1816

Μάκης Μηνδρινός

Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και πλέι οφ

Χαιρετώ! Η Σριούσμπερι όντως την έριξε τη Γουόλσολ, αλλά με ισοπαλία! Οσο περνούσε το ματς και η Γουόλσολ δεν μπορούσε να σκοράρει, τόσο περισσότερο πίστευα ότι σε μια κόντρα θα το έβαζε η Σριούσμπερι. Και, όντως, την καλύτερή της στιγμή την είχε προς το τέλος του ματς, αλλά ο τερματζής έκανε τρομερή απόκρουση.

Τι άλλο είδαμε το Σ/Κ; Τίποτα τρομερό.

Η Ντέρμπι νίκησε δίκαια 3-1 την Γουέστ Μπρομ και εξασφάλισε τα πλέι οφ στην Τσάμπιονσιπ. Στη Λιγκ 1 το ίδιο έγινε με την Ντόνκαστερ, που κέρδισε 2-0 την Κόβεντρι, ενώ στην ουρά είχε περισσότερη αγωνία: η Πλίμουθ αν και νίκησε υποβιβάστηκε, γιατί την ίδια ώρα η Σάουθεντ επικρατούσε της Σάντερλαντ. Στη Λιγκ 2 είχε περισσότερη… πλάκα και είχαμε ένα μίνι θρίλερ, έτσι για να τηρούνται οι παραδόσεις στην Αγγλία! Η Νιούπορτ ήθελε νίκη για να είναι στα πλέι οφ.

Βρέθηκε πίσω από τη Μόρκαμ και ως το 87’ έμενε εκτός, με την Κόλτσεστερ (που έκανε… περίπατο κόντρα στην πρωταθλήτρια Λίνκολν) να μπαίνει στην 7άδα. Στο 87’, όμως, η Νιούπορτ ισοφάρισε σε 1-1 τη Μόρκαμ, προσπέρασε την Κόλτσεστερ, και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Εξετερ έμενε στο 0-0 με τη Φόρεστ Γκριν, πήρε το εισιτήριο. Στην ουρά, αναμενόμενα η Νοτς Κάουντι ακολούθησε τη Γέοβιλ στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Αυτά, μέσες-άκρες, με τις μικρές κατηγορίες. Στην Πρέμιερ Λιγκ, βλέπετε ότι δεν είναι απλό να σηκώσεις το βάρος του πρωταθλητισμού. Τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι τα είδαν όλα για να συνεχίσουν με νίκες και πλέον πολύ δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση την τελευταία αγωνιστική. Η Σίτι θεωρώ ότι εύκολα/δύσκολα θα βρει τον τρόπο να περάσει από το Μπράιτον και να στεφθεί για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλήτρια.

Δεν είναι απλό πράγμα, τελευταία που το έκανε (back2back) ήταν η Γιουνάιτεντ πριν μια δεκαετία. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πάντως, η τελευταία αγωνιστική είναι σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη, αν εξαιρέσουμε φυσικά τη μάχη για τον τίτλο. Θα τα δούμε όμως αυτά την Παρασκευή.

Τσάμπιονς Λιγκ

Ρεβάνς σήμερα και αύριο της ημιτελικής φάσης σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και οι δύο αγγλικές ομάδες έχουν να ανέβουν ένα βουνό.

Η Λίβερπουλ δεν είναι μόνο ότι κουβαλάει στην πλάτη το 3-0 του πρώτου αγώνα του «Καμπ Νόου», είναι ότι –σύμφωνα με τον ίδιο τον Κλοπ- δεν θα έχει και τους Σαλάχ και Φιρμίνο. Όταν, λοιπόν, κυνηγάς να κάνεις μια τόσο μεγάλη ανατροπή και δεν έχεις στη διάθεσή σου τα δύο πιο βαριά σου όπλα στην επίθεση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις.

Και από ‘κει και πέρα βέβαια, πέρα από τις απουσίες, υπάρχουν και οι αντικειμενικές δυσκολίες. Η Λίβερπουλ τα έδωσε όλα στο Νιουκάστλ με βασικούς, η Μπαρτσελόνα έπαιξε μόνο με αλλαγές στο Βίγκο. Το «Ανφιλντ» ναι μεν είναι έδρα που γυρίζει σκορ, όμως η Μπαρτσελόνα δεν είναι μια άπειρη ομάδα που δεν ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις.

Γενικά, όλα είναι υπέρ της Μπαρτσελόνα. Όχι για τη νίκη, αλλά για την πρόκριση.

Στο αυριανό, ο Αγιαξ έκανε το σημαντικό βήμα στο Λονδίνο και καλείται να ολοκληρώσει μία μαγική σεζόν, τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τότεναμ δεν είναι στα καλύτερά της αγωνιστικά, το λέγαμε και πριν από το πρώτο ματς ότι επηρεάστηκε από τις απουσίες.

Κάτι αναμενόμενο, γιατί δεν είναι η ομάδα με το πολύ μεγάλο βάθος και τις πολύ ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις. Ηταν, όμως, επιλογή της αυτό. Δεν έκανε μεταγραφές, έριξε περισσότερο το βάρος στο να κρατήσει τον βασικό κορμό της. Ως ένα βαθμό, καλώς έπραξε. Απλά πάντα κάθε επιλογή έχει ρίσκο και τώρα η Τότεναμ πληρώνει τις συνέπειες.

Προχθές έχασε και στο Μπόρνμουθ, παίζοντας για μεγάλο διάστημα με 9 παίκτες. Αρα επιπλέον επιβάρυνση.

Τι θα γίνει στη ρεβάνς; Σίγουρα από τη στιγμή που θα παίξει ο Σον, περιμένω τους Λονδρέζους πιο επιθετικούς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Πιο κινητικούς. Θεωρώ πολύ πιθανό να βρουν δίχτυα, από την άλλη όμως o Αγιαξ δείχνει σε κάθε του ματς, ότι από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά.

Και αν βρει χώρους μπορεί να σε «σκοτώσει». Νομίζω ότι θα είναι ανοιχτό ματς, θα έχουμε γκολ, με σημείο όμως δεν μπλέκεις εύκολα.

Γιουρόπα Λιγκ

Η Τσέλσι δείχνει να ξαναβρίσκει ρυθμό στο πιο κατάλληλο σημείο. Με τη νίκη 3-0 επί της Γουότφορντ εξασφάλισε την τετράδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με το 1-1 που πήρε στη Φρανκφούρτη (με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο) έγινε το πολύ μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Από την άλλη, η Αϊντραχτ έχει τρυπήσει το ταβάνι της και είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα αντιδράσει στη συντριβή που δέχθηκε την Κυριακή στο Λεβερκούζεν (6-1, από ημίχρονο!). Ηταν τυχαία κακή εμφάνιση; Ηταν το μυαλό της στη ρεβάνς με την Τσέλσι; «Εσκασε»; Θα φανεί. Υπό νορμάλ συνθήκες, πάντως, γκολ μπορεί να βρει απέναντι στην προβληματική άμυνα της Τσέλσι.

Το τι θα γίνει πίσω, όμως, είναι μια άλλη ιστορία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν δίνω πολλές πιθανότητες στην Αϊντραχτ. Λόγω της αμυντικής της συμπεριφοράς.

Στο άλλο, στο Βαλένθια – Αρσεναλ, το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα άλλαξε τα δεδομένα. Η Αρσεναλ είναι το φαβορί και δεν αποκλείω να περάσει στον τελικό παίρνοντας αποτέλεσμα και στην Ισπανία.

Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που χτίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς από τον προπονητή της (στο πρώτο ματς έβαζε ακόμα και στα χαφ στόπερ!) και αν βγει… γιούρια για να ανατρέψει το αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσει. Εδώ έκανα σκέψεις για Αρσεναλ, όμως ακόμα είναι νωρίς και μάλλον δεν θα παίξω pre-game. Ισως είναι ματς για live όμως.

Αγγλία

Στα της Αγγλίας, ξεκινούν τα πλέι οφ, με τα περισσότερα ματς να είναι προγραμματισμένα για το Σ/Κ. Υπενθυμίζω ότι στα πλέι οφ Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 οι ημιτελικοί είναι διπλοί και ο τελικός γίνεται στο «Γουέμπλεϊ». Όπως στο «Γουέμπλεϊ» θα γίνει και ο τελικός των πλέι οφ στη Νάσιοναλ Λιγκ, το ερχόμενο Σάββατο, Φάιλντ – Σάλφορντ.

Θα τα δούμε την Παρασκευή αυτά, όπως θα δούμε και τους τελικούς σε Βορρά και Νότο.

Το ματς που ανοίγει την αυλαία των πλέι οφ στη Football League, είναι το Νιούπορτ – Μάνσφιλντ (Λιγκ 2), πρώτος ημιτελικός, την Πέμπτη το βράδυ. Πάντα τα πλέι οφ είναι μια ξεχωριστή διαδικασία, αυτό που μετράει περισσότερο είναι σε τι μέρα θα βρεθούν οι αντίπαλοι.

Παρ’ όλα αυτά οφείλω να πω ότι οι δύο ομάδες μπαίνουν σε διαφορετικό μομέντουμ στα πλέι οφ: η Νιούπορτ είναι 10 ματς αήττητη, εντός έδρας έχει να χάσει από τον Φεβρουάριο (από τη Μάντσεστερ Σίτι, στο Κύπελλο), τη στιγμή που η Μάνσφιλντ έχασε την απευθείας άνοδο στο τέλος, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ήττες. Και εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία! Αν έπαιζα κάτι, άσος θα ήταν.

Η απόδοση, όμως, είναι σωστή (2,60 ο άσος, ελαφρύ φαβορί).

Αυτή είναι η εικόνα του μεσοβδόμαδου κουπονιού. Λίγα πράγματα, καθυστερήσεις παίζουμε, έχουν πέσει οι ρυθμοί. Παρ’ όλα αυτά, ό,τι βλέπουμε εδώ είμαστε να το λέμε. Δεν παίζω κάτι μεσοβδόμαδα, αν και υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι για την Πέμπτη. Και για τα Γιουρόπα Λιγκ και για τη Νιούπορτ.

Αν υπάρξει κάτι θα κάνουμε update, διαφορετικά τα λέμε κανονικά την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος