1103

Κώστας Ζαφείρης

Τώρα είναι η ώρα – update (21/4)

Γεια χαρά σε όλους!

Το μυστικό ραντεβού των 7 στην Αθήνα (Εφές, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι) και η κίνηση… κάθαρσης με στόχο τον Τζόρντι Μπερτομέου έκανε τον ισπανό εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague να τρέχει και να μην φτάνει (στις 26/4 η κρίσιμη συνάντησή του με τα αφεντικά των 11 ομάδων – μετόχων).

Και μέσα σ’ αυτό το περίεργο κλίμα την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει το τζάμπολ στα πλέι οφ της διοργάνωσης, με την Εφές να περιμένει στην Πόλη την Ρεάλ για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς (στις 3 νίκες η πρόκριση στο Final 4/2-2-1 οι αγώνες).

Με 14 νίκες στα 17 τελευταία ματς της κανονικής περιόδου και ρεκόρ 22-12 οι Τούρκοι τερμάτισαν στην 3η θέση με το πιο σημαντικό γι’ αυτούς να είναι ότι γύρισαν τον διακόπτη την κατάλληλη στιγμή.

Η Εφές θέλει σαν τρελή να διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που της στέρησε πέρυσι ο Μπερτομέου με την απόφασή του να κατεβάσει τα ρολά λόγω της πανδημίας κι αυτό νομίζω έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους τελευταίους μήνες.  

Η ομάδα του Αταμάν πηγαίνει στο Game 1 ξεκούραστη (αναβλήθηκε το ντέρμπι της Παρασκευής στην έδρα της Φενέρ για το πρωτάθλημα εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων στις τάξεις των γηπεδούχων) και ουσιαστικά χωρίς κάποιο φρέσκο πρόβλημα (μοναδικό ερωτηματικό ο πολύτιμος Κροάτης γκαρντ/φόργουορντ Σίμον, όμως εικάζεται ότι θα σφίξει τα δόντια και θα πατήσει παρκέ).

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ (20-14, 6η) είναι η… Ρεάλ, με τη φανέλα της να ζυγίζει τόνους. Το απέδειξε για μία ακόμη φορά στον «τελικό» της τελευταίας στροφής με την Φενέρ στην Τουρκία.

Οσο για το ιατρικό δελτίο του Πάμπλο Λάσο, πλέον έχει μόνο ένα όνομα, αυτό του μόνιμου απόντα, του κομβικού πάουερ φόργουορντ Αντονι Ράντολφ.

Οι υπόλοιποι τραυματίες επέστρεψαν, ενώ ως γνωστόν με τη λήξη της regular seaon «χαιρέτησε» ο σημαντικός Αργεντινός πάουερ φόργουορντ Γκάμπριελ Ντεκ που μετακόμισε στην Οκλαχόμα.

Πριν λίγα 24ωρα οι Μαδριλένοι ανακοίνωσαν για τα επόμενα 3,5 χρόνια τον εξαιρετικό Γάλλο σέντερ Βενσάν Πουαριέ (επέστρεψε από το NBA που η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε), όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα αλλά μόνο στην ACB.

Κλείνοντας, στήριξα Εφές γιατί πιστεύω ότι δεν θα λιποθυμήσει στη μονομαχία με την Ρεάλ, με την ελπίδα φυσικά να ξεδιπλώσει πάνω στο παρκέ τις περισσότερες από τις αρετές που την συνοδεύουν.

================================================================

Καλησπέρα σε όλους.

Ο μάγκας Τσάβι Πασκουάλ μετέτρεψε μία ομάδα σάκο του μποξ (την Ζενίτ) σε υπολογίσιμο μέγεθος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ανήκει στην ελίτ των προπονητών της Ευρώπης.


Απόψε, πάντως, θα πάω κόντρα στην ομάδα του Καταλανού (τέθηκε νοκ άουτ ο πολύτιμος Πολωνός φόργουορντ, Πονίτκα), ο οποίος θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την αγαπημένη του Μπάρτσα, με την οποία έχει πανηγυρίσει ουκ ολίγες επιτυχίες, ανάμεσα σ’ αυτές και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2010.
Οι μπλαουγκράνα και ο Σάρας φαίνονται… πεινασμένοι για κάτι μεγάλο φέτος, άλλωστε αυτό φάνηκε στην κανονική περίοδο, όπου τερμάτισαν στην πρώτη θέση.

Απόψε θα τους στηρίξω.  
Επίσης, κρατάω και τη νίκη της Αρμάνι στο Game 2 με την Μπάγερν.
Εχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Τρινκιέρι, όμως το χουνέρι που έπαθαν οι Βαυαροί το βράδυ της Τρίτης (σε ψυχολογικό επίπεδο) δύσκολα θα μπορέσουν να το αφήσουν πίσω τους μέσα σε λίγες ώρες.
Η αλήθεια είναι ότι το Μιλάνο ήταν κάτω του μετρίου την Τρίτη, όμως νίκησε σε ένα παιχνίδι που όπως είπε και ο Μεσίνα δεν έκανε τίποτα καλά.


Είναι δεδομένο ότι το βράδυ της Πέμπτης η Αρμάνι θα εμφανιστεί στο παρκέ πιο υποψιασμένη.





Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης