2433

Μάκης Μηνδρινός

Χαμηλά η μπάλα

Καλημερα σε ολους! Περασαν δυο μερες και μολις τελειωσε η πρωτη αγωνιστικη του Ευρωμπασκετ σε ολους τους ομιλους. Μια πρωτη εικονα την εχουμε… αλλα οπως ειπα,ειναι μονο ακομα η πρωτη εικονα. Η εθνικη μας ομαδα, κερδισε οπως προβλεψαμε πολυ ευκολα και ανετα την Ισλανδια. Εγω το παιχνιδι το ειχα στο μυαλο μου για περιπου τριαντα ποντους,τελικα αποδειχτηκε οτι ηταν για πολυ παραπανω…αν δεν ειχαμε αυτη τη σκοτοδινη στο δευτερο δεκαλεπτο, τοτε που η επεσαν οι ασφαλειες, θα κερδιζαμε με ακομα μεγαλυτερη διαφορα.

Τελικα στο ημιχρονο οι δικοι μας αποφασισαν οτι δεν θελουν να μεινουν για παντα στην Φινλανδια, κανει και πολυ κρυο εκει και σοβαρευτηκαν. Οποτε εκαναν στο δευτερο ημιχρονο ο,τι θα επρεπε να εχουν κανει απο το πρωτο. Θελω με την ευκαιρια να πω κατι μη στοιχηματικο και αφορα στον Θαναση Αντετοκουνμπο. Απο το ξεκινημα της προετοιμασιας, δεν θεωρουσα τον Θαναση αξιο να μπει στην ομαδα.

Στεκομουν κυριως στα τεχνικα του προσοντα που…δεν υπαρχουν! Δεν εχει σουτ, δεν εχει πασα, δεν εχει ντριπλα, δεν εχει δημιουργια απ εξω, ενω ειναι και κοντος μολις 2.01 για να παιξει κατω απο το καλαθι. Φυσικα τα πλουσια αθλητικα του προσοντα τα εβλεπα, δεν ημουν τυφλος! Απλα θεωρουσα οτι δεν φτανουν γι αυτο το επιπεδο! Δεν θα πω φυσικα κακεντρεχειες οτι μπηκε στην ομαδα με μεσον και τετοιες βλακειες… τελικα ο παιχτης με διεψευσε! Προσεξτε: δεν εννοω οτι εκανα λαθος σε οτι πιστευω για τα τεχνικα του προσοντα, αυτο καθολου! Αλλα το παιδι μπαινει μεσα και σκιζεται οσο ολοι μαζι! Κανει στο επακρο ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! Σκιζεται για την εθνικη μας ομαδα την στιγμη που αλλοι διπλα του κυκλοφορουν με μπλαζε υφακι επειδη <<εχουν σουτ, πασα και ντριπλα>>….

Αλλα το ματς με την Ισλανδια το φεραμε εκει που πρεπει επειδη μπηκε ο <<χαμαλης>> και εκανε ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΥΤΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.Αν ο Μισσας του δωσει εναν κουβα και μια σφουγγαριστρα, ο Θανασης θα σφουγγαρισει και θα ξαραχνιασει και τις γωνιες… Σαν ανθρωπος,αυτο που βγαζει προς τα εξω τελος παντων, μου ειναι πολυ συμπαθης! Εχει ενα χαμογελο που δεν το βγαζει ποτε, εχει θετικη ενεργεια και στο φιναλε ακριβως ΤΕΤΟΙΟΥΣ παικτες χρειαζομαστε κυριως για να νιωσουμε περηφανοι που η εθνικη μας δινει και την τελευταια ικμαδα των δυναμεων της.

Στο αλλο παιχνιδι του ομιλου, η Φινλανδια εκανε την μεγαλη εκπληξη και κερδισε την Γαλλια. Ηταν ενα παιχνιδι που δεν μπορουσα να το ψυχολογησω, κυριως γιατι την Γαλλια την ειδα μολις μια φορα στην προβα τζενεραλε εναντιον της Γερμανιας στο Βερολινο και η Φινλανδια ειναι απο τις λιγες ομαδες που δεν ειδα καθολου. Το αποτελεσμα ομως εχει ηδη κανει ανω κατω τον ομιλο και αυτο φυσικα θα επηρεασει πολυ και την πορεια της δικης μας ομαδας.

Η νικη παντως της Φινλανδιας <<βοηθαει>> το μακροχρονιο στοιχημα μας να βγει η Σλοβενια πρωτη στην ομιλο σε αποδοση 6.50. Στο τριτο ματς του ομιλου, η Σλοβενια κερδισε ανετα την Πολωνια και εκανε το απολυτως λογικο! Οι Σλοβενοι ενω ανεβασαν την διαφορα στους 18 ποντους και την κραταγαν εκει για ωρα, τελικα προς το τελος ειδαν οτι φυσαει εξω και αποφασισαν να πεταξουν αετο! Ετσι χασαμε ενα μπετ που φαινοταν οτι θα επαληθευτει… Στον δευτερο ομιλο ολοι γραφουν οτι εγινε η μεγαλη εκπληξη και η Γεωργια κερδισε την Λιθουανια.

Ολοι εκτος απο…μενα! Εχω επανειλημενα γραψει ποσο καλη ομαδα θεωρω την Γεωργια και εξ αλλου την πονταρα για νικητρια του ομιλου σε αποδοση 21. Η χθεσινη της νικη ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ξεκαθαρα απο εμενα,απλα δεν την πονταρα, λογω του οτι την ειχα πονταρει….εμμεσα! Καναμε λοιπον ηδη ενα σημαντικο βημα για να επαληθευτει το μακροχρονιο στοιχημα μας να παρει η Γεωργια την πρωτη θεση στον ομιλο σε αποδοση 21.

Η Ιταλια εκανε το χρεος της και νικησε σχετικα ανετα το Ισραηλ. Η Γερμανια κερδισε τους Ουκρανους σε ενα ματς που ειχαν στην αρχη δυσκολιες αλλα απο το δευτερο δεκαλεπτο πατησαν γκαζι. Μολις τελειωσε το ματς, δεχθηκα τρεις φορες μια σχεδον πανομοιοτυπη ερωτηση: Γιατι δεν προτεινα τον Ντενις Σρεντερ για πρωτο σκορερ, εφ οσον πραγματι ειπα ηδη πολλα κολακευτικα λογια γι αυτον.

Επειδη σε κανεναν δεν απαντησα, (τα μηνυματα ηταν σε Whatsappκαι Messenger) λεω οτι μαλλον δεν διαβασατε προσεκτικα τι εγραψα στο ιδιο κειμενο με τις προτασεις για τους NBAερς…ο Σρεντερ ειναι παικτης για πρωτος σκορερ! Πιθανοτατα ειναι ο καλυτερος σκορερ του τουρνουα τα εχω γραψει ηδη αυτα! Αλλα δεν ξερω ποσο μακρια μπορει να παει η Γερμανια, ειδικα απο την στιγμη που λειπουν δυο εξαιρετικοι παικτες της στην Αμερικη.

Και δεν ξερω ποσο χρονο θα παρει ο κοντος Γερμανος αν η Γερμανια μεινει εκτος στοχων η ακομα και αν η διαφορα σε ενα παιχνιδι ξεφυγει… Χτες παντως ο Γερμανος…Σλισκοβιτς, για τους πιο παλιους αυτο, εκανε οργια.. 32 ποντοι, 7 ασιστ και 5 ριμπαουντ ειναι απολογισμος τουλαχιστον εντυπωσιακος. Οι Γερμανοι παντως μας εδωσαν το μπετ! Με κερδοφορα μπετ λοιπον την Ελλαδα, την Γερμανια και σημαντικα βηματα για να επαληθευτουν μακροχρονια στοιχηματα που εχουμε τοποθετησει και με μονο ενα χαμενο στοιχημα την Σλοβενια, τζαμπα και βερεσε εδω που τα λεμε, η πρωτη μας μερα χαρακτηριζεται ικανοποιητικη.

Κυριως γιατι διαβασαμε τα ματς σωστα! Αυτο φαινεται και απο το χαμενο μπετ της Σλοβενιας, ηταν σωστα διαβασμενο… Παμε στην χθεσινη μερα, οπου τελικα η Μεγ. Βρεταννια δεν αντεξε στον αγωνα με το Βελγιο. Το ματς ηταν ντερμπυ για 30 λεπτα,ωσπου τελικα οι Βελγοι κερδισαν σχετικα ευκολα το ματς. Δεν εχω παραπονο,ηταν ενα αουτσαιντερ που χαθηκε.

Περιμενα παντως μια μεγαλυτερη κοντρα απο τους Βρεταννους,τουλαχιστον να πανε το ματς μεχρι το τελος στον ποντο.. Η Κροατια σε ενα ματς που δεν ειδα, κερδισε σχετικα δυσκολα τους Ουγγρους και αυτο ειναι κατι που δεν περιμενα. Στον αγωνα Σερβια – Λετονια, εριχνα στην αρχη κλεφτες ματιες και ειδα προσεκτικα μονο τα τελευταια 15 λεπτα.

Ξαφνικα λοιπον, στα μεσα του τριτου δεκαλεπτου βλεπω τον Πορτζινγκις να εχει 4 φαουλ και να κανει αμυνα με τα ματια του αγριεμενα. Δυστυχως γι αυτον ομως οι Σερβοι δεν μασησαν και εκει ακριβως αρχισαν σιγα σιγα να παιρνουν τον ελεγχο του παιχνδιου. Το κλου της βραδιας ομως, ηταν οταν ο Αβερελ του Σερβικου μπασκετ, ο γνωστος για τα αθλητικα του προσοντα, ( συναγωνιζεται μια χελωνα στο αλμα, αλλα χανει στους δρομους), κυκλωπας Μαριανοβιτς προσπαθησε να καρφωσει! Ο Σερβος γιγαντας των 2.

22 και της απιστευτης δυναμης, εβαλε στην πλατη του τον Πορτζινγκις ο οποιος ειχε και 4 φαουλ και προσπαθησε σχεδον μονος του να καρφωσει! Σκεφτηκα λοιπον πως ηταν μια καλη στιγμη για να φαω απογευματινο χωρις να χασω κατι, εφ οσον μετα το καρφωμα οι Φινλανδοι θα επρεπε να αντικαταστησουν την σπασμενη μπασκετα..και εκει που σχεδιαζα αν στο σαντουιτς με κασερι θα βαλω μπεικον η μορταδελα, πεταγεται ενας διαολος Λετονος, ενας Μπερτανς τελος παντων,δεν με ενδιαφερει ποιος από τους δυο και τον ΚΟΒΕΙ! Παει και το σαντουιτς, παει και η αξιοπρεπεια του Μαριανοβιτς….

Στο Σερβια – Μαυροβουνιο, οι Μαυροβουνιοι κερδισαν καθαρα το στοιχημα που ειχαν βαλει με τους Ισπανους οτι θα χασουν με λιγοτερο απο 40 ποντους διαφορα. Την στιγμη που γραφω, το Ρουμανια – Τσεχια ειναι στο 24-25 και δεν εχουν αρχισει οι Τουρκοι που θα τους δω προσεκτικα στο ματς που εχουν με τους Ρωσους. Παμε στα σημερινα τιπς: ΧΑΜΗΛΑ Η ΜΠΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ! Στον αγωνα Λετονια-Βελγιο το λαιν εχει βγει στο -7.

5 για τους Λετονους. Θα ανεβασουμε το λαιν στο -10.5 και θα το παρουμε σε αποδοση 2.30. Το ιδιο στον αγωνα Ισραηλ-Λιθουανια. Το λαιν ειναι στο -7.5 για τους Λιθουανους και εμεις θα το παμε στο -10.5 επισης στο 2.30. Τα δυο ματσακια θα τα κανουμε μια δυαδα και τιποτα αλλα για σημερα! Δεν βλεπω πουθενα αποδοσεις που να εχουν καποια αξια. Τα σετ αυτη την φορα κοπηκαν σωστα… Για οσους παιζουν φαβορι παντως, προσοχη μεγαλη σε Γαλλια, Γεωργια και Σλοβενια…στις τιμες που κυκλοφορουν δεν αξιζουν! ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 1000Μοναδες ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ: Συνολο 100 Μοναδες ΠΡΩΤΙΑ ΟΜΙΛΟΥ> ΣΛΟΒΕΝΙΑ 6.

50 30 ΓΕΩΡΓΙΑ 21 20 ΚΑΤΑΚΤ. ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ> ΛΕΤΟΝΙΑ 17 25 ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ> ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ 5 25 Λετονια (-10.5) – Βελγιο >1 2.30+Ισραηλ – Λιθουανια (-10.5) > 2 2.30> συν. Αποδοση 5.2925 Μοναδες ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 885 Μοναδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος