1676

Μάκης Μηνδρινός

Τρία θηρία και ό,τι γίνει!

Χαιρετώ! Ηταν δύσκολο το προηγούμενο κουπόνι, το ξέραμε αυτό. Αλλά παλέψαμε πολύ! Κέρδος βγήκε με ένα στα τρία, αλλά και από τις τρεις που έπαιξα δεν έχω παράπονο. Η Στόουκ το πήγε μια χαρά, δεν δέχθηκε γκολ, λίγο πιο καθαρό μυαλό να είχε ο Ετέμπο σε μια κλασική ευκαιρία στο β’ μέρος, θα το ‘χε πάρει το τρίποντο. Η Χάντερσφιλντ προηγήθηκε δύο φορές, 2-1 μπροστά στο ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε.

Για την ακρίβεια, η Γουέστ Μπρομ ήταν πολύ δυνατή στο β’ μέρος (παίζει και ο αντίπαλος, μην το ξεχνάμε αυτό!).

Η Γέοβιλ μέχρι τη στιγμή που προηγήθηκε (58’) ήταν πολύ καλύτερη και δικαίως πήρε το προβάδισμα. Στο τελευταίο μισάωρο έδωσε χώρο στη Σόλιχαλ και παραλίγο να το πληρώσει στο τέλος, με τη γηπεδούχο να έχει μια ευκαιριάρα για να ισοφαρίσει λίγο πριν από το φινάλε (το έβγαλε ο τερματζής).

Σε κουπόνια που δεν τα θεωρείς καλά, οτιδήποτε έρχεται είναι ευπρόσδεκτο. Το λέω και δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθώ να το λέω: το στοίχημα δεν είναι μία μάχη, μία κι έξω! Θέλει πολύ υπομονή, θέλει αυτοσυγκράτηση, θέλει στομάχια, θέλει να ξέρεις που πατάς, πιο είναι το ταβάνι σου. Και όλα αυτά πρέπει να τα έχεις στο μυαλό σου ΠΡΙΝ ποντάρεις.

Και όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο σημαντικά είναι όλα αυτά.

Λέω όσο περνούν τα χρόνια, γιατί το βλέπετε κι εσείς. Άλλο το στοίχημα το 1995, άλλο το 2005, άλλο το 2020. Παλιά τα λάθη ήταν «αμέτρητα». Μπορούσες να τους πιάσεις πολύ πιο εύκολα «κορόιδο». Τώρα δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά στα μεγάλα πρωταθλήματα ή στο Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ, τα λάθη είναι λίγα.

Και εμείς, πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, «αναγκαζόμαστε» να κάνουμε συμβιβασμούς. Ο καθένας αποφασίζει, ανάλογα την τσέπη του, τη διάθεσή του, τον τρόπο που παίζει, τι συμβιβασμούς είναι διατεθειμένος να κάνει.

Anyway, μεγάλη κουβέντα αυτή, δεν είναι για τώρα. Απλά επειδή μπαίνει νέος κόσμος στο site καλό είναι να τα υπενθυμίζουμε που και που για να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.

Στα φρέσκα, έχουμε ένα μικρό Σ/Κ μπροστά μας. Εμβόλιμες σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, πολλά Κύπελλα γύρω γύρω αλλά και Λιγκ Καπ Αγγλίας. Τρίτος γύρος του Λιγκ Καπ, όπου παραδοσιακά εδώ μπαίνουν και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν έπαιξαν στις προηγούμενες φάσεις λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Γνωστή πλέον η φιλοσοφία του πως προσεγγίζουμε τέτοιου είδους ματς στην Αγγλία, οπότε περνάμε απευθείας στα παιχνίδια.

Λιγκ Καπ

ΟΚ, συμφωνώ ότι η Εβερτον δεν είναι καλά και ότι ο Σίλβα είναι υπό πίεση. Αλλά ακριβώς γι’ αυτό, επειδή ο Πορτογάλος είναι υπό πίεση, περιμένω να το προσέξει πάρα πολύ το Λιγκ Καπ. Να το πάρει στα ίσια η Σέφιλντ Γουένσντεϊ; Ας το πάρει και μαγκιά της αν τα καταφέρει. Για μένα αυτό το ματς δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές που κοιτάζω εγώ ώστε να μπει στο παιχνίδι μου.

Αν ο «μεγάλος» ξέρω ότι θα το προσέξει, το προσέχω κι εγώ! Ασε που δεν θεωρώ και το 4,50 του άσου κάνα μεγάλο λάθος.

Παρόμοιο είναι το Γουότφορντ – Σουόνσι. Αν και εδώ θεωρώ ότι μπορεί πιο εύκολα η Σουόνσι να το πάρει στα ίσια από τη Γουότφορντ, απ’ ό,τι η Σέφιλντ Γουέν. από την Εβερτον. Συν ότι η απόδοση είναι πολύ καλύτερη (6,20).

Εχω, όμως, και εδώ τις αμφιβολίες μου. Η Γουότφορντ έφαγε 8 από τη Σίτι. Δεν ήταν απλά μια ήττα, ήταν ξύλο χωρίς έλεος! Δεδομένα θα ψάξει αντίδραση, ειδικά από τη στιγμή που έχει νέο προπονητή και είναι σε φάση ανασύνταξης. Η Σουόνσι είναι μια χαρά ομάδα, πρώτη στην Τσάμπιονσιπ, με υψηλούς στόχους. Δεν ξέρω βέβαια έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πόσο πολύ θα κυνηγήσει πρόκριση στο Λιγκ Καπ, από τη στιγμή που κάνει πρωταθλητισμό.

Και στον προηγούμενο γύρο έκανε πολλές αλλαγές ο Κούπερ, όμως ήρθε ένας ωραίος περίπατος απέναντι στην Κέμπριτζ.

Στο ναι μεν, αλλά, είναι και το Μπέρτον – Μπόρνμουθ. Κυπελλικός προπονητής ο Κλαφ, ζημιάρα η Μπέρτον, όμως υπάρχουν και ενστάσεις: η Μπόρνμουθ έπαιξε Παρασκευή άρα είχε χρόνο να ξεκουραστεί, ενώ ο Χάουι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που κατέβαζε σταθερά δεύτερη ομάδα στα Κύπελλα, φέτος δείχνει ότι θέλει να τα κυνηγήσει.

Κι ας τα είδε όλα για να περάσει τη Φόρεστ Γκριν στον προηγούμενο γύρο (προκρίθηκε στα πέναλτι). Επίσης, παίζουν ομάδα Λιγκ 1 κόντρα σε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, ο άσος έπρεπε να δίνει παραπάνω από 4,33.

Σκέψεις που μάλλον θα μείνουν σκέψεις και στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ. Η Σέφιλντ έχει μπροστά της ένα πολύ μεγάλο ματς με τη Λίβερπουλ, ενώ προέρχεται από το σπουδαίο 2-0 στην έδρα της Εβερτον.

Μπορεί ο Γουάιλντερ να είναι ένας προπονητής που του αρέσουν οι πορείες στα Κύπελλα όμως είναι δεδομένο ότι θα ανακατέψει αρκετά την ενδεκάδα, όπως έκανε και στον προηγούμενο γύρο. Το θέμα μου είναι η Σάντερλαντ. Αν αυτή το δει ζεστά και αν είναι διατεθειμένη να παίξει με κανονική ενδεκάδα. Ναι μεν έρχεται από γκέλα και κακή εμφάνιση στο Μπόλτον και θα ήθελε αντίδραση, από την άλλη όμως μπροστά της υπάρχει το ματς με την ΜΚ Ντονς και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα πάει με βασικούς μεσοβδόμαδα.

Κάτι σαν fun bet είναι η κόντρα της Λίβερπουλ απέναντι στην ΜΚ Ντονς. Για τη Λίβερπουλ δεν έχω να πω το παραμικρό. Ολοι ξέρουμε ποια είναι, όλοι ξέρουμε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν είναι ποιοτικές (π.χ. Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν, Σακίρι, Γκόμες, Οριγκί, κ.λπ.). Από την άλλη, επί Κλοπ η Λίβερπουλ «αφήνει» τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετράει τέσσερις σερί ήττες στο Λιγκ Καπ: δύο από τη Σαουθάμπτον, μία από τη Λέστερ και πέρσι από την Τσέλσι. Παρόμοια κατάσταση και στο Κύπελλο, όπου πέρσι αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τη Γουλβς και πρόπερσι στον 4ο γύρο από την Γουέστ Μπρομ εντός έδρας. Από την άλλη, η ΜΚ Ντονς, για την οποία το συγκεκριμένο ματς είναι ένα από τα σημαντικότερα της σεζόν.

Δεν θεωρώ καθόλου ότι έχασε το Σάββατο 1-0 εντός έδρας από τη Σάουθεντ. Το είχα αναφέρει στη στήλη της Παρασκευής αν θυμάστε. Το μυαλό τους ήταν στη Λίβερπουλ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει από μόνο του ότι οι Ντονς θα κερδίσουν. Αλλά ίσως το παλέψουν μπροστά στις κάμερες. Στο 15,00 ο άσος, όποιος έχει έμπνευση και δεν φοβάται μη φάει καμιά 4άρα – 5άρα στο κεφάλι, ας το τολμήσει!

Το Αρσεναλ – Νότιγχαμ το συζητάω πιο σοβαρά.

Στη λογική ότι η Αρσεναλ είναι non stop σε Αγγλία και Γιουρόπα Λιγκ και ότι προέρχεται από ένα πολύ επίπονο όπως εξελίχθηκε αγώνα κόντρα στην Αστον Βίλα, όπου έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 41’ και έκανε την ανατροπή στο τέλος. Και μάλιστα το ματς ήταν Κυριακή, δύο ημέρες πριν δηλαδή! Δεδομένα τα αμυντικά της προβλήματα, τρώει γκολ με κάθε… πιθανό κι απίθανο τρόπο.

Περιμένω 11/11 αλλαγές απόψε σε σχέση με την Κυριακή. Το «κακό» είναι ότι ήδη πολλά πιτσιρίκια της Αρσεναλ έχουν συμμετοχές είτε στην Πρέμιερ Λιγκ είτε στην Ευρώπη. Επίσης, το επόμενο ματς των «κανονιέρηδων» είναι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αρκετά μακριά, τη Δευτέρα το βράδυ.

Από την άλλη, η Νότιγχαμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Όταν λέμε ότι η Νότιγχαμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν εννοούμε μόνο αγωνιστικά. Το θέμα για αυτές τις ομάδες με τη βαριά φανέλα και πλούσια ιστορία που έχουν… ξεμείνει χρόνια στις μικρές κατηγορίες, είναι να είναι καλά ψυχολογικά. Και όντως αυτή την περίοδο η Νότιγχαμ βγάζει υγεία. Σπάνιο αυτό για τη συγκεκριμένη ομάδα. Ένα μικρό ερωτηματικό έχω και αφορά το γεγονός ότι ξαναπαίζει Παρασκευή (εκτός με τη Στόουκ) και όχι Σάββατο.

Προφανώς αυτό δεν βοηθάει, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σ’ αυτή τη ζωή! Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια η Νότιγχαμ τα πηγαίνει εξαιρετικά απέναντι σε ομάδες Πρέμιερ Λιγκ στα Κύπελλα. Εδώ το διπλό είναι στο 6,75 (ήταν στο 7,50 χθες, πριν ανακοινώσει ο Εμερι φουλ ροτέισον).

Κλείνω με το Γουλβς – Ρέντινγκ, το οποίο είναι το πρώτο που κύκλωσα για να παίξω! Για τη Γουλβς δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με όσα λέμε από την αρχή της σεζόν.

Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη ότι είναι εντός ζώνης υποβιβασμού και χωρίς νίκη. Όχι, δεν περιμένω ότι η Γουλβς θα υποβιβαστεί. Αλλά θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να έχει επηρεαστεί από Πέμπτη-Κυριακή και από το γεγονός ότι ξεκίνησε την προετοιμασία της μέσα στο κατακαλόκαιρο. Συμβαίνει το ίδιο με όλες τις Εγγλέζες που δεν είναι συνηθισμένες να παίζουν Γουρόπα Λιγκ.

Η Γουλβς, λοιπόν, η οποία υπενθυμίζω πως έκανε και… τουρ στην Ασία το καλοκαίρι, ξεκίνησε να παίζει στις 25 Ιουλίου και μετράει ήδη 13 ματς σε 62 ημέρες. Δεν είναι ότι δεν βλέπεται. Παλεύει. Αλλά δεν βγάζει φρεσκάδα. Το ακριβώς ανάποδο δηλαδή με πέρσι. Κάποια στιγμή θα στρώσει, αλλά δεν περιμένω να γίνει άμεσα. Ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι με τη Γουότφορντ και αμέσως μετά πηγαίνει στην Τουρκία για να παίξει με την Μπεσίκτας.

Νομίζω ότι ο Σάντο θα βάλει όσες περισσότερες ρεζέρβες μπορεί. Και έχουμε πει ότι οι ρεζέρβες της Γουλβς δεν είναι τόσο ποιοτικές.

Η Ρέντινγκ η αλήθεια είναι ότι μετά τη διακοπή είναι επηρεασμένη. Εχασε από την Μίντλεσμπρο 1-0 εκτός έδρας, έχασε και το Σάββατο από τη Μπλάκμπερν εντός (1-2). Όμως, τα έχουμε ξαναπεί γι’ αυτήν πρόσφατα, είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό.

Οχι βέβαια για να διεκδικήσει άνοδο, αλλά για να σωθεί με σχετική ευκολία. Θα πάει να το κλέψει και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στο 5,50 μπορεί να σηκώσει και κάλυψη.

Νάσιοναλ Λιγκ

Δεν είναι καλή η αγωνιστική. Η σταμπαρισμένη Γέοβιλ πλέον έχει γυρίσει φαβορί στην έδρα της Ολντερσοτ, δεν υπάρχει καμία αξία. Τα δύο που κοίταξα λίγο παραπάνω είναι η Ντάγκεναμ στην έδρα της Σάτον (αλλά οι μπουκ το έχουν διαβάσει πολύ καλά, με το ταβάνι στο διπλό να είναι στο 2,80) και την κόντρα της Σόλιχαλ, η οποία υποδέχεται τη Στόκπορτ.

ΟΚ, η Στόκπορτ δεν είναι στα καλύτερά της, το δέχομαι αυτό. Αλλά σάμπως είναι η Σόλιχαλ και δεν το ξέρω; Μιλάμε για μια ομάδα που είναι χωρίς γκολ τρία σερί ματς και έχει 5 ήττες στα 6 τελευταία. Στις 17 Αυγούστου κέρδισε τελευταία φορά! Και έρχονται και μου λένε «άσος στο 1,70». Ή, αλλιώς, διπλό στο 4,75. Χωρίς καμία, μα καμία, λογική.

Στη σούμα.

Αυτά που σκέφτομαι περισσότερο (είναι και θέμα έμπνευσης τα Κύπελλα όπως έχουμε πει) είναι Νότιγχαμ (6,75), Ρέντινγκ (5,50), Ντονς (15,00) και Στόκπορτ (4,75) από Νάσιοναλ Λιγκ. Στο 5,20 το dnb της Νότιγχαμ, στο 4,00 της Ρέντινγκ, στο 3,40 της Στόκπορτ. Μία μονάδα «πετάω» στους Ντονς και από δύο θα βάλω σε Νότιγχαμ και Ρέντινγκ, παίρνοντας και κάλυψη.

Αφήνω εντελώς τη Στόκπορτ, που ναι μεν είναι εντελώς λάθος η απόδοση όμως δεν με πείθει και η ίδια αγωνιστικά. Δείτε τα κι εσείς και αποφασίστε. Ξαναλέω, τα Κύπελλα είναι και έμπνευση!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος