461

Μάκης Μηνδρινός

Τρίξι μετά από καιρό

Χαιρετώ! Ησυχο το μεσοβδόμαδο που πέρασε, νομίζω δεν έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Η Λίβερπουλ απέκλεισε τη Γουλβς στο Κύπελλο παρά τις αλλαγές που έκανε, ενώ στα δύο εξ αναβολής της Πρέμιερ Λιγκ η Γιουνάιτεντ έπαιξε με τη φωτιά και το πλήρωσε, ενώ το Σίτι – Τότεναμ ήταν ματσάρα, με ένα καλό ημίχρονο για την καθεμία.

Στα υπόλοιπα, ο ΠΑΟΚ δικαίως πήρε προβάδισμα πρόκρισης εις βάρος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά η πολύ μεγάλη έκπληξη έγινε στο Κύπελλο Ιταλίας, όπου η Κρεμονέζε απέκλεισε τη Νάπολι.

Με ανατροπή νίκησε και η Ρεάλ στην Ισπανία, από 2-0 μάλιστα, τη Βιγιαρεάλ, στο ισπανικό Κύπελλο.

Αυτά σε γενικές γραμμές. Στα φρέσκα έχουμε φυσικά φουλ πρόγραμμα, τα είπαμε με λεπτομέρειες και ραδιοφωνικά, πάμε να δούμε κι εδώ.

Πρέμιερ Λιγκ

Μόνο τη Νότιγχαμ σκέφτομαι από την Πρέμιερ Λιγκ. Είναι καλά, ίσως είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν και αντιμετωπίζει την Μπόρνμουθ που είναι σε εντελώς ανάποδο φεγγάρι: 6 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, όλο και πέφτει, νομίζω ότι πλέον «διορθώνεται» η θέση της, είναι σίγουρα η λιγότερο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας.

Στο 2,80 είναι το διπλό.

Κατά τ’ άλλα θα έμπαινα στη διαδικασία να δω λίγο πιο σοβαρά της Γιουνάιτεντ στο 4,20 μέσα στην Αρσεναλ αν έπαιζε ο Κασεμίρο. Είναι πολύ σημαντική η απώλειά του και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δώσει και δικαιώματα η Αρσεναλ. Πιθανό goal/goal+over το Φούλαμ – Τότεναμ, δεν αποκλείεται εδώ και να χάσει βαθμούς η Τότεναμ.

Τσάμπιονσιπ

Καταρχάς και τα δύο σημερινά τα θεωρώ ύπουλα. Και το Σέφιλντ Γιουν. – Χαλ, αλλά ακόμα περισσότερο το Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ. Βγάζω το καπέλο στον Κομπανί όχι γιατί έχει πρώτη την Μπέρνλι, αλλά γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την έχει πρώτη έχοντας αλλάξει 100% το DNA της ομάδας. Η εποχή Ντάιτς ανήκει στο παρελθόν, μαζί και το αναχρονιστικό ποδόσφαιρο που βλέπαμε.

Πλέον η Μπέρνλι έχει μεγάλη κατοχή μπάλας, έχει γρήγορη ανάπτυξη, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι κατά κάποιο τρόπο η Σίτι της Τσάμπιονσιπ! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χάσει βαθμούς μέχρι το φινάλε. Μιλάμε για Τσάμπιονσιπ. Και έρχεται η φορμαρισμένη Γουέστ Μπρομ, η οποία από τότε που την ανέλαβε ο Κορμπεράν είναι άλλη ομάδα. Εννιά νίκες σε 10 ματς και από κει που πάλευε για την παραμονή, είναι στα πλέι οφ! Στο 3,50 το διπλό.

Δεν είναι εύκολο προφανώς, αλλά το βλέπω πολύ στο όριο.

Κουβέντα μπορεί να γίνει και για το Μπλάκπουλ – Χάντερσφιλντ. Αν δεν έδιωχνε τον Απλετον η Μπλάκπουλ θα ήμουν ακόμη πιο ψημένος, γιατί κάτι βλέπω να κινείται στη Χάντερσφιλντ. Μία ήττα στα τέσσερα τελευταία, έχει αρχίσει να… κουνιέται. Το κακό είναι ότι έπεσε λίγο η απόδοση, το 3,40 έγινε 3,20.

Πριν φύγουμε από Τσάμπιονσιπ, να πούμε ότι η Γουίγκαν τρώει -3 για οικονομικές εκκρεμότητες και ότι η Κάρντιφ προσπάθησε να πάρει προπονητή (αντί του Χάντσον που απολύθηκε) τον… Νιλ Γουόρνοκ. Ο οποίος έχει αποσυρθεί!

Υπόλοιπα

Στη Λιγκ 1, οι σκέψεις μου είναι για Φόρεστ Γκριν (με ΜΚ Ντονς, 2,75 ο άσος), Μόρκαμ (με Πορτ Βέιλ, 3,50 ο άσος), Τσάρλτον (με Πίτερμπορο, 4,00 το διπλό) και Εξετερ (με Πόρτσμουθ, 3,40 το διπλό).

Η Φόρεστ Γκριν έχει ενισχυθεί πολύ (6 μεταγραφές) και έκανε εμφανισάρα στο Κύπελλο με την Μπέρμιγχαμ, άσχετα αν ηττήθηκε 2-1. Ηταν εξαιρετική, πολλές χαμένες ευκαιρίες. Εντός ζώνης υποβιβασμού και η ΜΚ Ντονς, είναι και ντεφορμέ. Η Μόρκαμ, αν και δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, έκανε τρεις σερί νίκες, όλες εντός έδρας. Παίζει πάλι εντός απέναντι σε μια Πορτ Βέιλ που έχει συνέχεια σκαμπανεβάσματα και είναι αναξιόπιστη.

Η Πίτερμπορο άλλαξε προπονητή αλλά η εικόνα της ακόμα δεν έχει φτιάξει και η Τσάρλτον έρχεται από τρία σερί τρίποντα. Και η Πόρτσμουθ είναι «άρρωστη», κακό το κλίμα, άσχημα τα αποτελέσματα, τη στιγμή που η Εξετερ έρχεται από δύο σερί διπλά και είναι 4 αήττητη.

Στη Λιγκ 2, σχεδόν τίποτα. Μόνο η Σάλφορντ σημειώθηκε, στο 3,00, εκτός έδρας με την Μπάροου, η οποία προέρχεται από μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια της.

Στη σούμα. Νότιγχαμ από Πρέμιερ Λιγκ, Χάντερσφιλντ από Τσάμπιονσιπ, Φόρεστ Γκριν, Μόρκαμ, Τσάρλτον και Εξετερ από Λιγκ 1 και Σάλφορντ από Λιγκ 2. Είναι από τις σπάνιες φορές που η Λιγκ 1 βγάζει τα καλύτερα σημεία. Θα πάω με ένα τρίξι, μετά από πολύ καιρό: Φόρεστ Γκριν, Εξετερ και Σάλφορντ. Δείτε κάντε τη χημεία σας και αποφασίστε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος