1899

Μάκης Μηνδρινός

Χωρίς πολλά ζόρια…

Χαιρετώ! Δεν έχω παράπονο φέτος, έχω «εμπλακεί» σε κάτι… αλησμόνητες ματσάρες (γέλια)! Το Σάββατο 3-3 η Μάκλσφιλντ με την Κρου, σε ματς που έγινε 2-3 στο 93’ και 3-3 στο 95’. Είχαν προηγηθεί κάτι… μυθικά Μπράντφορντ – Σριούσμπερι 4-3, Μπρίστολ Ρόβερς – Πίτερμπορο 2-2, Ντάγκεναμ – Μπόρεχαμ 4-4, Μπόστον – Μπράντφορντ ΠΑ 2-2. Αυτά μόνο από τέλος Δεκέμβρη και μετά.

Ούτε σε ένα δίμηνο δηλαδή!

Αμπαλοι, άμπαλοι οι Αγγλοι αλλά και φέτος έχουμε δει κάτι… μυθικά παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες. Εχουμε δει και «σούπες» βέβαια, αυτό έλειπε. Αλλά έχω την αίσθηση ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βλέπουμε καλύτερο θέαμα. Στα στοιχηματικά, η Νότιγχαμ έφερε κέρδος με το 2-1 επί της Μπρέντφορντ σε ένα οριακό ματς, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν (δοκάρι μετά το 1-0 η Μπρέντφορντ, χαμένο πέναλτι η Νότιγχαμ μετά και κάμποσες ακόμα κλασικές ευκαιρίες και από τους δύο).

Είμαστε στα μέσα Φλεβάρη, έχει ξεκινήσει η… κατηφόρα του Μαραθωνίου, για περίπου 1,5 μήνα ακόμα θα είμαστε στα… κόκκινα. Οι μεταγραφές τελείωσαν, οι παίκτες ενσωματώθηκαν, το προφίλ των ομάδων δεν θα αλλάξει ως το τέλος. Χρειάζεται προσοχή και επαναλαμβάνω κάτι που έχουμε ξαναπεί φέτος: παίζουμε μόνο ό,τι πιστεύουμε πολύ. Selectivity το λένε οι Αγγλοι οι φίλοι μας, επιλεκτικότητα το λένε στο χωριό μου!

Στα μεσοβδόμαδα έχουμε επιστροφή Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Οι 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξουν σε δύο φάσεις, τα πρώτα 4 ματς τώρα τα άλλα 4 την επόμενη εβδομάδα.

Τσάμπιονς Λιγκ

Μάντσεστερ Γιουν. – Παρί: Αλλα τα δεδομένα όταν έγινε η κλήρωση, άλλα τώρα. Τότε, τον Δεκέμβρη, ήταν φαβορί η Παρί, τώρα είναι η Γιουνάιτεντ. Τουλάχιστον για το πρώτο ματς στο Ολντ Τράφορντ.

Το γιατί άλλαξε το φαβορί είναι γνωστό: άλλος προπονητής στη Γιουνάιτεντ, χωρίς Νεϊμάρ και εσχάτως χωρίς Καβάνι η Παρί. Μπορεί η βελτίωση της αγγλικής ομάδας από τότε που ανέλαβε ο Σόλκσιερ να είναι δεδομένη όμως ακόμα δεν με έχει πείσει ότι έχει ξεπεράσει τις αδυναμίες που είχε, κυρίως στην άμυνα. Το άλλο αυτό γιατί τα μόνα πραγματικά δύσκολα ματς που έχει παίξει η Γιουνάιτεντ με τον Νορβηγό ήταν στις έδρες της Τότεναμ και της Αρσεναλ.

Στην Τότεναμ έκανε μεγάλο ματς ο Ντε Χέα, στην Αρσεναλ βρήκε και τα έκανε. Οπότε προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι, όσο κι αν οι απουσίες της Παρί είναι πολύ σημαντικές.

Ρόμα – Πόρτο: Επίσης άλλα τα δεδομένα σε σχέση με την ημέρα της κλήρωσης. Τότε η Πόρτο ήταν εξαιρετική, χαιρόσουν να τη βλέπεις. Τώρα έρχεται από γκέλες στο πρωτάθλημα και γενικά δεν δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η δε Ρόμα, ο ορισμός της αναξιοπιστίας. Ο,τι να ‘ναι πίσω, ανάλογα με τη μέρα της μπροστά. Πραγματικά είναι ένα ματς που ό,τι και να δω δεν θα μου κάνει εντύπωση.

Αγιαξ – Ρεάλ: Ο,τι είπαμε για τα δύο προηγούμενα, ισχύει και για αυτό. Άλλη η Ρεάλ του Δεκεμβρίου, άλλη η τωρινή. ΟΚ, δεν είναι η Ρεάλ που σου βγάζει τα μάτια, που σε πείθει ότι μπορεί να (ξανα)φτάσει μέχρι τέλους, αλλά όταν μπαίνουν τα νοκ άουτ γίνεται να μην υπολογίζεις αυτή την ομάδα; Ο Αγιαξ νομίζω ότι της ταιριάζει ως αντίπαλος και περιμένω ότι οι Ισπανοί θα περάσουν.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αξίζει το 1,90 του πρώτου αγώνα.

Τότεναμ – Ντόρτμουντ: Ανοιχτό πολύ. Η Τότεναμ παραμένει δίχως Κέιν και Αλι όμως έχει πολύ φορμαρισμένο τον Σον και κουτσά-στραβά βρίσκει λύσεις. Η Ντόρτμουντ από εκεί που πήγαινε… τρένο στη Γερμανία, προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες και είδε τη διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν να μειώνεται.

Είναι ένα ζευγάρι που προδιαθέτει για γκολ, αλλά πού να μπλέξεις με γκολ σε διπλά παιχνίδια όταν υπάρχει ρεβάνς;

Στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουμε ένα σωρό ομάδες που δεν γνωρίζουμε την αγωνιστική τους κατάσταση. Ολες οι σκανδιναβικές, όλες οι ρωσο-ουκρανικές, βάλτε και αυτές που ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες (Ελβετία)… Μπέρδεμα! Βλέπω ότι η Τσέλσι δεν είναι καλά, αλλά η Μάλμε; Δεν έχουμε εικόνα.

Η Ντινάμο Κιέβου; Μπορεί στο «Καραϊσκάκης»; Επίσης δεν έχουμε εικόνα. Αφήστε πως όλους τους φιλοξενούμενους σε διπλά ματς, δεν τους χαλάει και η ισοπαλία στο πρώτο. Δεν ψήνομαι.

Τσάμπιονσιπ

Εμβόλιμη αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ, όχι ιδιαίτερα στοιχηματική. Από σημεία το μόνο που θα μπορούσα να κοιτάξω πιο σοβαρά είναι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Μίλγουολ.

Στη λογική ότι τα πρώτα δείγματα της Σέφιλντ με τον Μπρους ήταν καλά και ότι σε πρώτη φάση φαίνεται πως η αλλαγή προπονητή θα τη βοηθήσει. Αλλά έχω κοντράρει πολλές φορές φέτος τη Μίλγουολ εντός έδρας και δεν με έχει δικαιώσει. Με κάποιο τρόπο καταφέρνει ακόμα κι όταν δεν είναι καλά να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στο «Ντεν».

* Θεωρώ επίσης ότι η Λιντς δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο κόντρα στη Σουόνσι, όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Και αν έπαιζα κάτι στο Σέφιλντ Γιουν. – Μίντλεσμπρο θα ήταν η κόντρα του άσου.

* Αν έπαιζα μια δυάδα με over θα ήταν στα Μπρέντφορντ – Αστον Βίλα και Πρέστον – Νόριτς. Το είπαμε και πρόσφατα για την Αστον Βίλα, ο Ντιν Σμιθ την έχει κάνει… Μπρέντφορντ.

Πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, επιθετικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν έπαιζα κάτι σήμερα στο ματς αυτό θα ήταν διπλό, αλλά με τα κενά που έχει πίσω η Βίλα δεν… τολμάω!

Υπόλοιπα

Επικίνδυνο το Σάντερλαντ – Μπλάκπουλ στη Λιγκ 1, παραείναι μεγάλο το 5.25 της φιλοξενούμενης. Στη Λιγκ 2, αν η Νιούπορτ δεν είχε ματς Κυπέλλου το Σάββατο με τη Μάντσεστερ Σίτι, θα ήταν στο παιχνίδι μου.

Αλλά με ένα τόσο μεγάλο ματς να ακολουθεί, δεν έχω ιδέα πού θα είναι το μυαλό της απόψε… Ούτε σε Βορρά/Νότο αξίζει κάτι στα συνολικά 5 ματς που έχει το πρόγραμμα.

Οπότε δεν ζορίζουμε τίποτα. Δεν βγαίνει κάτι, μέσα στο πρόγραμμα κι αυτό. Υπομονή και έχουμε ακόμα πολύ παιχνίδι μπροστά μας. Την Παρασκευή εκτός από τα πρωταθλήματα έχουμε και Κύπελλο Αγγλίας, τη φάση των 16.

Αν δεν προκύψει κάτι στα ματς του Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη, θα τα πούμε κανονικά την Παρασκευή.

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος