2197

Μάκης Μηνδρινός

Φόρμα, αήττητο και ντέρμπι

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που ξεχωρίζουν από τον εναρκτήριο παιχνίδι της 44ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ. Οι δύο αποδοτικότερες ομάδες του 2018 συγκρούονται σε ένα ντέρμπι με φόντο την άνοδο (πλέι οφ οι μεν, απευθείας άνοδο οι δε). ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΦΟΥΛΑΜ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1749 Γήπεδο: ΝΙΟΥ ΝΤΕΝ (20.146), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ): ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ Στο πρωτάθλημα φέτος: Φούλαμ – Μίλγουολ 1-0 Σετ αποδόσεων: 3.

20 – 3.40 – 2.15 * 0-1-0 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Μίλγουολ. * Το 1982 χρονολογείται ο πιο πρόσφατος άσος. * Λονδρέζικο ντέρμπι. 2000 οπαδοί της Φούλαμ θα βρεθούν στο «Ντεν», αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων. * Τηλεοπτικό. ΜΙΛΓΟΥΟΛ Ρεπορτάζ: Εχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν την αφήνει το σύνολο του Χάρις! Το αήττητο επιβίωσε και στο Σέφιλντ (1-1, 11-6-0), παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ (+1), το ζητούμενο είναι να αντέξει διότι το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ζόρικο (και τα τρία τελευταία με ομάδες της 5άδας).

Οσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι, οφείλει πολλά στις επεμβάσεις του κίπερ Αρτσερ και την άμεση ισοφάριση του Μόρισον (76’, πίσω στο 74’). Πανέτοιμος ενόψει της μεγάλης πρόκλησης ο Χάρις: «Η ατμόσφαιρα θα είναι εντυπωσιακή και περιμένω πως και πως να αρχίσει το παιχνίδι. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όσα έχουν πετύχει οι παίκτες μου, όμως θα ήταν άδικο με τρία ματς να απομένουν να μην επιτύχουμε τον στόχο μας.

Για ακόμα μια φορά ευνοούμαστε από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πίεση πάνω μας, οπότε πάμε να το ευχαριστηθούμε». Δύο στοιχεία που ενισχύουν τη θέση της απόψε είναι οι τρομερές εντός έδρας επιδόσεις της και το σερί της ημέρα Παρασκευή. Η πιο πρόσφατη ήττα της χρονολογείται τον περασμένο Νοέμβριο, συμπληρώνοντας 13 σερί 90λεπτα δίχως ήττα (7-6-0, 6/13 μηδέν παθητικό).

Οσον αφορά το δεύτερο, στις τελευταίες 13 τηλεοπτικές υποχρεώσεις της Παρασκευή στο «Ντεν» γνώρισε μόνο μία ήττα (8-4-1). Ο δρόμος προς το φινάλε: Μίντλεσμπρο (Ε), Αστον Βίλα (Μ) Αγωνιστικά νέα: Με την τροπή που πήρε η σεζόν δεν θα δούμε τον Γουέμπστερ (στόπερ, 10/0), παρότι έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μετά το χειρουργείο στο γόνατο και ιατρικά είναι έτοιμος, διότι δεν θέλει να ρισκάρει με τη «χημεία» της ομάδας ο Χάρις.

Κανένα άλλο όνομα δεν υπάρχει στην ιατρική λίστα. Bet Info: Οι 13/17 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under. Πρόκειται για την ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους λιγότερους ποδοσφαιριστές έως τώρα στην Τσάμπιονσιπ (24)! ΦΟΥΛΑΜ Ρεπορτάζ: «Πόνεσε» πολύ η απώλεια του ντέρμπι με την Μπρέντφορντ (1-1). Δεν είναι τόσο η ισοφάριση που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94’), όσο η χειρότερη εμφάνισή της μέσα στο 2018 (-1 από 2η θέση).

Προηγήθηκε με τον Μίτροβιτς στη μοναδική ευκαιρία που έφτιαξε έως εκείνο το σημείο (70’), έκτοτε κάπως αναθάρρησε, αλλά μία αδράνεια στο τέλος της κόστισε. Το μόνο θετικό είναι ότι το σερί υφίσταται ακόμα (16-5-0). Προετοιμασμένος για το τι περιμένει το σύνολό του ο Γιοκάνοβιτς: «Το αγωνιστικό στιλ της αντιπάλου δεν μας προκαλεί κάποια έκπληξη, παίζουν δυνατά, τρέχουν πολύ και γενικότερα της ταιριάζει το physical παιχνίδι.

Εμείς έχουμε εκπονήσει το δικό μας πλάνο, είμαστε έτοιμοι για κάθε συνθήκη που θα μας παρουσιαστεί. Κανείς στην ομάδα δεν σκέφτεται το αήττητο σερί, όλοι θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αυτό είναι το κίνητρο». Πέρα από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση (σημείωσε τουλάχιστον 2 γκολ στα 15/20), το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της είναι η κυκλοφορία της μπάλας και η εξαιρετική διαχείριση της κατοχής.

Διόλου τυχαίο ότι έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Τσάμπιονσιπ, ενώ είναι εκείνη που επιχείρησε τα λιγότερα γεμίσματα δείγμα του ότι παίζει στρωτό και ορθολογικό ποδόσφαιρο, που της δίνει τη δυνατότητα να «πνίγει» και να κουράζει πιο εύκολα τον αντίπαλο. Ο δρόμος προς το φινάλε: Σάντερλαντ (Μ), Μπέρμιγχαμ (Ε) Αγωνιστικά νέα: Δεν άλλαξε κάτι στο ιατρικό δελτίο για τον Γιοκάνοβιτς, εξακολουθούν να είναι εκτός αποστολής οι χρήσιμοι Αγιτέ (εξτρέμ, 27/4) και Οτζό (χαφ, 22/4).

Bet Info: Στα 8/10 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκαν τουλάχιστον 2 γκολ. Μέσα στο 2018 είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα βάσει βαθμών (σύλλεξε 46 βαθμούς) και παραγωγικότητας (38 γκολ). Ο Γιοκάνοβιτς μετράει μόνο νίκες ως μάνατζερ κόντρα στη Μίλγουολ (3/3). πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος