1504

Editorials

Υπομονή-λογική-προσοχή!

Πως να γράψεις και κυρίως τι να γράψεις γιά αθλητισμό και ποδόσφαιρο και στοίχημα όταν παγκοσμίως ο κορωνοϊός έχει φέρει πρωτόγνορες καταστάσεις; Οταν η έγνοια σου είναι να μην βγεις, να μην κολλήσεις, αν κολλήσεις να μην κολλήσεις άλλους, και βέβαια έχεις πάντα σε πρώτο πλάνο τους μεγάλους σε ηλικία, δικούς σου ανθρώπους και όχι μόνο.

Το ζούμε λοιπόν κι αυτό. Πανδημία. Δεν θέλει πανικό, απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν σε σούπερ μάρκετ (εσύ που πήρες 15 αντισηπτικά, σκέφτηκες ότι αφήνεις απροστάτευτους τους διπλανούς σου;), αλλά δεν θέλει και χαζομαγκιά του στυλ “ελα μωρέ, εγώ θα κολλήσω” και να κάνουμε του κεφαλιού μας. Θα μείνουμε μέσα, όταν (σπάνια και αναγκαστικά) βγαίνουμε εξω θα προσέχουμε, θα πλενόμαστε συνέχεια, θα περάσει.

Δέκα μέρες; Είκοσι; Μήνας; Δίμηνο; Οσο χρειαστεί. Το τρίπτυχο είναι υπομονή-λογική-προσοχή.

Στα “δικά μας”τα ποδοσφαιρικά, δεν βρίσκω νόημα να γράψω γιά όσα έγιναν, ενώ δεν βρήκα και νόημα να γράψω εντός site. Στο editorial λοιπόν, να διαβαστεί απ’ όλους.

Ουσιαστικά ξεμείναμε από αντικείμενο και…καλώς ξεμείναμε.

Η μπάλα (και το στοίχημα) είναι διασκέδαση. Οταν μιλάμε γιά πανδημία, ποιά μπάλα; Αυτή θα κοιτάξουμε τώρα; Προσωπική εκτίμησή μου, είναι ότι δεν θα γίνει το EURO το καλοκαίρι (η σέντρα ήταν-είναι ακόμα- γιά τις 12 Ιουνίου). Θα μεταφερθεί γιά του χρόνου. Αυτό θα το ξέρουμε μάλλον την Τρίτη, αν όντως αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα λύσει πολλά προβλήματα.

Γιατί θα ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα πρώτα ο Θεός, είτε στις 3-4 Απρίλη που αρχικά έχουν ανακοινώσει οι περισσότερες χώρες, είτε και πιό μετά. Αλλά άνευ EURO θα ξαναρχίσουν και τα τελειώσουν κανονικά, απλώς ένα μήνα πιό μετά. Αντί πχ 20 Μάη που ήταν προγραμματισμένα αρχικά, τώρα θα τελειώσουν 20 Ιούνη. Κάπως έτσι.

Πάντα σκέφτομαι αισιόδοξα και έτσι πρέπει.

Αυτό λοιπόν είναι το καλό σενάριο. Το κακό δεν θέλω να το σκέφτομαι πολυεπίπεδα. Είπαμε, δεν χρειάζεται άγχος και πανικός.

Μένωντας στα “δικά μας”, γιά έναν ανεξήγητο λόγο (ίσως επειδή πάνε λίγοι και διάσπαρτοι φίλαθλοι;) η αγγλική Νάσιοναλ Λιγκ θα παίξει κανονικά. Παίζουνε και οι ρώσοι και οι τούρκοι, χωρίς κόσμο. Γιά την Νάσιοναλ Λιγκ είναι κουλό, αλλά θα παίξουν σήμερα (χθες έγινε φινάλε στο ιπποδρομιακό φεστιβαλ του Τσέλτεναμ, με χιλιάδες κόσμου μαζεμένους, αδιανόητα πράγματα).

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, αν θέλετε να παίξετε κάτι, μιά σκέψη είναι ένα “σβηστό” ποντάρισμα σε Ντάγκεναμ και Τσέστερφιλντ (αν έψαχνα ένα τρίτο σημείο θα ήταν αύριο νωρίς η Καϊσέρισπορ). Η Ντάγκεναμ στο 2,90 και η Τσέστερφιλντ στο 3,40. Εχουν άμεση ανάγκη βαθμών, καλά είναι σχετικά, ένα μικρό μπετ γιά να έχουμε ένα ενδιαφέρον 5-7 το απόγευμα μπορεί να γίνει και θα τα περάσω ως μονά-δυάδα ως μίνιμουμ μπετς στο πινακάκι επιλογών.

Και μετά…παύση μέχρι νεωτέρας.

Εντός site, γιά τα μέλη, θα τα λέμε καθημερινά στο chat, αφού…σπίτι θα είμαστε όλοι και έτσι κι αλλιώς μιά μεγάλη παρέα είμαστε στο Betsellers. Θα λέμε τον πόνο μας, τα προβλήματά μας, εκεί θα ξεχνιόμαστε, όταν είσαι σε καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουμε, ένα chat με πολύ κόσμο μπορεί να αποτελέσει καλή “παρηγοριά” και παρεούλα.

Τίποτα άλλο, και τα επόμενα κείμενα μου θα είναι ελεύθερα και θα μπαίνουν εδώ στο Editorial, με τα μέλη δίνουμε ραντεβού στο chat και να προσέχετε. Καλά κουράγια σε όλους.

Παλαιότερα Editorials