2578

Μάκης Μηνδρινός

Υποβιβασμός με… χαμόγελα

Μπορεί να βρίσκεται μία ανάσα από την επιστροφή στη Λιγκ 2 μετά από 59 χρόνια, ωστόσο η Κόβεντρι θυμίζει «μεθυσμένη πολιτεία» μετά την κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι! Στο… ναδίρ η ψυχολογία της Οξφορντ μετά τον δεύτερο σερί χαμένο τελικό, φουντώνει η μάχη στην ουρά, φιέστα στο Σέφιλντ. ΟΞΦΟΡΝΤ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 906 Γήπεδο: ΚΕΪΣΑΜ (12.

500), ΟΞΦΟΡΔΗ Απόσταση (χλμ): 325 Στο πρωτάθλημα φέτος: Φλίτγουντ – Οξφορντ 2-0 Σετ αποδόσεων: 2.05 – 3.20 – 3.40 * 0-0-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Οξφορντ. ΟΞΦΟΡΝΤ Ρεπορτάζ: Για δεύτερη διαδοχική χρονιά έφτασε στην πηγή και πάλι όμως δεν ήπιε νερό! Ούτε φέτος, λοιπόν, μπόρεσε να κατακτήσει το Λιγκ Τρόφι χάνοντας από την Κόβεντρι (2-1).

Μέχρι το 60’ παραπατούσε (2-0 πίσω), αναθάρρησε έκτοτε, μείωσε (75’), έφτασε τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά… Στο ναδίρ η ψυχολογία, γενικότερα από τον Μάρτιο και μετά δεν είναι καλά (2-1-5). «Δεν πρόκειται να δω το βίντεο του τελικού, όπως έκανα και με τον περσινό. Νομίζω, ότι η Κυριακή ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου στο ποδόσφαιρο.

Βέβαια, έχουμε ένα στόχο να εκπληρώσουμε σαν ομάδα και πρέπει να δώσουμε τα πάντα από εδώ και στο εξής», το σχόλιο του ξενερωμένου Απλετον, που χαρακτήρισε κομβικά τα επόμενα δύο ματς (-7 από πλέι οφ). Ο δρόμος προς το φινάλε: Φλίτγουντ (Μ), Γουόλσολ (Ε), Μπράντφορντ (Ε), Πορτ Βέιλ (Μ), Μίλγουολ (Ε), Σριούσμπερι (Μ) Bet Info: Goal/goal και over εμφάνισαν τα 6/7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Μόλις μία φορά διατήρησε απαραβίαστη την εστία της στο «Κέισαμ» μέσα στο 2017 (3-0-4 στο διάστημα αυτό). Αγωνιστικά νέα: Επιστρέφουν οι φορμαρισμένοι Μαρτίνεθ (φορ, 13/1) και ΜακΑλενι (φορ, 13/8), που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Κομπλέ Μαγκουάιρ (φορ, 36/11) και Τζόνσον (χαφ, 33/3). Μακροχρόνιοι οι δύο απόντες, δεν επηρεάζουν.

ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ Ρεπορτάζ: Ηταν αναμενόμενο ότι κάπου θα κάνει «κοιλιά», το θέμα είναι ότι αυτή ήρθε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν (1-2-2, -10 από δυάδα). Το βασικότερο πρόβλημα για το σύνολο του Ρέσλερ είναι η έλλειψη ενέργειας, κάτι το οποίο φάνηκε και με τη Σουίντον (0-1). Ειδικά στο β’ μέρος «έπεσε» πολύ, επιτρέποντας στην αντίπαλο να κάνει ό,τι θέλει (στο 81’ το γκολ).

Παρά την έντονη φημολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του και πιθανή μετακίνησή του το καλοκαίρι στη Νόριτς ο Ρέσλερ παραμένει συγκεντρωμένος: «Ο Απρίλιος είναι ο πιο καταλυτικός μήνας. Το σημαντικότερο για μένα είναι να δω αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές. Εχουμε αρκετά παιχνίδια ακόμα, δεν κοιτάμε τη βαθμολογία παρά μόνο πως θα κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Ο δρόμος προς το φινάλε: Οξφορντ (Ε), Ολνταμ (Ε), Πιτέρμπορο (Ε), Μίλγουολ (Μ), Τζίλιγχαμ (Ε), Πορτ Βέιλ (Μ) Bet Info: Οι 11/14 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under (10/14 no goal). Μακριά από το «Χάιμπουρι» παραμένει αήττητη από τον Νοέμβριο και μετά (6-4-0), διατηρώντας επτά φορές ανέπαφη την εστία της στο διάστημα αυτό.

Αγωνιστικά νέα: Ερωτηματικό παραμένουν ο ενδεκαδάτος Κόουλ (φορ, 33/5) και ο εφεδρικός Νιλ (γκολκίπερ, 17/0). «Φρέσκο» όνομα στο ιατρικό δελτίο ο Σουάμπλ (μέσος, 10/0), έχασε το σαββατιάτικο και θα τσεκαριστεί πριν τη σέντρα. Εκτός αποστολής παραμένει ο Ράιαν (μέσος, 16/0). Επέστρεψε μετά από πολύμηνη αποχή ο Ποντ (χαφ-αρχηγός, 26/0). ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

– ΚΟΒΕΝΤΡΙ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 907 Γήπεδο: ΜΠΡΑΜΑΛ ΛΕΪΝ (32.772), ΣΕΦΙΛΝΤ Απόσταση (χλμ): 147 Στο πρωτάθλημα φέτος: Κόβεντρι – Σέφιλντ Γιουν. 1-2 Σετ αποδόσεων: 1.26 – 5.00 – 9.50 * 4-2-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. * Οι πέντε από τις οκτώ πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στο «Μπράμαλ Λέιν» εμφάνισαν goal/goal. * Παραπάνω από 25.

000 οπαδοί αναμένονται στο «Μπράμαλ Λέιν» απόψε. ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. Ρεπορτάζ: Ο,τι πρέπει ήταν το ρεπό του Σ/Κ για τις «λεπίδες». Ο Γουάιλντερ πήρε χρόνο να προετοιμάσει -αγωνιστικά και ψυχολογίκα- το σύνολό του για μία πολύ σημαντική αναμέτρηση, που ενδεχομένως να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδό του (εάν κερδίσει και χάσει βαθμούς η Φλίτγουντ)! Τελευταία πράξη το άνετο 2-0 επί της Μίλγουολ (16’, 55’), που διεύρυνε το αήττητο στους 11 αγώνες (7-4-0).

Ασφυκτικά γεμάτο αναμένεται απόψε το «Μπράμαλ Λέιν», αφού οι οπαδοί διψάνε για επιτυχίες, ενώ γενικότερα η πόλη κινείται σε ρυθμούς… ανόδου! Μάλιστα, ο Γουάιλντερ δεν θέλει να μείνει μόνο στην άνοδο, θέλει να κατακτήσει και τον τίτλο (από το 1981-82 δεν έχει πάρει κούπα η Σέφιλντ). Ο δρόμος προς το φινάλε: Κόβεντρι (Μ), Νορθάμπτον (Ε), Πορτ Βέιλ (Ε), Μπράντφορντ (Μ), ΜΚ Ντονς (Ε), Τσέστερφιλντ (Μ) Bet Info: Goal/goal εμφάνισαν τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της (4/6 over).

Στο «Μπράμαλ Λέιν» μόνο από τη Φλίτγουντ έχασε εκεί τους τέσσερις τελευταίους μήνες (7-2-1, 6/10 μηδέν παθητικό). Αγωνιστικά νέα: Ασχημα τα μαντάτα για τον ποιοτικό Λέιβερι (φορ, 27/4), η μαγνητική έδειξε πρόβλημα στους συνδέσμους κάτι που σημαίνει ότι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Αμφίβολος ο σημαντικός Εμπανκς Λέιντελ (μπακ, 32/5), καθώς οι ενοχλήσεις δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς.

Σταθερά εκτός αποστολής ο Ράιλι (χαφ, 2/0). ΚΟΒΕΝΤΡΙ Ρεπορτάζ: Θυμήθηκε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος την Κυριακή, καθώς κατέκτησε το πρώτο τρόπαιό της μετά το 1987, κερδίζοντας 2-1 την Οξφορντ στον τελικό του Λιγκ Τρόφι. Σημασία δεν έχει το πώς (προηγήθηκε 2-0 στο 55’, «καρδιοχτύπησε» πολλάκις μετά το 2-1), αλλά το γεγονός ότι σε μία καταστροφική χρονιά –με ήττα απόψε υποβιβάζεται- κατάφερε να προσθέσει μια ευχάριστη νότα.

Δεν έμεινε στην κατάκτηση του τροπαίου ο Ρόμπινς ζητώντας έξι ανάλογες εμφανίσεις από τους παίκτες: «Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πολύ μεγάλο, αντιμετωπίζουμε την πρωτοπόρο, εμείς ερχόμαστε από ένα σπουδαίο γεγονός, οπότε περιμένω ματσάρα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση στο πρωτάθλημα, αυτό που ζήτησα από τα παιδιά είναι να αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια που απομένουν όπως τον τελικό.

Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε». Ο δρόμος προς το φινάλε: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Ε), Πιτέρμπορο (Μ), Τσάρλτον (Μ), Ρότσντεϊλ (Ε), Γουόλσολ (Μ), Σκάνθορπ (Ε) Bet Info: Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε να κάνει τρεις διαδοχικές νίκες (ανεξαρτήτως διοργάνωσης)! Μακριά από το «Ρίκοχ» αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις αρχές Οκτωβρίου (έκτοτε 0-4-10).

Αγωνιστικά νέα: Θα δοκιμάσουν πριν τη σέντρα Τόμας (φορ, 11/3) και Ράιλι (χαφ, 16/0), καθώς ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς. Με κράμπες αποχώρησε από τον τελικό ο αρχηγός Γουίλις (στόπερ, 31/3) και θα τσεκαριστεί. Εκτός αποστολής παραμένουν Αγεκμπένι (φορ, 3/0) και Ρόουζ (χαφ, 21/2). πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος