1849

Κώστας Ζαφείρης

“Φρέσκα” στο μυαλό τους…

Γεια χαρά… Ξεκινώ με δύο κουβέντες για τη χθεσινή δυαδούλα. Επιβλητική η Βίρτους Μπολόνια (όπως την περίμενα) πέταξε εκτός συνέχειας BCL την Ναντέρ, την πάτησε η ΑΕΚ (νίκησε αλλά την χάσαμε για μισό πόντο και αποκλείστηκε).

Το έγραψα πριν λίγες ημέρες. Όταν χάνουμε, γίνεται με… στυλ.

Πάμε στα σημερινά της Ευρωλίγκας. Ξεκινώ με την επισήμανση ότι είναι αστείο που τουλάχιστον τα ματς της 30ής αγωνιστικής (ειδικά φέτος που παίζονται πολλά και κρίνεται στο φινάλε το ποιες ομάδες θα πάρουν τα τρία τελευταία εισιτήρια) να μην διεξάγονται τα παιχνίδια την ίδια ημέρα και ώρα.

Στο πρώτο χρονικά ματς της τελευταίας στροφής της κανονικής περιόδου, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μπασκόνια (σταθερά εκτός οι Γκρέιντζερ, Τζάνινγκ, επέστρεψε στη δράση ο ηγέτης των Βάσκων, Σενγκέλια). Δε νομίζω ότι ο Ιτούδης θα κάτσει να χάσει για να πέσει στα πλέι οφ πάνω στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο η «ομάδα του στρατού» έχει ηττηθεί φέτος δύο φορές.

Επίσης, ξέρει τι… εστί γεμάτο ΟΑΚΑ και πιστεύω ότι επιθυμεί να αποφύγει τους πράσινους. Δεν μπλέκω με χάντικαπ και παίζω την απλή νίκη των Ρώσων. Υπενθυμίζω σ’ αυτό το σημείο ότι η Μπασκόνια με διπλό τερματίζει 6η και παίζει με την Ρεάλ, ενώ αν χάσει υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός συνέχειας…

Αφήνω στην άκρη τις αναμετρήσεις Εφές (προς τιμήν του ο Αταμάν έχει διατηρήσει στην τσίτα τους παίκτες του) – Μιλάνο («αστεία» ομάδα αλλά παίζει τη ζωή της) και Ρεάλ (έξω ο Γιουλ – αμφίβολοι οι Ρούντι, Ράντολφ, Ντεκ – παντελώς αδιάφοροι οι Μαδριλένοι) – Ζαλγκίρις (με νίκη 90% θα τερματίσει εντός οχτάδας) και καταλήγω στο παιχνίδι που θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπούντουτσνοστ (χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της, 0-14).

Με νίκη η ομάδα του Πιτίνο θα είναι και με τη βούλα στα πλέι οφ, με το μυαλό στην Αδριατική οι Μαυροβούνιοι του Ρέπεσα (έχουν μπροστά τους το Game 3 στην Κροατία κόντρα στην Τσεντεβίτα – ο νικητής προκρίνεται στους τελικούς της λίγκας, όπου θα κριθεί το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα). Είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς έχουν φρέσκα στο μυαλό τους την ήττα από την Ρεάλ και το χαστούκι από το Περιστέρι.

Επιλέγω το Under 75,5 π. της Μπούντουτσνοστ.

Αυτά για την ώρα και βλέπουμε…

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης