλ. *Το 2010 το πρώτο 0-0 ήρθε την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Ουρουγουάη – Γαλλία. *Το 2006 το πρώτο 0-0 ήρθε τη δεύτερη ημέρας της διοργάνωσης, Τρινιντάντ – Σουηδία.

*Το 2002 το πρώτο 0-0 ήρθε στο 20ό παιχνίδι της διοργάνωσης, Γαλλία – Ουρουγουάη. *Το 1998 το πρώτο 0-0 ήρθε την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, Παραγουάη – Βουλγαρία. *Το 1994 το πρώτο 0-0 ήρθε στο 17ο ματς της διοργάνωσης, Ν. Κορέα – Βολιβία. *Το 1990 το πρώτο 0-0 ήρθε την 6η ημέρα της διοργάνωσης, Ουρουγουάη – Ισπανία. Το είχα γράψει και την Τρίτη, περίμενα το πρώτο 0-0 στο Δανία – Αυστραλία.

Όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά ήταν και πολύ ανοιχτό ματς. Να έρθει σήμερα; Στο Βραζιλία – Κόστα Ρίκα όχι, δεν το πιστεύω. Στα άλλα δύο (Νιγηρία – Ισλανδία, Σερβία – Ελβετία) δεν το αποκλείω. Ειδικά στο βραδινό. Το Βραζιλία – Κόστα Ρίκα δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Εχω πει την άποψή μου για την Κόστα Ρίκα, έχω ποντάρει κιόλας under 1,5 βαθμό στον όμιλο, οπότε θεωρώ ότι οι Βραζιλιάνοι θα κερδίσουν εύκολα/δύσκολα.

Στο απογευματινό, οι Ισλανδοί έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία. Αν κερδίσουν αγκαλιάζουν την πρόκριση, καθώς θα τους αρκεί μόλις ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική με την Κροατία (που έχει προκριθεί). Ως ομάδα τους θεωρώ καλύτερους από τους Νιγηριανούς. Και η απόδοση δεν είναι κακή (2.87). Λίγο… ατσούμπαλοι είναι οι Νιγηριανοί και δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν στο σκληρό παιχνίδι της Ισλανδίας.

Στο Σερβία – Ελβετία είπα ήδη, ότι αγωνιστικά δεν αποκλείω την ισοπαλία και δεν αποκλείω και το 0-0. Οι Σέρβοι δυσκολεύτηκαν με την Κόστα Ρίκα, οι Ελβετοί είναι αρκετά καλή ομάδα ειδικά αμυντικά, αγωνιστικά βγαίνει Χ. Βέβαια, οι Σέρβοι έχουν να παίξουν με τη Βραζιλία τελευταία αγωνιστική, οπότε η ισοπαλία σήμερα ενδεχομένως να μην αρκεί κι ας φτάσουν τους 4 βαθμούς! Μία άποψη και για τα ματς του Σ/Κ: Σάββατο Θα μου προξενήσει εντύπωση αν το Βέλγιο δεν κερδίσει την Τυνησία, το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς που αντιμετωπίζουν τη Σουηδία.

Προσοχή μεγάλη στο Ν. Κορέα – Μεξικό, τους Μεξικανούς σε κάτι τέτοια είναι να τους φοβάσαι που ξεκινούν ως μεγάλο φαβορί. Από την άλλη, βέβαια, δεν με έψησε και η Ν. Κορέα στην πρεμιέρα της. Μη δούμε κάνα over εδώ (2.35). Κυριακή Αδιάφορο στοιχηματικά το Αγγλία – Παναμάς, όμως τα δύο παιχνίδια του 8ου ομίλου είναι «φωτιά»! Η Πολωνία απογοήτευσε στην πρεμιέρα και πλέον η αναμέτρηση με την Κολομβία είναι do or die γι’ αυτούς.

Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, ως γνωστόν κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν. Και μ’ αυτό που είδα στην πρεμιέρα, η Πολωνία δεν είναι για να περνάει. Δεν είναι ασφαλές συμπέρασμα ένα ματς, όμως κάπου πρέπει να βασιστούμε. Για την Κολομβία υπάρχουν ερωτηματικά ακόμα, το γεγονός ότι έπαιζε κόντρα στην Ιαπωνία από το 3’ με 10 παίκτες δεν μας επιτρέπει να πούμε πολλά πράγματα.

Είναι διαβασμένο το σετ αποδόσεων πάντως. Στο Ιαπωνία – Σενεγάλη δίνω προβάδισμα στη Σενεγάλη. Ηταν πολύ καλή στην πρεμιέρα της, ήταν η ομάδα με το περισσότερο… ευρωπαϊκό στυλ απ' όλες τις αφρικανικές. Οι δε Ιάπωνες κέρδισαν μεν την Κολομβία, αλλά παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 3'. Και πάλι δέχθηκαν γκολ με παίκτη παραπάνω, γενικά δεν είδα αυτά που «έπρεπε» να δω απο μια ομάδα που έπαιζε σχεδόν 90 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Τη Δευτέρα ξεκινάει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων, οπότε θα τα ξαναπούμε το πρωί. Στοίχημα Δύο δυάδες έχω παίξει ως τώρα στο Μουντιάλ pre-game, τέσσερα over για την ακρίβεια, ένα στα δύο έπιασα και τις δύο φορές. Που σημαίνει μηδέν κέρδος. Στα μακροχρόνια είμαι μέσα στη δυάδα Κόστα Ρίκα και Παναμάς under 1,5 βαθμός. Στα μονά αποδεκτά «παίζουν» ακόμα οι πρώτοι σκόρερ σε Περού (Γκερέρο) και Γερμανία (Μίλερ), η Σενεγάλη που έχει παιχτεί για πρόκριση είναι κοντά και φυσικά τρέχουν τα Βραζιλία – Ισπανία ζευγάρι τελικού και Βραζιλία κατάκτηση.

Χαλάει η δυάδα με το να τερματίσουν τελευταίες στον όμιλό τους η Σουηδία και η Ιαπωνία, ενώ έχασα το fun bet στο forecast Ουρουγουάη – Αίγυπτος. Στα του τριημέρου, θα παίξω ένα fun bet 0-0 αποτέλεσμα στο Σερβία – Ελβετία και μια δυάδα με Ισλανδία (2.87) και Σενεγάλη (2.30). Ισως στο Ιαπωνία – Σενεγάλη παίζεται και το over, στο υψηλό 2.50. Αλλά θα δούμε στο live.

Ποντάρισμα 22/06 Μονό Παρασκευή/Σερβία – Ελβετία Α.Σ. 0-0 (7.10) Δυάδα Παρασκευή/Νιγηρία – Ισλανδία 2 (2.87) Κυριακή/Ιαπωνία – Σενεγάλη 2 (2.30) Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.

50) Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.25) Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.00) Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00) – LOST  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος