91

Tzini

Φαβορί με combo!

Πραγματικά δεν έχω λόγια για το φετινό Κόπα Άφρικα! Η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό τόσο της Αλγερίας όσο και της Τυνησίας από την φάση των ομίλων. Και όταν μιλάμε για ομίλους όπου περνούσαν και οι 4 από τους 6 καλύτερους 3ους κάθε ομίλου, τότε μιλάμε για τεράστια αποτυχία. Και κάπως έτσι φτάσαμε στα πρώτα νοκ-αουτ ματς με ομάδες όπως η Ναμίμπια, η Αγκόλα, η Ισημερινή Γουινέα, η Μαυριτανία και οι Νότιος Αφρική.

Πολύ αμφιβάλλω αν κάποια από αυτές “πίστευε” ότι θα περάσει από τον όμιλο. Όλοι οι παίκτες προφανώς και πιστεύουν ότι θα κατακτήσουν το τρόπαιο αλλά οι ρεαλιστικές ελπίδες των παραπάνω ομάδων να προκριθούν ήταν λίγες. Στην Ασία τα λίγα θηρία που υπάρχουν εκεί, Ιαπωνία, Κορέα, Ιράν, Αυστραλία αλλά και οι άραβες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας πέρασαν από τον όμιλο και θα ριχτούν από σήμερα στην φάση των 16.

Χθες, στην Ακτή, είχαμε τα δύο πρώτα ματς των 16 με τα φαβορί Αγκόλα και Νιγηρία να επικρατούν. Φτάσαμε στους 16 και κατατάσσουμε την Αγκόλα στα φαβορί αφού αντιμετώπιζε την πολύ αδύναμη Ναμίμπια και δικαίως προκρίθηκε. Το Καμερούν ξέραμε ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων και έμεινε έξω λίγο πιο αργά από ότι περιμέναμε και μας στέρησε το ταμείο της Γουινέας στα μακροχρόνια.

Έτσι έχουμε και το πρώτο ζευγάρι μεταξύ Νιγηρίας και Αγκόλα το οποίο μάλιστα θα βρεθεί στο δρόμο του Μαρόκου, αν φυσικά προκριθεί. Και μιας και αναφέρθηκα στα μακροχρόνια, τα μόνα ζωντανά είναι τα στοιχήματα πάνω στο Μαρόκο και τον Εν-Νεσίρι. Παρόλο που οι τιμές στις επιλογές μας να ήταν εξαιρετικές και διαλύθηκαν οι αποδόσεις τους δεν πρασίνισε ούτε μια επιλογή από τις άλλες!

Στοιχηματικά τώρα τα χθεσινά ματς ήταν αδιάφορα, όμως κάτι μ’ αρέσει στα σημερινά αλλά και τα επόμενα.

Αρχικά η Γουινέα θα αντιμετωπίσει την μικρούλα Ισημερινή Γουινέα και περιμένω η μεγάλη Γουινέα να προκριθεί. Η Ισημερινή Γουινέα δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες δύο, την κανονική Γουινέα και τη Γουινέα Μπισσάου. Οι δύο τελευταίες είναι γειτόνισσες ενώ η Ισημερινή βρίσκεται πάνω στον Ισημερινό και μεταξύ Καμερούν και Γκαμπόν.

Οι τιμές είναι αρκετά καλές παραδόξως, με το διπλό να είναι κοντά στο 2,20, αρκετά μεγάλο μπορώ να πω και θα τιμηθεί. Μαζί με το over 1,5 του αγώνα στο 3,40 της Novi θα παιχτεί και μονό. Λίγο σοβαρή να είναι η Γουινέα και θα το καθαρίσει.

Επόμενο σημερινό ζευγάρι η Αίγυπτος κόντρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Και εδώ ο άσος είναι πολύ μεγάλος αλλά ο λόγος είναι ο Σαλάχ που δε θα συνεχίσει στο τουρνουά. Το Κονγκό δεν τρομάζει και οι Αιγύπτιοι αποδίδουν καλά και χωρίς τον Σαλάχ. Οι Κογκολέζοι από την άλλοι είναι κάτι άμπαλα ντερέκια που δεν έχουν αντίπαλο στο κομμάτι της δύναμης. Η αξία στον άσο είναι δεδομένη αλλά θα πάω στο κόμπο με το no goal εδώ που πάει την απόδοση στο 3,80.

Περιμένω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με τους Κογκολέζους να παίζουν άμυνα και όπου βγει. Ρίσκο εδώ με το no goal αλλά η τιμή είναι καλή.

Στα επόμενα τρία παιχνίδια δεν βλέπω κάποιο λάθος και ίσως έχουμε τα πρώτα Χ της φάσης αυτής. Πράσινο Ακρωτήρι-Μαυριτανία (τον νικήτη θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο αν προκριθεί), Σενεγάλη-Ακτή Ελεφαντοστού (εδώ είναι λίγο μεγάλος ο άσος αλλά το αφήνω λόγω έδρας) και Μάλι-Μπουρκίνα Φάσο, πολύ κλειστά ματς και τα τρία.

Και πάμε στο Μαρόκο το οποίο δεν εντυπωσιάζει αλλά παίρνει αυτό που θέλει. Ο Εν-Νεσίρι είναι μέτριος, ο Ζιγιετς με ενοχλήσεις και αμφίβολος αλλά και με μια αναστάτωση με τον κόουτς της ομάδας όπου αρχικά τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό από τον πάγκο αλλά με έφεση η ποινή εξαφανίστηκε! Στο τέλος του αγώνα με το Κονγκο και το ισόπαλο 1-1 υπήρξε μια αναστάτωση μεταξύ του κόουτς και του Mbemba, επιθετικού του Κονγκό τον οποίο τον είχε στην Wydad όταν τα σάρωσαν όλα.

Περίεργο σκηνικό, παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Η Νότιος Αφρική από την άλλη γνωρίζει ότι είναι ένα πολλά επίπεδα κάτω από το Μαρόκο και πιστεύω θα προσπαθήσει να κλέψει το ματς. Το Μαρόκο όμως έχει την ποιότητα να προκριθεί εύκολα ή δύσκολα αλλά και επαγγελματικά. Κλειστό ματς περιμένω και εδώ και η επιλογή του άσου με το under 2,5 στο 2,90 ελπίζω να κλείσει το trixie μας το βράδυ της Τρίτης! Κρατάω και το μονό της Γουινέας στη Novi και κλείσαμε.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini