1952

Κώστας Ζαφείρης

Χωρίς περιθώρια…

Γεια χαρά… Χωρίς «τάιμ-άουτ» συνεχίζονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οπότε πάμε να δούμε τι θα μπει στο πινακάκι από το μενού της σημερινής και της αυριανής ημέρας.

Ξεκινώ από την Basket League. Σε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες ο Αρης υποδέχεται στο «Nick Galis Hall» τον Χολαργό (ρεκόρ 4-5, εκτός έδρας 1-4), με τους «κίτρινους» (χωρίς νίκη στο σπίτι τους μετά από τέσσερα παιχνίδια, ρεκόρ 2-7 στο πρωτάθλημα) να θέλουν πάση θυσία το ροζ φύλλο προκειμένου να βρουν ξανά την ηρεμία τους (σε έναν βαθμό…).

Πηγαίνουν στον σημερινό κρίσιμο αγώνα με νέο προπονητή τον Γιάννη Καστρίτη (αντικατέστησε τον Βαγγέλη Αγγέλου – μέχρι πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στον πάγκο της Κύμης), με τον νεαρό τεχνικό να γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίπτωση στραβής με το καλημέρα, το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο περίεργο. Για όλους.

Ανοίγω μία μικρή παρένθεση με Α2.

Στις 5 μ.μ. στο κλειστό της Περιβόλας, ο Απόλλων Πατρών των μόλις δύο νικών σε 10 αγώνες (και οι δύο εντός έδρας) αντιμετωπίζει το Μαρούσι (ρεκόρ 4-6, χωρίς νίκη μακριά από τον Αγιο Θωμά). Πάνω – κάτω στα ίδια βρίσκονται οι δύο μονομάχοι όσον αφορά την ποιότητα των ρόστερ τους, με τους Πατρινούς όμως να παίζουν σήμερα τα ρέστα τους. Κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, ίσως αποδειχθεί καταδικαστικό γι’ αυτούς.

Δεν πληρώνει άσχημα η νίκη τους (1,55).

Στην Ισπανία δεν με «ψήνει» κάτι τόσο πολύ (έκανα κάποιες σκέψεις για το καλοπληρωμένο διπλό της Ανδόρας) και έτσι… κατέληξα στην Ιταλία για το δεύτερο σημείο που θα μπει στο παιχνίδι μου. Είναι ο άσος της Τορίνο κόντρα στην Πιστόια. Οι γηπεδούχοι του θρυλικού Λάρι Μπράουν (ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε NBA και NCAA) είναι μπλεγμένοι για τα καλά στα σενάρια του υποβιβασμού (ρεκόρ 3-7) και αύριο, Κυριακή, οφείλουν να βρουν τον δρόμο προς τη νίκη κόντρα σε μία μετριότατη ομάδα (επίσης 3-7 το ρεκόρ της Πιστόια).

Στα μάτια μου το υλικό της Τορίνο είναι τουλάχιστον ένα κλικ ανώτερο και εκτιμώ πως αυτό το ματς θα το πάρει.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης