191

Tzini

Το Next Level της Αφρικής! (UPDATE)

Το γεγονός που όλη η Αφρική περίμενε είναι πλέον εδώ. Η African Football League (AFL) ξεκινάει σήμερα, στο Dar es Salaam της Τανζανίας με το παιχνίδι Simba-Al Ahly. Άπαντες θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της CAF και της Mamelodi, Motsepe, o πρόεδρος της FIFA και πρωτεργάτης της λίγκας, Infantino και φυσικά το Tzini! Τα αρχικά πλάνα ήταν να γίνει μια λίγκα με 24 ομάδες όμως τα έσοδα της CAF την περσινή χρονιά δεν ήταν αρκετά ώστε να προχωρήσει το πλάνο.

Και έτσι για να μην την αναβάλουν εντελώς, είπαν να κάνουν μια μικρότερη διοργάνωση, σαν Final 8 με νοκ-αουτ παιχνίδια και όχι ολόκληρο πρωτάθλημα. Οπότε έχουμε 4 ζευγάρια που θα παίξουν μέσα-έξω και την επόμενη βδομάδα, οι 4 νικητές θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά για να κλείσει η διοργάνωση στις 11 του Νοέμβρη με τη ρεβάνς του τελικού.

Φαβορί έχουμε και στα 4 ζευγάρια με τις Al Ahly, Mamelodi, Wydad και Esperance να έχουν το πάνω χέρι, έχοντας και τις ρεβάνς στις έδρες τους.

Το Mazembe-Esperance μάλιστα θα παιχτεί στο γήπεδο της Simba αύριο, διότι αυτό της Mazembe δεν έχει έγκριση από την CAF. Στο στοιχηματικό μέρος τώρα, έχουμε τιμές για το ματς της Simba με τον άσο της στο 3,50 που είναι μεγάλος. Είναι ένα πολύ κλασικό λάθος των book που το πληρωνόμαστε τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο. Πέρσι ήταν με την Wydad που είχε τιμές φαβορί εκεί και φυσικά έχασε σχετικά εύκολα κιόλας.

Η μόνη ομάδα που μπορεί να σταθεί με τιμές οριακού φαβορί είναι η Al Ahly αλλά οριακό του 2,50 και όχι στο 2,00.  Οπότε κρατάμε το value στον άσο και αναμένουμε τιμές για τα υπόλοιπα ματς της AFL. Θα δούμε πως θα παιχτεί στο τέλος.

Στο Μαρόκο τώρα, όπως και στην Αλγερία θα έχουμε διακοπή των πρωταθλημάτων. Για διαφορετικούς λόγους, στο Μαρόκο λόγω επανασποράς των γηπέδων για το χειμώνα αλλά και της συμμετοχής της Wydad στην AFL.

Αποφάσισαν λοιπόν, να μην παίξει μπάλα κανείς για κανα μήνα ώστε ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων να είναι άριστος στην επιστροφή. Όλα αυτά τα χρόνια στο Μαρόκο δεν έχουν σταματήσει να χτίζουν γήπεδα, τα χουμε πει για τη σχέση του Infantino με τον βασιλιά του Μαρόκου, με αποτέλεσμα να μπουν στους διοργανωτές του Μουντιάλ του 2030 μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία.

Στην Αλγερία ο λόγος της διακοπής είναι ο πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστίνης. Όλες οι βόρειες χώρες της Αφρικής (Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία-Αίγυπτος) ανήκουν στους Αραβικούς λαούς, όπως και η Παλαιστίνη και ήδη η στήριξή τους είναι τεράστια. Δεν το αποκλείω να ακολουθήσουν κι οι υπόλοιπες χώρες, ακόμα και αυτές του Κόλπου.

Και πάμε από Σαουδική μεριά τώρα όπου τα θέματα που μονοπωλούν είναι ο τραυματισμός του Neymar με την εθνική (χάνει όλη τη χρονιά) και οι κατηγορίες της Γαλλίας προς τον Benzema για χρηματοδότηση τρομοκρατών της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Μια υπόθεση που φαίνεται ότι θα τραβήξει αρκετό καιρό και δεν ξέρουμε ακόμα κατά πόσο θα επηρεαστεί ο γαλλοαλγερινός επιθετικός. Σήμερα μάλιστα η ομάδα του η Al Ittihad έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς στο Buraydah κόντρα στη 2η της βαθμολογίας Al-Taawon με ρεκόρ 7-1-1. Είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος προς το παρόν και περιμένω να ζορίσει την Al Ittihad που γκέλαρε στα δύο τελευταία της.

Στο 5+ ο άσος είναι και εδώ λίγο μεγάλος όμως όπως και στο ματς της Simba έχουμε και πολύ Χ μέσα με g/g. Οπότε μιας και δεν έχουμε πρώιμες θα πάμε στα κόμπο. To 1Χ & g/g βρίσκεται στο 3,10 και στα 2 παιχνίδια και θα παιχτούν μονά και δυάδα. Πέρα από αυτά δεν μπορώ να μην πάω και στα γκολ στο ντερμπακι της Σαουδικής και ας μας έχουν πληγώσει τελευταία.

Το g/g ημιχρόνου στο 4,33 και το anytime 2-2 στο 9,50 αξίζουν και αυτά λίγες μοναδούλες από την κάβα μας. Στις 18:00 είναι η πρεμιέρα της African Football League, ότι πρέπει για μετά την εκπομπή του Betsellers, οπότε τα λέμε στο chat!

UPDATE

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα της African Football League, με το δεξί μπήκαμε και μεις εδώ με ένα σχεδόν απόλυτο. Στα δύο σημερινά ματς δεν έχω κάτι που να με κάνει να το ποντάρω, έχω όμως κάτι απο Αίγυπτο που δεν γίνεται να μην παιχτεί! Και ο λόγος για τη Future και τα 5αρια του άσου που υπάρχουν.

Υπόδεχονται τους Pyramids που δεν έχουν χάσει ποτέ και δεν έδινε ο άσος αυτός ποτέ πάνω απο 5,00. Κοντά στο 3,00 απλά θα το προσπερνούσα, τώρα όμως θα πάρω ένα ωραιότατο κόμπο 1Χ & g/g στο 3,55. Αξία προφανώς και έχουν όλα τα παράγωγα του άσου, μπορείτε να διαλέξετε ότι σας κάνει. Tα λέμε απο Κάιρο!

UPDATE

Δίκαιη ήττα προχθές, η Pyramids παραήταν καλή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Future.

Ήταν που ήταν πολύ καλή ομάδα, με την εμφάνιση αυτή όμως σίγουρα θέτουν τον εαυτό τους φαβορί για τη 2η θέση του πρωταθλήματος και γιατί όχι να μην το πάνε μέχρι τέλους με την Al Ahly. H οποία Al Ahly είναι καλύτερη στα χαρτιά τουλάχιστον, ενώ η Zamalek είναι σε μια μεταβατική χρονιά δίχως πίεση και σπουδαίες απαιτήσεις. Τη χρειαζόταν μια τέτοια ήρεμη χρονιά να συνέλθει λίγο είναι η αλήθεια!

Δε φεύγω ακόμα από το Κάιρο και πως να φύγω με τις ρεβάνς της African Football League (AFL) μπροστά μας.

Σε ένα αρκετά ωραίο ματς στην Τανζανία υπό τα βλέμματα του Infantino, του Motsepe και του Collina, η Al Ahly πήρε το Χ με το 2-2 να είναι σχετικά δίκαιο αποτέλεσμα. Εξίσου ωραίο και θεαματικό παιχνίδι περιμένω να δω και σήμερα στο Κάιρο με τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ να είναι σε ισχύ. Άρα η Simba για να προκριθεί πρέπει να σκοράρει. Θα κυνηγήσει το γκολ από την αρχή του παιχνιδιού και αυτό μου αρκεί για να πάω με το g/g στο 4,33! Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτή η τιμή μάλιστα μαζί με το over πάει στο 5,50, ενώ με το over 3,5 στο 8,00!

Στο άλλο ματς της ημέρας η Mamelodi υποδέχεται την Petro Atletico από την Αγκόλα και με το 0-2 του πρώτου αγώνα, περιμένω και εδώ ένα ματς δίχως σκοπιμότητες και γιατί όχι με γκολ και εδώ.

Οι τιμές πιο φυσιολογικές σε αυτό το ζευγάρι, στο 2.50 είναι το g/g, κάπου τόσο άντε και λίγο παραπάνω θα περίμενα και της Αl Ahly.

Οπότε κρατάω σε μονά το g/g αλλά και το κομπο με το over 3,5 στην Al Ahly και μια δυάδα με τα δύο g/g σε Κάιρο και Πρετόρια. Στις 17:00 το ματς στην Αίγυπτο, στις 20:00 το επόμενο αν έχουμε πάει καλά, αν και δύσκολα να βρείτε κάτι καλύτερο να δείτε εκείνη την ώρα!!!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini