1932

Κώστας Ζαφείρης

Φρόντισε να τους το θυμίσει…

Γεια χαρά… Εστω και με τη βοήθεια της τύχης και του ταμπλό στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 11-6) με ήρωα τον Παπανικολάου πήρε στο έξτρα πεντάλεπτο αυτό που ήθελε από το ματς με την Μπασκόνια, το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ. Με αυτό το ροζ φύλλο οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο κάδρο της 4ης θέσης (παρέα με την Εφές).

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της, «δραπέτευσε» από τα Κανάρια Νησιά (2η με ρεκόρ 14-3).

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα στερηθεί και σήμερα τις πολύτιμες υπηρεσίες του καλύτερού του ψηλού (και εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης) Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ταλαιπωρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από υψηλό πυρετό (πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο).

Κι αν κόντρα στους Βάσκους η δουλειά έγινε, απέναντι στους Μαδριλένους που θα ρίξουν στο παρκέ τους Αγιόν, Ταβάρες και Ρέγες, το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο για τους Πειραιώτες… Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλον παίκτη στο ρόστερ του που να μπορεί να μπει στα παπούτσια του Σέρβου σέντερ κι αυτό απόψε θα είναι το μεγάλο «αγκάθι» για τον προπονητή του.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάμπλο Λάσο δεν έχει στη διάθεσή του τον «εκτελεστή» Κάρολ (τραυματίας), όμως ποιοτικές λύσεις στην περιφέρεια υπάρχουν για την Ρεάλ. Ο κόουτς των Μαδριλένων έχει φροντίσει να «φτιάξει» τους παίκτες του θυμίζοντάς τους την ήττα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (δεν είχαν αγωνιστεί οι τραυματίες Γιουλ και Αγιόν), ενώ φυσικά όπως επισήμανε και στις δηλώσεις του κανείς δεν έχει ξεχάσει και την περσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στην Μαδρίτη (79-80 στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου).

Στόχος των ισπανών είναι να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο εικοσάλεπτο…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης